2014 İtalya GP – Hamilton Kazandı, Mercedes Duble Yaptı

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 13. yarışı olan İtalya GP’yi Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan ancak ERS’deki sorun nedeniyle yavaş kalıp ilk virajda 4 sıra kaybeden Hamilton, ilk pitlere takım arkadaşının arkasında girmesinin ardından pitlerden sonra daha da hızlandı. Rosberg’in ilk şikanı 2. kez kaçırmasının ardından Hamilton pist üstünde mücadeleye gerek kalmadan liderliğe yükselerek yarışı kazanmayı başardı.

Hamilton Britanya’daki zaferinden sonra Monza’da da kazanarak bu seneki galibiyet sayısını 6’ya çıkardı.

Yarışın başında lider giden Rosberg, takım arkadaşına geçilmesinin ardından sakin bir yarış çıkararak 2. oldu. Sezonun 13. yarışının ardından iki pilot arasındaki puan farkı 22’ye inmiş oldu. Ayrıca Mercedes Avusturya’dan beri ilk duble zaferini elde etti.

İtalya’da podyumu tamamlayan isim Williams pilotu Felipe Massa oldu. Yarışa 4. sıradan başlayan Massa, temiz ve sorunsuz bir yarış geçirerek ilk virajda elde ettiği 3.lüğü yarış sonuna kadar sürdürdü ve Brezilyalı sürücü bu sene ilk defa podyuma çıkmayı başarmış oldu.

Yarışın favorilerinden olan ve yarışa 3. sıradan başlayan Williams pilotu Valtteri Bottas, startta yavaş kalmasının ardından 10. sıraya kadar gerileyerek büyük hayal kırıklığı yaşadı. Önce ilk pitlere kadar büyük mücadele vererek sayısız atakla yükselen Bottas, pitlerden sonra gerileyince yine yükselmek zorunda kaldı. Oldukça yoğun bir yarışın sonunda Bottas 4. sırada damalı bayrağı gördü. Böylece Monza’da ilk 4 sırayı Mercedes ve Williams pilotları doldurmuş oldu.

Red Bull pilotu Sebastian Vettel, yarışı rahat bir şekilde 5. sırada götürüyordu. Ancak yarışın son bölümünde atağa kalkan takım arkadaşını arkasında tutmayı başaramayan Vettel yarışı takım arkadaşının gerisinde 6. sırada tamamladı. Ricciardo ise bir kez daha yarışın 2. yarısında yükselişe geçen isim olmayı başardı.

McLaren’in çaylak sürücüsü Kevin Magnussen, yarışın ilk bölümünde çok iyiydi. İlk virajda 2. sıraya kadar çıkmayı başaran Magnussen yarış ilerledikçe geriledi. Magnussen yarışı 7. sırada tamamladı ancak girdiği ikili mücadelelerdeki sert savunması nedeniyle Magnussen, rakibini pist dışına ittiği için Belçika’da olduğu gibi 5 sn cezası aldı. Magnussen cezasıyla birlikte yarışı 10. sırada tamamlamış oldu.

Force India pilotu Sergio Perez ve McLaren sürücüsü Jenson Button arasında neredeyse yarışın yarısı boyunca büyük mücadele yaşandı. Zaman zaman sertleşen bu mücadeleden Perez önde ayrılırken onu Button takip etti. Magnussen’in cezasıyla birlikte bu sürücüler birer sıra yükseldiler ve 7 ile 8. oldular.

Kendi evinde yarışan Ferrari beklediği gibi yavaş bir yarış çıkardı. Fernando Alonso’nun ERS sorunuyla yarışa erken veda ettiği Monza’da Kimi Raikkonen ancak 10. olabildi. Magnussen’in cezasıyla birlikte Raikkonen 1 sıra yükselerek 9. oldu. Son puan ise ceza alan Magnussen’e gitti. Fernando Alonso ise 5 senelik Ferrari kariyerinde ilk defa mekanik bir sorunla yarış dışı kalmış oldu.

Toro Rosso pilotu Daniil Kvyat son puanı alacak gibi görünüyordu. Ancak ilk viraja gelirken freni kötü bir şekilde kaçıran çaylak sürücü, pist dışında aracını çok iyi bir şekilde kontrol ederek vurmaktan kurtardı ve 11. sırada yarışı tamamladı.

Force India pilotu yarışta istediği yükselişi gerçekleştiremedi ve 12. sırada yarışı tamamladı. Hulkenberg’i Vergne, Maldonado, Sutil ve Grosjean takip ettiler.

Sezonun 13. yarışının ardından pilotlar şampiyonasında ilk 3 sırada değişiklik olmazken Valtteri Bottas, Fernando Alonso’yu geçerek 4. sıraya yükseldi.  Takımlar şampiyonasında da ilk 2 sıradakiler yerini korudular. Williams ise burada topladığı 27 puanla Ferrari’nin 15 puan önüne geçerek 3. sıraya yükseldi.

İtalya GP ile birlikte 2014 Formula 1 şampiyonasının Avrupa ayağı geride kalmış oldu. Sezonun 14. yarışı Singapur GP 21 Eylül’de Singapur’da gerçekleşecek.

 

 

Poz Pilot Takım Fark
1 Lewis Hamilton Mercedes 1sa19m10.236s
2 Nico Rosberg Mercedes 3.175s
3 Felipe Massa Williams/Mercedes 25.026s
4 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 40.786s
5 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 50.309s
6 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 59.965s
7 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m02.518s
8 Jenson Button McLaren/Mercedes 1m03.063s
9 Kimi Raikkonen Ferrari 1m03.535s
10 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes 1m06.171s
11 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 1m11.184s
12 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m12.606s
13 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault 1m13.093s
14 Pastor Maldonado Lotus/Renault 1 Lap
15 Adrian Sutil Sauber/Ferrari 1 Lap
16 Romain Grosjean Lotus/Renault 1 Lap
17 Kamui Kobayashi Caterham/Renault 1 Lap
18 Jules Bianchi Marussia/Ferrari 1 Lap
19 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari 2 Laps
20 Marcus Ericsson Caterham/Renault 2 Laps
Fernando Alonso Ferrari ERS Sorunu
Max Chilton Marussia/Ferrari Spin

Drivers’ championship

Poz Pilot Puan
1 Nico Rosberg 238
2 Lewis Hamilton 216
3 Daniel Ricciardo 166
4 Valtteri Bottas 122
5 Fernando Alonso 121
6 Sebastian Vettel 106
7 Jenson Button 72
8 Nico Hulkenberg 70
9 Felipe Massa 55
10 Kimi Raikkonen 41
11 Sergio Perez 39
12 Kevin Magnussen 38
13 Jean-Eric Vergne 11
14 Romain Grosjean 8
15 Daniil Kvyat 8
16 Jules Bianchi 2
17 Adrian Sutil 0
18 Marcus Ericsson 0
19 Pastor Maldonado 0
20 Esteban Gutierrez 0
21 Max Chilton 0
22 Kamui Kobayashi 0

Takımlar

Poz Takım Puan
1 Mercedes 454
2 Red Bull/Renault 272
3 Williams/Mercedes 177
4 Ferrari 162
5 McLaren/Mercedes 110
6 Force India/Mercedes 109
7 Toro Rosso/Renault 19
8 Lotus/Renault 8
9 Marussia/Ferrari 2
10 Sauber/Ferrari 0
11 Caterham/Renault 0

 

 


Yorumlar

“2014 İtalya GP – Hamilton Kazandı, Mercedes Duble Yaptı” için 202 yanıt

  1. rosberg ve hamiltonun arasındaki adam troll gülüşü yapmış

  2. Mustafa Sar avatarı

    konu başlığına uygun değil ama FERRARİ’de başarısızlık sonunda büyük kelleleri de götürüyor.
    Hürriyet’in internet sayfasında girdiği habere göre MONTEZEMELO’nun işine tazinatı ödenerek son veriliyor.
    Daha önce defalarca yazdık. FERRARİ başarısızlığa sonsuza kadar asla katlanamaz. Bedeli neyse, kangreni keser atar… Muhtemelen Alonso’ya teşekkür edilip gönderilecek. FERRARİ’nin sürücü kadrosu WETTEL/BOTTAS şeklinde olacak. Bu arada ROSS BRAWN dönmeyecek..

    1. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Bu takımı ciddi anlamda Flavio Briatore toparlar.

    2. bende sözcü de okudum aynı heberi

  3. Üstün olduğu bir hafta sonunu galibiyetle tamamlayabildi Lewis. Ikinci pitten sonra takım tavsiyesini dinlememesi çok yerinde oldu. Doğru karar ve sonunda kazandı. Takım nasıl da (hakli olarak) kendini güvene almaya çalışıyor. Bu sene mevcut lastiklerle on, onbeş turluk stintler sonrası ne Rosberg ne de Hamilton birbilerinin hava koridoruna giremediler. Bunu bile bile pilotlara yarış sonunu bekleyelim diyorlar:) Bu yarışta tek anlam vermediğim olay Rosbergin yarış sonrası yüzünün gulmesiydi. Takımın cezası olduğuna inanmiyorum çünkü Lewisin Spa’daki kaybı muhtemel 25 puandi ve bunun karşılığı da 7 puan olamaz. Sanıyorum en azından burada Lewisin üstünlüğünü kabul etti.
    Ve Ricciardo. Gecislerinin hepsinin onboard kameradan izlenmesi gerekir. Ani yön değişimi ve bokajsiz fren. Aracına ve kendine çok güvendiği açık. On numara. Perez ve Buttonun keyif veren mücadelesi ise yarışın en güzel bölümüydu.

  4. Hamilton’u tebrik etmiyorum, 4 ten kalkıp yarış kazanmak zaten her zaman yaptığı rutin birşey benim için :))
    Rosberg bir tık daha yavaştı kara cocuktan cumadan başlayarak…. ama o 2 hatayı yapmasa idi son turlar muhtemelen Hamilton dan daha diri lastiklere sahip olacaktı ve başabaş bir mücadele olacaktı… Hamilton boğa gibi arkadan bindirmiş geliyor değildi beyler… Takım anlaşılan o ki her iki pilota farklı strateji uygulayarak birbirleri ile kapışmasını engellemek istemiş Rosberege yarışın ilk bölümünü daha sakin daha uzun ve lastikleri koruyarak devam et zorlama demişler,, o bu emri dinleyip devam etti kara çocuk ise malumunuz nasıl devam etti :))…

    Bİrde arkadaşla diyor ki takım Rosberg’i şampiyon yamak istiyor.. bundan daha doğal ne olabilir ? Takım safkan alman sürücüleride Alman gelip elin İngiliznimi el üstünde tutacaklar ? alttan alttan tabıkı Rosbergi destekleyecekler ben bunda hiçbir abest görmüyorum… Bir türk F1 takımı ve F1 sürücüsü olsa siz kendı ırkınızı desteklemezmısınız ? :))

    Magnusen gibi birisi F1 e her daim lazım adını siz koyun ister kamikaze ister çılgın bunlar var dıye ızlıoruz zaten..

    Riccardio kadar ani hareketlerde aracına güvenen pilot görmedim normalde bu hareketleri yapanın sonu ya kum havuzu ya da ondekı aracın onboardu olur, ama bu adam körü körüne değil ben bu olayı kıvırırım arkadaş ne olursa olsun değil, yaptım oalacak mantığında saldırıyor Bravo… Aynı hareketi en son aklıma Estebanın Buttonu yapmaya çalışıp Mclernın radyötörünü deldiğini hatırlıyorum :D….

    Ferrari için diyebileceğim tek şey size KIRMIZI çok yakışıyor, başkada yakışan bir halt yok!

    Lotusa gerçekten üzlüyorum, Gro’ya gerçekten üzülüyorum..

    Di resta olmadığı içinde hala mutsuzum.

    2015 Ferrari koltuğunda artık Riccardio ve Grojeanı görmek istiyorum…

    1. Magnussen koltuğunu korumaya çalışıyor sadece, SPA da ceza normaldi ama dün yazık etti FİA Magnussene

  5. bir kaç kişi değinmiş.ros un lastikleri kilitlemeden pist dışına taşması garipti.aklıma direk işte ros a verilen ceza monzada ham a hata süsüyle yol vermesi gerektiği.vede ros un baskı altında zor hata yaptığını hatta yapmadığınıda önceki yarışlardan hatırlarsak bu teori çok mantıklı.ros un baskı altında hata yaptığını söyleyenler neye göre yazıyor acaba bence tersi geçerli ham ın sicili bu konuda daha kirli
    ferrarinin kendi evinde sadece puan almak için yarışması ferrarinin bittiği anlamında
    rbr nin mc laren gibi mercedes motorlu 2 arabayı bu pistte saf dışı bırakmaları derin anlamlar taşıyor
    ric in vet e göre sanırım 5 tur gibi bir lastik avantajı vardı ama bu vet in geçilmesine bahane olmamalıydı.
    ve rai için sıradan bir yarıştı ancak alo ile aralarında yarışta fark yoktu.sıralama turlarında rai konusunda ferrarinin hata yapması bu sonucu doğurdu.peki bu hataya şaşırdıkmı hayır hata olmasa şaşırırdık

    1. Engin Hülagü avatarı
      Engin Hülagü

      Hamilton’ın kirli birşeyini görmedik daha! Acemilik yıllarında kaza yaptı sonradan yarışdışıları ya mekanik ya Rosberg gibi daha küçük pilot olanların gerçeği kabul edememelerinden kaynaklandı. Tüm pilotlar içinde en yeteneklisi her zaman Hamilton oldu. 4 yıldır dünya şampiyonu olan Vettelin özel bir yeteneğinin de olmadığı ispatlanmış oldu. Şampiyon olacak pilot tüm zorlukları yenendir. Komplo teorilerini bırakın da gerçeği kabul edin. En iyi pilot Lewis Hamilton’dır!

    2. rbr Mercedes motorlu mclareni tabi geçer, Mercedes motor konusunda mclarenden bilgi gizlediği sürece, seneye monzada seyredelim mclarenleri

  6. Düzlük hızları arkadaşlar Lewis ile Nico arasında 27 km/h farkı var galiba bu DRS kullanımı ile ilgili.

    1. Rosberg yarışın hiç bir noktasında drs açmadı.
      Ham-Ros arasındaki fark bundan.

      Ama Vettel – Ricciardo arasındaki farkı açıklamak imkansız.

      1. Rosberg için tur bindirmeleri saymıyorum.

      2. Vettel-Ricciardo arasındaki farkı açıklamak aslında çok basit Vettel buraya motor sayısının hepsini kullanarak geldi motor diken üstünde bundan dolayı performans biraz daha düşüktü Ricciardo’ya göre.

        Tur bindirmelerde kullandı bunu unutmuşum ben.

    2. Kardeşim onu bende grdüm Ham 3 saniye gerideyken bile düzlükte neredeyse 20 km hız farkı vardı. Ayarlardan olacağını hiç sanmıyorum bu kadar farkın. Zaten önde olan takımın ne için böyle bir ayar yapmaya ihtiyacı olsun ki?

      1. Kesinlikle haklısın kardeşim benimde dikkatimi çekti pilotun benimsediği genel ayarlar olabilir diyeceğim ama bu kadarda olmaz bu gün 8 vitesi kullandılar 370 km/h bekliyordum ama olmadı. Ricciardı sürpriz yaptı. Takım bu gün bir garipti kardeşim pilotları hata yapınca ilk defa gülen bir ekip gördüm Nico frenlemeyi kaçırdı Toto Wolf ekrana geldi utanmasa davul çaldırıp oynayacaktı ortam o kadar gergin yani.

  7. F-one-Driver avatarı

    Hamilton- Rosberg farkı 7 ye mi indi ?!!!

  8. Şikan kesmeleri bana oyunmuş gibi gelmedi. Gayet kilitledi ki zaten orası belalı bir yer. Tek pit olan bir konumda lastiklerini yemek istemezsin. Hamilton takımı dinlemedi de değil, muhtemelen geçemezsen 2.5 saniye arkaya düş demişlerdir. O da geçebildi.

    Hamilton ve Bottas neden kötü kalktılar anlamış değişim. Bottas bir ara 10. luktan daha geriye düşmüştü. Şans işte.

    Alonso’nun istatistiğini öğrendim, en son 2010’da mekanik sorunla kalmış. Altındaki araç sadece hızlı değil, aynı zamanda taş gibiymiş de. Bahane yok. Elinden geleni yapıyor ama yetmiyor işte. Ferrari’nin daha fazla değişikliğe ihtiyacı var.

    Bir de Hülkenberg nasıl bu kadar geride kalıyor onu anlayamıyorum. Perez çoğu yerde daha iyi. Son olarak Marcus Ericsson’a saygılar.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      hamilton’ın ers sistemi formasyondan beri çalışmıyormuş. yine şanssızlığı başına iş açıyordu az daha.

  9. magnusen yine crash kid i oynadı yada kamikaze lakabı için uğraşıyordu..

    bana göre verilen ceza çok yerinde hatta azdı bile savunma yapmakla yavaş bir araçla arkadakini geçmesini engelleme adı altında yapılan eylem savunma değil.

    ceza getiriyor..

    özellikle 2 yarıştır bay magnusen sanırım koltuk sevdasına düşmüş durumda hani diyor ajklında button gidici..
    bari yerim sağlam olsun iyi yolda değil..

    hamiltonu durduramadılar ne yarış başındaki aksilikle ne pit duvarındaki saçma mesajlarla..

    ferrari kendi kendinin pimini çekmiş durumda böyle sefil bir motorla..

    estaban çok kıvransada onu bekleyen sona doğru hızla gitmekte artık değişecek hiç bir şey kalmadı araçta estebanın sürücü kalitesi hariç.. ric e tebrikler hakkını söke söke aldı..

    bottas çok iyi idi tebrikler.

    massa iyi bir sürüş gerçekleştirdi.

    perez göz doldurdu jensonla adeta eylendi.

    rosberg baskı kaldıramayacak kadar ezik ve acemice sürdü..

    1. magnussen senin nickine özenmiş, ne cezası azı yok ihraç etsinler istersen magnusseni f1 den

  10. Yusuf Hitay avatarı

    gelecek yarış en çok yakıt tüketilen ve en uzun süren yarış. zaten bu şartlar altında nasıl normal süresinde bitebilir onu da bilmiyorum ama başına yine bir şey gelmezse singapur’da bir galibiyet daha alıp biraz rahatlayabilir hamilton.

    hamilton’ın sorun yaşadığı bilmem kaçıncı yarış.

  11. İlginç bir yarıştı aslında. Düzlüklerde dökülecek denilen Renault burada durumu iyi kurtarmış… Ferrari ise gerçekten de vasat durumda. Mercedes geçen sezon bas bas bağırdı fabrika takımları daha avantajlı olacak diye ama Ferrari hiç üstüne alınmamış bu açıklamaları 🙂

    Alonso’ya yazık oldu gerçekten konvoyun içinde kalmaya devam ederdi muhtemelen yarış sonuna kadar. Ama bir arkadaş demiş Alonso’nun ERS yarışın başından itibaren çalışmıyordu diye. Arkadaş adamı Kimi’den daha hızlı olmadığı denk oldukları bir yarışta bile öne taşımak için uydurmayacağınız bahane yok. Gayet denktiler işte. Niye ERS yarışın başından itibaren bozuk olsun ki? Düzlük sonunda en yüksek hıza tabi ki ulaşır adamlar sırf atak yememek için gerekli riski alıp 2011’de Mercedes’in yaptığına benzer bir strateji belirlemişler.
    Kimi ise çok stabil bir yarış geçirdi. Turlar boyunca ne önündekilere yaklaşabildi nede uzaklaşabildi. Özellikle Kyvat’ın hata yaptığı bölümde gerçekten çok şanslıydı.

    Mercedes’e tebrikler olayı güzel planlayıp çözmüşler. İki takım arkadaşını mücadele ettiriyoruz takım emri vermiyoruz diyerekten güzel pozisyon değişimi sağladılar. İlginç bir yaklaşım aslında Fia bu durumu bence analiz etmeli. Gerçi bir sonuç çıkamaz ama bu bana biraz fazla kara bir durum gibi geldi.
    Button abi sen git yenileri gelsin. O Magnussen’deki yüreğin yada mantığın yarısı sende yok. Valla yok. Adam rakibinin dengesini bozmak için ilk şikanda nasıl sert yön değişimleri yaptı sen? Her seferinde pozisyonunu itinayla geri verdin tebrik ederim.
    Kyvat; bu adam da iş var evet aslında bugün stratejisi çok güzel çalıştı ve özellikle de şu an 6. ama 0 motorla burada yarıştığını da hesaba katmak gerekiyor Monza gibi motorun çok önemli olduğu bir pistte. Ancak yine de kesinlikle tebriği hakediyor.
    Riccardo kesin simülasyonda bu atakları deniyor 😀 Bu tarz ataklar iyi çalışılmış olmalı o kadar sert hareketleri böyle çok düşük downforce ayarlı pistlerde yapmak gerçekten de çok riskli ve özellikle Vettel’e yaptığı atakta gözü dönmüşçesine saldırdı ilginç bir durumdu gerçektende…

    1. Bana dediysen yarış başında tuhaflık var dedim Ers bozuk demedim.Araçta sıkıntı olduğu belli gibiydi.Zaten son 2 turda 3 saniye verdi Raikkonen’e yarış dışı kalmadan önce.Ama bu yarışta Magnussen’e verilen ceza ağırdı bence.Bottas yavaşlayıp virajı dönebilirdi ama kendisi dışardan gitmeyi tercih etti.Button’da bıraksın artık.

      1. İsmini hatırlamıyorum bir yorumda gördüm. Sen değildin heralde ama bilemiyorum. Kelimesi kelimesine aynı olmamakla birlikte ” Alonso yarışın başından itibaren ERS sıkıntısı yaşıyordu bence düzlükte hızlanmakta zorlanıyordu düzlük sonunda ancak 345’i görüyordu ” şeklinde bir yorumdu. Zaten güçsüz olan Ferrari motorunun ERS’te çalışmadan yada sorun yaşayarak herhangi Mercedes motorlu bir aracı arkasında tutması mümkün müdür? Bence Ferrari motoru aslında bu sezon ki en iyi yarışını çıkardı burada. Aerodinami olmadan gücü bu kadar işte…

        1. Öyle ama Renault motorunun çıktığı değerleri görünce insan hayal kırıklığına uğruyor.Ferrari düzlük sonunda anca 345i görüyor sorun bu zaten.Limitte gitse 200-300 metre sorun olmayacak zaten.

          1. Hayal kırıklığı konusunda sana katılıyorum ancak demek istediğim şey şu hani yıllardır Renault motoru hakkında ne söylendi? Motor güçsüz. Redbull Monza ve Spa’yı rahat şekilde kazanarak göstedi ki motorun en yüksek derecesi sürati değil bu sürate ulaşma süresi önemlidir. Ferrari’nin de motoru sezon başından beri çok geride ancak motor Renault’taki yazılımsal ve dayanıklılık sorunlarından ziyade mekanik olarak kötü olduğu için gelişimde sağlayamıyorlar. Renault çıkıp gelişicez gelişebiliriz vs derken Ferrari böyle bir açıklama bile yapamıyor çünkü bu sezonki kurallar gereği böyle mekanik bir değişim mümkün değil. Bu durumda Ferrari’de kendi evinde rezil olmamak adına aslında çok daha güçlü olup bana göre düzlükten daha fazla zaman kazanabileceği 2. sektörü tamamen yok sayarak mümkün olan en düşük downforce ile çıkmış. Yani düzlük sonunda 345’i görmek tamamen kanat açısıyla ilgili ERS sorunuyla değil…

      2. son 3-4 turda yavaşladı. ondan önce nerede problem gördün rüyanda mı?

  12. ”Bu takımda Şumi olsaydı 2006 dan sonra en az 4 tane daha şampiyonluk alınırdı, şundan eminimki Ferrari’nin bugunkü durumu asla olmazdı.2006 sezon başına ve sezon sonuna bakın bir takım takım olduğu zaman gelişir, şuan Ferrari takımdan çok herşeye benziyor, bunun en büyük nedeni de en çok Alonso ve onun egosunun takımı parçalamasıdır.Ferrari Alonso döneminde bir bütün olmamıştır.”

    senin Alonso sevgin ortada
    yok psikolojik sorunları var yok onu patron kovuyor vs vs..
    bu takıma kim ne yapabilir onu görmeyecek dar bir açıdan bakıyorsun neredeyse 5 senedir aynı ön kanadı kullanan bir takımdan bahsediyoruz..
    tamam atın ama biraz destekli sevmediğiniz insanların hakkını verin ego tatmini yapmayın
    motor işini eline yüzüne bulaştırmış bir takımdan bahsediliyor
    siz tutmuş Alonso şöyle Alonso böyle lütfen el insaf ve mantık…!

    aracı Alonso mu yapıyor

    1. +1000

      1. -1001=0

  13. Bu arada TRF1 olarak İtalya GPden itibaren tele konferans ile yarış değerlendirme programı yapmayı planlıyoruz. ne dersiniz arkadaşlar? 🙂

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      süper.biraz daha ayrıntıları açar mısın?tam olarak planladığınız nedir abdullah 🙂

      1. Şimdili ktamamen audio tabanlı bir yarış sonrası program olarak düşünebilirsiniz. Fİkir hâlâ gelişim aşamasında.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          destekliyorum 🙂

  14. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
    clubbed to death ……… (spä2000)

    Perez in Button a yaptıkları muazzamdı. Usta işiydi.
    ve Ricci nin herkese yaptıkları. Aman Allah’ım.

    Bu sene Ricci yeni aracında test yapmadan ve başlangıçtaki kötü malzeme ile çıkardıklarını düşününce.
    Önümüzdeki yıl şayet test yapabilir ve kafaya oynayan bir aracı olursa neler yapar…..
    McLaren’in daha pilot kadrosu açıklanmadı değil mi? e Vettel’in onu takımda istemeyeceği de düşünülünce…

    Magnussen’i oldukça beğeniyorum gitmesini asla istemem.
    Vandoorne şansı bariz şekilde hak ediyor. (olmadı önümüzdeki yıl onu herhangi bir araca oturtmalıyız)
    Vettel’i istememek kulağa mantıklı gelebilen bir cümle değil.
    Lewis bu olgunluk seviyesi ve eksilmeyen saf hızı ile tartışılmayacak birisi.
    Ricci de bende bu gördüklerinizden çok daha fazlası var diyen pilotajıyla….

    Patron durumu inanılmaz zor…(Patronun Fin fanlığı düşünülünce bir de Bottas var. Allah’ım sen yardım et.)

  15. Mercedes motorlu araçlardaki bu farklılık nereden kaynaklanıyor yarısta sıralamayı ızledıkce dusundum…(mercedes-wıllıams-mclaren-force ındıa) aerodınamık guncelleelerden mı yoksa mercedesın motorla ılgılı bazı bılgılerı paylasmaması mı olabılır…adamlar ataklarda adeta süzülürcesine gecıp gıdıyorlar drs de acıkken zaten ınanılmaz orantısız..

  16. #Neredesin Şumi bir eksiklik var yerin dolmuyor, sanada selam olsun..

    1. özlüyoruz

      1. Ruhlu zamanlar….

        1. Schumi düştü sanıyordum ben kayakla meğer!!! Ruh yokmuş Alonsoya ruhsuzda Kimi ne yaptı koca sene!!! bi soru sor ay dont care ay dont care!!!

    2. Schumı ferrarı ye gelse durumu duzeltebılır mı acaba???

      1. Bu takımda Şumi olsaydı 2006 dan sonra en az 4 tane daha şampiyonluk alınırdı, şundan eminimki Ferrari’nin bugunkü durumu asla olmazdı.2006 sezon başına ve sezon sonuna bakın bir takım takım olduğu zaman gelişir, şuan Ferrari takımdan çok herşeye benziyor, bunun en büyük nedeni de en çok Alonso ve onun egosunun takımı parçalamasıdır.Ferrari Alonso döneminde bir bütün olmamıştır.

        1. Schumacher Mercedes’e geldi de bir şey mi düzeltti?

          1. Ben Schumi diyorum sen bana Mercedeste geçirdiği sezonlardan bahsediyorsun.Schumi sadece 3 sezon yarışmadı kariyerini bir incele belki Maksimumcu Alonso kadar maksimum olmasada minimum fikrin değişir.

            1. Siz saçmalıyorsunuz.2007’den sonra o takımda Schumacher de olsa bir şey yapamaz.Sonuçta ekip işi diyorsunuz ama o ekipten tek Schumacher kalacak ve şampiyon olacak öyle mi?

            2. Sen kendini masal dünyasında falan mı sanıyorsun Erendost. Şu yaptığın yorum ayıp başka birşey değil. Schumi’nin elinde sihirli değnek mi vardı, ya da o istedi diye mi geldi o takımda çalışanlar. Ya arkadaş şunu kabullenin, pilotlar arabaları sürer, araç yapmazlar.. O dönemdeki ekibi bir araya getiren Schumi değildir, sadece onun zamanında o ekip bir araya gelmiştir. Gelmşin burda boş boş sallıyorsun, parayla mı sallamak.

        2. Bugünden sonra Ferrari benim için kesinlikle bitmiştir..Yazık Alonso kendini parçalıyo bi adım ilerleme yok her sene bi dahaki sezona odaklanma palavraları Redbulldan utansınlar yazık adamlar hep bişeyler deniyo verim alıyo almıyo koca Ferraride tık yok..Bide burda Alonsoya takımın ruhunu yok etti yok Kimiyi görünce kenara çekti diyen arkadaslar gercekten komıksınız!!!İnşallah Alonso seneye Redbulla yada başka bi takıma geçerde o zaman sizin şahane buz adamınızla Ferraride buzmu kalır tuzruhumu kalır görürüz….

        3. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Temeli olmayan iddialarına ve içi boş cümlelerine alıştık artık eren. Schumi dönemlerine gitmene gerek yok. İşte Vettel’dir, Hamilton’dır, saf yetenektir falan bu tarz şeyler üzerinden de laf sokabilirsin. Eskilere gidip boşu boşuna hem kendini yorma hemde kendini daha fazla rezil etme 🙂 .

  17. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    HAM haketti galibiyeti. ROS’dan daha hızlı olduğunu gösterdi bu hafta sonu. MAS uzun bir süre sonra ilk defa temiz bir yarış hafta sonunu geride bıraktı ve podyumu kapmış oldu. BOT yine didindi durdu, güzel geçişler yaptı ama akıl almaz stratejiyle yeniden uğraşmak zorunda kaldı. Herkesin tek pit yapacağı belli milletten 2-3 tur fazla attırmakla neyi düşündü Williams anlamak zor.

    Ferrari için bu sezon artık diplerin dibi oldu. Yeni bir başlangıç şart bence. Alonso’da Mclaren’le anlaşsın. Yeni pilot kadrosuyla, İspanyollar zihniyetinden kurtulup yeni bir başlangıç şart.

    RIC kaliteli iş yaptı yine. VET’in çok erken, RIC çok geç pitinde kazanan RIC oldu. Çok istikrarlı ve kaliteli bir sürüşü var.

  18. bu arada hamilton pitlerden sonra gelen takım emrini dinlemeyerek en iyisini yaptı. böyle saçma takım emri duymadım ben. monaco mu burası 2,5 sn farkla takip et diyorlar. Mercedes şaka mısınız?

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Muhtemelen onu zorlayıp geçmeyi başaramaması halinde uygulaması için söylediler. Zorladı ve geçmeyi başardı her ne kadar Nico hata yapmış olsa da hatayı yapmaya zorlayan Hamilton oldu.

      Eğer Hamilton zorlayıp geçemeseydi muhtemelen söylendiği gibi 2.5 sn civarı fark bırakıp yarışın son turlarını bekleyecekti.

  19. Görüldü ki uzun düzlüklerdeki kötü redbull bile büyük bir gelişme kaydetmişken , Ferrari koca sezondur uyumaya devam ediyor. Ferrari malesef sezon sununda 4-5 lik kapışması yapar. Sürat konusunda malesef 5.takım oldukları kesinleşmiştir. Tam bir fiyasko . Rezillikte dibe vurmuştur. Pit-stoplardaki kötü stratejiden ötürü willimas’ta sınıfta kalmıştır. Bottas ‘ın müthiş mücadelesi malesef takım tarafından sabote edilmiştir.
    hiç yoktan adam 2’şer defa aynı sıkıntıyı yaşamıştır. Ricardo yine kalitesini göstermiştir. ayrıca lastiklerin yeni olması bişeyi değiştirmez . sonuçta adam kendisi lastik korumayı iyi beceriyor. bu da iyi bir pilot özelliğidir.
    ayrıca yarışta sağdan geçecekmiş gibi yapıp soldan nefis atağıda gerçekten kaliteli bir pilot hareketiydi.
    Webber’in kulakları çınlasın malesef şu adamın yarısı olamaz. ayrıca Vettel’e bakıyorum , arkadaşlar tamam hızlı bir pilot olabilir ama bir söylermisiniz , lastik korumak iyi ataklar yapmak fırsatçılık gibi bunların hiçbirisi adamda yok. İş sadece hızlı sürmekle olmuyor bunu anlayın artık . Komple bir pilot kesinlikle değil. ve eminim bunu bizim anladığımız gibi Redbull’da anlamıştır. Bence ricardo çok iyi işler çıkarıyor ve araçtan her zaman maximumu çıkarıyor. Bu da büyük pilotlarda olması gereken en büyük özelliktir.

  20. Arkadaşlar ben anlayamadım Alonso araçtan maksimumu alıyorken Rai gezinme modunda daha hızlı stintlerin ardından umursamadan Alonsoyu sollayınca bu zat neden kenara çekti ?

    Hamiltona tebrikler.

    1. Alonso’nun aracında problem oluştu ve 2 tur sonrasında birden motor bitti.Kenara çekti demek de ne oluyor onu açıklar mısın? Aracında sorun olmasaydı Raikkonen’e geçilmezdi zaten.2 turda 3 saniye kaybettiğini gördüm ben.Aynı araca sahip birine karşı 2 turda 3 saniye kaybediyorsa sorun olduğu açıkça görülür.

      1. aynı araç olsun alonso 5 sanıye fark kapatır öyke deme maksimumu alır

        1. Maksimumu alıyor zaten.Puan durumuna bakarsanız görürsününz 🙂

  21. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Günün adamları Ricciardo Bottas ve Kvyat.

    Ricciardo: Atakları muhteşemdi aynı tür 2 atak yaptı ilk önce Perez’e sonra Vettel’e. Lastikleri Vettel’den çok daha iyi koruyor bu kesin. Herkesten önce girdi Vettel pite. Ricciardo herkesten sonra girdi. Vettel’den 10 tur yeni lastikleri vardı.
    Bottas:Kalkıştaki geride kalışından sonra Magnussen’in kasaplığına rağmen 4.lüğe yükseldi.Güzel ataklar yaptı.
    Kvyat:Son turlardaki hatasını iyi düzeltti ama puanı kaçırdı o hatayla. Yine de 21. sıradan başlayıp 11. bitirdi iyi bir başarı o araçla.

    Bu arada en çok dikkatimi çeken olay Ricciardo 362km sürate çıktı ve en hızlısı o oldu.O listedeki 10.sıradaki adamın en yüksek hızı 341’di. Ve Vettel ilk 10’da yoktu. Sanırım 25 km kadar bir fark vardı iki Redbull arasında neden öyle anlayamadım.

    1. Bahreyn’de de aynı şey olmuştu.
      Ricciardo’nun hızı Vettel’den bugün yaklaşık 25km daha yüksekti. Bugün hiç bir takım arkadaşının arasında böyle bir hız farkı yoktu. Bunun ayarlarla ilgili olmadığı da açıktı.
      Vettel ‘e ceza almamak adına Belçika’da güç Ünitesi yanan motoru verdiler. Dolayısıyla motorun performansı sorun oldu diye düşünüyorum.

  22. Alonsonun aracında sorun çıkmasa bile oda burda en fazla dokuncu olurdu hadi bilemedin 8 mercedes motorlu bütün araçlar ferrari için ulaşılmaz bi hıza sahipti bunu görmemek için kör olmak gerekir burda ne alonsoyu nede kimiyi savunmuyorum ama ferrarinin alacağı en iyi sonuç belki de 8.likti olmadı rai 9. oldu

  23. Rosberg şikanı kesip hediye ediyor fakat bazı taraftarlardan yine eleştiri alıyor podyumda. Demekki taraftar yarış istiyor bu tür saçmalıkları değil

  24. DaNiEl RicCiArDo avatarı
    DaNiEl RicCiArDo

    Hamilton sonuna kadar hakkettiği bi galibiyet aldi tebrikler.
    Massayi sonunda bu sene cok onceden olmasi gereken podyumda gormek cok guzeldi.
    Bottas perez ve kvyat guzel mucadele edip yarisa renk kattilar
    Ricciardo mukemmel bitirdi yarisi hele o beklenmeyen yerde tipki almanyadaki gibi yaptigi muthis ataklar gercekten harikaydi.
    Son olarak Ferrari ve daha dogrusu alonsoyu bu halde gormek hele ki monzada cok aci verici.

  25. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Vettel’in durumu gerçekten çok tuhaf.

    İlk pite çok erken girdiği için sonlarda Ricciardo’ya kıyasla ciddi lastik farkı vardı fakat sadece bu olamaz.

    Spa’da da yarışın ilk bölümünde hızlı, ikinci bölümünde yavaştı. Bugün ilk pitlere kadar yarışı çok iyi götürdüğünü düşünüyorum. Mercedes motorlu araçlara geçilmedi.

    Sanırım bu yıl Vettel’in en büyük problemi lastikler. Biraz aşınma başladı mı çok yavaşlıyor. Bunu çözmesi lazım.

    Ricciardo tokatlıyor gibi sözleri de çok ciddiye almıyorum. Sıralama turlarında Vettel neredeyse eşitledi. Yarışlarda da sürekli problem yaşayan bir Vettel görüyoruz. Adil bir sezon olmuyor Vettel adına. Zaten önümüzdeki yarışlarda parça değişimlerinden dolayı ceza da alacaktır. Pek çok kez aracında arıza yaşadı.

    Ricciardo’nun harika bir sezon geçirdiği kuşkusuz ama Vettel ile arada bu kadar fark olduğunu hiç sanmıyorum. Kaldı ki geçen seneki araç olsa Ricciardo darmadağın olur.

    Biraz koşulları bilerek yorum yapmak lazım.

    1. Tamam Vettel’i savunuyorsun da geçen seneki araç osla Ricciardo darmadağın olur da ne demek? İddia ediyorum 3 sezon önce Ricciardo Red bull’a gelse Vettel’in şampiyonluğu bulunmazdı.

      1. bence iddia etme. 3 sene önce gelse Vettel, şampiyon bir pilot olacak ve takım 1. pilot olarak zaten onu belirleyecekti. Ric bu kadar oturmuş bir pilot olmayacaktı. bence tam zamanında gelmiş. daha önce gelse harcanabilirdi.

        1. Bu hızla hiç de harcanmazdı.Vettel çok şanslı ki böyle bir rakibi 4 şampiyonluğu aldıktan sonra geldi.Ricciardo’yu şişirmek değil bu kaç yarış oldu yeteneğini farkedemediyseniz sizin düşünmeniz gerekiyor.

          1. benim yeteneğine tek lafım yok zaten. Ric açısından bu zamanda bu takıma gelmesi bir avantaj diyorum. geçen sene gelse dahi 3 şampiyonluğu olan bir vettel karşısında böyle eşit yarıştırılmazdı. ayrıca McLarenin vettel yerine Ric i veya bottas’ı düşünmesini de isterim.

            1. Tamam aynı yere vardık.Geçen sene eşit yarıştırılmazdı fakat 2010da kesinlikle eşit yarıştırılıdı.O sene son yarışa kadar Webber’de eşit yarıştırıldı ve Vettel’i geçmişti.

            2. bence bottas mclarene yakışacak bir pilot değil

      2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Vettel’i savunmuyorum fakat ben insanların anlık koşullara göre bir pilotu kafalarına göre yerin dibine sokup diğerini göklere çıkarmalarına anlam veremiyorum.

        Vettel kabiliyetsiz ve vasat olduğu için mi 4 kez şampiyon oldu? Eskiden beri F1 izleyen arkadaşlar bilir Mark Webber zaman zaman inanılmaz derecede hızlı bir pilottu. Jaguar’la yarışırken o dönemin Ferrari’sine karşı pol almış adamdır. Vettel bu adamı 2010 hariç olmak üzere paramparça etti. Adam F1’i bıraktı. Ki Mark Webber’de Vettel’i hiç sevmemesine karşın onun çok hızlı bir sürücü olduğunu ima eden pek çok demeç vermiştir.

        Benim en çok sinirlendiğim şey insanların F1’i futbolmuş gibi basit şekilde yorumlamaları. F1’de sonucu etkileyen onlarca şey olur ve bunları iyi analiz etmek gerekir.

        1. Anlık koşullara göre Vettel’i yerin dibine sokmuyoruz biz.Ben 2-3 senedir iddia ediyorum Vettel’in altındaki araçla şampiyon olduğuna.Webber’in de biletini 2010dan sonra kestikleri çok açıktı zaten.Eğer 2010da Webber şampiyon olsaydı çok daha farklı olabilirdi.Ama Red bull hızlı araç üretemeyince 2 pilotu yarıştırmak istediler ve fark ortaya çıktı.Eğer en hızlı araç Red bull olsaydı şuan aynı aracı vermeyeceklerini iddia ederdim.

          1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Bu çok saçma. Bileti kesildiyse neden Ferrari’ye ya da başka bir takıma gitmedi. Neden Red Bull’da 3 yıl daha yarıştı?

            Asıl hızlı araç olduğunda 2 pilot daha eşit yarışır çünkü öyle bir araçla takım olarak daha fazla puan kazanmanız garantidir. Aracınız yavaşsa çok zor alabildiğiniz puanları bir de takım içi pilotların çekişmesiyle kaybetmeyi göze alamazsınız.

            Sana en yakın örnek: 2013 ve 2014 Mercedes takımı. Geçen yıl Hamilton daha çok kollandı. Örnek Malezya çok açık ve net bir takım emri.

            2014: İki pilot da kıyasıya rekabet ediyor ve olabilecek en eşit şartlarda.

            1. Webber’i neden Ferrari alsın ki? Araç hızlıydı fakat Vettel’i açıkça destekledikleri belliydi.Asıl araç yavaşsa şampiyonluk mücadelen yoksa o riske girmezsin ve eşit araç verirsin.Mercedes bu sezon ilki gerçekleştirdi ve adil yarıştırıyor.

              1. Ama fark şu zaten bunu yapan Mercedes oldu Red bull yapmadı.İlk kez bu sezon yapıyor Red bull.

              2. Tez : Vettel, Webber’e karşı 4 yıl kollandı.
                Soru :
                2014’te ne değişti de,
                1-Vettel’e geçilmesi ile ilgili takım emri verilir oldu?
                2-Tüm yanlış stratejiler neden Vettel’e denk geldi?
                3-Neden neredeyse tüm mekanik sorunlar Vettel’i buldu? Motor durumu malum..

        2. Berkhan yorumlarının altına imzamı atabilirim,
          Vettel’in Ricciardo’ya göre bu kadar yavaş kalması gerçekten çok ilginç.
          Red Bull teknik heyetinin mutlaka buna geçerli bir cevabı vardır ancak 2 kez şasi değiştirmeleri sonucunda halen yarış içerisinde iki araç arasında bu kadar hız farkının bulunması inanılır gibi değil.
          Vettel yarışın ilk bölümünde Magnussen ‘e ardarda DRS açmasına rağmen 340km hızı aşamadı. Ricciardo ise 362km’yi geçti. Ayrıca hızlı virajlarda da Ricciardo daha hızlıydı. Yani max sürat farkı ayardan kaynaklanmıyor!
          Özellikle tek turda Vettel ibreyi kendine çevirdi. Son 7 sıralamanın 5’inde Vettel önde. Ancak lastik aşınmasının önüne geçemiyor. Sert lastikte genelde yavaş kalıyor.
          Bu arada buradaki bir kaç arkadas, 4 yıllık kabus sonunda, karabasanlarının(Vet) kötü durumundan kendilerine pay çıkarıyorlar 🙂
          Ricciardo bugünkü performansıyla elit pilotların arasına ismini yazdırmıştır. Ona zaten laf yok. Ama Vettel’in başarılarını hiçe saymak, Onu küçümsemek hiç samimi gelmiyor

          1. Bütün mekanik sorunlar Vettel’i buluyor diyorsun.Vettel ikiden fazla problem yaşamamıştır.Ayrıca son 4 yılın şampiyonu karşısında çaylağı koruyacak değiller demi?

            1. Ya saymayı bilmiyorsun, ya da işine geldiği gibi yazıyorsun. Tamamdır ben cevabı aldım

              1. Peki kaç tane mekanik sorun olmuş sen söyle?

          2. 4 şampiyonluğun 4’ü de açık ara hızlı bir araç ve takımın %1500 desteğiyle gelmiştir. Vettel’de kabiliyetin k’si yoktur ki bu sezon gördük. Bu durumda tokatlanmıştır takım arkadaşı tarafından deriz. Bunun yaşla maşla alakası da yoktur. F1 tarihinde üst üste 4 yıl sorf aracıyla ve takım desteğiyle şampiyon olmuş beceriksiz bir başka pilot daha yoktur.
            Şasiyi değiştirdiler 2 kere. Bu da demektir ki çirkef Redbull 2 kez illegal şasi sokmuştur yarışlara. Lakin o da para etmemiştir.
            Webber mi? 2010 son yarışta 7 puan önde olmasına rağmen Webber t-shirtleri gelmemiştir; hep Vettel şampiyon t-shirtleri gelmiştir. Yegane sebebi de %100 hatalı taraf Vettel olmasına rağmen 2010 Türkiye yarışıdır.
            Bunca yıldır F1 izleyen insanların halen Vettel’den yetenek abidesi gibi söz etmelerini hiç anlamıyorum. Ne yetenekler gördük çatır çatır harcanmış ne yeteneksizler gördük şampiyon olmuş…

            1. Valla çok iyi açıkladın bunu demek istiyorum.2010 son yarışına kadar eşit yarıştılar fakat sonradan işler değişti.Keşke Vettel Red bull’dan başka takıma geçse de farklı takım arkadaşlarıyla olan mücadelesini de izlesek.

            2. Yahu birde F1’i futbol gibi izlemeyin diyenler var. koşullar falan,o zaman Vettel’i 4 yıl şampiyon yapan koşullardan bahsedelim zaten birçok F1 taraftarı burdan yola çıkarak Vettelin abartıldığını söylemiyormuydu.Haksız değilmişiz galiba.

              1. Vettel’in yaşadığı sorunlar kimsenin umrunda değil.Ama çok mutluyum.2.sınıf bir sürücü.Dört şampiyonluğu bırak dört galibiyeti bile haketmiyor.Ricardonun abartıldığı kadar iyi olduğunu sanmıyorum.Sadece Vettel çok kötü olduğu için öner çıkıyor.Aynı işi Kvyatta yapabilirdi.Bottas ve Magnussen’de.

  26. Yarış hikayeden bir yarıştı ve Alonso’nun yarış dışı kalması beni üzdü.

    Şunu gördükki Motor olarak en kötüsü Ferrari motoru.Renault bile rezalet sezon başına rağmen toparladı, Ferrari hala aynı hikayede devam ediyor.Bu sezon içi gelişim yasağı gelmiş geçmiş en dandik saçma kural.2006 da da hatırlarsanız v8’geçildiğinde ilk sezon gelişim serbestti, Ferrari’nin sezon sonu resmen motordaki inanılmaz gelişim ile uçuşa geçtiğini görmüştük.Birkere Ferrari hala uyumakta devam ediyor, sezon içi gelişim yasağını kaldırtmalı, ne olursa olsun kaldırt çamura yat test yap, baskı yap diyoruz ancak hala kış uykusuna devam etmekte takım.İkincisi belki top speedde takım kötü değil ancak bu kanatlardan Fedakarlık edildiğinden düzlükte geçilmemek için alınmış bir karar.Yoksa aynı downforce değerleriyle yarışılsa en az 10 15 km fark yer.Peki yarışta bu top speed bir işe yaradımı yaramadı belki yüksek dawnforce la yarışılsa daha iyi bir yerde bitirilebilirdi.Eğer top speed de gördüğümüz motorun gelişmesinden kaynaklı bir durum olsaydı normalde arkasında olan Mclaren, force india gibi ekipler hala arkasında olmaya devam ederdi.Neyse yazık oluyor.

    Rosberg sanki hikayeden dışarı çıktı gibi geldi bana, öyle veya değil Hamilton’a tebrikler.Riccardonun geçişleri çok ilginç, geç fren yapmasında rağmen viraj girişinde dışarı taşmıyor, bu yönü gerçekten özel.Vettel’i geçişi tilkiceydi, helal olsun.

    Bunun dışında Button kadar yeteneksiz bir pilot görmedim, böyle bir geçiş tarzı yok resmen eliyle verdi geri yerini. Magnussen’in cezası çok saçmaydı mükemmel savunması alkışlıktı.

    Kimi araçtan MAKSİMUMU aldı yapacağı birşey yoktu aracın gücü o kadardı Bahreyne göre bir tek Force india yakalanmış.Gelecek senede ben Mercedesin önde olmaya devam etmesini bekliyorum, Şampiyonluğu alacak bir ekip varsa Mercedesten sonra oda redbull olur surpriz olursada oda mclaren olur, nede olsa başta Ron var, o geldiyse mutlaka başarıda yakındır.

    1. ”Ric geç fren yapmasına rağmen viraj girişinde dışarı taşmıyor.”
      Kesinlikle haklısın.Benim de çok dikkatimi çekti bu.

  27. alonsoya da değinirsek yarış dışı kaldıktan sonra taraftarları alkışlaması çok güzeldi. ruhsuz ve umursamaz bir pilot bunları yapamaz. alonso ferrari için çok şey verdi ferrari de alonso için ancak ne yazık ki olmuyor. alonso sene sonunda takımdan ayrılmalı, başka bir takıma gitmeli. Force india bile olsa başka bir takıma gitmeli ferrari ile olmuyor. zaten gridin en yetenekli pilotu bile 10. bitirmiş bu araçla alonsonun burda kalmaması lazım.

  28. yahu şu hamilton un ers sini bozdular ve rosberge takım 2. ol dedi diyen kişiler gerçekten siz ne kullanıyorsunuz? kendi pilotunuzu tutmak için şekilden şekle giriyorsunuz. bugün hamilton açıkça rosberg den hızlıydı. ancak bu hızlanma sert lastiğe geçildikten sonra oldu. rosberg sert lastikleri kullanamıyor. geçtikten sonrada hamiltom farkı sabitledi ve rahatça kazandı.

    onun dışındaki teoriler tamamen saçmalık.

    bugün hamiltonun hızlı olmasıda rosbergi ne yeteneksiz yapar ne beceriksiz yapar. bu şekilde yorum yapanlar sezon başından beri fazla hırs yapmış ve eziklik psikolojisiyle rosberg e saldırıp yuh çeken sıfatı bozuklardan farksızdır. podyumda yuhalanmada yeni moda oldu. 3 5 ingiliz daleveresine herkes kanıyor. yazıkk..

    1. senin buradaki bir kaç kişi gibi olmadığını düşünerek cevap vereyim. ERSyi bozmakla, bu yarışın ayarlanmış olduğunu düşünmek arasında bence bir fark yok. ironi yaptım, çünkü o malum bir kaç kişi kabak tadı vermeye başladı. dün antrenman turlarındaki yorumlara bakarsan, beni de anlayabilirsin. Bilmem anlatabildim mi ?

      daha önce soru sormuşsun, verdiğim cevabı buraya da kopyalayayım. ayrıca bir şey kullandığım yok. sadece kahve içiyorum. sana da ısmarlayabilirim.

    2. Onur Gentas avatarı

      Katılıyorum. Sert lastiğe geçtiklerinde arada 2 saniye fark varken Hamilton rahat kazanır diyordum yarışı. Rosberg frenlemeyi kaçırmasa bile direnebileceğini düşünmüyorum.

  29. Onur Gentas avatarı

    Bizlere güzel geçişler izlettiren tüm pilotlarada tebrikler. Tabi iyi bir performans gösteren Hamilton’ı ayrıca tebrik ediyorum.

    Bu yarışında açık ara yüz karası Ferrari’dir. Araç gitmiyor arkadaş. Öndeki araca yaklaşamıyor bile. Durum böyle devam ederse Ferrari yakında Torro Rosso ile falan yarışmaya başalayacak.

    Bottas pite 1 tur geç girmesinin bedelini aynı araçları 2. kez geçerek ödemiş oldu. Takım bu pit stoplara artık daha çok dikkat etmeli. Sadece araç yapmakla olmuyor bu işler. Massa istikrarlı bir yarış çıkardı ve onu tekrar podyumda görmek beni çok mutlu etti.

    Ricciardo bildiğimiz gibi. İleride çok canlar yakacağı ortada.

    Bir sözümde Magnussen’e. Savunma yapmak diğer pilotları biçmek değildir. Kendini kurtarmak için yakında birilerine zarar verecek.

    1. Ferrari Toro Rosso ile yarışmaya başlamadı mı zaten 🙂

      1. +1 😀

  30. Vettel benim en çok elestirdiğim pilotlardan biri bu yıl net bir sekilde takım arkadasına mağlup oldu.
    Ancak Vettel i elestirmek dahada ileriye gideyim sevmemek onu bugün için Riccardio tarafından perisan edildi
    gibi söylemlerle elestiri hakkını bana vermez çünkü Riccardio 1sn daha hızlıydı pit stoplardan sonra aralarında bu kadar fark olmadığı aşikar ken bu hızla gelen Riccardio ya karsı Vettel in bir sey yapamaması gayet doğaldır.
    Aynı örnek Hamilton Rosberg arasında ki mücadele içinde verilebilir Rosberg gibi kaç yarıs Hamilton ın önünde baskı altında hiç hata yapmayan bir pilotun bu konuda sınavı defalarca geçmis bir pilotun hiç olmayacak bir yerde hiç lastik kilitlemeden en ufak bir blokaj dahi yapmadan üstelik 2 defa pistin dısına çıkarak 4 sn kaybetmesi bana göre mümkün değil.Tabiki herkes benim gibi düsünecek diye bir derdimde yok insanlara saygı duyuyorum ama bu benim düsüncem bunun bir diyet olduğunu düsünüyorum buna benzer bir dünya hadise gördük takımlar tarafından uygulanan ama burada baskı altında neredeyse hiç hata yapmayan bir pilotun bu özelliğini çöpe atarak gp2 seviyesine indirilmesine bu alenen görünen pist dısı ziyaretlerinin hata olarak görülmesine herkesin düsüncesine saygı göstermekle birlikte benim itirazım var.
    Sunu çok rahat söyleyebilirim ayrıca Hamilton kesinlikle Rosberg den çok daha iyi bir pilot bu süphe götürmez ama birini sevmemek bazı isleri görmezden gelmeyide gerektirmez.
    İsimize gelsede gelmesede doğru olan her zaman dürüst olabilmektir.

    1. Peki Ricciardo daha yeni lastikle gelmiş olabilir fakat buna neden olan daha iyi lastik kullanması değil mi? Hani geçen sene çok iyi lastik kullandığı iddia edilen Vettel neden bu durumda? Kesinlikle Ricciardo Vettel’den yeteneklidir.

      1. Ben Vettel daha yetenekli demedim.Yazımda böyle bir iddia yok.

        1. Yetenekli dediğini iddia etmedim.Vettel’in neden geçildiğini yazmışsın ona cevap verdim.Üstelik Vettel’in yarış boyu önü açıktı.Magnussen’den hızlıydı fakat istediği farkı yaratamadı.Bunu da düşünmek lazım.

      2. Benim anlatmak istediğim değerlendirmeleri yaparken çok keskince intikam duygularıyla hareket ederek yapıyoruz.Sadece sporda değil siyaset de olsun yasamın diğer alanlarında olsun hep benimsediklerimiz var onun dısında kalan herseye herkese karsı asırılık içindeyiz objektif olmaktan öteyiz bu da dürüstlük karinesine zarar vererek toplumsal gerginliklere neden oluyor ve çözümsüzlüklere.

        1. Ben öyle asıp keserek yorum yapmam.Ama sene başından beri Ricciardo abartılıyor diyen arkadaşlara gülüyorum.İster 3 sene ister 5 sene daha beraber yarışsınlar.Vettel’in Ricciardo’yu geçemeyeceği çok açık.O kadar sene F1 izledik bazı şeyleri önceden anlamamız gerekiyor.

          1. Evet Riccardio kesinlikle önde.

    2. Baskı altında hata yapmayan dediğin adam sezon başından beri blokaj hatası yapıyor biz başka yarışları mı izledik acep?

      1. Herkes blokaj yapar bu çok doğal.Ama Rosberg e istikrarsız demek bana göre tek özelliği olan bu tarafını görmemek doğru değil.Hele ki bugün gördüğümüz blokajsız pist dısı ziyaretleri bana göre hiç normal değil.Ayrıca dediğim gibi en basta bunu polemik meydana getirmek için söylemedim bu benim kisisel düsüncem.

        1. Rosberg istikrarsız değil çok istikrarlı bunu asla inkar etmem ama sezon başından beri hata yapıyor ama sanki ilk defa burada yapmış gibi konuşuyorsunuz..

          1. Paralel düsünüyoruz aslında.Rosberg in istikrarının nedeni baskı altında dağılmaması hata yapabilir ama burada bugün anlatıldığı üzere hemde bu kadar abes üstüste hiç blokaj bile yapmadan pist dısına çıkacak kadar baskıda ezilen bir pilot değil Rosberg ben bunu söylüyorum en azından sezon boyunca böyle bir izlenim bırakmadı bana inandırıcı gelmedi bugün le ilgili düsüncelerim bunlar.Sonuç olarak hepimizin aynı fikirde olamayız bu da gayet doğal.

  31. bu arada renault da kocaman bir tebriği hak ediyor bugün.

    monza gibi motordan çok şey isteyen bir pistte, daha bir kaç ay öncesine kadar sürünen renault motoru bugün en yüksek hız olan 362,1 km/h hıza ulaştı. helal olsun bu kadar kısa sürede bu kadar iyi yükselişe.

  32. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Tek yarışlık düzlük peformansına göre en iyi 2.motoruz yada en kötü Ferrari motoru diyen arkadaşı anlamak zor dğeil.Avutma politakası ya da züğürt tesellisi diyoruz buna.Kaçıncı üniteye ne zaman geçtiler,sene başından beri kaç sorun yaşadılar ve başkası sorun yaşamadan hangi motor gücü gereken pistte başarılı oldular biri yazsın lütfen.

    İstersen en iyi 2.üretici ol lakin adamdan 1-1.5sn ve ortalama 20km fark yiyorsan 60 hp geride olduğun söyleniyorsa bir önemi yok.Adamlar bugün herkese fark atıyor sen neyin derdindesin.He unutmadan o 6 günlük testi de katmak lazım.Bildiğim kadarıyla motor parçaları ile oynayarak hp eklemek yasak yani farkı kapattığın söyledin ama neye göre?Belki daha iyi bir yazılım kullanmışsındır.Bu speed trap olayına aracın ayarları ile ulaşabilirsin.Ferrari de 2 gündür 340larda hıza ulaştı hatta 350kmye ancak düzlükte Mercedese olan zaafını ve ers sorununu bilmeyen yok.

    Neyse yarışa gelirsek bana oldukça rutin ve sıkıcı geldi.İlk 2li mücadelesi ve Williamslar dışında bir de sonda Ricardo dışında heyecan olmadı.Ferrarileri kendi evinde rezil kepaze görmek bizim için en kötüsü.Ancak artık bu durumu fazla önemsemiyorum.Yarışta neler olacağını az çok tahmin ettiğimizden kolamızı cipsimizi alıp keyif yapıyoruz.Bir beklenti yok anlayacağınız.Bizi bu seviyeye getirdikleri için kendilerini tebrik ediyoruz.

    Yarışı kazanan Lewise ve Massa ile Ricardoya fazlasıyla tebrik yolluyorum.Massa sonunda güzel bir iş yaptı.Lewis sorunsuz bir haftasonunda Rosberge geçilmeyeceğini gösterdi.Her türlü adamın önünde bitiyor.O varken Rosberge 2.likten başka şans kalmıyor.Tabi bunlar normal bir yarış haftasonunda 2 tarafta sorun yaşamadığında oluştuğunu söylüyorum.Kesinlikle ondan daha hızlı ancak biraz sabırsız ve halen hata yapıyor.

    Bundan sonra Ferrari,Alonso ve Kini fanlarına tavsiyem;benim yaptığım gibi sıfır beklenti içinde yarışı kola cips eşliğinde izlemeleri.Hep seneye seneye inşallah maşallah diyoruz evet biraz klişe olacak ama başka çaremiz yok.James Allison araç ve motor üzerinde en büyük sorumlu olacak.Herşeyin değişmesi gerektiğini söyledi.Düşünün adamı takıma katmışlar ama düzgün görev verilememiş.2015 aracı için muhtemelen Tombazise:”Abi,sen dur,az bekle.Biz,aracı farklı birine tasarlatıcaz” demiş görünüyor.Bu adam gerçekten sorunlu ve b..tan araçlar tasarlıyor.Günümüz dünyasında bunun araç tasarım felsefesi geçersiz.

    Tahminimce seneye süspansiyonundan arka kısma ve motor bölümüne kadar pek çok şey değişecek.Gelişim göstereceğimiz alan aşırı.O yüzden büyük bir sıçrama yapılabilir.Ancak bu Allisonun da dediği gibi yetmeyebilir.

    İyi mücadele eden herkese saygılar

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Bu arada Esteban yada küçük enişte Ricardo tarafından yenilmeye devam ediyor.

  33. Geçen yarışta Anthrax diye arkadaş cevap vermişti.Alonso Mclaren’e geçse ne kadar kötü olur demiştim.O da Honda motoruyla ilgili kaçtılar gibilerinden ifade kullanmıştı.Honda gelirse şu Ferrari motorundan kötü motor yapmaz.Bundan kötüsü olacaksa F1’e hiç girmesinler zaten.

    1. Mercedes F1’e İlmor firmasına ortak olarak girdi.Mario İlien çok güçlü ama dayanıksız motorlar imal ediyordu.Mercedes patlayan motorları ile alay konusu oldu.İlmor Mercedes’in Teknolojisi ile Honda için İndycar motoru üretiyordu.Sonunda biri geldi.İlmor’un o bölümünü ayırdı.Firma %100 Mercedes oldu.İlien bir kaç yıl F1’de uzak durma kaydıyla gönderdiler.Motorlar kendine geldi.Bazen gurulardan kurtulmak gerekir.
      Başarı gelebilir ama bu parayla ilgili değildir.Mercedes senelerce adam topladı.Bazıları kovulmuş aşağılanmıştı. O adamlar(Aralarında Şumi’de var) dalga geçilen takımdan korkulan takım haline getirdiler.

  34. Yanlış görmediysem Raikkonenle Mercedes motorlarının düzlük sonunda hız farkı 20 km’di bu inanılmaz rakam.Raikkonen tam Alonsoya yaklaşıyordu güzel bi mücadele izliycez dedimki Alonso ERS’den kaldı.Ferrari kendi taraftarı önünde rezil olmaktan bıkmadı.

  35. guzel yaristi. bottas iyi isler cikarmaya devam ediyor ve riccardo.podyumdan imza alma teknigi superdi :D. ferrari iflas etti.

  36. Bu arada Red Bull’da araç hafifleştikçe Vettel yavaşlıyor Ricciardo hızlanıyor. Bir de Ricciardo aracıyla hiç beklenmeyen hareketler yapıyor. Nasıl bir kontrol kabiliyeti ya da araçta ataklık varsa adam hiç beklenmedik yerde sağ gösterip sol vuruyor. Agresiflikten öte bir şey bu. Anlam veremiyorum açıkçası

    1. Vettel’e yaptığı atak enteresandı gerçekten. Vettel içeriyi kapatmıştı , ric’in ön tekerlekler vettelin arka tekerleği hizasındaydı dış tarafta sonra hafif bi fren yaptı sonra kamera açısı değişti. O ara nasıl içe geçip öne geçti çözemedim bende.

  37. Hala Vettel geç pite girdi de şu oldu diye bahane üreten arkadaşlar var.Ricciardo ilk tur sonunda 13.ydü Vettel 5.ydi.Yarış sonucu Ricciardo 5,Vettel 6.Üstüne söylenecek söz yok.Çok iyi lastik kullanıyor dediğiniz Vettel’i gördük.

  38. Bence güzel bir yarış oldu ön tarafta pek bir şey olmasa da arka taraf mükemmeldi bence bu araçlar Mercedes’e seneye yetişirseler mükemmel bir sezon izleyebiliriz. Yarışa gelecek olursak Hamilton’un çıkışı sanırım araçtan kaynaklı bir durumdu yabancı kanaldan izlediğim için tam anlayamadım ama sanki viteste takıldı gibi geldi bana herneyse Hamilton yapması gerekeni yaptı 2.liğe tekrar çıktı Rosberg de sezon başından beri bildiğimiz adam frenlemede hep hata yapıyor bu seferki hataları ona zaman kazandırmadı aksine kaybettirdi. Yarışın yıldızlarına gelecek olursak Bottas ve Riccardo. Bottas aracının hakkını verdi gerçekten çok iyi sürdü az kalsın Magnussen biçiyordu adamı Bottas gerçekten kaliteli bir pilot olacak. Magnussen çaylak sezona çok iyi başladı ama bence berbat götürüyor ben bu adamı hiç beğenmedim. En son olarak Riccardo bu adam gerçekten farklı bir pilot ilerde en az 2 şampiyonluk alır bence harika bir pilot acaba Vettel’in bu kadar kötü görünmesinin nedeni Riccardo’nun çok iyi olması olabilir mi diye düşünüyorum artık bence şu an pistteki en iyi 3 pilottan biri (Alo – Ham – Ric). Hamilton’a herşeye rağmen şampiyonluk hala uzak görünüyor maalesef.

  39. Şu Williams bu sene yarış kazanmazsa yazık olur.2004 honda gibi.

  40. Hamilton ürkütücü bi şekilde geliyodu Rosberg baskıya yenik düştü,ayağına gelen çok büyük fırsatı da tepti keşke pist üstünde sert bir mücadeleden sonra geçiş olsaydı en azından bu sıkıcı yarışı hareketlendirirlerdi.Tebrikler Hamilton’a sağlam yarıştı momentumu da yakalamış oldu..
    Kvyat’ın ters stratejiyle yumuşağa geçtikten sonra turlarını takip ediyodum kendi bacağına sıktı Toro Rosso,Vergne fazladan birkaç tur tutmasaydı Ferrari iyice yerin dibine geçecekti Mag-Per-But grubunu da 3-4 tur kala yakalayabilirdi bu adamdaki potansiyel büyük harika kurtardı son turdaki olası büyük kazayı..
    Bottas konusunda söylenecek fazla bişey yok iyi pilot,Ricciardo gibi geleceğin şampiyonlarından ama ilk turun sonunda 11.sıradayken yarışı 4.bitirebileceğini bilebiliyosak F1 araçlarının özellikle de Monza’da pilotajın fazlasıyla önüne geçtiği aşikar.Perez favori pilotlarımdan biri,yine agresif yarıştı sağlamdı..
    Alonso’da ilk pitler sonrası mı yoksa başından beri mi problem varmış onu bilmiyorum ama şu var ki Ferrari iyice tırt olmaya başladı hadi diyoduk yavaş ama herhangi bi problem çıkmıyodu ne basit sorunlar(Belçika gridde yaşanan sorun gibi)ne de mekanik bir problem..Artık ya toparlanacaklar inanılmaz bir dönüş yapacaklar yeni projelerle,ya da şuan gridde Ferrariyi bu şekilde sırtlayacak bir pilot olmamasıyla birlikte en azından buna yaklaşmaya çalışan bir pilot aramak zorunda kalacaklar !

  41. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yarıın son bölümüne renk katan Ricciardo yu tebrik ediyorum. Adam çok güzel geçişler yapıyor kesinliklen. Sağ gösterip sol vuruyor. Herkes Bottas demişi ama o araçlan yapılabilecek şeyi yaptı Bottos. Sıralamalrdan beri dökülen Ricci ise coştu adeta 2.bölümde.

    Yarışın başından beri Alo’nun araçta bir kıllık vardı zaten, olacağı buydu. Sonuç; aradan Alo çıktı, Mag çıktı, Rai puan aldı. Müthiş sürmüş.

    Hatırlıyorumda 1-2 yarış evvel Alo arkada iken neden önce pite alındı diye ver yansın eden Rai ci ler, bu günden sonra pek konuşmaz her halde bu konuda. Hoş bu ilk de olmadı zaten.

    Sezon başı dökülen mclaren ve rbr ye bakınca ferrarinin bu güne kadar neyi geliştirdiğini anlayabilmek gerçekten zor. Ama neyi değiştirmediğini görmek çok kolay 🙂 Ön kanat 5 senedir aynı arkadaş.. Yok bide demişlerki motor şöyle olsun, aero ile uçacaz. Yavaş uçun…

    Ricci ve Perez/But çekişmesi dışında yarıştan hiç bir zevk almadım.

    Mclarenin Abu Dabi de Honda motoru ile test yapma olayı Alonso’nun ilgisini çekebilmek sanırım. Tabi eğer motor iyi çıkarsa. Şu adam şu takımdan gitsin artık, daha kötü bir takıma gitsin, bari bu kadar oluyor der en azından.

    1. Ya Mehmet Guanydin 😀

      ikiside piyasada yok neden cunku ikiside samarlandi .esit sartlar iste bole olur.
      Selamlar yolluyorum burdan onlara …

      1. Demek ki bu ana kadar da Hamilton tokatlanmış baksana 22 puan geride… İlginç gerçekten…
        Bugüne kadar Hamilton’a kıyasla çok daha az hata yapan Rosberg’in de aynı yerde iki defa – bir fren motor problemi yaşamadan – freni kaçırıp aracına en ufak zarar vermeden ( lastiklerini bile yakmadan ) geri döndüğüne inanıyorsan ne diim selamlar olsun size de… Yan yana koyduğumuz da geçmişteki ve bu seneki yarışlar gösteriyor ki baskı altında hata yapmaya daha müsait olan pilot Hamilton iken nasıl böyle bir izlenim oluştu anlamak güç.
        Güya Hamilton sert lastikleri daha iyi kullanıyor ama fark hiç açılmadı 3-4 saniye civarlarında dolandı durdu hep. Herşeyi geçelim Rosberg ve Hamilton arasında ki düzlüklerdeki hız farkını bir tek ben mi gördüm? hava koridoru ne zamandır 3 saniye arkadaki pilotu hızlandırır oldu hayret… Bakiim valla hayret.
        Neyse Rosberg’in geçen yarıştaki hata olmayan ama takım arkadaşıyla temas yaşadığı için hata olarak görülen atağından sonra Hamilton’a hediye vermek lazımdı.
        Hediye güzeldir alanı mutlu eder alan mutlu olunca veren de mutlu olur…

        1. Onur Gentas avatarı

          Crasher senin Raikkonen ile Alonso arasındaki puan farkına bir bak ondan sonra gel burda yorum yap. Senin gibi taraftarlar yüzünden Raikkonen’in bütün taraftarlarına yakıştırmalar yapılıyor. Kendi pilotu her zaman süper diğer iyi pilotlar çöptür öyle değil mi?

          1. Benim gibi taraftarlar?
            Orada demeye çalıştığım mesajı anlamamışsın atlama önce bir anlamaya çalış olmazsa da sor ne demek istediğimi.
            Bugün Hamilton’un yarışı bu kadar sorunsuz kazanması mantıklı mıydı? Hamilton gerçekten tokatladı mı Rosberg’i? Şahsi görüşümdür bu yarış baştan sona takım tarafından planlanmış bir yarıştı istediğini söyleyebilirsin. Rosberg’e ceza kesildiğini herkes biliyordu ama hangimiz cezanın nasıl olacağını biliyorduk? Elini vicdanına koy sen kaç kere Rosberg’in aynı hatayı ( nasıl bir hata ise neredeyse hiç blokaj yok ) yaptığını gördün? Takım emirleri olmayacak diye açıklama yaptıktan sonra e startta daha saldırgan olacağı bilinen Hamilton engellendikten sonra da gayet ilginç bir şekilde herşey yerine oturmuş oldu. Hamilton madem tokatladı farkı çıkarsaydı 10 saniyeye görseydik? Arka arkaya bitiren iki takım arkadaşından birini Tokatladı şeklinde tanımlayınca böyle bir sonuç çıkıyor çünkü en az 10 saniye fark atmış olmalı. Yoksa bir ara gayet güzel mesaj verdi Rosberg bana kalırsa ama anlayana? Hamilton’un her hızlı turundan sonra aynı şekilde karşılık verdi.

            Ayrıca taraftarlığıma gelirsek. Alonso’yu tanrı zannedenler tanrılar Olympos’ta Hephaistos ve Hades dışındakiler de hep orada kaldılar. Yani İtalya yada İspanya’da değil.
            Alonso çok yetenekli çok hızlı bir pilot ben hiçbir zaman aksini iddaa etmedim. Ama abartıldığı şekilde de değil. Sizin söylemlerinize göre Bu adam şu an Mercedes’i bir eline geçirse herkese en az 1 saniye fark atacak her tur. Hamilton dahil. Peki sence bu gerçekçi bir düşünce mi? Hamilton’la aynı araca oturup ona 1 saniye fark koyabilir mi? çünkü bir çok kesim tarafından vasat pilot olarak tanımlanan Rosberg bile Hamilton’dan fark yemiyor hep kafa kafayalar. Dolayısıyla Alonso tanrı falan değil. 2010’da kimse kabullenemese de orada çılgınlık yapıp o atağı yapabilecek en az 3-4 pilot var gridde. Vettel bile dahil bu pilotlara. Ama tanrı atak yapmayınca bende sorgularım onun gücünü. Aracı mı bu kadar iyi yoksa tanrı mı değil?
            Anlayacağın benim derdim tanrılarla yoksa Kimi bu sezon fark yedi geçen sezon 2 sezon herkes tarafından ayakta alkışandı. Kariyeri boyunca durgun zamanları oldu zaten Kimi’nin kim bilir belki bu da öyle bir sezondur. Yoksa benim derdim Rosberg – Hamilton yada Alonso – Raikkonen arasında ki pu an farkı değil. Tekrar söylüyorum benim tek derdim birini övüp birini yere sokmaya çalışan zihniyet ve tanrılarla bilmem anlatabildim mi?…

            1. Crasher kardesim.
              Bence sen yarisi izlemedin.Hatta 2014 deki hic bi yarisi izlemedin..
              Adam.geriye dustu hadi kendi hatasindan dustu lan adam eze eze gekdi arkasina kadar bariz daha hizliydi.
              Yarisi eger izlediysen gormen lazim.
              Rosberg hangi yarista Hamiltina atak yaparak gecti ?
              Evet Hamilton en sert hamurldan en iyi performansi cikariyor.
              Bir dedgine katiliyorum bak baski altinda Hamiltonun hata yapma orani fazla.
              Ama sana bisey sorayim Eger Ahm geri dusmese alip gidecekti yarisi iyiki geri dustu sevinmedim dil.en azindan gecis izliyoruz.aksiyon oluyor.adamin varligi yetiyor f1 e ben Hamiltonun sviyorum cunku hirsli amaci ezerek kazanmak ole uckagatciliklarla dil.
              Varsin olmasin sampiyon.Siz bile neyin ne oldgunu biliyorsunuz ama yetiremedginiz icin bole yorumlar uapiyorsunuz.
              Bak ben Hamiltoncuyum ama Alonso daha iyi derim.Az hata yapan pilot Vettel derim.Yeni caylak kvayt derim.Supersstar Ricardo derim.
              Ama bana hitap eden pilot Hamiltondur.Onun icin yorum kalpinizden yapin …

              1. Yarışı senden daha detaylı izlediğime % 100 eminim HD yayınla RTL’den reklamlarda da pc’den tek bir turu bile kaçırmadan izledim. Live timing’ten takip ettim bir yandan mümkün olduğunca. Yani izleme meselesinde sıkıntı yok.
                Sıkıntı sizin gerçeği kabullenememeniz. Bugün Hamilton startta yavaş kalmasa önde başla önde bitir durumuna göre en fazla bu kadar farkla kazanırdı ve çok açık öylüyorum Rosberg’te hiç öyle entrikalara girip yol vermezdi. İyi düşün Rosberg’e araçta sorun var yavaşla deseler bu sefer imaj kötü etkilenecek Mercedes araçlarında sürekli bir sorun sürekli bir sorun ve üstüne üstlük Rosberg geçildikten sonra bir de aracı eski ayarlarına getirip farkı sabitlerse 2011 Brezilya’da Redbull’un Vettel’e vites kutusunda sorun var diye yavaşlatıp Weber’e sezonun tek galibiyetini vermeleri gibi düşünebiliyor musun olacakları?
                Hafta içi Mercedes patronları demedi mi Nico’nun cezası kesildi diye? Ama kimse cezanın ne olduğundan bahsetmedi.
                Hepsi bir yana tekrar soruyorum lastiklerine gram zarar vermeden Rosberg nasıl pistin o noktasında o kadar güzel bir kaçış politikası izledi? Hemde geçmiş yıllarda da ve özellikle bu sezon asla böyle basit hatalar yapmayan Rosberg?
                İki Hamilton sert hamurlarda ne kadar hızlıydı saniyenin 10/1’i kadar bazen 2 ama bir sonraki turda Nico o farkı düzeltiyordu. Yani öyle tuttum yakaladım durumu olamaz. Ki olduğunu farz edelim. E yarışları takipte ediyormuşsun bilirsin. Aynı set lastiklerde aynı araçlarda yarışan pilotların birbirine atak yapmaları ne derece zordur bir açıklar mısın lütfen? Yıllardır söylenen ve herkesçe bilinen en büyük gerçeklerden birisi yakalamak kolaydır ama yakaladıktan sonra atak yapmak hele ki aynı araçla ve ikisinin de önünde yavaş bir araç yokken çok çok zordur.
                Ve sizin Hamilton yarışın ortalarında ele geçirdiği liderlikten sonra 3 saniyeye farkla yarışı bitiriyor ve daha önemlisi hiçbir fren sıkıntısı olmamasına rağmen 2 kere pist dışına kaçan Nico hiç hata yapmadan çok pis ezici Hamilton’un yalnızca 3 saniye arkasında bitiriyor?
                – Bu yarış Nico’ya kesilen bir cezadır. İsteyen istediğini söylesin. Çıkıp pilotların yarışmalarında bir sakınca yok dedikten sonra takım emri vermeyi göze alır ki? Arıza var deseler e arıza var ama Hamilton geçtikten sonra düzeldi yalanına?

            2. Onur Gentas avatarı

              Sen daha benim tepkimin nedenini anlamamışsın. Ben her yarıştan sonra hamilton kazansın kaybetsin çıkıpta ona sallamalarından rahatsız oluyorum. Kendi pilotuna toz kondurmuyorsan başka pilotlarada saygı göstermen gerekir. Eğer göstermiyorsan başka insanlardan da saygı beklemen yanlış olur.

              1. Ben mi Hamilton’a sallıyorum? Çok konuşması ve gereksiz sertliği dışında neyini eleştirmişim? Her olayda küçük çocuk gibi açıklamalar yapıyor sonra ortalık karışıyor. Gereksiz sertliklerden daha önce Massa çok çekti bu sezon özellikle de Bahreyn’de gereksiz sert değil miydi? Aynı sertliği Spa’da Rosberg gösterip ayağını gazdan çekmeyince neler olduğunu görmedik mi? Bahreyn’de de aracını iyi konumlandırmakla beraber kaç kere adamın üstüne sürdü Hamilton? Yani benim – bizim Hamilton’un saydığım iki özelliği dışında eleştirdiğimiz nokta yok ki her zaman demişimdir gözü kara pilotu severim ama kendisine de aynısı yapıldığında ağladığında o zaman hiçbir anlamı kalmıyor o işin.

          2. Raikkonen ile alonso ne alaka ona göremi yorum yapacak herkes iyi o zaman siteyede girmeyelim Raikkonen geride diye. Sen hangi pilotu destekliyorsun merak ediyorum.. Bu arada ben alonso çok kötü diyen taraftar görmedim burada ama senin gibiler için Raikkonen büyük pilot değil bunu soyleyen cok kişi oldu burada üstelik adamın türlü sanssizliklar yaşadığını bile bile söylediniz.

            1. Onur Gentas avatarı

              Ne alaka arkadaş okuduğunu anlamamışsın daha.

            2. Crasher kardesim sen essahtan yarislari izlemiyormussun ha.Yaw bahrenyde kim savunma yapti spada yine ayni adam savunma yapti.Hamilton adi.
              Yahu adam ayni sertlige diyor hangi sertlikten bahsediyorsun sen ???
              Rosberg yanina bile girememisken yaris cizgisinde giden bi adam neyin sertligi bu ??
              Tabiki savunma yapacak 1 kereye mahsus yer degistirebilirsin pistte kural dimi bu ? Hamiltonda gayet basarili uygulamis.Sert savunmami oluyor bu.Sora cikar dersiniz yok efendim biz sov istiyoruz f1 de dedginiz ve yazidklariniz arasinda dunya kadar fark degil gezegenler arasi fark var !
              Sert savunma yapmasaydida yol veripp gecseydi daha iyi olurdu.Daha zevkli olurdu yaris.
              Vettel ayni yerde neden duz gecti ??
              Brakin su ayaklari Allah askina ya.

        2. Lastikleri yaksaydı ikinciliğe de elveda diyecekti. Virajı dönememe pahasına lastikleri yakmadı.Şikanı ilk kaçırdığında Hamilton arkasında bile değildi.

          1. Crasher senin kurdugun komplo teorisinden baska bisey degil.
            Biseyi cok iyi yapiyorum diyen hicbisey yapamayandir.
            Kendinle bile ters dusuyorsun sen bak diyorsunki ayni lastikle ayni aracla fark kapatmak ve geci yapmak zordur.E peki soruyorum (senin dedgine gore )ayni aracla nasil fark acilsin madem ?
            Yaw adam 4.175 sn onde gidiyor daha napacak 4 sn fark varken zorlamasinin bi anlami varmi ? kitlemis 4 sn ye ole devam etmis.Zorlamanin ne anlami zorlamak demek aracin hersyine zarar demek.Heleki su kisitli motor vs doneminde.Senin dediklerin bir komplodan ileri gecemez !
            Burdaka arkadaslarin ve benim savundugum herkesin gordukleri.Hamilton bariz daha hizliydi.Rosberg hata yapmasa dahi monza gibi bir pistte gecerdi.
            Bisey daha madem ole dsunuyorsun yol ustunde hafif yavaslayarakta yol verebilirdi zaten arkakasindayi bir tur sora ayni yerde atak yiyebilirdi rosberg.Ama simdi pilotajligini laf ettirdi.O kadar salak olmasi lazim bence senin dedgine gore.

  42. Helmut Marco: Riccardonun şasisini değiştireceğiz.

  43. güzel, sorunsuz ve kusursuz ve (özellikle sert lastiklerde) istikrarlı turlarla alınmış bir podyum. çok önce almayı hak etmiş ama türlü saçmalıklarla bugüne kalmış bir podyum. tebrikler, inşallah bugün massa’nın temiz yarış konusundaki şanssızlığının döndüğü gün olur. willaims’a da teşekkürler, sonunda yarışın tek pit stopunda kusursuz bir performans gösterdikleri için. ayrıca bu podyumun italya’da gelmesi de çok keyifli oldu, binlerce kırmızılının felipe’yi hala çok sevdiğini gördük bugün.

    en kötü günümüz böyle olsun, hadi podyumu yarasın felipe’mize 🙂

    1. felipe bugün temiz bir sürüş yaptı gerçekten. tebrikler.

  44. Evet Bottas ı unuttum. Oda baya iyiydi.

  45. OtonomAktor avatarı

    ric bottas yine çok iyiydi. ham çok iyi toparladı ve ros u hataya zorladı başlangıçtaki yavaş kalkışı sadece biraz heyecan getirmiş oldu o kadar. arkada ki mücadeleler çok iyiydi arka taraftan magnussen perez ve kyvat yarışta akılda kalan performanslar sergilediler. 26 numaralı kvyat git gide gözüme girmeye başladı. hatasını çok iyi toparladı gerçekten usta pilot hamleleriyle toparladı drifti izlemek keyifliydi 🙂 iyi bir takımda destekleyeceğim pilot kendisi olacak.

  46. herkes gördü mü beyler Kimi araçtan maksimumu aldı. 🙂

    1. Evet aldi

    2. Schumacher123 avatarı
      Schumacher123

      Hayir maksimum sonuç 8.lik alonsodan baskasi 8.olamaz o araçla 😀 5 yildir Ferrari Alonso kazansin şampiyon yapalım diye çalışacağina takim olup yeniden yapilansaydi bu durumda olmazdi

      1. Alonso kazansın şampiyon yapalım ne? Alonso o puanları kendi emeğiyle kazandı.Diğer pilotları da görüyoruz.

      2. evet 5 yıldır alonso bitirdi takımı 🙂 beyin bedava

        1. Schumacher123 avatarı
          Schumacher123

          Evet 5 yildir takim cok ilerledi 😀 kendi emeğiyle toplamis o puanlari gitsin kendi takimini kursun aa buna gerek yok degil mi onun gibi zaten. Cok yetenekli alonso rakibi de vetteldi bu yil vettel patladi 😀 Ferrari den ayrilirsa Alonso da patlar merak etme

          1. Schumacher123 avatarı
            Schumacher123

            Cok gec o zaman 40 tur gecis yapamayan pilot 🙂 caylak rakip tam destek sonuc yenilgi 🙂 biraz patlamis sanki.

            1. Ben İngiltere’de 40 tur geçiş yapamayan bir pilot biliyorum.Yenilgi dediğin hangisi? Tam çözemedim.

    3. Buttona biraz daha önce yaklaşabilseydi biraz heyecan katardı yarışa ama zaten o düzlük hızıyla atak beklemek hayal ürünü olurdu buttonda drs açık olunca ancak lastikler bitince yaklaşabildi.

  47. Kalkış’daki facia olmasa Lewis yine yarışı kazanırdı.Sonuna kadar hakedilmiş bir galibiyet.

  48. yarışın yıldızı bottas dı
    perez adeta ben daha yetenekliyim dedi ve ortaya koydu..

    magnusen yine çirkefliğin ve egonun sınırlarını zorladı kendini nasıl göstermek istiyorsa mükafatıda verildi
    iyi yolda değil..

    Alonso iyiki yarış dışı kaldı çünkü araç sefilleri oynuyordu.

    rosalina saf yeteneğin bize nasıl kullanıldığını bir kere daha ispatladı onu istikrar abidesi gören otonom adlı üyeyinin yüzünü kara çıkarmadı 2. oldu böyle kötü bir araçla..

    birde power rosberg var tabi.

    hamilton baskı kurdu ve starta ki durdurulma senaryosuna rağmen kazanmayı bildi.

    rai ve ferrai için söylenecek kelime bulamıyorum

    2 sininde ortak paydaları kötü..

    1. “rai ve ferrai için söylenecek kelime bulamıyorum”

      Ferrari yi anladim da. Rai neden dostum?

      1. Raikkonen’e bu yarışta laf söylemek anlamsız.Bitirebileceği en iyi yerde bitirdi.Söylemek istediğiniz bir şey varsa Ferrari’ye söyleyebilirsiniz.Hatta bunlar en ağır eleştiriyi hakediyor.

        1. ben de tam olarak bundan bahsediyorum

    2. OtonomAktor avatarı

      istikrarlı pilot hala öyle görüyorum. yalan mı yarış dışı kaldığı tek yarış olunca istikrarlı olmuyor mu? ben hata yapmaz diye bir şey demedim istikrarlı sonuçlar alıyor pek hata yapmıyor dedim ama hiç hata yapmıyacağı anlamına gelmiyor tabi ki. büyük pilotlarda hatalar yapabilir schumacher alonso raikkonen hepsinin kendi hataları olmuştur zamanında. tabi ros u bu pilotlarla aynı sınıfa koymuyorum ham le de aynı sınıfa koymuyorum ham in daha iyi pilot olduğunu biliyorum ros tan, fakat daha istikrarlı sürüyor ros 1. olamıyacağını anladığında riske girmiyor vs. hala aynı fikirdeyim yani. ve ben şunu söylüyorum ham bu sene şampiyon olamazsa bu ros un iyiliğinden çok ham in baskıyı kaldıramayaşından olacak. (tabi monacodaki ve belçikadaki şüpheli hareketlerini tasvip etmiyorum)

      baskı altında hata yaptı ros. hoş yapmasa da geçilecekti çok bariz belliydi. sanırım pist üzerinde yarışırken geçilmemek için bu hamleyi yaptı. her neyse işte öyle. bitti.

    3. kimi nin ne yapmasini bekliyorsun aractan inip arkadan itmesini felan mi 15-20 km daha hizli gitmesi icin ?? tamam alonso yaris disi kaldi araci arizalandi. ne kimi imis ya her turlu rahatsizlik veriyo bu arkadaslara anlamdik ki 🙁

  49. NesetAydın avatarı

    Yazıma Hamilton’u kutlayarak başlamak istiyorum..Kendisi için çok önemli olan bu yarışı hakederek kazandı ve morallendi..Sezonun geri kalanında Hamilton ve Rosberg çekişmesi baya güzel olacak..

    Günün diğer başarılı isimi bence Ricciardo..Gerçekten mükemmel işler yapıyor..Potansiyel bir şampiyon adayı ve bu başarısı iyi bir araçla ilerleyen yıllarda şampiyonluğa dönüşebilir..

    Ferrari için söyleyecek söz bulamıyorum..2005’ten beri Formula1 izliyorum ve sanırım izlediğim en kötü Ferrari üstelik mükemmel pilot kadrosuna rağmen..Bu takımın eski günlerine dönmesi için ne lazım ne yapılmalı gerçekten muamma..Elindeki pilotlar harika araç tırt..Geçen sene Raikkonen’in gelmemesi gerektiğini söyledim çünkü bu araç hızlı değil gerçi o da hangi takıma gidebilirdi Ferrari’den başka o da bir başka soru..Alonso için ben dediklerimi dedim evet aldığı para muazzam bir miktar ancak bu takımı ayakta tuttuğu yeter kusura bakmasın Ferrari ancak 4 senedir Alonso’nun performansıyla idare ediyor..Ferrari’nin buna hakkı yok tarihi buna elvermez Ferrari markası piste galibiyet için çıkar..Malesef durum çok ama çok kötü gelecek senede bir fark olacağını düşünmüyorum ve Alonso’nun başka bir takıma gitmesi gerektiğini düşünüyorum..McLaren bundan daha kötü olabilir mi? Bence gayet mantıklı bir seçim olur onun için çünkü üst düzey yarışabileceği 2-3 senesi kaldı ve max 1 şampiyonluk yaşamak istediğini biliyoruz..2012 sezonundaki mücadelesi gerçekten mükemmeldi bana göre tarihin en iyi pilot performanslarından biriydi ancak olmuyor bu araçla bu takımla olmayacak gibi her ne kadar Ferrari’yi 4 senedir ayakta tutuyorsa da artık ayrılık vakti geldi..Alonso Ferrari’de şampiyon olamaz(İnşallah olur da bu sözlerimi yüzüme vurursunuz)

  50. Aras Tekiner avatarı

    Alonso ve F14T…

    1. Kardeşim cuk oturmuş.bundan daha iyi anlatılamazdı herhalde 🙂

    2. Bu sene kı ferrarı daha ıyı ozetlenemez 😀

  51. adamın ERS’yi tam bozamadılar tüh tüh. sen git 4’e düş gel yarışı kazan ve ayarlanmış diyen beyinleri burda oku.

    Herşeye rağmen savaşmaya devam eden Lewis’i tebrik ederim. gerisi de beni ilgilendirmiyor zaten.

    1. o beyinlerle ers yi bozdular diyen beyin arasındaki farkı söyler misin? 🙂

      1. Neden böyleyiz anlamak güç herkesin kendisine göre bir fikri vardır.Neden bizim gibi düsünmeyen insanlara karsı bu kadar anlayışsısız anlamak mümkün değil.Nedir bu keskinlik…

      2. senin buradaki bir kaç kişi gibi olmadığını düşünerek cevap vereyim. ERSyi bozmakla, bu yarışın ayarlanmış olduğunu düşünmek arasında bence bir fark yok. ironi yaptım, çünkü o malum bir kaç kişi kabak tadı vermeye başladı. dün antrenman turlarındaki yorumlara bakarsan, beni de anlayabilirsin. Bilmem anlatabildim mi ?

  52. O değilde Vettel’in bu yıl 3.aracı oldu 😀 Ricciardo bunu tokat manyağı yaptı. Bakalım şimdi ne değişecek 😀

  53. MyN1Fernando avatarı

    Son yüzyılın en sıkıcı yarışıydı sanırım.Zaten Monza yarışları genelde sıkıcı geçiyor.Ferrari sadece komedi.Alonso sezon sonu bu takımda kalırsa yazıklar olsun.

    Yarışın galibi ayarlanmış gibiydi resmen 😀 Hamilton başta geri düştüğünde Rosberg farkı açabilse muhtemelen o kazanacaktı ama yeterince açamadı.Üstüne bir de hata yapınca fark 2’lere indi ve bir daha açılmadı.Sonrasında Hamilton’ın kazanacağını tahmin etmek için kahin olmaya gerek yoktu zaten.

    Massa’nın yeniden podyum görmesi sevindirici.Button-Perez ve Ricciardo son anlarda yarışa keyif kattı gerçekten.Son olarak da eklemek istediğim bir şey var.

    Monza = Overrated

    1. Yapma Monza overrated değil.Motor gelişimi durduğu için bu halde.2010’a kadar olan bütün Monza yarışları gayet eğlenceli geçiyordu.

  54. İlk üçü tebrik ederim kazanan ve podyuma çıkanlar sonuna kadar hak ettiler aldıkları sonucu.

    Güzel bir yarıştı mücadele vardı geçiş vardı heyecanlı bir yarıştı özellikle de Perez Button mücadelesinden keyif aldım şüphesiz ki günün adamı Bottas kurşun gibi geldi her zaman dışarıdan,Ricciardo her zaman ki gibi harikaydı ve düzlükte V6 turbo motorun hız rekorunu elde etti 362.2 km/h ile buda beni çok mutlu etti diyebilirim. Alonso’ya yazık oldu arkadan dumanlar çıkarak yarış dışı kalması. Vettel Spa’ya oranla daha iyiydi.

    Lewis –Rosberg mücadelesi görmek isterdim pist üzerinde ama Rosberg iki defa frenlemeyi kaçırdı ve hatasını ödedi o anda Toto Wolf ekrana geldi ve çok mutlu olduğunu gördük olası bir kazadan kurtulduk der gibiydi.

    Motor gücü olarak Mercedes’e yaklaştığımızı düşünüyorum bu sezon sonuna kadar ne kadar gelişirsek bizim için o kadar iyi olacaktır 2015 güç ünitesi için Ferrari maalesef her iki motor üreticisinin arkasında kaldı burada bunu görmüş olduk.

    1. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Mercedes’e yaklaşılmış olunsa idi Mercedes’le bire bir mücadele edilirdi.Aynı tas aynı hamam Renault.

      1. Teşekkür ederim yorumunuz için zaman her şeyi gösterir ilk günden son güne kadar.

  55. Komplo kurmama izin verin lütfen 🙂 rosberge verilen ceza bu olabilirmi.

    ve yarışa gelirsek bugün daniel yine mükemmeldi. Perezde bugün buttona nerdeyse ders verdi.

  56. Monza şartlarına göre oldukça keyifli bir yarıştı. Eğlendim açıkçası geçişlerde ve mücadelelerde.

  57. Yarış beklediğimden güzel geçti…cheko-but mag-bot cok keyıf kattılar…good job checo good job…:D Yarıştaki hayal kırıklıgım ferrariler ve vettel…vettel cok sönük…kvyat ta ıyıdı ama zaten on sıra kazanması ferrarı motorlu sauberler berbat lotuslar ve marussia karsısında normal sayılabılır.

    1. Bir dericciardonun vettel atagını unutmamak lazım

  58. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    Ricciardo’nun Roggia şikanına gelirken yaptığı ataklar derim ve susarım..

    1. Bende hayranlıkla izledim o atakları, hele Vettel’e yaptığı atakta farkettiniz mi bilmiyorum ama dışarıda kalmamak için gazı bırakıp içeri girdi. 🙂 Hayran kaldım orada pilotajına.

  59. tifosi 2002 avatarı

    hamilton dahil herkes rahatladımı? tamam o zaman dağılın. …

  60. mercedes sürücülerimiz arasında temas olmayacak deyince şaşırmıştım. ama bugün anladım. adamı startta devre dışı bıraktılar. hamilton yetişince de 2,5 saniye bırak dediler. dinlemedi, söke söke aldı liderliği. rosberg’e kurduğu baskıyla hataya zorladı.

    son 5 turda dedim ki heralde bu yarış raikkonen alonso’nun önünde bitirebilir. pek emin değildim ama öyle oldu 😀

    vettel’e ne oldu yahu, alışacaktı, ricciardo’yu tokatlayacaktı bizde burda söylediklerimizden pişman olacaktık? ne kadar fos bir pilot olduğunu her yarış ricciardo kanıtlıyor. tokatlama olur da resmen dalga geçer gibi şov yaparak geçti vetteli 🙂

    1. son 5 tur ha 🙂

    2. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Son 5 tur? =D

    3. Şimdi Raici arkadaşlar damlar ama Alonso’nun Ers denen saçma sistem yarışın başından beri çalışmıyordu.Tabi bu bahane olamaz en azından ben onlar gibi bahane üretmem.Raikkonen öndeyse öndedir.

    4. Haha Royalhunt espri yaptı arkadaşlar, lütfen bu kadar yaratıcı espri karşısında ağzımızı büyük büyük açıp gülelim….

    5. “son 5 turda dedim ki heralde bu yarış raikkonen alonso’nun önünde bitirebilir. pek emin değildim ama öyle oldu :D”

      Son 53 turda dedimki ; acaba royalhunt nereden cikartacak bir sey de rai ye laf atacak.

    6. Ricciardo gayet iyi, bunu ataklarında gösterdi, bugün kalkışı hariç herşeyi iyiydi. Lastik korumayı Vettel’e göre daha iyi yapıyor. Yaklaşık 10 turluk daha iyi lastiklere sahipti, ve geçmesi kadar normal birşey yok. Birde motor haritası farklı moddaysa sonuç normal. Bu Vettel’in fos olduğunu göstermez bence. Ama Vettel’den öyle bir yaranız var ki, en ufak şeyde fos diyorsunuz. Bu adam fos olsaydı, 2008 STR ile burada kazanamazdı. En genç galibiyet kazanan pilot olamazdı. Ricciardo’nun en büyük özelliği bugün farkettim, fren noktasını çok geç tutmasına rağmen çok daha iyi dönüyor virajı. Sadece Vettel’e göre de değil, herkese göre böyle bir durum söz konusu. Bunun yanında Ric, çok zeki ataklar yapıyor. Vettel’e yaptığı son atakta, dışarıdayken Vettel önde olmasına rağmen gazı bırakıp içeri geçip gaza basıp yine geç frenle Vettel’i geçmesi harikaydı. Ancak tekrar söylüyorum, bu Vettel’in ne fos, ne balon ne de başka birşey olduğunu gösterir.

      1. o atağı 7 yıl önce hamilton kubica’ya yapmıştı hem de yağmur altında. sanırım ric hamilton’ı baya izlemiş. aracının griddeki en iyi yol tutan aracı olması da etkiliyor tabi.

  61. Açıkçası Rosberg e kesilen cezanın ne olduğunu bugün görmüş olduk.
    İlk sikanda en ufak lastik kilitlemesi bile olmadan hemde iki defa pist dısına çıkmak mümkün değil.
    Hamilton a geçen yarısın diyeti olarak 1.lik hediye edilmis yarıs öncesi bu çok net.
    Tabi ben bunu elestirmiyorum yarıs içi yarıs dısı takım direktifleri her zaman bu sporun içinde olmustur.
    Usulüne uygun bir islem yapıldı.
    Bugün iki pilotu tebrik etmek istiyorum ilki Perez diğeri Riccardio.
    Riccardio nun aracı ikinci bölümde son derece verimliydi Vettel den 1 sn daha hızlıydı.Muhtemelen Vettelde problem vardı 1sn yavas da kalamaz.
    Ama benim için önemli olan agresifliği geçislerdeki tekniği.
    Aynı sekilde Perezde Button a belki senden daha istikrarsız tutarsız olabilirim ama senden daha yetenekliyim mesajını verdi keske mental olarakda güçlü bir yarısçı olsaydı o zaman en iyilerden birisi rahatlıkla olabilirdi sahip olduğu yetenekle.

    1. Button çoktan emekli olmuş.Bir bastonu eksik.

  62. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Düzlüklerde hızları takip ediyorum Ferrari ve Sauber’e bakıyorum rezalet bu kadar kötü motoru nasıl üretirler yahu çok fena sinir oldum.

    Yarışın yıldızı bana göre 10 sıra kazanan Kvyat ve Bottas bence.

    1. Aslında Bottas başladığı yerde bitirdi.
      Hamilton arabayı kaldıramayınca arkası komple dağıldı.

    2. Perez ı unutma 😀

  63. Alonsonun yarış dışı kalmasına o kadar sevindim ki, Ferrari hala konvoydaki en geç pite girme huyundan vazgeçmemiş. perez ve buttona pitte geçildi. yazıklar olsun alonso sen de ferraride kalırsan sana da yazıklar olsun. günün adamı vettel diyecektim ki bu ünvanı ricciardo aldı. vettel pilot pazarında değer kaybetmiştir herhalde. serhan acar ne güzel söyledi. o araçta ki olsaydı o şampiyon olurdu diye. ros ham kapışması seyirciye hiçbir şey kazandırmıyor. hamiltona da rosberge de o araçla bu kadar zevksiz yarışlar izlettiği için teessüf ediyorum. kvyat yeni ricciardo olabilir.
    f1 değişmedi bence sadece tam tersine 90lı yıllar f1’i geri geldi.
    benetton reno>>>>rebull reno
    mclaren >>>>mrecedes
    williams aynı
    ferrari >>> ferrari

  64. BurakBilgin avatarı

    İtalya’da bir Ferrarinin yarış dışı kalması hiç hoş olmadı ne güzel 9-10 bitireceklerdi 😀

    1. Galiba öyle.Vettel bu sefer direneyim dedi ama kabiliyet yok ki.Diğer takımların kendi aralarındaki mücadelesi yüzenden o sırayı kazandı.

  65. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Rai yarış boyu kendi kendine gidip durdu tam aracda performans buldu derken yarış bitti ferrari en hızlı 4. arackken bu yarışta 5. lige geriledi perez iyi iş çıkardı bence ricciardo her zamanki gibiydi yarışın yıldızı kvyat diyebiliriz özellikle son turun ilk virajında aracı süper toparladı 10 sıra kazandı gayet iyi performans gösterdi.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Araçta performans yok ki bulsun. Önde sürekli kapışanların lastikleri bitti o yüzden son 2 turda yakaladı.

  66. Rosberg geçirdikten sonra Toto’nun gülüşü sanki hafta içindeki toplantıda kazananın belirlendiği gibi geldi bana.

    1. Kazanan belirlenmedi, eğer Rosberg hata yapmamış olsa, Hamilton yaklaşıyordu ve yine gergin anlar bekliyordu Mercedes’i. Onun rahatlığı nedeniyle bir gülüş gibi geldi bana. Hamilton sonuna kadar hak etti.

  67. Monza’da uzun zamandır bu kadar sıkıcı yarış izlememiştim.Bundan kötü sezon izleyen varsa senesini yazsın o yarışı tekrar izleyim.Dün dediklerim çıktı.Raikkonen ilk 10a girerse başarıdır dedim.Ricciardo yine Vettel’i geçecek dedim ve beni yine yanıltmadı.Vettel’i görüyoruz yetenek olarak 0.Bottas,Massa,Hamilton günün iyilerindendi.Rosberg de önce frenleme yapmayı öğrensin.Ferrari’ye diyecek hiçbir şey yok.Alonso’nun Ers denen saçma sistem yarışın başından beri çalışmadı bunu farkettim.Diğer araçlar 340’a düzlük ortasında vuruyor Ferrari denen takım sonuna gelince 345i bulup güya gösteri yapmaya çalışıyor.Yüksek hıza nerde ulaştığın önemlidir.

  68. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Kötü araç üretebilirsin rezil bir araç üretebilirsin ama kötü bir motor üretemezsin adın var senin ya markasın sen marka!Nasıl bu kadar kötü bir motor üretebilirsin?
    Sen Ferrarisin nasıl Ferrari düzgün bir motor üretemez ya?
    Rezillik kralı gelse düzeltemez bu Ferrari’yi.
    Fernando ise boşuna oturmasın o koltukta bıraksın geçsin McLaren’e,Mercedes’e imkanı varsa Red Bull’a.
    En iyi yıllarını yediler adamın öküzer ya koskaca Ferrari’yi bitirdiler.Ruh kalmadı be takımda.

    1. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Öküzler olacak o yanlış yazmışım.

  69. La bunlar bildiğin anlaşmış. Geçen yarışın özrünü birinciliği vererek dilemiş oldu Rosberg. Yarıştan önce temas olmayacak diyen Mercedes’e de yuh diyorum, bu kadar belli etmeyin bari.

    1. Tabi tabi Ricciardo’yu şampiyon yapsınlar.Hani bizim Alpay’a Fairplay(Bence yılın salağı ödülü verilmeliydi.) ödülü vermişlerdi ya.

  70. Günün özeti:
    Günün adamı: Gelenden geçenden tokat yiyerek geçilen adam olsa da sürekli yarışın gidişatını etkilemesiyle Magnussen.
    Günün kahramanı: Bottas.
    Günün beceriksizi: TOSberg.
    Günün takım arkadaşının tokadını yiyen: Tüm sezonda olduğu gibi bu yarışta da 2 yanağında da Ricciardo’nun kıpkırmızı 5 kardeş izi çıkan Vettel.
    Günün podyuma çıkmasına en çok sevinilen ve podyum serenomisinde en çok özlenen adamı: Massa.
    Günün ne işe yaradığı belirsiz adamı: Tüm sezon olduğu gibi yine Ericsson. Bu adam ne işe yarıyor, birisi bana anlatsın.
    Günün garibanı: Alonso. Tüm yarışları bitirip üstüne de sürekli puan alma serisi kırıldı.
    Günün kasabı: Enteresandır ne Maldonado’dan ne de Grosjean’dan bir şey gelmediği için olsa gerek YOK 🙂
    Günün gusl abdestlisi: Hamilton. Kötü kalkışa rağmen biraz şans biraz yetenek biraz da beceriksiz takım arkadaşı sayesinde iman gücüyle kazandı.

    1. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      İşin tuhaf yanı Kamikaze Kamui’yi beğenmeyen Albers bu Ericsson denen safı nasıl yarıştırır?
      Ne kadar tutarsız bir adam bu Albers.

    2. Ayrıca Alonso’nun ve Ferrari’nin mekanik problemden yolda kalmama serisi de sona erdi.

    3. Kamuı caterham a ıkı gomlek buyuk gelıyor..seneye ınsallah duzgun bır takım da ve f1 de gorebılırız…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir