Jerez Testleri 3. Gün Takım Özetleri

yazar:

kategori:

Mclaren Mercedes

Dünkü yağmurun ardından takımlar sabah çalışmalarına ıslak pistte başladılar ve bu sayede Mclaren takımı dün Kovalainen’in başladığı yağmur lastiği gelişimini devam ettirdi.

Kovalainen öğleden sonra kuru zemin lastikleri ile çalışmadan önce geçiş lastikleri üzerinde çalışarak bu lastikleri daha iyi anlamaya çalıştı.

2009 tarzı ön ve arka kanatların takılı olduğu Mclaren MP4 24 ile Kovalainen gün sonuna kadar setup ve aero çalışmaları yaptı.

İspanya’dan gelen bazı haberler ise Kovalainen’in gün sonuna doğru 2008 tarzı arka kanat taktığı ve en hızlı turunu sondan bir önceki turunda attığı yönünde.

Ferrari

Ferrari takımı dünkü yağmur nedeniyle 2010 için hazırlanan lastik gelişimi programını ertelemiş ve piste çıkmama kararı almıştı.

Takım bugün yine Felipe Massa ile çalışmalara döndü. Massa sabah bir ara pist dışına çıkmasına rağmen 135 tur atmayı başardı.

Massa hem ıslak hem de kuru zeminde uzun turlar atarak F60’ın dayanıklılığı ve ayarları üzerinde çalıştı.

Yarın Kimi Raikkonen kokpite geçecek.

Renault

Bugünün en çalışkan ismi olan iki dünya şampiyonu Fernando Alonso 152 tur atmayı başardı.

Takım, görevi devralan Alonso ile güneşli hava ve kuru pisti en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştı ve Alonso oluksuz lastikler ile setup gelişimini sürdürdü.

Takım bugün uzun mesafe katederken aynı zamanda bazı yeni parçalar test etti.

Alonso “Bugün 152 tur attığım için oldukça verimli bir gün oldu ve bir sürü veri elde ettik. Sezonun bu dönemlerinde araç içerisinde mümkün olduğu kadar fazla zaman geçirmek çok önemli çünkü KERS ve ayarlanabilir kanatlar gibi yeni kurallara alışmak lazım ve bugün çok fazla iş yaptığım için mutluyum.  Her gün yeni şeyler öğreniyoruz ve araç içerisinde çok daha rahat oluyorum.” dedi.

Alonso R29 ile çalışmaları yarın da sürdürecek.

BMW Sauber

Robert Kubica sabahın erken saatlerinde ıslak pistte setup çalışmalarını sürdürdü.

Öğleden sonra ise takım kuru zeminde oluksuz lastikler ile aracı geliştirme çalışmalarına devam etti. Programın asıl hedefi ise araç için bazı çözümler test etmek ve setuplardı. Günün ilerleyen saatlerinde araçtaki uyarı lambası yandığı için Kubica aracını kenara çekip motoru durdurdu ve kırmızı bayraklar sallandı.

Ancak sorun kısa sürede çözüldü ve Kubica çalışmalara devam etti.

Kubica “Genel olarak iyi bir gündü. Dünkü yağmur ile değiştirmek zorunda olduğumuz program sonucunda kaybettiğimiz zamanın bir bölümünü telafi ettik.”

“Önce aşırı yağmur lastikleri ile başladım, sonra yağmur lastiklerine geçtim ve en sonunda kuru zemin lastiklerini kullandım. Bir çok farklı setup çalışması ile araç içerisinde daha rahat oldum.” dedi.

Red Bull

Sebastian Vettel’den görevi devralan Mark Webber bir kaç küçük soruna rağmen bir yarış hafta sonu simulasyonu yaptı.

Webber çalışmalara yarın da devam edecek.

Toyota

Günün en hızlı ismi olan Timo Glock TF109 ile yarış simulasyonu yaptı. Değişken koşullarda bu simulasyonu gerçekleştiren Glock hiç sorun yaşamadı.

Daha sonra setup çalışmaları yapan Glock, sıralama simulasyonu yaptığı sırada en hızlı tur zamanını kaydetti.

Önümüzdeki 2 gün Jarno Trulli çalışmaları devam ettirecek.

Force India

Force India’da görevi devaralan Adrian Sutil takım için güçlü bir test seansını geride bıraktı.

Sutil bugün setup, lastik gelişimi ve motor kapağı gibi bazı parçaların gelişimi için çalışmalar yaptı ve öğleden sonra orta uzunlukta sürüşler gerçekleştirdi.

Öğleden önce bir ara araçta şaft sorunu yaşandı. Sutil yarın da çalışmalara devam edecek.

 


Yorumlar

  1. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Ewt yaa Bole Daha Güzel olmus tşk.:)

  2. ewet ya sanki güzel olmuş böyle

  3. haber resimleri sanki böyle daha güzel oluyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir