Massa "F1 Yarışları Kısaltılmalı"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Formula 1 yarışlarının süresini kısaltmanın oldukça iyi bier reform olacağını düşünüyor.

Ferrari pilotu, yarışların son 15 turunda genel olarak fazla bir şey yaşanmadığını bu yüzden bu bölümün kısaltılabileceğini düşünüyor.

Massa “Son 15 turda genellikle bir şey olmaz.” dedi.

Formula 1 Takımlar Birliği perşembe günü geleceğin Formula 1’i konusuna vizyonunu açıklayacak ve tüm takım patronları bu toplantıya katılacaklar.

Renault patronu Flavio Briatore “Daha görsel yarışlar istiyoruz ancak harcamaları düşürmeliyiz.”

“Harcamaları %40 ve % 50 arasında düşürmek istiyoruz ve takımların 2000 değil 200 kişiden oluşmasını istiyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    massa son turda motor patlatıp yarış kaybettin hatırlatırım:)

  2. Yok ya! kisaltilmaliymis, bir arkadasinda dedigi gibi zaten 15 gunde bir yaris seyrediyoruz, ayrica her yarisin son 15 turunda birseyler oldu, Massa tamamen sacmalamis..

  3. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Amma ilginç adam maaşına gelince kesinti iyi olmaz dedi çıngar çıkardı,ancak yarışlara gelince iş çamura yatmak diz boyu.Maaşındanda %25 kesinti yapsınlar yarışalarla birlikte bakalım ne yapıcak o zaman.

  4. Bencede kısaltılması iyi olur son turlar cok sıkıcı geciyor

  5. ben yarışların kısalmasını değilde uzamasını istiyorum.zaten yetmiyor bu kadar kısa yarışlar.en az 1.5 sat standart 2 saat olması lazım.bu konuda massaya katılmıyorum.yarışları kısaltırlarsa f1in tadı tuzu kalmaz.

  6. Çok uzağa gitmeye gerek yok, son yarışın son sektöründe şampiyonluk el değiştirdi, daha ne olsun.

  7. onur aybars avatarı

    Son 15 turda nasıl bir şey olmazmış. Son 15 tur dayanıklılık açısından önemli. Geçen sene Macaristan'da son 3 turda Massa'nın motoru gitti. Sezon ve yeri hatırlamıyorum (2005 veya 2006, Malezya veya Çin olabilir) Button'un bitişe metreler kala motoru gitti. 2005 Almanya'da Kimi'nin son turda sağ ön süspansiyonu gitti. 2001'de İspanya'da son turda Mika'nın motoru gitti. Bunlar ilk aklıma gelenler. Ayrıca 2005'de son turda Kimi yarışı aldı.

  8. burak bocek avatarı

    yarışların mesafesi iyi bence oynamaya gerek yok.zaten 2 hafta f1 izlemek için bekliyoruz bu iş sırf maliyet kısılcak diye seyir zevkini etkilememli.son 15 turda neler neler oldu bugüne kadar.

  9. iyide mesela yarış 70 tur iken bunu 55 tura düşürsen bile yine son 15 tur bişiy olmıcaktır:) nerden baktığına bağlı, tabi macaristan gp'sini 3 tur kısaltabiliriz istiyosan

  10. ya neden olmasın cok iyi olur

  11. çok ilginç fikiler tartışılır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir