Montezemolo Ferrari Başkanlığından Ayrılıyor mu?

Son çıkan haberlere göre Luca di Montezemolo, Ferrari başkanlığı görevinden ayrılmaya hazırlanıyor.

İtalya’dan gelen haberler, Ferrari’nin evi olan İtalya’da gerçekleştirilecek yarışta Montezemolo ayrıldığına dair resmi açıklama yapacağı yönünde.

İddialardan bazıları Ross Brawn’ın Ferrari’nin Formula 1 takımının başına geçeceği ve Marco Matiacci’nin Ferrari başkanlığına yükseleceği şeklinde.

Ansa’ya konuşan Fernando Alonso “Bilmiyorum. Sadece haberleri duydum. Montezemolo’dan bir şey duymadım. Ben burada olduğumdan beri o hep başkandı. Bir gün burada olmayacaksa bu konuyu konuşuruz ancak bu tamamen yeni bir şey olur.” dedi.

Montezemolo’nun sportif kariyeri Giannini Fiat 500 ile başladı. Orada arkadaşı Cristiano Rattazzi ile yarıştı. Daha sonra HF Squadra Corse adındaki özel ralli takımını yarıştırdı.

Daha sonra Fiat S.p.A’da çalışmaya başlayan Montezemolo 1973’te Ferrari’ye geçti ve Enzo Ferrari’nin asistanı oldu. 1974’te ise Scuderia’nın yöneticisi oldu. Onun yönetiminde Ferrari Niki Lauda ise 1975 ve 1977’de şampiyonluklar kazandı.

1976’da FIAT’ın yarış aktivitelerinin başına geçen Montezemolo 1977’de FIAT’ta üst düzey göreve geldi.

1991’de ise FIAT Başkanı Gianni Agnelli onu Ferrari Başkanı olarak atadı. Montezemolo, Michael Schumacher dönemindeki kilit isimlerin takıma katılmasındaki kilit isimdi.


Yorumlar

“Montezemolo Ferrari Başkanlığından Ayrılıyor mu?” için 13 yanıt

  1. Aynen ayrılırsa iyi olur takım için değişiklikler şart aynı isimler artı bir kazanç sağlamaz takıma yeni isimler her zaman farklı bir şeyler bulur Mattiacci başkan olursa Ferrari de iş beceren kadroyu oluşturur ilerde daha hırslı ve güçlü takım haline gelecektir bence.

  2. Bir Ferrari taraftarı olarak konuşuyorum.

    Montezemolo MSC’den Brawn’dan Todt’tan intikam almaya çalıştı fakat başaramadı. Dolayısıyla takım geriledi

    Gitmesi çok iyi olur.

  3. FerrariFanTR avatarı

    Serhan Acar’ın güzel bir sözü vardı. Ferrari’nin bütün başarılarını da başarısızlıklarını da Montezemolo sayesinde oldu.

    Kendisi Patronların Patronudur. Eğer olurda bırakırsa herşey için teşekkürler Büyük Başkan derim

    1. FerrariFanTR avatarı

      edit: başarı ve başarısızlıkları

  4. Ansa’ya konuşan Fernando Alonso “Bilmiyorum. Sadece haberleri duydum. Montezemolo’dan bir şey duymadım. Ben burada olduğumdan beri o hep başkandı. Bir gün burada olmayacaksa bu konuyu konuşuruz ancak bu tamamen yeni bir şey olur.” dedi…Alonso takım başkanınada karışacak nerdeyse eee Santander arkasında nasıl olsa… 😀

  5. Matiacci’nin gelişi ile beraber böyle bir hareket planlanmış olabilir. Eğer gerçekleşirse bu hamlenin bir anda düşünülmediği aylar öncesinden bu kararın verildiğini tahmin ediyorum.

  6. adam hem diktatör hem de tam bir kaybetme uzmanı. 23 senelik başkanlığı süresince takımın schumacher dönemi dışında bir başarısı yok, 2007 ve 2008 de o dönemin uzantıları zaten. gitsin siyaset mi yapıcak napıyosa yapsın.

  7. SCM döneminde altın yumurtlayan tavukları kümesten kovanda aynı adamdı..Umarım haber doğrudur.

  8. Montezemolo çok gelenekselci bir adam ayrıca ferrari’de ki başarıları ve ismi tartışılmaz,sev sevme bu böyle,bırakmasını istemem şahsen ama ilk izlenim olarak mattiacci’yi sevdim çek zeki ve uzun vadede takıma başarı getirebilir,takım için hayırlısı olsun…

  9. iyi isabet olur bence amerika ile arası ıyı musterı haas ıle anlastı bıle baskan olursa ıyı olur ross brawn da takımı yonetırse ıyı olur briatorede gelse olurda

  10. çok yerinde hamle olur. Monte herşeye eski kafayla bakıyor, matiacci vizyon sahibi bir adam. Takımın başına geçip, brawn’ın takım patronu olması nokta atış olacak. İki vizyon sahibi adam gerekli yapıyı kuracaklardır.

    Tabi 2008’den sonra oluşan Monte hasarını iyileştirmek ilk amaçları olacağı için zaman vermek lazım.

  11. Eğer böyle birşey olursa, ki öyle görünüyor Ferrari kısa vade de olmasa bile uzun vadede eski gücüne kavuşacaktır. Mercedes’te olduğu gibi adım adım yükseleceklerdir

  12. ÇOK YERİNDE SAĞLAM BİR HAMLE OLUR. MATTİACCİ COK ZEKİ BİRİ. FERRARİ YÜKSELECEKSE ONUNLA YÜKSELİR.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir