Kovalainen: "McLaren, KERS'i Kullanmak İçin Hazır"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, KERS’i testlerde kullanıp sonuçlarını görmesinin ardından McLaren’in ilk yarıştan itibaren bu sistemi kullanmaması için herhangi bir neden göremediğini söyledi.

Şimdiye kadar hiç bir takım Avustralya GP’de KERS’i kullanacağını kesin bir dille söylemedi ve bir kısmı yeni sistemle ilgili çalışmalarda programın gerisinde olduğunu kabul ederken bazıları da şampiyonanın Avrupa’ya döneceği zamanı beklediğini ifade etti.

McLaren’in Melburne’de KERS’i kullanıp kullanmayacğaı sorulan Heikki Kovalainen: “%99 olacağına inanıyorum”

“(KERS’i) bütün gün boyunca maksimum güçte herhangi bir sorun yaşamadan, dayanıklı olarak kullanabileceğimiz bir döneme girdik. Bu yüzden bir şeyler çarpıcı bir şekilde yanlış gitmediği sürece, bunu kullanmamak için herhangi bir neden göemiyorum”

“Belki de Norbert’i (Haug) arayıp onun ne kadar inandığını sormam gerekecek. Ama şu anda gördüğüm kadarıyla hislerim, pistte (KERS’i) ne kadar iyi kullandığımızdan ileri geliyor. İşte bu yüzden bunu kullanmamız gerektiğinden %99 eminim. Çünkü şu anda herhangi bir sorun yaşamıyoruz”

Kovalainen, Avustralya’da bir tek kendilerinin bu sistemle yarışması durumunda öne çıkabileceklerini düşünüyor ama diğer takımların da Melbourne’de kendi sistemlerini hazır etmesini bekliyor.

Kovalainen: “Umarım bizim için bir avantaj olur”

“Kalışta kesinlikle bir avantaj olacak, potansiyel olarak kalkıştan ilk viraja kadar büyük bir fayda sağlıyor; ve sonrasında açıkçası yarışta eğer biriyle mücadele ediyorsanız ve geçmeniz gerekiyorsa.”

“Umarım diğerleri buna sahip olmaz ve bizde olur. Ama diğer takımlar da var ve onları küçümsemiyorum. Bu yüzden eğer diğerlerinden bir çoğu bu sisteme sahip olursa hiç şaşırmam”

Fin pilot ayrıca, Pazartesi yağmurun etklediği seansta ıslak zeminde KERS’i kullanırken de kendisini rahat hissettiğini belirtti.

Kovalainen: “İyi geçti. Açıkçası tetiklemeyi elde etmeden önce biraz daha uzun süre beklemeiz gerekiyor. Çünkü güç sınırlamasından çok tutunma sınırlamasındasınız. Bu yüzden biraz daha fazla geride kalmanız gerekiyor. Bunun dışında durum gayet iyyidi”

“İyi çalışıyor görünüyordu ve Pazartesi duruma uygun bir yağmur vardı ama nazar değmesin kurşun geçirmez gibiydi”


Yorumlar

  1. Kers diil, motorda ufak bi sorun cikmis ve hallediyolarmis simdi, bugun eger pist kurursa tekrar devam edebiliriz dedi lewis Hamilton basin toplantisinda, kovanin agzindan da bal damliyo yaa:)) 1 ay daha var ilk yarisa, bu surede zaten iyi calisan bit sistemi kusursuzlastirabiliriz herhalde, baslasin artik yaa su sezon;))

  2. Heikki`cim ole diyonda bugun testlerde KERS sisteminizin alev aldigi yaziyordu 🙂

  3. onur aybars avatarı

    Eğer ilk yarışta BMW KERS'i kullanmazsa "yuh" !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir