Mercedes Planlı Geçiş İddialarını Reddetti

yazar:

kategori:

Mercedes Nico Rosberg’in İtalya GP’sinde yerini kasıtlı olarak takım arkadaşı Lewis Hamilton’a verdiği yönündeki komplo teorilerini yalanladı.

Rosberg kalkışta liderliği almıştı, ancak Hamilton 28. turda takım arkadaşını tekrar baskı altına aldı. Rosberg ilk virajda frenajı kaçırdı ve kaçış alanından geçerken liderliği Hamilton’a kaptırdı.

Yarıştan sonra Rosberg’in virajı Mercedes’ten verilen takım emri ile kaçırdığı iddia edildi. İddialar Rosberg’in Belçika GP’sinde yaptıklarının cezası olarak bunun yapıldığını söylüyor. Ancak Mercedes takım patronu Toto Wolff bu iddialara sadece güldü.

“Sadece paranoyak bir zihin böyle bir fikre kapılabilir. Eğer bizim fikrimizse gayet güzel oldu o zaman? Nico’nun üzerinde çok fazla baskı vardı, çünkü dün Lewis çok hızlıydı. Bugün bunu görebilirdiniz.”

Wolff araçta teknik bir sorun olmadığını, Rosberg’in arka frenleri korumak amacıyla sadece fren dengesini biraz öne almak zorunda olduğunu söyledi.

“Arkaları korumayı denedik ve fren dengesini biraz öne aldık. Frene sert bastı ve frenajı kaçırdı. Bence bunun arkasında hiçbir teknik sebep yok. Garipti, ancak arkasında mekanik bir sebep yok.”

“Bana göre önemli olan Mercedes’in 1-2 yapması. Mümkün olduğu kadar tarafsız kalmak istiyorum. Spa’daki olaydan sonra bu herkes için iyi bir sonuç olsa gerek.”

Rosberg hiçbir zaman yerini kasıtlı olarak vermeyi düşünmediğini söyledi.

“Bunları duydum, ancak bunu kasıtlı olarak yapmak için nasıl bir sebebiniz olabilir ki? Mümkün bir sebep yok. Eğer takım tarafından emir verilirse yaparsınız, ancak takım bana neden öyle bir emir versin ki?”

“İnsanların aklındaki tek şey Spa. Ancak Spa özür dilediğim bir hatamdı. Gerekli konuşmalar ve herşey yapıldı, unutuldu.”

“Geri vermem gereken bir şeyim yok. Hatalar olur ve bu işler böyledir, özür diledim ve devam ediyoruz. Artık işleri karıştırmaya başlıyor değiliz, bu yüzden böyle bir şeyi kasıtlı olarak yapmam için bir sebep yok.”

Rosberg bu tür kilitlemelerin haftasonunda daha önce de olduğunu ekledi.

“Garip görünebilirler, ancak antrenmanda da bunu yaptım. Viraja girebilirdim, sorun olmazdı. Ancak bundan sonra lastiğim büyük ihtimalle çok kötü durumda olacaktı ve iki pit yapmak zorunda kalıp çok fazla zaman kaybedecektim. Bu noktada düz devam etmeyi tercih ettim.”


Yorumlar

“Mercedes Planlı Geçiş İddialarını Reddetti” için 18 yanıt

  1. Bu acemice hatayı 2 kere üst üste yapan ve bir önceki yarıştaki hırsından eser olmayan Rosberg’in üzerindeki baskı nedeniyle böyle bir açıklama yapması çok normal. Ayrıca pilotlarına eşit uzaklıkta olduklarını iddia eden ama her türlü hata ve şımarıklığı hoşgörülen her şeyden şikayet eden açık ara el üstünde tutulan ve bir türlü mutlu olamayan bir rakibi var….

  2. Gayet normal bir hata, art niyet aramak saçma olur, ancak Hamilton geçtikten sonra Toto mutlu oldu ve gülümsüyordu, neden acaba.. Yoksa sanıldığı gibi Rosberg kollanmıyormu! aa aaaa 🙂

  3. Yarış sonu araçtan çıkarken ve sonra Hamilton da Sevinç ifadesi gören oldu mu? Çok tuhaf geldi bana. Sanki sıradan bi yarış kazanmış gibiydi. Ilginç !…

  4. işin acı tarafı, o kadar güvenilmez bir adamsın ki toto, koskoca mercedes’in itibarını felaket derecede zedeledin. ve artık insanlar her şeyi düşünmeye başladı. bir nevi insanları paranoyak düşüncelere itende sensin belki. pilotlarının yaptığı her hata ve yaşadıkları her sorunda artık bu gibi durumlarla karşılaşacaksın. kesin olan bir şey varsa, bu takıma yakışmadığındır. daha da ileriye gidiyorum, F1’e yakışmadığındır.

    bu da son yorumum olsun bugünlük.

    1. Yorumunuza katılmakla beraber bir şey sormak istiyorum neden siteye üye olmuyorsunuz ?

  5. Sadece paranoyak bir zihin böyle bir fikre kapılabilir.

    adam bu sözü söylemiş, sanırım arkadaşlar haberin içeriğine bakmamış. bence totoya dava açın.

  6. hatta aynı yerde hamilton da kilitledi lastikleri son turlarda ve fark 3 saniyeye düştü. Kaçış alanına girmedi ama lastikleri de baya yaktı.

    Burda bence mercedes hamiltonı geriye atmayı düşündü startta. Toparlar ve 1 2 yaparız dediler ama planlandığı gibi gitmedi.

    Rosberg yer verdim edasıyla gezinmese bari. Polü son turu atmadan almış adam. Geçişler yaparken 4 saniye fark kapatıp bir 4 daha açmış. Sen versen de vermesende söke söke almaya geliyordu. Ha belki bir aptallık yapıp niconun lastiğini patlatmaya çalışırdı. Onu kurtarmış oldu rosberg.

    1. peki sence merco rosa ceva verdimi verdi ise ne olabilir ?

      1. Pardon da ceza verdiler ise böyle cezaya can kurban 😀 0 çekmek yerine 18 puan kazanmış daha ne olsun.

    2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      Aynen. Harika yorum tebrikler. HAM bu hafta sonu ROS’a karşı ezici bir üstünlük kurdu. Bile bile yer verme söylentileri ROs’un çok hoşuna gidiyordur. Zira HAM arkadan deli gibi gelip onu çok rahat geçicekti. Sanırım bu sene bu ikili arasında ki geçiş ilk defa burda olucaktı . Bundan daha iyi seneryo duşunulemezdi . Yani ROS o kadar kurnaz ki bir şekilde sıyrılıyor her defasında.

  7. demekki sadece bazı türk taraftarlar düşünmüyor bunun planlı olduğunu f1 medyasındada böyle düşünenler varmış.2 kez üst üste aynı hata 1.de ham yaklaşıyor ama geçecek kadar değil.aynı hatayı aynı yerde 2.kez yapıyor ve ham geçiyor ve ondan sonra orda hata yapmıyor buda garip

    1. ilk yaptığında arkasında massa vardı. ama haklısınız Mercedes Williams ‘a da hediye vermek istemiş olabilir. nasıl olsa Toto’nun diğer yarısı o takımda.

    2. yanlış hatırlamıyorsam avusturya da aynı hatayı iki kere yapan bir hamilton da vardı ? hafta sonunun açık ara hızlısıydı. bundada takımın parmağı olabilir mi ?

      yoksa parmağı olduğu olaylar, avustralya motor problemi, kanada ve almanya fren problemi ( almanya zaten fren disklerinin hatalı yerleştirilmesiyle cinayete teşebbüstür gözümde ), macaristan motor problemi ve yangın mıdır ?

  8. F1de hersey olabilir,yaris aninda Rosbergin fren sorunu oldugunu dusundum o hatalari yapinca,ama sorun yoksa iki defa ayni hatayi ayni yerde yapmasi garip…

  9. Enteresan bir öngörü..Ceza olarak rosberg ın yer vermesı…E PEKI AYNISI HAMILTON ROSBERG E YAPSAYDI SPA DA MONZA DA ROSBERG E BILEREK GECILECEK MIYDI…mercedes ın mentalıtesını anlamak ımkansızlasıyor her yarısta

    1. burdanda hamiltona çıkmışlar helal valla

      1. Kimseye sahıp cıktıgımız yok sadece toto nun tutumunun hem mercedes ıcın hem de f1 ıcın her gecen gun daha tutarsız ve itibar zedeleyıcı olduğu kanaatındeyım ve benım gıbı dusunen cık ızleyıcı var kanaatımce…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir