Allison Monza’dan Umutlu

yazar:

kategori:

Ferrari teknik direktörü James Allison, ekibin ‘saygıdeğer’ bir ev performansı için umutlu olduğunu söyledi.

Son olarak geçtiğimiz Belçika GP’sinde Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso ile yarışı ilk 10 içerisinde bitiren Ferrari, Fin pilot ile dördüncü, İspanyol pilot ile yedinci olmuştu.

Ferrari’den James Allison, F14-T’nin Monza’da güçlü olmasını bekliyor.

“Spa ve Monza bizim aracımız için uygun ortamı sağlamıyor. Ve belkide bu yüzden Spa’ya biraz kötümser yaklaştık”

“Spa güç ve aerodinamik anlamda öne çıkan bir pist ve sert bir hafta sonu olmasını bekliyorduk.  Ama F14 T oldukça saygın göründü ve sürücülerimiz iyi sonuçlar alma yeteneğini gösterdiler. Spa ve Monza arasında farklılıklar var. Spa’da gösterdiğimiz rekabetçi performansı Monza’ya taşımalıyız”

“Monza’da bazı ufak güncellemelerimiz olacak. Fakat diğer takımlar da güncelleme yapacaktır. Güç sıralamasında değişiklik olup olmadığını göreceğiz”

“Yılın geri kalanının bize daha uygun olduğuna inanıyorum ve oraya gitmeden önce saygın bir hafta sonu umuyoruz”

“Fernando’nun Spa gridinde yaşadığı sorunu bir kenara bırakırsak, Spa muhtemelen yarıştaki güçlü performansımız ve sürücülerimiz ile birlikte sezonun en iyi performansı oldu”

“Fernando iyi sonuçlar alabilmek için tüm hafta sonu boyunca örnek bir performans gösterirken, Kimi yarışta güçlüydü”

“Son birkaç yarış boyunca aracımızı geliştirmeyi başardık ve sürücülerimiz bu gelişimin farkında. Artık sezonun geri kalanı için daha umutluyuz”


Yorumlar

“Allison Monza’dan Umutlu” için 6 yanıt

  1. Aslında Ferrari iyi birşeyler yakalamıştır (araç ana yapısı dizaynı açısından) fakat bunu adam akıllı çalıştıramamışdır. Bakın … seneye RedBull bu aracın ana yapısından esinlenip birşeyler yapacak (belkide benzer bir burun kullanacak) ve Ferrari ye inat bunu hızıyla kanıtlayacak.

    SPA da RedBull kanatlardan ödün verdi çünkü aracın ana yapısının dengesi iyi ve araç kanatlardan bağımsız olarakda bir miktar DF barındırıyor. Ferrari, o yüksek açılı kanatlara rağmen tutunma sorunu yaşarken düşük kanat desteği ile yolda durabilirse elbetteki iyi pozisyonlar kazanabilir. Gerisi hşkaye hatta şöyle diyelim Ferrari nin yarattığı efsane olma hikayeleridir.

    1. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      Redbull motor sorununu çözebilirse bu işlerle uğraşabilir.Öncelikli olarak motor üzerinde duracaklardır.
      Öte yandan dediğinizin tam tersi de olabilir ki Ferrari Redbulldan esinlenebilir.

  2. Önceki sezonlarda evet Ferrari’ye uygundu düşük downforce ile yüksek düzlük hızına ulaşabiliyodu Ferrari ama bu sezon düzlükteki en yavaş araçlardan ve hala nasıl Monza’dan umutlular anlamıyorum heralde 2.sektöre çok güveniyolar :p ya da Spa’da akıl edemedikleri downforce’u düşürüp düzlüğe hız taşımak gibi bişeyler yapmaya çalışcaklar yoksa oluru yok bu haftasonunun yine SPA gibi tur yer gibi geçilirler yarış boyunca..Bakalım ne yapacaklar merak ediyorum

    1. Düzlükteki en yavaş araç mı? Spa’da düzlük hızlarına bir bak bakayım sen. Ama hız ölçüm noktasına değil uzun düzlüğün sonundaki hızlara.

      1. Gergin miyiz biraz ? Belli ki bilmediğin şeyler var ancak aynı görgüde olmadığımız için bunların cevabını benden öğrenemeyeceksin maalesef ..

  3. Redbull gibi bir arka kanat yapıp buna göre aracın downforce seviyesini ayarlayabilirseniz Monza’da yine podyumu zorlayabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir