Hamilton: “Atak Yapmak İçin Takım Tavsiyelerine Uymadım”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, İtalya GP’de pitlerden sonra lider olan Nico Rosberg’e atak yapabilmek için takımdan gelen tavsiyelere uymadığını söyledi.

Yarışa poleden başlayan ancak ilk viraja girerken yavaş kalıp liderliği kaptıran Hamilton, pitten çıktıktan sonra Rosberg’in yaklaşık 3 sn gerisindeydi.

Pitten sonra telsizden Hamilton’a yarışın son bölümünde atak yapabilmesi için lastikleri saklaması gerektiği söylenmişti. Ancak Hamilton hızlı giderek farkı kapattı ve DRS mesafesine girdiğinde Rosberg’in ilk virajda yaptığı hatayı değerlendirerek öne geçti.

Hamilton “Geçiş yapabilmek için zorluyordum. Bu da her şey için kapıyı açıyor. Mühendislerim arkada kalmamız gerektiğini söylediler ancak bu seneki diğer deneyimlerimden ilerlemek için bunun doğru yol olmadığını biliyordum. Bu yüzden başka bir yolu takip ettim. Araç iyiydi ve o ana kadar en çok yaklaştığım andı.”

“Daha önceki bölümden, eski lastiklerle takip etmenin çok zor olduğunu biliyordum. Tek şansımın o bölümün başı olacağını biliyordum ve şansımı değerlendirdim.” dedi.

Yarışın başında yavaş kalması için Hamilton “Zor bir yarıştı. Her nedense startta büyük bir gecikme oldu. Formasyon turunda ERS çalışmadı ve ardından yarışta çalışacağını düşündüm. Gridde çalıştırmaya çalıştım ancak çalışmadı. Çok tuhaftı. Daha önce böyle bir şey asla yaşamadık.  Mümkün olduğu kadar hızlı kalkmaya çalıştım ancak devir çok yükseliyordu. Şanslıydım ki çok fazla pozisyon kaybetmedim.”

“Bu tür bir start denemesi hiç yapmamıştık bu yüzden ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Bu yüzden debriyajı bıraktım ve en iyisinin olmasını umdum. Ardından Felipe ile güzel bir mücadelemiz oldu. Viraj boyunca çok adil oldu.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Atak Yapmak İçin Takım Tavsiyelerine Uymadım”” için 25 yanıt

  1. Hamilton Türkiye gibi, her cephede herkese karsi yarisiyor

  2. Açıkçası Hamilton bu yıl daha fazla problem yasayan taraftı kendi hataları da oldu ama problem bazında daha çok sorun yasadı ve sürekli geriden gelen taraf oldu buna karsılık takımın Hamilton a karsı olan nezaketsiz tavrı karsısında Hamilton ın duygusal tepkilerini anlamak gerekir.
    Ancak takım direktiflerini dinlemezseniz ki bu ilk değil o zaman orada bir geleceğinizin olması mümkün olmaz.
    Hamilton da bunu göze almıs olacakki takım la arasındaki problemleri yapmaması gerektiği halde basınla paylasıyor.Yani ipler çoktan gerilmiş kopma noktasında bana göre.
    Hamilton haklı ancak surası bir gerçekki f1 dünyasında pilotlar gelir geçer takımlar pilotların üstüntedir itaatin olmadığı yerde sonuç bellidir.
    Benzer bir durumu Schumacher de yasadı hatta Hamilton dan çok daha fazlasını yasadı araçta çok çok kötüydü üstelik pist üzerinde hiç ezilmemesine rağmen o kadar çok problem yasadıki demorilize oldu performansının gerçek karsılığı hiç bir zaman sonuca yansımadı.Ama onun bir geleceği yoktu basarıya aç değildi olgunlukla katlandı sesini
    çıkarmadı.
    Hamilton sampiyonluğa oynayan bir araca sahip yas itibariyle hedefleri var ve tabiki herseyden önemlisi çok çok daha aç bir pilot ve saldırıyor hakkını arıyor bu onun en doğal hakkı.
    Bence sampiyonayı belirleyecek en büyük faktör Mercedes gp yönetimidir.

  3. Hamilton aracın o anki durumunu garajdan daha iyi hissettiği için taktiği değiştirmiş olabilir. Altında birşey aramak bence gereksiz. Birşey aranacaksa kalkışı sorgulansın.

  4. Bu kadar olaydan sonra sene sonunda bu takımdan ayrılmazsan seneye bu lafları yedirirler sana Lewis!!!
    bakınız; Webber two driver olayı 2013 kadar yaşadıkları… 2007de Alonsonun hislerini daha iyi anlıyosundur şimdi belki son zmanlardaki demeçleri bunun göstergesiidir kimbilir.. 🙂

  5. doğrusu bu hızlı araç rosberg’in eseri değil küstüm deyip gitmek olmaz ve yapmayacaktır. Herkes kend iyarış mühendisini seçebiliyor değiştirebilir. stratejide kendisine negatif ayrımcılık yapıldığını düşünüyorsa kendine destek sağlamak zor bişey değil bu takım toto dan oluşmuyor.
    Strateji konusunda williams ın eline su dökebilecek yok zaten fabrikanın pit ekibini taşlaması lazım.

    1. sen fabrikada yanına 3 5 işçi al sonra patronuna karşı ççık bakalım patron saana napıyor

  6. Hamilton’ın bu açıklamayı yapması tesadüf veya düşüncesizlik değil. Tam aksine planlanmış bi hareket bana kalırsa. Takımın verdiği stratejiye uymadı ve kazandı, bunu herkes gördü zaten ama özellikle bunu basında paylaşması, takım üstünde baskı oluşturmaya yönelik bir hareket. Bu konuyu basınla açık açık konuşarak, Mercedes’in Hamilton’a verdiği stratejinin ve ona uymayışının daha fazla konuşulmasını istedi ve bunu başardı. Bu da demek oluyor ki, Mercedes takımı bundan sonra F1 çehresinin ve taraftarların Hamilton’a verilen stratejiyi sorgulama ihtimalini düşünmek zorunda ve Hamilton’a daha adam akıllı strateji verebilmek için daha çok düşünmeleri gerekecek. Hamilton bu baskının oluşma ihtimalini sevdi ve bu yüzden açık açık basında bu söylemlerde bulundu. Güzel düşünmüş olabilir. Bu durum işe de yarayabilir. Ama bi sorun var ki ortada, Hamilton bunları düşünüyorsa ve takıma baskı oluşturmak istiyorsa bunun sebebi takımı kendi etrafında toplamak için değil de, daha çok takıma karşı hafif bi güvensizlik oluştuğu için kendini garantiye almaya çalışıyor olmasından bence. Yani Hamilton’ın takıma karşı bi güvensizlik yaşadığı söylentileri sürekli vardı zaten ortada ama, bu açıklamayla birlikte bence bu olay biraz daha resmiyete döküldü benim gözümde. İyiye işaret mi değil mi görücez. Baskı işe yarasa da yaramasa da bence Hamilton’ın Mercedes’teki geleceği çok uzun soluklu değil gibi olaya bakıldığı zaman.
    Bekleyip görelim.

  7. Şimdi buradan ben şu sonuçları çıkarıyorum Hamilton genel olarak lastiklerle arası iyi olan bir pilot değil lastik saklayım modu falan çok zor oluyor onun için yanlış hatırlamıyorsam Almanya grand prix’inde de benzer bir şey olmuştu pit duvarından rahat geçeceksin Bottas’ı zorlama çok demişlerdi sonunda geçememişti mühendisleri Hamilton’ı daha tam olarak tanıyamamış bana kalırsa arada iletişim sorunları var çok açık

    1. Peter yerine Andy Latham olsaydı Lewis kendini çok daha iyi hisseder,iletişim uyumsuzlugu yaşanmazdı diye düşünüyorum.Bazen sanki telsizden kavga ediyorlarmış gibi geliyor bana 🙂

      1. Aynen bir sıkıntı olduğu kesin 🙂

  8. OtonomAktor avatarı

    Belki de sezon başından beri yaptigin en akilli hamle olabilir bu ham. Geçeceğin aşırı belliydi takim stratejisine uymayarak en akillaca hareketi yaptin ve kazandin. Tebrikler valla.

    1. OtonomAktor avatarı

      Ama bunu bu şekilde aciklaman yine dönebilir.

      1. OtonomAktor avatarı

        Kötü şekilde dönebilir*
        Telden yazmanin zorluklari.

  9. adam pit duvarı araca yapılan numaralar ve hileler,bu günkü gibi fren sorunları vs..

    diğer takımlar ve rosalina ya karşı savaşıyor cephe sayısı çok…

  10. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
    clubbed to death ……… (spä2000)

    Bildiğinden şaşmasaydı ama bu demecide vermeseydi keşke.
    Mercedes bariz şekilde karışık bir takım şu an ve Rosberg orada yıllarca kalacakmış gibi duruyor.
    Hamilton’ın McLaren/Ferrari ye her an gidebilme ihtimali ile de birleşince…

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      evet katılıyorum.marifet yaptım gibi bir açıklamaya gerek yok zaten savaş içerisinde takım.

      1. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
        clubbed to death ……… (spä2000)

        Lewis bütün kartlarını açık oynuyor. Hiç iyi değil.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          fazla dürüst.istese bile politik olamıyor.ama bazen asını gizli tutucaksın,belli etmeyeceksin.yavaş yavaş pot arttırıp all in çakacaksın.texas holdem poker 🙂

  11. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Lewis için böyle telsiz mesajları hoş değil.Adam açıkça hızlı ve kazanabilir.Tamam temas oldu ama yarışa polden başlayanın strateji belirleme hakkı yok muydu Mercedeste yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?Kötü kalkışa rağmen uçarak geldi ve hepsini birer birer avladı.Umarım şampiyon olursun.Şu gridde Alonso ile beraber şampiyonluk sayısının olması gerektiğinden daha az olduğuna inandığım pilotsun

  12. Onur Gentas avatarı

    O telsiz mesajından sonra Lewis’in tam tersi hareket edeceğini düşünmüştüm. Mantıken lastiklerin iyi durumdayken ve farkı hızla kapatıyorken atak yapman gerekir.

  13. hamiltonu yine keklemeye çalışmışlar, aslanım benim oltaya gelmemiş bu sefer. Bundan sonra böyle ama yine bi arıza çıkarırlar bu almanlar.

  14. Dangalak toto nun emırlerını dınlemene gerek yok…kalıtenı senı benım gıbı sevmeyen ızleyıcıler ve taraftarlar gözünde de bellı ettın hamılton…Bu adamlar sana boyle davranmaya devam ederse seneye mc larene gec daha ıyı…

    Bizim Dümbük Helmut efendiye de burdan selam olsun…Redbull ve Toro Rosso emeklılık fonu degıl demıstı..Evet degıl ama Senın gıbı Dangalakların yerı…Sankı duzgun araba yaptırdın da…Abuşşş….

    1. Bizim dümbük helmut 😀
      yorumlarınızı keyifle okuyorum 🙂

      1. Yurdumun patronları gibi yaşından küçük,kaçak işçi çalıstırır gibi bu da agzı süt kokan adamları beleşe alıp getiriyor buraya…vereceksın 15 yasındakı bebeyi alo nun ham ın yanına tokat manyagı yapıp göndersın gp2 ye veya gp3…

        Nedense her gördüğümde bizim DANGALAK Helmut efendıyı aklıma zekı alasya nın oynadıgı mavı boncuk fılmındekı kacırdıkları Emel Sayın ıcın ıstedıklerı fıdyeyı beklerken kı söyledigi yukarıdan gelır bızım dangalak oyyyyy sarkısı gelıyor aklıma hep gülerim 😀 😀

  15. iyi ki dinlememişsin. bundan sonrada dinleme bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir