Stewart ve Stoddart ile F1'in Geleceği Üzerine

yazar:

kategori:

Jackie Stewart, 2009 szonu başlangıcı yaklaşırken Brackley kökenli Honda Racing takımının kurtarılmasını beklemiyor.

Eski şampiyon, aynı zamanda belli bir süre sonra F1’den ayrılacağını duyuran RBS’de çalışan Stewart, Honda Racing’in geleceği ile ilgili bütün haberler ve söylentiler sonraında, bu küresel ekonomik krizin ortasında bir sonuç vermeyeceğie inanıyor.

The Herald’a konuşan Stewart: "Motor endüstrisi, en riskli konumlardan biri. Çünkü eğer insanlar otomobil almazsa, sektörün diğer bütün birimleri de bundan etkilenir ve çoğu motor sporları takımı, şu andayeni sponsorları katılma yönünde ikna etmenin zor olduğunu bilerek şu anki anlaşmalarına sarılır ve maliyetleri düşürürür."

Steawartın, Honda’nın durumu hakkında kötümser olmasına rağmen eski Minardi’nin sahibi ve takım patronu Paul Stoddart, Reuters’e, yeni tanıtılan USF1 takımının iyi bir şekilde spora gireceğinden şüphe ediyor.

Paul Stoddart: "(F1’de) maliyetlerin tamamıyla kontrol altına alınması için bir veya iki senemiz olduğuna inanıyorum ve ABD’den yeni takımların geleceğine de inanmıyorum. Bence Avrupa’dan gelecekler"

2007’de Minardi adını Amerika’ya Champ Car ile götüren Stoddart ayrıca, USF1’in Amerika kökenli planlarından da şüphe duyuyor.

Stoddart: "Kişisel olarak; oradan (Amerika’da) herhangi bir yarış olmadan büyük bir sponsor veya yatırımcıyı çekebileceklerini düşünmüyorum"

"Formula 1’e çok az Amerikan ilgili var ve Avrupa’ya göre burada daha zor para buldum"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir