Button: “Rosberg Daha Yumuşak Yaklaşım Nedeniyle Ceza Almadı”

yazar:

kategori:

Jenson Button, FIA’nın son yarışlarda uyguladığı yumuşak yaklaşımın Nico Rosberg’in lehine olduğunu söyledi.

Rosberg, Belçika’da Hamilton’la yaşadığı temas sonucunda ceza almazken bazı sürücüler bu olayı sorguladılar. Button, bir kaç yarış önce bu durum yaşansaydı Rosberg’in ceza alacağını söyledi.

Button “Onu asla cezalandırmayacaklardı çünkü bu konu 4 yarış önce görüşüldü. Daha agresif yarış istediğimiz için sürücülere karşı daha yumuşak olunacaktı.”

“4 yarış önce olsaydı Nico’nun ceza alacağından eminim çünkü o zaman bu tür olaylarda hep ceza veriliyordu.”

“Ancak bu günlerde, son yarışlarda daha agresif yarışmanın spor için daha faydalı olduğu düşünülüyor. Bu yüzden her şeye biraz daha izin veriliyor.”

“Hepimiz daha agresif yarış için zorladık ve medya da bir şeyler istiyordu.”  dedi.

Sebastian Vettel “Ön kanadı kasıtlı bir şekilde kıramazsınız. Diğerinin ön kanadını kırmak için zamanlamayı doğru ayarlamak zordur.”

“Fernando yarışın sonunda birinci virajda bana arkadan vurdu ancak benim lastiğim patlamadığı için şanslıydım. Yarış bu.”

“Belki ben birisinin lastiğini patlatmak için zamanlamayı mükemmel yapabilecek kadar yetenekli değilimdir. Bunu öğrenmem gerek ancak öyle olsa bile bunu doğru yapacağınızdan çok fazla sayıda yanlış yaparsınız.”

“Takımın ceza için bazı kararlar aldığını görmek eğlenceliydi.” dedi.

Felipe Massa ise Rosberg’in ceza alması gerektiğine inanıyor. Massa “Dürüst olmak gerekirse, gördüklerime göre Nico haksızdı. Ona niçin ceza vermediklerini anlamıyorum. Orada Lewis’i geçmesi imkansızdı. Virajın ilk noktasında dışarıda kalmaya çalıştı. Bu tamam ancak ardından Lewis öndeydi ve geçmesi imkansızdı. Frene basması lazımdı.”

“Frene basmadı ve Nico arkadayken lastikleri temas etti. Nico Lewis’in yarışını berbat etti. Bu yüzden ona ceza vermemelerini anlamıyorum.”

“Her ikisi de harika sürücüler ve adil olmayı biliyorlar ancak şampiyonluk için birbirleriyle mücadele ediyorlar. Tek bir puan yeterli olabilir.  Onların normal bir şekilde mücadele etmelerine izin vermek hoş ancak son yarış normal değildi.” dedi.


Yorumlar

“Button: “Rosberg Daha Yumuşak Yaklaşım Nedeniyle Ceza Almadı”” için 5 yanıt

  1. BU AÇIKLAMALARIN TAMAMI ROSBERG’İ AKLIYOR..

    Button: “Ancak bu günlerde, son yarışlarda daha agresif yarışmanın spor için daha faydalı olduğu düşünülüyor. Bu yüzden her şeye biraz daha izin veriliyor.”
    “Hepimiz daha agresif yarış için zorladık ve medya da bir şeyler istiyordu.” dedi.

    Sebastian Vettel: “Ön kanadı kasıtlı bir şekilde kıramazsınız. Diğerinin ön kanadını kırmak için zamanlamayı doğru ayarlamak zordur.”

    Massa: “Fernando yarışın sonunda birinci virajda bana arkadan vurdu ancak benim lastiğim patlamadığı için şanslıydım. Yarış bu.”

  2. Formula 1’in en dürüst pilotlarından birisi şüphesiz ki Massa’dır. Söylediklerine iyi bakmak lazım.

  3. her hataya ceza vermek manasız. yarışta hatalar ve kazalar tabii ki olacak. sorun bir standart yakalanaması. button’ın dediği de doğru, rosberg’inkine benzer hatalarda ceza verildiği olmuştu daha önce.

  4. İyi Fıa sezonun ıkıncı kısmı daha hareketlı gecsın seyirci kaybı minimum olsun diye daha toleranslı davransın ama herseyın sınırı var…Tekerlek tekerlege mucadele edersın amenna…Alonso da ham da vettel de bunları defalarca gorduk ve bunları seyrederken haz duyduk ve o sırada vay bu adam sunu gectı olarak dusunmedım..

    Ama hem amatorce hem saygısızca yapılıp hem de sonra bırsey olmamıs gıbı kuyrugu dik tutmakta cok sacma..nıco da dunku adam degıl…

    He fıa sezon devamı bu tarz hareketlere fazlasıyla ıyımser bakacaksa araba surmeyı beceremeyen pılotlara bu ıyımserlık yarar…Petrovda bu ıyımserlıge yetıseydı de cümbüşe oda katılaydı….ohhhhh….

  5. Bir vettel mantıklı konuşmuş..aferin walla..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir