MotoGP: Kawasaki, Melandri İçin 2009'da Devam Ediyor!

yazar:

kategori:

Kawasaki, gelecek sene Marco Melandri’ye tek motor sağlayacağını ve MotoGP’de kalmaya devam edeceğini açıkladı.

Japon üretici daha önce yaptığı açıklamalarda küresel ekonomik kriz nedeniyle MotoGP programını sonlandıracağını duyurmuştu ancak planlarda değişiklik yapıldı.

MotoGP organizatörü Dorna, Kawasaki’nin kalması için bazı çalışmalar yaptı ve eski motorları bir fabrika takımına verme olasılığı üzerinde çalışıldı. Önde gelen 250cc takımlarından Aspar bu proje için ismi geçen taraftı.

Bunun yanında Dorna Patronu Carmelo Ezpelata Kawasaki’nin yarışmaması halinde yasal işlem başlatabileceklerini de işaret etti. Şu anda bulunan tüm takımlar 2011’e kadar yarışacakları yönde anlaşma imzaladılar.

2009 Kawasaki motoru Avustralya’da test sürücüsü Olivier Jacque tarafından test edildi.

John Hopkins de Kawasaki’de 2. senesini geçirmeyi umuyordu ancak Kawasaki 2009’da sadece Marco Melandri için tek motor yarıştıracağını duyurdu.


Yorumlar

  1. Doğrusu çok güzel bi haber, Melandri'nin değerini bilen bi takım şartlarını zorlayarak tek motor da olsa pistte bulunmaya çalışıyor, Melandri'nin %100'ünü hatta daha fazlasını vermesi lazım bu fedakarlık karşısında ve bunu yapabileceğini biliyoruz. Hopkins için ise üzücü olmuş kıdemli sürücü durumundaydı keşke onun için de bi formül bulabilselerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir