Raikkonen, Fin Ödülünü Alamadı

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, 1999’dan sonra Finlandiya’ya Formula 1 pilotlar şampiyonluğunu götürmüş olabilir ama bu kupa, ülkenin spor yazarlarının oylarıyla verilen "Yılın Spor Adamı 2007" ödülüne layık görülmesine yeterli olmadı.

Bu ödülün Ferrari pilotu tarafından alınması beklenirken, oylamada sadece 3. sıra ile yetinmek zorunda kaldı.

Fin spor yazarları, Dünya Cirit Şampiyonu Tero Pitkamaki, senenin spor adamı olarak seçti.

Pitkamaki, 203 yazar tarafından ilk sıraya konulurken toplamda 4.724 puan aldı.

İkinci ise, İskandinav Dünya Kayak Şampiyonaları’nda madalyalar kazanıp 2006/7 Açık Alan Kayak Dünya Kupası’nı alan açık arazi kayakçıs Virpi Kuitunen oldu.

Kuitunen, 118 yazar tarafından ilk sıraya kondu.

Kimi Raikkonen ise, 149 yazar tarafından ilk sıraya konuldu. Kuitunen, 4.088 puan toplarken Raikkonen 4.021 puan alabildi.


Yorumlar

  1. bazı yorumlar bana kedi-ciger iliskisini hatırlattı:)) finlandiya gibi aklı basında vatandasların oldugu ulkelerde populizm kokan anket sonuclarının cıkmasına ihtimal yoktur pek..bu anket de bunun bir ornegi..

  2. Dünya şampiyonluğu yeter, gerisi boş (=

  3. anket ülkemizde yapılsaydı kesin 1. olurdu 🙂

  4. bence de bu sezon gayet başarılıydı.. ama herşey ödülleri toplamak değil.. tarihe geçebilemk daha önemli.. =)) kimi de bunu çok önemsemiyordur herhalde..

  5. Pitnamaki hakikaten bu yıl bu ödülü haketti.Cirit atmada Andreas Torkidsen'i mağlup etmeyi başardı ayrıca tüm zamanların en iyi 3. atışını yaptı.

  6. Türkiye'deki kimicilerin haberi olsaydı 1. olurdu 🙂

  7. yaa bu finliler ne yapacaklarını bilmiyorlar.insan ödülü kimiye verir.gerçi diğerleri ne yapmış bilemem ama kiminin de başarısı 2007 yılın adamı için çok iyiyidi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir