Mclaren Artık Serbest – Duruşma İptal Edildi

yazar:

kategori:

Mclaren’in geçtiğimiz hafta Ferrari’nin bilgilerinin takım içerisinde ne kadar yayıldığını farketmediğini ve bu yüzden özür dilediğini, bununla beraber bazı parçaların üretiminin iptal edildiğini açıklamasının ardından FIA Başkanı Max Mosley şubat ayında yapılacak olan duruşmanın iptalini istedi.

Daha önce 14 şubatta yapılması planlanan duruşmada Dünya Motorsporları Konseyi Mclaren’in Ferrari’ye ait bilgilerden faydalanıp faydalanmadığını tartışacaktı. Mclaren’in Ferrari’ye ait bilgilerden faydalandığının sonucu çıkması halinde ise İngiliz takım daha fazla ceza alma riski ile karşı karşıya kalacaktı.

Ancak FIA’nın sitesinde yapılan açıklamada duruşmanın iptal edildiği belirtildi. Böylece Mclaren artık 2008 aracına yoğunlaşabilir. Yapılan açıklamada "FIA Başkanı tarafından yapılan teklif sonucunda Dünya Motorsporları Konseyi 14 Şubat 2008 tarihinde yapılması planlanan duruşmayı iptal etmiştir." denildi.

Sportif bakımdan bu dava bitmiş olsada Ferrari takımı geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada İtalya ve İngiltere’deki işlemlerin devam edeceğini duyurmuştu.


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    başta MP4-22 arkadaş olamak üzere fiarrari fia=ferrari diyerek mızmızlanan mclarencilerdir. her yenilginizde bahanenizde budur. bak LOST BOY bile anladı ADİNDAR'a verdiği cevap. ''2007 sezonu başında ferrarinin hareketli tabanıyla ilgili kural ihlalindeki gibi -limitler rakamla belirtilmediği için- ceza almaması buna başka bir örnek sayılabilir.'' hem buna kural ihlalli demeyelimde kural açığı diyelim ve bu kural açığımdan sadece ferrari yararlanmadı. mclaren'de ranault'da diğer takımlarda kullandı ve yasaklandı. şimdi bak o zaman buna FIARRARI yada FIA=FERRARI diyemezsiniz. birini suçlayacaksınız tek suçlu FIA'dır FERRARI değil. neden sadece FIA suçlu F1 KURALLARINI ADAM GİBİ KESİN ŞEKİLDE BELİRTMEDİÄžİ İÇİN şimdi anladın mı çocuk olanlar kimlermiş.

  2. Başta görkem yılmaz olmak üzere tüm Ferrari' cilere sesleniyorum..Aynen çocuk gibisiniz.Kazanamayacağınızı anlayınca mızıkçılık yaptınız.Ama gün olu hesap döner.FİARRARİ yaptığı saçmalığı geçte olsa anladı.Artık lütfen sizden sokun kafanıza.Ama şunu unutmayın 2008 yılında buraya yorum yazacak tek bir yarışınız bile olmayacak..Bakalım o zaman neye bahane bulacaksınız.

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    rami…hamilton'ı mclaren bilerek şampiyon yapmamış demek 🙂 hamilton brezilya'da alonsoyu geçeyim derken bilerek pist dışına çıktı hatta mclaren hamilton'ın vites kutusuna öyle bi ayar yaptıki vites değişmedi. hadi ordan ya kazansaydınız bu dediklerinin hepsi değişecekti 🙂

  4. sezon başında fia ferrarinin kullandığı kurallara aykırı hareketli tabanları kaldırmak zorunda kalınca mclareni yetişememeye başladı ve bu komplo kuruldu. basın sayesinde de ron ve alonsonun arası açıldı takımda huzursuzluk çıkardılar ihraç ettiler vesayre vesayre ve herşey bu yıl ferrarinin şampiyon olması için planlandı. hamilton bu sene şampiyon yapılmadı neden mi. şaibeli bi şampiyonluktan sa temiz bi şampiyonluğu tercih etti mclaren. alonso ice macaristan tan sonra serbest istediği gibi yarıştı ama iyi işler çıkaramadı çıkarabilse şampiyon olabilirdi. kimi ye gelince o hala kendinin şampiyon olduğuna inandırmaya çalışıyor. artık medya ve spor camiası kimiyi yada alonsoyu yada ferrariyi değil mclareni ve hamiltonu destekliyor ki mclaren bi fin liyi daha alarak finlandiyanın en gözde takımıdır. 2008 de ne olur eğer bu skandallar olmazsa hamilton, kimi, kovalainen ve massa çekişir ama massa kovalaineni geçebilecek mi. bence geçemeyecek. kovalainen 2005 de test derecelerini takip etmiştim alonsocular kızacak ama bazı pist dereceleri o zaman alonsodan daha iyiydi.

  5. 2007 sezonu başında ferrarinin hareketli tabanıyla ilgili kural ihlalindeki gibi -limitler rakamla belirtilmediği için- ceza almaması buna başka bir örnek sayılabilir. Demek ki McLaren iyi savunma yapamıyor, ya da savunması beğenilmiyor ! Ya da her neyse işte. Sonuç aşikar.

  6. erkan kardeş, ^^hileli arabayla yarışan takıma verilen ceza hernedense geri çekildi^^ demişsin… malezya 2000 den bahsediyorsun. orada ferrarinin sidepood ölçüleri standardın üzerinde çıkmıştı ve yarış hakemleri ferrarinin puanlarını silmişlerdi. ama kurallarda şöyle bişey vardı, kuralların 3,12,6 madessinde ölçülen sapmalar limitlerin tolere edilebilecek kadar üzerinde olabilir diyordu ama bu sapma limiti yazmıyordu kuralda. yani şuraya kadar sapma olabilir denmiyordu. sadece belirlenen limitten izin verilebilecek kadar sapma olabilir diyordu. yarış hakemleri limitin 10 mm aşıldığını belirttiler. sonra bu sapmanın 5 mm olduğu açıklandı ama sapmanın oranı ne kadar olursa olsun kuralda şu seviyeye kadar sapma olabilir diye bir ibare yoktu. ferrari de savunmasını bu kuraldaki açığa dayanarak yaptı ve sonuçta puanları geri verildi. bunu hangi takım yaparsa yapsın hile değildir. kural ihlali de değildir. eğer fia sapma olabilir diyorsa o sapmanın sınırınıda belirtmeli. demeliki en fazla 10 veya 5 mm sapma olabilir. ha o zaman bu ölçümler bu sınırın üzerinde çıkarsa bu bir kural ihlalidir. ama dediğim gibi 2000 yılında sapma limitini belirleyen bir madde yoktu.

  7. McLaren tifosi avatarı
    McLaren tifosi

    BAKALIM SIMDI NE YAPACAKLAR McLaren SAMP OLURSA YINE AGLAR BU FERRARICILER :)))

  8. geçmişte yaşananlarla kıyaslamak hiçte yanlış olmaz kanısındayım, bunun daha büyük sansasyon yaratmış olmasının birçok nedeni war bunlarda ortada zaten. geçmişte kimse olayların üstüne böyle gitmedi tam olarak kanıtlanamadı denilerek kapatıldı. hatta suç üstü yapılan hilelere bile ceza verilmedi, hileli arabayla yarışan takıma verilen ceza hernedense geri çekildi(isim vermiyim bazı yerden bitmelerin masabaşı oyunu ile) herneyse bu olaylar birkez daha Fia nın gerçek yüzünü göstermiştir, gelek yıllarda da yine gösterecektir kimsenin kuşkusu olmasın.

  9. yani önce mc laren e de aynı şey söylendi.suçlusunuz ama bilgilerin kullanıldığına dair bir bilgi olmadığı için ceza vermiyoruz denildi.sonra bazı kanıtlar ortaya çıkınca ceza verildi.şimdi reno yada aynı şey yapılıyo.eğer ilerleyen zamanlarda bilgilerin kullanıldığına dair bir kanıt bulurlarsa reno yuda cezalandıracaklardır

  10. özet şu.fıa renaulta ceza veremeyince bizimde 14 şubattaki duruşmayı iptal etti.bu çifte standartıda kamufle etmek için yani bir şekilde postu deldirmemek hala saygınlığını!!! devam ettirmek için mclaren ede özür dilemesini suçlu olduğunu faş etmesini söylediler yokya mclaren 14 şubata kadar sıfırdan araç tasarlayıp 70 yılların aracıyla yarışsaydı bile ferrariye ait bilgi olduğunu söyleyeceklerdi ve puan cezasıyla 2008 e başlayacaktık

  11. sadece ferrari veya diğer takımların değil geçmişte mclarenin yaptıklarınada göz yumulmuştur. bu dünyada kimse temiz değil. hepsi aynı… ki geçmişte yaşananlarla bu olayı kıyaslamak yanlış olur. zira f1 tarihinde bu kadar sansasyon yaratan ve kapsamlı olan bi casusluk olayı olmadı.

  12. adindar kardeş, şahsen ortada hiçbirşey yoktur demiyorum ferrarici arkadaşlar bizi anlamıyor bir türlü. yıllardır gelen bu sürece bakıldığında McLaren a haksızlık yapılmıştır. diğerlerinin yaptıkları görmezden gelinmiş veya bir şekilde üstü örtülmüştür başta Ferrari olmak üzere ancak McLaren a yapılan ortada, kör deiliz yıllardır formula1 izliyoruz bu adaletsizliktir.

  13. Mclaren'in geçtiğimiz hafta Ferrari'nin bilgilerinin takım içerisinde ne kadar yayıldığını farketmediğini ve bu yüzden özür dilediğini, bununla beraber bazı parçaların üretiminin iptal edildiğini açıklamasının ardından FIA Başkanı Max Mosley şubat ayında yapılacak olan duruşmanın iptalini istedi.
    Madem esinlenilmemiş neden o parçaların üretiminin durdurulduğu açıklandı?

  14. ferzan,,, siz yıllardır Max amcanızın pohpohlamasıyla şam-piyon- olmadınız sanki de şimdi 2008 aracımıza çamur atıyorsun! biz V10 geliştirirken siz monza'da V8 test ediyordunuz!!! kuşlar mı haber vermişti ileriki yıllarda V8'e geçileceğini? böyle yorumlara devam edeceksen eğer max amcandan daha çok delilin var demektir. Ben burdayım Hodri Meydan.

  15. Garip olan mahkemenin 14 şubatta yapılacak olması idi.Halbuki böyle bi durmda mahkemenin derhal yapılması gerekirdi.Kısaca fia gene fialığını yapıyordu.

  16. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    ferzan yapma böle konuşmalar bunlar reklam kokan hareketler 😀 ne ferrarisi yaa sizin çarpık çurpuk çizgilerinizimi kullancaz :D:D:D ferrari başkanı adammı yaff ?

  17. erkan arkadaşıma katılıyorum…çok dosğru bir tespit…

  18. siz geçmişte başkasının bilgileri ile oda yetmedi hile hurda ile defalarca şampiyon oldunuz 12 senesini o takıma vermiş mühendisi söylüyor, sen daha iyi bildiğini iddia ediyorsan o ayrı :)) McLaren olmuş çok görmeyin :))

  19. acaba gercekten iptalmi etti ?
    mclaren 2008'de sampiyon olursa ferrari baskanının dedigi gibi ,
    ferrari sayesinde ile olacaktır.yada ferrari 2007 cizgileri ile olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir