Alonso: “Formula 1’in En İyisi Vettel Değil Hamilton”

Fernando Alonso, günümüz Formula 1’inin en iyi sürücüsünü Sebastian Vettel değil Lewis Hamilton olduğunu söyledi.

Son 4 senenin şampiyonu Vettel’in bu sene yaşadığı sıkıntılar Alonso dahil bir çok ismi şaşırttı.

Alonso “Bana göre Lewis Hamilton en iyi sürücüdür. Vettel’in bu sene yaşadığı sorunlar ne bilmiyorum ancak onun hakkındaki düşüncelerim değişmedi: en iyisi o değil.”

“Bu konuda fikirlerini değiştirmesi gerekenler başkaları.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Formula 1’in En İyisi Vettel Değil Hamilton”” için 64 yanıt

  1. En hızlı araçla şampiyon olmak artık kimseyi kandırmıyor. Şampiyon olan araç oluyor pilot değil.

  2. Vettel şuanda yaş olarak pilotaj olarak Hamiltondan fersah fersah üstündür.

    1 fersah 5760 metreydi yanlış hatırlamıyorsam. bu mesafe bir yarış turu mesafesine denk geliyorsa ; vettel her yarış 1 tur önde mi başlıyor diyorsun ?

  3. Körler sağırlar birbirini ağırlar.Vettel şuanda yaş olarak pilotaj olarak Hamiltondan fersah fersah üstündür.Şampiyonluğa oynadığı dönemlerde bir makina gibi çalışmıştır.Hamiltonun duygusal zaafları var ve bu bir şampiyonda olmaması gereken bir özellik.Vettel bana göre hem Alonso hemde Hamiltondan üstün bir pilotdur.Bir insanın iş kariyerini özetlerken sadece başarısız olduğu dönemi alıp( bununda mutlaka geçerli sebepleri vardır, Çoğu yarışları tamamlayamamış vs. )bunun üzerinden demogoji yapmak mantıksız ve kolay bir iştir.Alonso verdiği şampiyonlukları hala hazmedememiş bilinç altına inmek lazım bu çocuğun yazık gerçekten.

    Vettelin şuan yaşadığı sorun saf hızdan ziyade yarşta yaşadığı lastik sorunu gibi gözüküyor.Riccardo da kötü bir pilot değil.Ha bir Vettel mi benim için asla ama ileride göreceğiz bunun cevabını.

    1. Bir insanın iş kariyerini ele alırken sadece başarılı olduğu dönemleri ele almakta yanlış olur. Zaten bir çok kişi Vettel in en başarılı zamanlarında onun aslında göründüğü gibi çok iyi pilot olmadığını söylüyordu. Yani sadece bu seneye bakarak yapılmış bir yorum değil bu. Bir kişinin en başarılı döneminde de onun bazı pilotlara göre üst düzey bir pilot olmadığı söyleniyorsa ve bunu söyleyenler arasında direk bu işin içinde olan kişiler varsa burda şapkayı öne koyup düşünmek lazım. Vettel’in Hamilton ya da Alonso dan daha iyi pilot olduğunu düşünmen şahsi fikrin olsa da bunun böyle olmadığını sen de içten içe biliyorsun. Ben sizin yazdığınız bir çok yorumu da biliyorum Alonso’nun sürüşüne bile laf etmişliğin vardır. Klasik bir anti – Alonso’cu olduğun için burda vetteli göklere çıkarmaya çalışmanı da anlayabiliyorum 🙂 formula 1 le ilgili genel görüşlerin ya da düşüncelerini beğenerek okusamda içinde Alonso kelimesi geçen haberlerde sergilediğin alonso düşmanlığını ise hiç yakıştırmıyorum size 🙂

    2. Vettelin basarisini ve basarisizligini aciklamak cok kolay.Hileli aracla ve 3.sinif takim arkadasi ile yarisiyordu.Kendisi ikinci sinif bir pilottur.Avantajlari ortadan kalkinca ne oldugu ortaya cikti.Kurallqr degismeseydi ondan fazla sampiyonluk alabilirdi.Bana sorarsan bes para etmez.

    3. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      2010 sezonunun tamamın da ve 2012 sezonunun ilk yarısın da gördük çalışan makinayı. Belçika yarışından sonra da kazayla ilgili Hamilton’ı suçlamıştın. Şaşırtmıyorsun bizleri eren. Hıncını ve hazım problemlerini başka yerde at.

  4. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Vettel’in bu sezonki performansı hakkındaki görüşler hakkında kendi fikrim;

    Bence Vettel’i sevmeyenler hemen bu yılki düşüşüyle Vettel’i yermeye çalışıyorlar çünkü ellerinde başka bi kozları yok. Vettel’in düşüşü olduğu aşikâr ancak bunun nedenleri var:

    1)Sanırım 4 kere yarış dışı kaldı arızalar yüzünden.
    2)Birçok yarışta stratejiler nedeniyle Force India Ve Ferrari takımlarının arka paketlemesini ezberledi.
    3)Geçtiğimiz 4 yılki arabaların karakteristiği ile bu yılki arabaların karakteristiği arasındaki dağlar kadar fark var.Bildiğiniz gibi Redbull’un 2009-2013 arası yaptığı araçlar en yüksek downforce seviyesine sahipti ve Vettel de bu yıllar arasında sürüşünü tamamen ona göre adapte etti.Diyorsunuz ki sadece onun mu arabasının downforce seviyesi düştü ? Hayır herkesin. Ama en çok onun dezavantajına oldu. Ricciardo zaten HRT ve Toro Rosso takımlarında yarışarak geldi.O arabaların eski sürüşleri de berbattı zaten yani Ricciardo böyle araçlara alışık.Burda Ricciardo’yu yermek de amacım değil aksine bu yıl yaptığı işler ve 3 galibiyeti takdir edilesi.Tarafsız gözle bakılırsa Vettel’in önümüzdeki kış testlerinde iyice araca alışması kuvvetle muhtemel gözüküyor en iyi değerlendirme önümüzdeki yıl olabilir.Çünkü Vettel geçtiğimiz yıl kış testlerinde tur bile atamadı bu arabayla nerdeyse.

  5. O kadar tuhaf ve saygısız yorumlar okuyorum ki aklım hafsalam almıyor.
    Formula 1 tarihinde şampiyon olmuş tüm pilotlar doğru zamanda doğru yerde ve doğru araçta oldukları için şampiyon olmuşlardır. Vettel de diğer tüm pilotlar gibi doğru zamanda doğru yerde oldu ve 4 şampiyonluk kazandı. Bunu kabul etmek çok zor olmasa gerek.
    Ben bir Vettel taraftarıyım.
    Varsın O en iyisi olmasın, varsın sizin müthiş pilotlarınız kadar yetenekli olmasın. Sorun değil.

  6. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Pilotların açıklamalarını yorumlamadan önce 1 kere düşünün ancak Alonso’nun açıklamalarını 2 kere düşünün. Pilot olmasa politikacı olacak kabiliyetteymiş. Şu ingilizlerin kendisini sevmesi için elinden geleni yapıyor.

  7. alonso o zaman şuan en iyi pilot rosberg senin demenden o çıkıyor rosberg,in iyi bi araçla neler yaptığını görüyoz ikiside aynı araca sahipler varmı itirazı olan

  8. Vettel’e iyi diyenlere de bir sözüm var.Vettel Ricciardo’nun korkusuna Mclaren’e geçmeyi düşünüyor.İşin rezil olan tarafı da budur.Ricciardo bu takımdayken Vettel onu asla geçemez puan olarak.

  9. alonso ya da hamilton diye illaki birini seçmeye gerek yok, bu çağın en iyileri onlar. ikisinin de ayrı güçlü yanları var. bir de araya kastıra kastıra kimi’yi sokmaya çalışanlar var. komik duruyor hakkaten. alonso-hamilton var gridde. gerisi bir gömlek, bazıları(öhhö-vettel-öhhö) birkaç gömlek geride. zorlamayın.

    1. pistte övecek birşey bulamayınca adamlıkla katılırsın işin içine. maldonado delikanlının önde gideni olsa ne olur. bu adamlar pistte yarışıyorlar. delikanlılık yarışı değil. raikkonen’in dediği gibi, hamilton’ın özel hayatında ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez. hamilton popçu ise, raikkonen de ayyaş.

      hadi diyelim ki adamlığı katacağız, sadece bir örnek, gariban işini yapan fotoğrafçıyı pistte itmeyi alonso da yapmaz, hamilton da yapmaz. adamlık öyle her duyduğuna “umursamıyorum” demekle olmaz.

      1. Royal valla senin verdiğin cevaplardan sonra bize bir şey demek düşmüyor.En doğrusunu demişsin.Burda karakter ölçmüyoruz.Bunun adı F1 ki zaten karakter ölçsek Raikkonen o kadar da iyi bir seviyede çıkmaz.Zaten bu sporda kimse karakter bakımından çok güçlü değildir.

      2. Pistteki cevapları göremeyecek kadar engellisin ne yapalım yıllarca en üst seviyede yarışmış pilotu aklın sıra sıradan gösteriyorsun. Alonso birşey başardığında yetenek Kimi başardığında aracı hızlı vs vs. Hadi demiyorum de delikanlı ol.
        Ben pilot olayım sen kameraman benim en motive olduğum anda sen burnuma birşeyler sok yetmezmiş gibi yerdeki eşyalarımı ciğne bi hafta sonra gözünü hastanede açarsın adam olsun fotoğrafçı işini düzgün yapsın adama saygı duysun ki insan muamelesi görsün.
        Sen inanıyor musun ki Ferrari bu sezon eşit yarışıyor yada aracın sorunlarına her iki pilotun geri bildirimleri kadar önem veriyor ? Buna evet diyecek adamın gözüyle yarış izlediginden şüphe eder herkes…

    2. Senin ve bir alttaki arkadaşın f1 bilgisine hayranım.. Adamı dünya kabûl etmiş büyük bir pilot olduğunu bu iki zat hala ısrar ediyor amaçları ne acaba merak ediyorum kendinizi kandirmanizi zevkle izliyorum buradan sallamaya devam edin 🙂

      1. “küçük” pilot veya yeteneksiz yazan yok zaten. ne kadar iyi olursa olsun ne hamilton ile başedebilir, ne de alonso’yla.

        burda konuşulan şey raikkonen veya vettel yada herhangi bir pilotun kötü olması değil, hamilton ve alonso’nun fazla iyi olması, ve gridin gerisinden önde olmalarıdır.

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Neye göre kime göre ? Vettel İngilterede gerekli dersi vermiştir gerçi geçtiğimiz yıllardada çok ders verdi Alonsonun geçemediği yerde Vettel geçmişti Monzada yetenek işte biri geçebiliyorken diğeri geçemiyor

  10. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    Vettel her ne kadar şampiyonlukları fazla olsa da Raikkonen – Hamilton – Aloniso klasının hala bir kademe altında.. Bu 3 as şuan gridin en iyi pilotu. Hamilton ve Alonso maşallah bu konuda o kadar meraklılar ki konuşmaya sürekli birbirlerini pohpohlayıp duruyorlar… Oysa ki Asıl Kral olan kişinin kimsenin pohpohlamasına ihtiyacı yoktur. Ve kral olan biri de kimseyi pohpohlamaz.. Kimi pilot iyidir. Kimi vasat. Kimi de ……….. neyse boşverin.

    1. Bir kaç eski f1 pilotu Kimi griddeki en muhtesem.. en iyi pilot dese cenenız tavana vurur, kimse birşey demediği için pilotunuz yıne en kral olur.,
      Her sonuctan Raikkonenin süperman olarak cıkartıyosunuz ya bravo! hastayım sizin her halukarda Raikkonen için en iyi sonucu cıkarmanıza 🙂 sizdeki performansı kendısınden pisttede bekliyoruz canlar.

      1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        Bende senin bu yazacak bişeyin olmamasından dolayı Gereksiz zorlamalarına hastayım. Sen değilmiydin ki ; benim iki farklı yorumuma da ( kolaylık olsun ) diye kopyala yapıştır yaparak tıpa tıp aynı şeyleri yazan..

        1. yanlıslıkla olma ıhıtımalın ısaymıyorsun yanı 🙂 ve bundanda yazacak bırsey bulamadıgımı cıkarıyorsan yıldızlı pekiyi yi hakettın :)) zorlayan taraf belli dostum şaşırıyorsunuz kimi yi ilah yapmak için gerçek kralların pohpohlanmaya ıhtıyacı yokmus 😀

          1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
            Kaptan Mağara Adamı

            Yanlışlık mı ? iki farklı yorum var. Sen ikisinin altına da kopyala- yapıştır yoluyla aynı yorumu yapmışsın. Bence klasını kurtarmaya çalışıyosun ama yemezler. Yanlışlık diye bişey yok.. Hee varsa yazsaydın o zaman ” yanlış oldu pardon diye ? ” Gerçekten yanlışlık yapan böyle davranırdı. Ama sen bal gibi de kolaycılık yaptın. Ve şimdide bundan bahsettiğim için imajını kurtarma peşinde olman takdire şayan. Hem fenamı sana yazacak bişeyler çıktı 😀

    2. Alonso – Haöilton – Raikkonen 😀

  11. Onur Gentas avatarı

    Sonuçta bu iki pilotun tekrar aynı takımda yarışmasını istemeyen yoktur sanırım. Farklı araçlarda olsalar bile yeterki birbirleriyle rekabet edebilsinler o bile yeter.

  12. Konu dışı:
    Benim son zamanlarını hatırladığım ve çoğu yarışını bir şekilde daha sonra izlediğim en iyi pilot Ayton Senna’dır daha da üzerine gelmemiştir…

  13. F-one-Driver avatarı

    Arkadaş bu ne yaa, birbirlerini pofpoflamalar, hamilton çıksın evet eniyi pilot benim desin bak ne oluyo, öyle sen onu öv o da seni övsün mantığı nereye kadar gidecek anlamadım ki….

  14. bunları’da anlamak çok zor,ulan siz değilmiydiniz 2007 de birbirinizi yiyip bitiren,macaristan gp yi hala unutmam ki alonsonun unutacağını da hiç sanmam aynı şekilde lewis’inde,ikisininde ilginç yapıları var,kan kardeşi falan mı oldular sonradan acaba,neyse gelelim konumuza ham hızlı evet ama alo dan dahamı iyi kesinlikle değil bence,alo çıtayı gerçekten çok yüksellti çok komple ve takım yanında olduğu zaman yenilmesi çok zor…

  15. alonso genelde yaptığı gibi olumlu demeçlerde bulunmuş .vettel ile lewis kıyaslamasında lewis illaki bir adım öne çıkar. öve öve bitirilemeyen pist kralları da orada öylece kalakalır . olması gerekende o zaten. sonuçta pist üstünde darmadağın ettiği adamları katagoriye dahi dahil etmemesi anlaşılabilir.

    1. halbuki şike yapanlar var en önde görülen onlar daha bir ayrı değil mi? ağlar telsizden geçemiyorum yetişin diye… bir de bu adamı fanları Vettel’e ağlak bebe derler kendi pilotlarının ağlayışını unutmadık…

  16. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Hayır Reyiz en iyisi Raikkonen. Bunu tartışmaya gerek bile yok!!!

  17. 2013’te aynı açıklamayı Hamilton yapmıştı 🙂 Bişey biliyorlada konuşuyorlar :)))

  18. İyi de mercedes i şu an vettel veya alonso veya kimi sürüyor olsaydı onlarda performanstan kaynaklı sampıyonluk pesınde olmaz mıydı?? tamam hamıltonu hıc sevmıyorum ama yeteneklı…ama alonso kımı vettelde bir gömlek altında degiller kanımca..ha desenız rosberg mı hamıltonmu daha ıyı tabı hamılton….Ama bu haberle kavga baslar yorumlarda..cay ve kurabıye alıp tartışmaları (benım kı daha ıyı senın kı daha ıyı gıbı dusuncelerı 😀 ) izlemek lazım 😀

    1. Alonso – Hamilton – Kimi. Bu üçü kendini ispat etmiş sürücüler en hızlı arabaya sahip olmadan bile şampiyonluğa oynamış sürücüler. Geriden gelip podyumlar galibiyetler elde etmiş sürücüler ( birçok kez ) Ama son yarışta serhan acar Vettel’in gerilerden gelip kazandığı podyumların istatistiğini vermişti, diğer üç pilota bakınca baya baya gerilerde… Bu da demek ki araç en hızlıysa Vettel iyidir. Ama araç kötüyse Vettel ortalıkta yoktur. Vettel tarihin en şanslı pilotlarındandır. İyi pilottur ama bir Alex değildir… 🙂

      1. Yorumların fanatikliğe tamamen kaydığı bu dönemde güzel bir yorum olmuş, tamamen katılıyorum.

      2. haklısın… 😉 doğru söze ne hacet…

      3. Onur Gentas avatarı

        +1. Özellikle sonuna çok güldüm:)

      4. İstatistikler konusunda haklısınız, ancak Vettel’in yaşını da göz önünde bulundurmak lazım.

  19. bunu bilmeyen yok zaten, şuanda en iyi 2 sürücü hamilton ve alonso’dur. İkiside daha gençken kendilerini tutamadılar doğal olarak kağıştılar ama olgunlaştıkça birbirlerinin hakkını veriyorlar.

    Şuanda hamilton-alonso ve diğerleri vardır. Aksini söyleyen zaten fanatizmin kör ettiği kişilerdir.

  20. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hahahaha hic gulecegim yoktu alonso hamilton anca sarkici olur kucukucusunu gezdirir padoklarda

    1. noldu zoruna mı gitti,gerçekler bu günaydın. bazen gerçekler acıdır

    2. noldu zoruna mı gitti,gerçekler bu günaydın. bazen gerçekler acıdır

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Tek gercek var o da vettelin alonsadan son yarista aldigi iki sampiyonluk aklinca vetteli kucumsuyor ama onun yarasi baska. Ahh o 2012 brazilyadaki bakis hala aklimda

        1. senin öve öve bitiremediğin sözde şampiyon vettel sahi bu sene kaç galibiyet aldı?? 😀 😀 😀 😀

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Alonso kaç senedir galibiyet alabiliyor ?

            1. Alonso 2004 ve 2009 dışında yarıştığı her sezondan galibiyet ile ayrıldı. Vettel ise yarıştığı her sezondan galibiyet ile ayrıldı. Sadece 2007’de yarım sezon yarışmış o sezon hiç galibiyet alamadı. 2014’te her ikisininde galibiyeti yok

              1. Mehmet Günaydın avatarı
                Mehmet Günaydın

                Vettel’in bu yıl galibiyeti olabilir ama Alonso’nun bu yıl galibiyet alacağı ihtimaller dahilinde bile gözükmüyor.

  21. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    cips kola hazırrr çaya bekleriz

  22. Vettel’in 4 şampiyonluğu nasıl bir etki yaptıysa artık ne diyeceğini şaşırmış. 😀 Vallahi biri hayrına şunları aynı takıma koysun da hasret gidersinler.Neyse karışır burası ben yavaştan gideyim.

  23. bazen bu pilotlar hiç konuşmasa da sadece pistteki yeteneklerini izlemekle yetinsek diyorum 😀

    1. sayin abdullah bey hemen bir sms yollaman lazim alonso ya 😀

      1. Böyle bir isteği Alonso’nun Türkiye şubesi arkadaşlara iletmen gerekir 😉

        1. Abdullah bey pilotların konuşmaları da işin içine güzellik katıyor be, her ne kadar bazen kabullenmek istemesekte 🙂 Sonuçta onların da düşünceleri var, bize göre doğru ya da yanlış..

        2. Nebuchadnezzar avatarı
          Nebuchadnezzar

          Alonso muhtemelen en çok soru sorulan pilot.Peşinde en çok muhabirin dolaştığı pilot.
          O basın toplantılarını Alonso ayarlamıyor ve muhabirleri de Alonso davet etmiyor.O sorulara cevaplar vermese TRF1 in de izleyici kitlesi de düşer.Siz daha iyi bilirsiniz ki Alonso bugün hava güneşli dese bile o sayfa onlarca yorum alır..
          Bu konuşmalar bir basın toplantısına ait.O diyaloğun tamamını bir çırpıda verirseniz Alonso da çok konuşmuş olmaz.Ama siz her cümleyi bir başlık altına toplayınca Alonso da çok konuşuyor oluyor.

          1. cgdsny_Ferr avatarı

            geçen bi video paylaşıldı massa alonso vettel basın toplantısında: massa can sıkıntısıntan geberiyor, vettel de ben fazlalığım bari gideyim diyor; alonso da vettel’e “sit, sit…” diyor…
            🙂

            anlayın artık 😉

          2. TRF1’in izleyici sayısı düşmesin diye Alonso veya herhangi bir sürücü konuşsun demem valla. biz çok konuşanı da haber yaptık şu ana kadar (elimizden geldiği kadar) az konuşanı da. O kadar populist yaklaşmıyoruz 😉

  24. NesetAydın avatarı

    Hamilton ve Alonso araçı ne kadar kötü olursa olsun çok iyi işler başarabilecek pilotlar daha doğrusu komple pilotlar..Vettel ise bu sene görüldüğü üzere araçı iyi olduğu zaman yenilmez bir pilot gerçi bu sene araç yine fena değil ama alışamamışmış!!! 4 sene üst üste şampiyon olan pilotun böyle bir hakkı yok

  25. Alonso ve Hamilton. 2007’nin ezeli rakipleri. Onca olay yaşadılar Mclaren’de…. Ama ikisi de birbirinin potansiyelini o kadar iyi biliyorlar ki .. Hamilton Rosberle olan kazasından sonra ” Bu olayı Fernandoya ve diğer pilotlara sorun ” diyor. Alonso ” Hamilton en iyisi diyor “, Hamilton 2013 ” O araçta (Redbull) Fernando olsaydı çok daha rahat kazanırdı ” … Sürekli birbirlerini övüyorlar..

  26. Hamiltona sorsan da alonso diyor. açık olan bir şey var. yarış yarış bakarsak her şey olabilir ama genelde bakarsak Alonso-hamilton ve raikkonen-vetttel diye 2 klasman var

    1. OtonomAktor avatarı

      Buna katilinir +1

  27. Haklı sayılır.

  28. En iyisi benim diyecek hali yok 😀 Ama şu anda en iyi pilot bence de Hamilton. (Alonso’dan sonra tabii 🙂 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir