FOTA, Harcamaları Daha Da Kısıtlamayı Hedefliyor

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği, gelecek sezonlarda harcamalarda daha da kısıtlamaya gideceklerini ve hatta bir takımın sezon içerisinde ne kadar gelişebileceği konusunda sınır olacağını söyledi.

Takımlar bugün yaptıkları basın toplantısında bir çok teknik alanda harcamalarda kısıtlamaya gideceklerinibelirttiler.

Bu sene rüzgar tüneli kullanımı kısıtlanacak ve takımlar en fazla % 60 oranında araç kullanıp en fazla 50 m/sn hız yapabilecekler.

Mario Theissen “Motor bakımından bu sene, kısa hazırlık süresine rağmen büyük adım attık.”

“Pilot başına bir senede 8 motor kullanacağız ve motorlar 18000 devir limitli olacak. Böyle olunca motor ömrü  uzayacak, test ve yarış harcamaları önemli derecede düşecek.”

“2010’da ise daha fazla sınırlama olacak. Aerodinami gelişimi seviyesinde de anlaşmaya vardık: 2009 seviyesinin yarısı olacak.”

“Şasi bakımından ise bir senedeki parça ve gelişimlere sınır konusunda anlaşmaya vardık. Lastik, yaşam hücresi, roll yapısı ve ön-arka kaza yapıları her sene bir çeşit olacak.”

“3 çeşit motor kapağı, sidepod, difüzör, zemin ve hava kanalı. 5 çeşit kanatlar.” dedi.

Theissen ayrıca vites sistemlerinin de 3 sene dondurulacağını belirtti. Bu da 2010 ve 2012 yılları arasında geliştirilemeyeceğini gösteriyor.

Takım içerisinde bir pilota 4 vites kutusu hakkı verilecek ve takımlar vites kutularını yıllık 1.5 milyon Euro’ya alabilecekler.

Theissen aynı zamanda 2010’da KERS’lerin de standartlaştırılmasını hedeflediklerini ve bunun için ihale açılacağını belirtti.

Theissen “Egzotik maddeler sınırlandırılacak ya da yasaklanacak. Bunun yanında motor bakımından fiyat % 37.5 düşecek. Frenler dondurulacak.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir