2014 İtalya GP Sıralamalar – Lewis Hamilton Sonunda Pole Pozisyonunda!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 13. yarışı olan İtalya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

En son polünü 8 yarış önce İspanya’da kazanan ve sıralamalarda bir türlü istediği şansı yakalayamayan Lewis Hamilton, Monza’da sıralamalarda 1.24.109 yaparak açık bir şekilde en hızlı isim olarak yarınki yarışa ilk sıradan başlama hakkını elde etti. Hamilton bu seneki 5., kariyerindeki ise 36. polünü kazandı.

Şampiyona lideri Nico Rosberg, son seanstaki ikinci hakkında derecesini geliştirse de takım arkadaşının 0.3 sn gerisinde 2. sırada kaldı.

Mercedes pilotlarının ilk çizgiyi kazandığı sıralamalarda Mercedes’in en yakın rakibi Williams sürücüleri oldular. Valtteri Bottas ve Felipe Massa yarışa 2. çizgiden başlayacaklar.

Mercedes ve Williams’ın ardından en hızlı takım bir diğer Mercedes motorlu takım McLaren oldu. Çaylak sürücü Kevin Magnussen 5. olurken onu takım arkadaşı Jenson Button takip etti.

Kendi evinde yarışan Ferrari ile son seansa kalmayı başaran Fernando Alonso 7. hızlı isim olurken onun arkasında Red Bull pilotları Sebastian Vettel ve Daniel Ricciardo yer aldılar.

Son seansa kalmayı başaran Force India pilotu Sergio Perez pozisyonunu geliştiremedi ve 10. sırada kaldı.

Son seansı kıl payı kaçıran isim Toro Rosso’dan Daniil Kvyat oldu. Kvyat 6. motoruna geçtiği için 10 sıra cezası alacak.

Ferrari ile Belçika’da sezonun en iyi sonucunu alan Kimi Raikkonen, sıralamaların 2. seansında bekleneni veremedi ve 12. sırada kalarak elendi.

Raikkonen’i takip edecek isimler Vergne, Hulkenberg, Sutil, Gutierrez ve Maldonado olacaklar. Lotus beklendiği gibi Monza’da 2. seansa geçmeyi başaramadı.

Arka sıradaki takımlar içerisinde ise en hızlı isim Caterham’dan Kamui Kobayashi oldu. Kobayashi Belçika’da koltuğunu Andre Lotterer’a kaptırmıştı.

 

Poz Pilot Takım Süre
1 Hamilton GBR Mercedes 1’24.109
2 Rosberg GER Mercedes 1’24.383
3 Bottas FIN Williams 1’24.697
4 Massa BRA Williams 1’24.865
5 Magnussen DEN McLaren 1’25.314
6 Button GBR McLaren 1’25.379
7 Alonso ESP Ferrari 1’25.430
8 Vettel GER Red Bull 1’25.436
9 Ricciardo AUS Red Bull 1’25.709
10 Perez MEX Force India 1’25.944
11 Kvyat RUS Toro Rosso 1’26.070
12 Räikkönen FIN Ferrari 1’26.110
13 Vergne FRA Toro Rosso 1’26.157
14 Hülkenberg GER Force India 1’26.279
15 Sutil GER Sauber 1’26.588
16 Gutiérrez MEX Sauber 1’26.692
17 Maldonado VEN Lotus 1’27.520
18 Grosjean FRA Lotus 1’27.632
19 Kobayashi JPN Caterham 1’27.671
20 Bianchi FRA Marussia 1’27.738
21 Chilton GBR Marussia 1’28.247
22 Ericsson SWE Caterham 1’28.562

 

 


Yorumlar

“2014 İtalya GP Sıralamalar – Lewis Hamilton Sonunda Pole Pozisyonunda!” için 98 yanıt

  1. bu ferraride bir haltlar döndüğüne artık inanıyorum.kimi nin bu kadar fark yemesi anlamsız.son antrenmanlarda (ki bu antrenmanlarda sıralama denemesi yapılıyor) kimi alo nun önünde idi.sıralamamalara geliyoruz adam uçuk fark yiyor.sezon başından beri aynı terane.bütün terslikler kimi ye denk geliyor.alo nun arabası alman panzeri mübarek.gelecek sezon ya kimi yada alo gitsede bu takımdan bir rahatlasak.santander bir batmadı gitti ispanyol ekonomisi çöktü bunlar direk gibi ayakta.bu arada bilmeyenlerede hatırlatıyım alo nun ferrariden aldığı maaş haricinde santanderden yıllık 10 küsür milyon parada ferrari tarafından alo nun hesabına yatırılıyor.bu sözleşmede var.alo bu yüzden ferrari yi çok seviyor.adama mc laren 32 milyon önermiş adam ferraride daha çok kazanıyor niye gitsin !.zaten kendiside diyor ferraride mutluymuş ayrlmayı düşünmüyormuş niye çünkü hiç bir takımda daha fazla para kazanamayacakda ondan adam parayı çok seviyor demekki yoksa şampiyonluk kazanmak için daha az para kazanma pahasına başka takıma giderdi ama yok.

    1. Sırf taraftarı olduğun adam sorun yaşadı diye bir banka batsın ve binlerce insan mağdur olsun istiyorsun. Kusura bakma ama psikolojik yardıma ihtiyacın var!

  2. antreman verilerine bakarak karsilastirma yapanlar olmus ama antreman degerleri yaniltici oluyo
    araci farkli kosullarda deniyolar hiz sakliyolar depo bos gidiyolar vs vs
    kimi ye gelince: kimi startta hicbir zaman sira kaybetmiyo simdi hic kullanmadigi sifir set lastigini formasyon turunda cok iyi isitabilirse ve startta danielin arkasina gelebilirse rekabetin icine girer
    ilk virajda bir sc de bekleriz 😀

  3. start ta saga donus yıne guclu frenleme var bot massa mag sen yıne cok tehlıkelı bakalım ne olacak ama kaza olma ıhtımalı bana gore yuksek

  4. Yarın bırıncı vırajı seyrettıkten sonra izlemeye gerek yok…hamılton hata yapmaz ve nıco kazaya sebebıyet vermesse ham bırıncı bıtırecek gun gıbı ortada…antrenmanlara baktık heyecanla dereceler yakın dedık ısler degısır…b..k degısır….merso bu sene ve hatta seneye cosmaya devam eder….saka gıbı ya redbull hadı dunku takım ferrarılere mclaren lere bak ılk on a kalınca göbek atar oldular…

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi’nin piste gönderiliş zamanı kesinlikle yanlıştı fakat bence Kimi üst üste 2 tur atmak istedi.

    Çünkü başka bir açıklama bulamıyorum. Bunun başka bir açıklaması olamaz.

    1. kimi en doğru zamanda piste çıksa ne olacaktı söyler misin? 0.7 sn lik bir farktan bahsediyoruz ve her hafta 1 sn civarı fark yiyor alonsodan.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Düzgün bir tur atıp elenmemiş olacaktı.

        Her haftasonu 1 sn hangi pararel evrende fark yiyor?

        1. paralel evrende yaşayan sen ve senin gibi düşünen kesim. ben gerçek dünyadayım ve her hafta sonu albeni reklamı gibi yorumlarınızı okumak sıktı artık.

          yok kimi şöyle pilottur böyle pilottur. çok büyük pilotsa hünerini göstersin bizde helal olsun diyelim alonso fanları olarak. birde pilotunuzun beceriksizliğini kabul etmediğiniz gibi alonsoya çamur atma derdine düşüyorsunuz.

          1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Kim Alonso’ya çamur attı 🙂

            Kimi’ye beceriksiz pilot diyen çarpılır. Bu kadar da şuursuzluğa pes. Alonso bu yılki koşullarda mağlup ediyor olabilir fakat bu Kimi’yi beceriksiz yapmaz.

            Alonso şu ana kadar 11 yarışta Kimi’nin önünde bitirdi. Bu yarışların 6’sında Kimi ya yarışta ya da haftasonunun bir kısmında problem yaşadı. Bahreyn’de SC sayesinde Alonso önde bitirdi, İspanya’da takım Alonso’nun önde bitirmesini tecih etti. Hadi bunları saymıyorum. Bütün strateji hatalarının Kimi’yi bulmasından bahsetmeye gerek görmüyorum. Onları da saymayalım.

            He ben eğer gördüysen bu haberin altına Kimi’nin bu aracı optimuma çıkaramadığını da söyledim. Zaten bu konuda kendisini pekala eleştirebiliriz. Fakat beceriksiz demek için bugüne kadar Kimi’yi hiç seyretmemiş olmak, ya da fanatik olmak gerekir.

            1. ilk 10 a kalacak bir araçla tur atamamak becerizsizliğin tanımıdır. geçmişe çok takılı kaldıysanız 2005 haberlerinin altına yorum yapın 2014 deyiz ve gerçekler ortada. kusura bakma sözüm sadece sana değil .

  6. Uzun zamandan sonra sıralama izleyem dedim çokta gerek yokmuş. Mercedes ve diğerleri diye ayrılıyor F1. Kimi için çok şey yazılmış,, araçla boğuşuyor doğrudur ama kendide hatalar yapıyor. Kendini çok sevdiğim halde bu sene daha çok araçtan kaynaklanan sebeblerden dolayı biraz hayalkırıklığı yaratıyor.Bu sene böyle gider,Alo da herzamanki gibi elinden geleni yapıyor.

  7. Yarın ilk viraj dışında izlenecek bir yarış görmüyorum.Herhalde ilk viraja bakıp kapatırım.Ferrariler yine Bahreyn’de ki gibi savunma modunda olur.Aynı şekilde Red bull’da öyle.Ricciardo yine Vettel’in önünde bitirir.Alonso maksimum 5. olabilir.Raikkonen’de ilk 10a girerse başarıdır.

  8. dogrusu MERSODAN daha fazlasını bu pistte bekliyordum 8. vıtesle 360 cepte dıyordum ama tırt degişik hesaplar olabılır

  9. İyi ki sıralama turlarını izlememişim.Farkın bu kadar olacağını bekliyordum.İzlemeyince stres de kalmıyor.Bundan sonra Cumartesi günlerim boşta.Sıralamaların zevki öldü.Rosberg mi Hamilton mu pole alacak diye bekliyoruz.Hatta o bile belli.Kimin hangi pistte pole alacağını az çok tahmin ediyoruz.

  10. ben şimdi en spa yarışından sonra bu sitede yaşananların ardından kimiye nasıl methiyeler düzeyim siz belirleyin.

    1. en son spa yarışından sonra.

  11. Hala daha kimiyi savunan kişiler görüyorum. araca uyum sağlayamamışmış. El insaf arkadaş biraz mantıklı yorum yapın. ikiside 2014 aracına aynı anda oturup öğrenmeye başladılar sonuç ortada Alonso ile Kimi farklı sınıftalar ve gönderilen beğenilmeyen Massa’nın da Kimi den hızlı olduğu ortaya çıkmış oldu.

  12. Kimi ön tarafı dengesiz bu araçla yıl içerisinde çok defa hata yaptı. Bu haftasonunda antrenmanlar da dahil izlediğim her araç üstü sürüşünde Kimi Parabolica’da kontra veriyordu, istisnasız. Artık her sürüşünde inşallah hata yapmaz diyorum içimden. Elenmesi de talihsizce oldu, kesinlikle aracın hak ettiği yerde değil.

    Altta Visor nickli arkadaşa da çok yüklenmişsiniz ama adam haklı. Eğer adamı çok erken piste çıkarırsanız zaman turuna başladığında sürekli olarak ısınma turunda olan piste yeni çıkmış pilotlarla karşılaşır. Biraz daha geç çıkarılması bu durumu engellerdi.

    Lakin, bana göre bitirdiği yer çok iyi bir yer. Zaten son bölüme kalsa maksimum 7. olabilirdi ki muhtemelen 8. ya da 9. sırada kalacaktı. Üstüne bütün lastiklerini kaybetmiş olacaktı. En azından şu anda 1 tane temiz yumuşak lastiği var ve olabileceği maksimum yerin sadece 2-3 sıra gerisinde. İyi bir çıkışla iyi bir yarış geçirebilir, uzun sürüşleri rekabetçiydi çünkü.

  13. Mercedes gecen seneler Redbull ne yapıyorsa aynısını yapıyor antremanlarda hız saklayııp sıralamalarda coşuyor başka bişey değil…

  14. Tebrikler Lewis ve Williamslara umarım yarın sorunsuz,kazasız belasız bir yarış olur son yarışlardan sonra buna ihtiyacımız var.

  15. İlk önce hamiltona tebrikler harika bir sürüş yaptı ama keşke 1 24ün altına inebilseydi çok az kalmıştı.Beklediğim gibi williaws ve mercedes ön plana çıktı ama son sektörde parabolicaya kadar olan kısımda williawsın dayanması imkansız nitekim bu günde son sektörde mercedes pilotları uçtu.Ferrari yine aynı ferrari değişen bir şey yok.Alonso elinden geleni yaptı ama o araçla anca bu kadar oluyor.Raikkoneninde elenmesi ile ferrari garajında yüzler öyle bir asıldı kİ 😀 😀 aslında williaws ilk sektörün kısa olmasındanda faydalanıp mercedese karşı iyi bir derece yapıyor ama ham 2 ve 3.sektörlerde resmen uçuyor.Yarın açıkçası ilk 4lü ve 5. sıradan 9..sıraya kadar olan araçların bir grup yapmasını bekliyorum hakeden kazansın ;D

  16. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hele şükür be Kara oğlan. 4 ay oldu son polünü alalı. Son ana kadar yine birşey olur diye bekledim erken sevinemedim ama Rosberg son turunda geride kalında sevinçten bağırdım.

    Mercedes motorlu araçlar beklediğim gibi domine ettiler seansı. İlk 6 pilotun tamamı Mercedes motoru kullanıyor.

    McLaren’ler de oldukça iyiydi. Williams’lar ve Mercedes’lerle mücadele edemeyiz ama Ferrari ve Red Bull ile rahat mücadele edebiliriz yarın. Başladığımız gibi 5-6 bitirirsek benim için kötü bir sonuç olmaz.

    Bu arada sıralamalardaki Magnussen-Button rekabetinde eğer yanlış hatırlamıyorsam Magnussen öne geçti.

    Yarın keyifli bir yarış bekliyorum.

  17. Toto Wolf’un hissedarı olduğu iki Mercedes motorlu araçta bu sene uçuyor. Mercedes kendisiyle beraber en iyi motoru williamsa sağlıyor. Bu durum hızlı pistlerde kabak gibi ortaya çıktı.

    Mclaren Mercedes niye bu ikisi kadar hızlı değil? Diye soranlara cevap verilmiş oluyor. Bu arada bu sene antrenmanlarda takımlar neden yakın gözüküyorda sıralamada bu kadar fark oluyor? diye soranlara da şöyle cevap verelim Fia haftasonu seyirci çekmek için bunu yapıyor. Gridin çoğu ferrari taraftarı olduğu için ve onların haftasonu yarışlara gelmemesinin maddi olarak zarar olacağı bilindiği için bir sazan gibi taraftarlar kandırılıyor 5. Yarıştan sonra bu uygulamaya geçildi.

    Bakıyoruz 3 antrenman boyu takımlar çok yakın ama sıralamada milleti kandırdıkları belli oluyor. Frice benim sazan gibi atladığım gibi bu antrenman aldatmacasınada temiz kalpli insanlar sazan gibi atlıyor. Bakın burada yeni bir iddia ortaya atıyorum motor gerektiren pistlerde Mercedes 1 saniye, williams yarım saniye hızlı olacak sezon sonuna kadar.Normal pistlerde Mercedes 0.75 saniye hızlı olacak williams ve Rd Bull başabaş olacak. Bu sene Ferrari yarış kazanır mı? diye bellenler boşa bekler. Aynı şekilde Mclarende kazanamaz.

    Sıralamalarla ilgili olarakta Hamilton uygulamalarda okutulacak süper bir tur atarak 1. oldu tebrik etmek lazım. Bottasta çok güzel bir tur attı. Bu 2 isim dışında Ferrariyi ilk 10′ a soktuğu için Alonsoya da tebrikler. Parabolicada mercedes ve williamsın downforce,u akıllara zarardı.Hamilton 260 ile girip 237 ile çıktı onun dışında 230 a ulaşan yok. Artık Hamiltonun en iyi pilot olduğundan şüphe duymamaya başladım. Hamiltonu sadece Hamilton ve birkaç ayak oyunu durdurabilir onun dışında böyle süren Hamiltonu kimse durduramaz.

    1. Ooo size buralarda görmek ne şeref.
      :Ö)

    2. Yavuzhan son cümlen çok iyi tam olarak katılıyorum 🙂

    3. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      McLaren Mercedes niye bu ikisi kadar hızlı değil?

      Çünkü Mercedes, sene sonunda yollarını ayıracağı McLaren’e, bilgiler Honda’ya geçmesin diye desteği kesti. Bu da çok normal bir durum. Ayrıca McLaren’in, Mercedes ve Williams’a oranla yavaş kalmasının tek sebebi motor da değil. Araç ta onların ki kadar iyi değil.

    4. ” Bakın burada yeni bir iddia ortaya atıyorum motor gerektiren pistlerde Mercedes 1 saniye, williams yarım saniye hızlı olacak sezon sonuna kadar.Normal pistlerde Mercedes 0.75 saniye hızlı olacak williams ve Rd Bull başabaş olacak. Bu sene Ferrari yarış kazanır mı? diye bellenler boşa bekler. Aynı şekilde Mclarende kazanamaz.”

      ortaya atılacak bir iddia olmaktan çoktan çıktı ve gerçek oldu, sezonun 13. yarışının içindeyiz.

      ancak, bu olayın temelinde bir “mercedes fabrikasının kurnazlığı” yatmıyor.

      anlattığın bu duruma “DF gücü yüksek /ya da düşük araç” deniyor kardeşim.

      toto’nun kayırdığını düşündüğün williams’ın DF pistlerinde sürünmesi, mclaren’in gayet iyi gidip Red bull’un coşması,
      DF gerektirmeyen pistlerde ise williams’ın coşması bundan kaynaklı.

  18. antrenmanlara bakarak alonso ve mclaren’lerin ön tarafın içinde olacağını sanmıştım, ancak anlaşıldı ki sabaha kadar da sürse ilk 4 değişmeyecekti.

    ayrıca, motor pisti monza da bile motorun tek başına etken olmadığı anlaşılmış oldu. iyi bir aerodinamiye sahip araç ile buluşmayan süper motor bir anlam ifade etmiyor.

    son seansın ilk hızlı turunda pistin en iyi 2. sektör zamanıyla gelirken, parabolica’da yaptığı 2 kontra felipe’ye 3. sıraya mal olmuş olabilir, hatırı sayılır zaman kaybetmiş gibi göründü. neyse ki ilk viraja kadar çok uzun bir düzlük var, kirli tarafa rağmen iyi bir start çok faydalı olabilir.

    aşağıda Visor arkadaşım şunu anlatmak istemiş-ki aslında çoğu zaman bizler “neden x pilot çıkmıyor daha” diye eleştiririz. ancak, tura ilk önce başlamak üzere çıkış yapmanın da şöyle bir tehlikesi var: zaman turu içerisinde, o pilottan sonra piste çıkan pilotlar hazırlık turunda oluyorlar ve ilk çıkan pilot bunlarına rasında mundar oluyor. yapacak bir şey yok, aynı zaman diliminde 10 tane hızlı araç aynı pisti kullanırken birbirlerinin önüne geçmesi çok muhtemel. yine de piste yollama zamanı konusunda bir stratejik hata kesinlikle var, bunun yanında turunu hatayla heba eden raikkonen’de de hata var.

    son olarak, koba’ya da tebrikler. parazılığın telef ettiği bir pilot, paranın vezir yaptığı bir kazmanın ibretlik halini görüyoruz caterham denen, serserilerin yönetimindeki güruhta.

    zevkli bir yarış olsun, iyi monzalar 🙂

  19. McLaren’ler gerilerse orta sırayı ((5-12) Redbull’larla ve Perez’le beraber onlar değiştirecek. Rai 9 veya 10 bitirir. Alo’da tamamen Redbull ve McLaren’in performansına bağlı bir yerde. Perez William’sların arkasına kadar yükselecek bence.

  20. mecedesler sanki bir başka serideler..

    gelelim kimi ve fanlarına

    belçika bitti ve gerçeklerle yüzleşme zamanı hani temiz yarış vs alıp götürüyordu

    kimi bu aracı kullanamıyor onboard görüntüde adam dağılıyor resmen…

    kendi hataları da eklenince elenmesi kaçınılmazdı.

    1. En güzel yazılardan birisi Kimi için, gerçekten araçla boğuşuyor ve hatada yapınca sonuç kaçınılmaz oluyor

  21. MyN1Fernando avatarı

    Son yarışın olaylı 4lüsü yine arka arkaya geldi ve önde yine Mag var.Aslında oluşan gruplar keyifli ama Monza yarışları pek de keyifli olmuyor nedense.Yarışın zevkli geçeceğine dair pek umudum yok sıkıcı bir yarış olacaktır bence.

  22. Ferrari motoruna bak bir halta yaradığı yok. Bu nasıl araç sürekli kontra yapıyor. Ferrari seneye de şampiyonluk hayalleriyle sezonu beklesin…

  23. yazık yanı normalde en hızlı duzlık hızı ferrarı ve en azından ilk 3 de bıle olunması lazım ama kurallar turbo olması ferrarıye yaramıyor yapında v10 gorelım bakalım kım guclu olucak

    1. dün coşuyodun ustam.ben daha belçika yarişindan sonra demiştim ferrari burda rezil olacak diye nitekim dediğimde oldu.Parobolicaya kadar mercedese dayanmak imkansız.

    2. Ferrari turbo motor üretemiyormuş. Yol otomobillerinde turbo yokmuş ondanmış.Ferrarri GTO ve F-40 modellerini duydun mu?Ferrari 458 Turbo geliyor.3.9 litre 670 hp. Torku bilmiyorum.Aynı motor California modelinde 560 hp ve 855 nm ile çalışıyor.Mclaren’in arabasında 3.8 litre motor 200 nm daha az tork üretiyor
      Adamlar önceki turbo çağında da motor üretiyorlardı.Sadece aero için motordan fedakarlık ettiler.Sandılar ki güç farkını aero ile kapatırız.Diyelim ki 100 hp daha güçlü motor
      ürettin.Bu motor daha çok hava ister daha çok ısı üretir vs.Bu durumda aero etkinlikten fedakarlık etmen gerekir.Soğutamazsan yanar.İyi hava alamazsa çok yakıt tüketir gücü düşer.

      .

      1. biliyorum tabıkı ama biri yol otomobili yakıt az kullanma derdı yok test sınırsızda tabıkı 458T gelırsa guzel olucak ama oda yenı yenı ancak gelısıyor testlerle f1 gıbı yapsalar yol otomobilini gelısmesı zor olur ve tabıkı aeroda onemlı guclu olması ve mutlakada bunun yanında arıza cıkarmayan arac yapmak lazım da ne yapalım gaz verıyoz mılllete dun ıcın :)))

      2. Motor icin aerodan fedakarlık ya da tam tersi aero için motordan feragat etmek,Marmorini’nin uydurduğu bir palavra. Suçu kendi üstünden atmak için konuyu çarpıtıyor. Red Bull’un şampiyon olan V8 motorları gayet feragat edilmeden paketlenmişti. Düzlükte yavaşlardı ama viraj giriş çıkışları herkesten en az 10 km hızlıydı. Onlar normal yapilan bnir motoru uyarladılar,Ferrari ise daha motoru yapmadan motoru görmeden uyarlamaya çalıştı. Hani deniyor ya iletişim kopukluğu var işte burada ortaya çıkıyor. Yahu sen Ferrari olarak motoru yapacaksın ona göre aracı paketleyeceksin uyum içinde olacak bu iş.

        Motor sene basında 18 kilo ağır dediler küçük motor o kadar ağır olmaz, motor kücükse de fazla yakmaması lazım. Eğer motordan feragat ettilirse bu nasıl oldu? demekki marmorini de benim gibi uydurukçu ve uyduruyor.

        Bu arada aerodinami denen uzay bilimi hava ile ilgili.Motorun fazla hava alması belki benzin karısımindaki molekülleri ısıtabilir ama bunun çözümü var. Sizin mercedesin yaptığı gibi malezyanın tatlı petrolünden yapılmıs hava ile tepkisi az olan bir yağ üreticisi (petronas)bulunur ki italyanin yanı başında libyada tatlı petrol var. Böylece motor aerodinami yüzünden yani hava alarak tepkimeye girdiği için ısınmaz ve feragat etmeden sizin mercedesin kivaminda motor yapılabilir.

        İtalya almanya kadar kimya sektörünü bilmediği için ve bilim yönünden cahil oldukları için bu durumları gözardı etmişler. Turbo motorlar dar konseptli ve çok sıkışık olduğundan dolayı ısınma sorunları normal fakat gözünü sevdığim android almanlar bu sorunu motor yağı damıtarak ve yakıtin havayla tepkime oranını düşürerek çözdüler. Ne motordan ne aerodinamiden feragat ederek ortaya her açıdan süper bir araç ortaya çikardilar.

        Kimya sektörünü almanlar kadar iyi çözemedikten sonra diğer motor üreticileri v6 dönemi bitene kadar şampiyon olamaz bu kadar da iddialı konuşuyorum. Mercedes motoru en az 5 yıla damga vuracak bu gidişle.

        1. Mercedes motorunun beş yıla damga vuracak olması dışındakilere katılmıyorum.
          Red Bull ve Brawn Gp şampiyonlukları Mosley ve Eclestone’un Concorde anlaşması konusunda yan çizen takımları yola getirme operasyonuydu.Önce Mclaren’e yüz milyonluk ceza geldi.Sonra herkesin motorları dondurulmuşken Renoya motoru geliştirme ve güçlendirme izni verildi.EBD,üç silindirle çalışmapatinaj kontrolü vs hep bu dönemde eklendi.Bunlar olmasaydı.Şimdi olduğu gibi ilk ona girince sevinirlerdi.
          Adamlar ayrı bir seri kurmak istiyorlardı.Çift katmanlı difüzör,Ebd vs yasak olan ne varsa kullanmasına izin verdiler.Bunlar ta yetmişlerin sonunda yasaklanmış Ground Effectin uzantılarıdır.

  24. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Antrenmanlardaki derecelerin Ferrari adına pek gerçekçi olmadığını biliyorduk. Yine aynı şey oldu.

    Ferrari F14T her virajda ayrı bir macera gibi gözüküyor. Sürülebilirlik çok zayıf. Mercedes motorları da farkını gösterdi Alonso’nun alabileceği en iyi grid pozisyonu 7.likti ve bunu da almayı başardı tebrikler Alonso’ya.

    Çok açık ki Kimi bu aracı süremiyor. Bu kadar sinirli ve agresif bir otomobille özellikle de sıralama turlarında başarılı olması çok zor. Kimi manipülatiftir, ön tarafın çok dengeli olması gerekir. Arka tarafı bir şekilde toparlar ama ön taraf olmadı mı işi çok zor. Bu yaştan sonra da sürüşünü değiştiremez. Monza gibi virajlarda otomobillerin düşük yol tutuş ile olduğu bir pistte bir de F14T’nin sıkıntılı dengesi eklenince sonuç bu oldu.

    Yarın sanırım 11. başlayacak Kvyat’ın cezası ile.

    Gerçi o ilk turu neden bıraktığını anlamak çok zor. Daha iyi bir turdu öncekine göre. İlk virajda çok sert bir frenle iyi iş çıkardı. Sonra 2. şikanda ufak bir taşma oldu ama zamana çok etkisi yok. Neden bıraktı anlamadım. 2. tura da yumuşak lastiğin optimum performansı kalmamıştı.

    O turu neden bıraktığı konusunda bilgisi olan varsa beni aydınlatırsanız teşekkür ederim.

    1. Iyi bir tur derecesi yapacagini gordulerse ondandir..

    2. disari tasinca arac bayagi bir titredi zarar gormus olabilir gibime geliyor

    3. Schumacher123 avatarı
      Schumacher123

      Ferranin tek pilotla yarıştigini gor o zaman. Ferrari icin basari Alonso nun besinci olmasi sadece böyle bi takimda ikinci pilot pozisyonundaki herkes asagi yukarı kimi yada massa nin performansini gösterebilir

    4. “Çok açık ki Kimi bu aracı süremiyor. Bu kadar sinirli ve agresif bir otomobille özellikle de sıralama turlarında başarılı olması çok zor. Kimi manipülatiftir, ön tarafın çok dengeli olması gerekir. Arka tarafı bir şekilde toparlar ama ön taraf olmadı mı işi çok zor. Bu yaştan sonra da sürüşünü değiştiremez. ”

      kardeşim, emin ol tartışmak için yazmıyorum.

      kimi isminin yerine massa yazalım.
      şu sözleri biz senelerce “araç massa’ya uymuyor” diye söylediğimizde sonuç hep “massa beceriksiz”‘e çıktı, bunda hatırı sayılır bir raikkonen taraftar grubunun olduğunu da belirtmeme gerek yok sanırım.

      şimdi ne değişti de fatura araca kesiliyor?
      yanlış anlama,
      fatura araca kesilmeli de,
      içinde massa varken neden pilota kesiliyordu?

      raikkonen sürerken aracın eksiklikleri tu-kaka, esas sorumlu;
      massa sürerken “araç dengesiz olabilir, ama ferrari’de yarışıyorsan pilot sürüşüyle bunu kapatmak zorunda”

      bir açıklar mısın?

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Massa zamanında araç bu kadar kötü değildi. Kıyaslama pek adil olmaz. Şu anki otomobil Alonso Ferrari’ye gelldiğinden itibarenki en kötü otomobil açık ara.

    5. Herkesten önce piste çıktı ve zaman turuna başladığında tabiki herkesin zaman turu öncesi hazırlık yaptığı dolayısıyla trafıgın yogun oldugu ve yavas oldugu bır zamandı..Daha ılk vırajda 3 araç geçti 4 .su vırajda
      taştıktan sonra önündeydi..Sanırım biraz bosluk yapıp yenı bır tur atmaya karar verdi.

      Raikkonen’in aracı istediği gibi kullanamıyor olması doğru hakkını verelim ancak şu aracı q3 e taşıyabilmesi gerekir üst düzey bir pilotun. Bir şekilde bunu yapabilmesi gerekirdi. Yapamadı..Yarın temiz taraftan start alacak olması bir teselli ancak bakalım neler olacak.

    6. Sürülebilirlik zayıf çünkü maksimum hızı artırmak için DFazaltılıyor.Buda yol tutuşu bozuyor.

  25. Hamilton’ın sert hamurda Rosberg’e göre daha iyi olduğunu bir kez daha gördük. Arkasına bakmadan yarın yarışı kazanıp en azından 29 puan farkı 22’ye düşürmesi lazım

  26. “Garajın benim tarafımda çalışanları…”

    -Hamilton basın toplatısında özellikle bu cümleye kurdu =) Hatta Rosberg dumurlandı hafiften =)

  27. Onur Gentas avatarı

    Kısaca Ferrarilerin antrenman performansına göre yorum yapmamak gerektiğini bir kez daha gördük. Alonso o kadar zorlamasına rağmen yaklaşamadı bile ön tarafa.

  28. bir kez daha antrenmanlara bakarak şampiyonu belirlememek gerektiğini görmüş olduk 🙂 ne Ferrari, ne McLaren, ne Red Bull sıralamalarda ön tarafı zorlayabildi.

    1. Onur Gentas avatarı

      Abdullah bey neler oluyor:)

      1. geçen haftalarda da ilk antrenmanlarda Williamslar hep yavaş kalıyordu. Burada daha iyi görüntü çizdiler. Haftalardır bağırıyorlardı Williams için en iyi pist Monza olacak diye. Nitekim öyle oldu. Yarış performansına göre Bottas güzel bir sürpriz yapabilir 🙂

        1. Onur Gentas avatarı

          Ondan demedim yukarda benim yorumuma baksanıza:) Yorumu gönderdim sonra sizin yorumu kendi yorumum sandım:)

          1. O zaman itiraf etmenin zamanı geldi. Onur Gentas benim ikinci üyeliğim. Birisini Google Chrome’dan birisini Mozilla Firefox’tan idare ediyorum 😀 bir karışıklık olmuş 😛

            1. Onur Gentas avatarı

              Ha Ha Ha. Ciddi güldüm ama ilk gördüğümde. Kalpler temiz diyelim Abdullah Bey:)

              1. 🙂 evet. biraz da olaya taraflı bakmayınca bu sonucun çıkarılacağını söylemek lazım.

      2. Adamlar Mercedes motoru olmayan en yakın rakibe 1.3 saniye fark attılar.Ee nede olsa burası motor pisti.Eskiden Burası ve Hockenheim için motor katili denirdi.

  29. Raikkonen`in stratejileri uzerinde oyun oynandigini gormemek icin gerizekali olmak lazim, herkesin ikinci tur icin garajda bekledigi esnada ve hizli turunda trafige girecegini bile bile piste kimler cikariyor bu adami.

    O oyunlari oynayanlarin Allah belalarini verir insallah..

    1. 2 yarış önce piste çıkarmadılar diye ağlıyordunuz şimdi erken çıkardılar diye ağlıyorsunuz. Söyleyin Raikkonen’in hiç mi hatası yok? 2 turunda da hata yaptı ve elendi.

      1. En aptal adami koyun stratejist olarak ne burada ne Kanada`da o sekilde o zamanlama ile piste gondermez pilotu. Kendimizi kandirmayalim hic..

    2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Haksız yere bela okunduğunda o belanın kendine döneceğini biliyosundur umarım ?

    3. Kimi hata yaptı. İlk viraja yandaki araç sayesinde oldukça geç girdi ve sektör sonunda sadece 0.2 sn yavaştı ve kendisine göre hızlıydı diye gördüm. Ama şikanda dışarı çıkınca hakkını kaybetti.

      1. Aynen oyle, birinci viraja blokajla dengesiz girdi ve turun devaminda o dengesizlik devam etti. Blokaja dusmesinde ki sebep de trafige dalmasidir..

    4. Ayni seyi Kanada`da yaptilar, diyorum ya gormemek icin gerizekali olmak lazim..

    5. roggia şikanındada dışarı taştı. raikkoneninde hatası vardı

    6. Onur Gentas avatarı

      Başka pilotlarda sürekli hata bulurken, kendi desteklediğiniz pilotun hatalarını da biraz görmeye başlayın bence. Sürekli bahaneye dönmeye başladı iş.

      1. Tabi canim, sen herkes garajinda son turu icin beklerken bu adamin onune trafik cikacagini bile bile son hakkina gonder ondan sonra bahane de. Oldu sekerim..

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Ferrari iki tur attırmayıp, Raikkonen’e herkesle beraber tek tur attırsaydı bu sefer de ”Raikkonen’e niye tek tur attırdılar” diyecektiniz. Aynı tas aynı hamam aynı zihniyet. Ferrari adama iyilik yapıyor tek tur’la adamın sıralamasını riske atmak istemiyor ama siz art niyet aramaya devam ediyorsunuz.

          1. Iyilik falan yapmasinlar guzel kardesim, adami zamaninda piste gondersinler yeter, neden surekli ayni sey oluyor? Kanada`da ayni sey olmadimi? Neden surekli stratejik hatalar Kimi`yi buluyor? Emin ol senden olsan ayni seyleri dusunursun..

            1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
              Alonso.Diaz(Yavuz)

              Kanada’da nasıldı sıralamalar hatırlamıyorum. Belirgin hata olarakta benim aklımda bir tek macaristan sıralamaları var. Bunun dışında yarışlarda zaten hemen hemen aynı stratejiler de yarışıyorlar.

              1. Yine ayni sekilde hizli turuna trafige cikardilar.. O zamanda soyledim, en aptal adami koyun stratejist olarak ne burada ne Kanada`da o sekilde o zamanlama ile piste gondermez pilotu. Bu yuzden kasit ariyorum ya. Yoksa Kimi`nin net hatasi varsa BSG Kimi derim, demisligimde vardir pilotuma..

        2. Onur Gentas avatarı

          Yahu arkadaş, Kimi bile kabul etmiş hatasını sen hala takımı suçlama derdindesin. Aynı sorunu başka pilot yaşasa hemen sallamaya başlardın.

          1. En aptal adami koyun stratejist olarak ne burada ne Kanada`da o sekilde o zamanlama ile piste gondermez pilotu. Bu yuzden kasit ariyorum ya. Yoksa Kimi`nin net hatasi varsa BSG Kimi derim, demisligimde vardir guzel kardesim..

    7. Bom boş pistte turluyordu gene elendi.
      Bence yerine(Yangına Benzin) Alonso’yu çıkarsınlar çaktırmadan.

      1. Bom boş? Baska hangi pilot o saniyelerde piste gonderildi soylermisin?

    8. Bence artık Raikkonen fanlarının sadece Ferrari’ye atıp tutmayı bırakması gerek Ferrari kendi evinde Raikkonen’in piste çıkışı falan da hatalı değildi Olsa olsa kişisel hatası vardır

      1. Baska hangi pilot o saniyelerde piste gonderildi soylermisin?

        1. Peki turu neden bıraktığını sen söyler misin ?

          1. Cunku trafige girdi, ilk virajda yanindaki aractan once doneyim viraji derken blokaja dustu, orada baslayan dengesizlik tur boyunca devam etti ve kerblerin uzerine tasinca turu birakti yada biraktirdilar. Tabi lastikler ve moral gidince ikinci turundan hic birsey beklemedim guzel kardesim..

            1. Peki sadece Monza’da mı trafik vardı kusura bakma ama Massa’nın performansından bi farkı yok bu sene Raikkonen’in arada bi fark göremiyorum ikisi arasında

            2. Bahanelere başlarsak burdan Ankara’ya yol olur o bahane şu bahane…

              1. Strateji hatalarına da bakarsak (artık hata demek iyimserlik olur) burdan Bağdat’a yol oluyor, onu da görmek lazım..

  30. kimi 🙁 kerblere cikana kadar iyi gidiyordu ilk 10 kalacakti ama hatasini bedelini odedi.gorulen o ki ferrari de bir tik yok hala.ilk alti mercedes motorlu araclar.

    1. Ilk virajda trafige takilip blokaja dustu, turun geri kalaninda oradaki dengesizlik devam etti, olay bundan ibaret. Sorgulanmasi gereken herkes ikinci tur icin garajda beklerken bu adami hizli turunda trafigin ortasina kimler gonderiyor..

  31. Ferrari tırt çıktı 😀

  32. Bu seneye Mercedes motorları damga vurmaya devam ediyor. Ferrari ve REnault saçma kurallar yüzünden gelişim gösteremiyor.

  33. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Kimi ne yapıyor ya 😀

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      sürülmesi çok keyifli bir araçta amansız bir mücadele 😮

  34. Yusuf Hitay avatarı

    hamilton yarış simülasyonu yapamadı, rosberg’in verilerini kullanacağını söylemişti. ama rosberg pek memnun değildi yarış performansından, bakalım neler olacak. aynı şekilde rosberg’de son antrenmanı kaçırarak pole mücadelesini orada kaybetmiş olabilir.

    mercedes motorları beklenen kadar olmasa da, gerçekten hala üstün.

    1. Beklenen kadar üstün değiller mi?İlk altı Mercedes motorlu araçlara ait.İlk ona giremeyen bir tek Hulkenberg var.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        2-3 ay öncesini düşünüyorum da, burada gerçekten devasa bir fark olacağını düşünüyorduk. zaten hemen hemen her pistte zaten 1 saniye geride kaldılar, burada da buna yakın bir fark var. mercedes gp’nin daha çok viraj performansını artırmaya yöneldiğini düşünüyorum bir süredir, bunun etkisi de olabilir.

        çin’de 340lı hızları görünce burada küçük arka kanatla birlikte acayip şeyler olabilir diyordum ama sanırım sınıra dayanılmış vaziyette.

        ve yanlış görmediysem yine 8. vitesi kullanmadı mercedes, gerçekten enteresan vites oranı kullanıyorlar. 8’i direkt yok sayıp, bir nevi kısa vites oranı mı oluşturuyorlar böylelikle nedir.

        1. Motor gucu avantajini df icin kullaniyorlar.Netce itibari ile bu drag yarisi degil

          Kavga cikmazsa ricciardo ve vettel tur yiyebilir.Gerci bu durumlarda ariza yasiyor hep.Soyle agiz tadiyla bir tur bindirtmedi.

    2. ferrari ve reno da coluk cocuk besliyor birak bir ikisi ilk ona girsin yaww 😀

  35. ve tırtladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir