BMW Standart KERS İçin Favori

yazar:

kategori:

Almanya’da çıkan haberlere göre BMW Sauber, gelecek sene resmi KERS tedarikçisi olmak için istekli.

Bu sene spora girecek olan KERS’in ardından dün yapılan toplantıda gelecek seneden itibaren Standart KERS olabileceği açıklandı.

FOTA yaptığı açıklamada senelik bir takıma KERS sisteminin 1-2 milyon Euro’ya verilebileceğini belirtmişti. Bu rakam, takımların bu sene KERS için harcadıkları para yanında oldukça küçük bir miktar.

FOTA ve Ferrari Başkanı Luca Di Montezemolo da KERS’in 2009’da tüm takımların en çok para harcadıkları alan olduğunu söyledi.

Montezemolo “Bu motor, vites kutusu ya da aerodinamikler gibi çok önemli bir parça değil. Bu yüzden Standart KERS olabilir. Bu elektronik bir kutu, sexy bir kutu değil!” dedi.

FOTA daha önce KERS’in 2009 için iptali konusunda çalışmış ancak BMW Sauber buna karşı çıkmıştı.

Auto Motor Und Sport’un haberine göre BMW Sauber resmi sağlayıcılık için en favori takım.


Yorumlar

  1. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    arkadasım ben örneğiyle düşüncemi açıklamışım.Haberde geçen bmw ile ilgili fikrimide söylemişim.Bende aynı şekilde daha ne zman olucağı bile belli değil dedim.Kendi yorumuna baksan tartışma çıkması normaldir

  2. Ahmet  Keleş avatarı

    ECU ile ilgili şikayetler kullanamadıklarına dairdi sanırım hatta Ferrari'den bir yetkili Mclaren'ın ürettiği ve en verimli Mclaren'ın kullandığını kendilerinin eksik kaldığını söylemişti. Şikayetleri bundan dolayıydı ama yanlış hatırlıyorsam düzeltin iddia etmiyorum yani 😀

  3. sinan  bilir avatarı

    yani resmen doğmamış çocuğa isim konuluyor burada.mclaren arkadaşım kuyuya bir taş attı mclaren alırsa şaşmayın fiyat ve üretim konusunda mclaren çok avantajlı diye(kusura bakma ama çok desteksiz bi iddia bu),tartışma yürüdü gitti.bence uzatmaya gerek yok sonuçta şu kesin ki kimse karşısındakinin dediklerini kabul etmeyecek.

  4. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    yapabilir edebilir bu cümleler kolay iş söylemekle bitse.Söylediğini yapan varsa zaten en önde olur.Ecu oalyına bu şekilde cevap vermek ,sadece cevap vermek için olur.Eğer birşeyde standart oalcaksa tabiki bu her takımın yapısına uymayacak.Normal değil mi.
    Kers sistemini amaç yapmaksa herkes yapar.Ne derece doğru çalıştığını maliyetinı sorunsuzlunu ancak yarışta görücez.
    ayrıca hala bmw söyledir böyledir denmesini anlamıyorum sanki sadece siz biliyorsunuz bmw nin kalitesini.Onların sözlerini unutmayın tek amaçları o aracı 1 numara yapmak.Kers ihalesine ancak avantajlı olduklarını düşünürlerse girerler.ve Bmw kendi söyledikleri gibi hala yeni oldukları için gelişme programlarındalar.

  5. Arkadaşım, McLaren'in ürettiği ECU ya kötü diyen olmadı zaten, ama kusursuz bir ECU demek de mümkün değil. Geçen yıl ECU hakkındaki şikayetler oldukça fazlaydı. Honda takımı FIA'ya şikayet bile etmişti ECU'yu.
    Diğer takımlar ihaleye girmenin faydadan çok kendilerine zarar getirdiğini düşünmüş olmalı ki girmemişler. Yoksa emin ol hepsi en az McLaren'in ürettiği kalitede ECU üretebilirler.

    KERS konusuna gelirsek, BMW'nin en çok yol kateden takım olduğunu dünya biliyor. Daha diğer takımlar 2009'un adını anmazken BMW KERS test ediyordu pist üstünde. Hatta KERS'le ilgili olarak güvenlik konusunda diğer takımlara açık açık yardım edebiliriz bile dedi Thiessen. Bu duruma getirilmiş, çok yüksek kaynaklar ayrılmış birşeyin kalkmasını desteklemeyi kimse BMW'den isteyemez.

  6. burak bocek avatarı

    Birde kers konusunda birtek Bmw iptal olmasına karşıydı.Mclaren bile bunun maliyet fazlası olduğunu belirtmişti ve buda belki Bmw'nin kersteki isteği ile şuan kersteki gelişimlerini gösteriyor olabilir.Tabi yapılan milyonlarca euro yatırımda var

  7. burak bocek avatarı

    Ferra'nin bu ihaleye gireceğini sanmyorum çünkü en başından beri karşılar kerse.Ama kimin ne kadar iyi kers ürettiği,maliyetinin ne olduğunuda bilmiyorum.Yanlız Mclaren bu kadar iyi beceriyorsa bu işi şuan haberde en avantajlı onlar fiyat ve tedarik açısından denirdi ki Bmw ismi zikredilmiş.Geçen seneden beri en çok bu işle uğraşan ve istekli olan onlar ve eğer tedarik edilecekse kaça yapılacağınıda söylemişler.Demekki Mclaren daha ucuza vermiyor olsa gerekki ortada bir fiyat yok

  8. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    lafı tersten anlamaktan üzerinize yok.Her takım yapıyorsa niye hepsi girmemiş,niye alamadınız.Briatore bile ecunun kusursuz olduğunu söylemişti.
    Ki ben en baştada söyledim.En iyisini yapmakla ihale kazanılıp tedarikçi olunmuyor.

  9. ECU standart olmadan önce her takım kendi ECU'sunu üretiyordu. Yani bu her takımın yapabileceği birşey. Bu tür işler McLaren'in işi falan değil. İhaleyi kazanan McLaren oldu sadece. Tuttuğunuz takımı tanrılaştırmanın gereği yok.

  10. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Bu tarz şeyler departmanlarla olmuyor ne yazikki.
    İhalede en iyi alır kuralı yok.Genel mantıkda Fiyat performans seçilir.Bmw kendi sisteminin kendilerine olan avantajının yüksek olduğunu düşünürse girer ancak.(auto .sport hızlı davranmış .sezon ortasına belli olur)
    Ayrıca ihale kazanılınca her takıma birer kers sistemi verilip iş bitmiyor.
    Magneti o kadar iyi yapıyorsa ecu yuda alırdı.Kers tede görürüz.
    Bmw elektrnikte iyi diyorsun.F1 ayrı bir olay.Kers sistemindede toyota süperdi ama ortada birşey yok.Demekki F1 mühendisliği farklı.
    Şu anda konuşmanın fazla anlamı olmaz birgün ihalesi yapılır sonuçlanırsa yorumumuzu yaparz

  11. sinan  bilir avatarı

    her takımın elektronik ünitler üreten departmanları var kimininki büyük kimininki küçük ve sadece aracın elektroniğiyle ilgili.bu bütçeyle alakalı birşey.ben BMW yi savunmuyorum ancak bu Mclaren in işi diyerek diğerleri beceremeze getiriyorsun ve bu diğer takımlara haksızlık.williams BMW ve mclaren sadece kers üreten takımlar.diğerleri magneti marelli ile işbirliği içinde seninde bildiğin gibi.kaldıki olaya senin açından bu işi yapan alsın ihaleyi gözüyle bakarsak,kimsenin esamesi okunmadan magneti marelli nin alması lazım çünkü griddeki birçok firmayla zaten çalışıyor dolayısıyla adaptasyon ve maliyet minimumda tutulur.buda senin istediğine çıkmıyor sanırım 🙂 kaldıki benim açımdan bir neden daha var bu kişisel,ben bir takımın 2 üniteyi diğer takımlara satmasına karşıyım bu hem rekabet etiğine uymaz hemde diğerlerine haksızlık olur.BMW nin elektronik konusunda nerelerde olduğundan bukadar emin olmanda ayrıca şaşırttı beni belirmeteden geçemeyeceğim 🙂

  12. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    sinan anlayabileceğin şekilde yazalım.
    McLaren Technology (McLaren Electronic Systems) bu işlerle para kazanıyor. Mesela Magneti Marelli de. anlarsınız aradaki farkı.
    Bugün hala Bmw neden motor vermiyor diyenler olduğu için, Bmw konusuna yorum yapmıyorum bile.

  13. sinan  bilir avatarı

    hakikaten mclarenin işi bu derken neyi kastettin çok ilgin. tamam taraftarsında birazda objektif ol istersen.BMW fabrika takımıda mclaren başka birşeymi BMW kendi aracına odaklanıyorda mclaren force indiayımı düşünüyor.yada standard ECU yu tasarlarken ferrariyi düşündümü?

  14. "McLaren'in işi bu" derken ne demek istedin anlamadım. BMW kendi aracına odaklanmış bir fabrika takımıysa McLaren nedir peki?

  15. İsterse McLaren'in sistemi daha iyi çalışan ve daha ucuz olan bir sistem olsun. Ben karşıyım. İlla BMW olsun demiyorum. McLaren olmasın diyorum.

  16. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    bu iş çok çalışmakla olmuyor.McLarenin işi bu.Bmw ise kendi aracına odaklanmış bir fabrika takımı.
    üretim ve fiyat konusunda mclaren
    çok avantajlı

  17. McLaren almasın da kim alırsa alsın. Standartlaşmaya karşıyım. ECU zaten McLaren'in. Ayrıca BMW KERS için en çok çalışan takım. BMW alsın derim.

  18. bunu da mclaren alırsa artık hepten bıraksınlar, herşeyi mclaren tedarik etsin:)

  19. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    yine mclarenden alınırsa şaşmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir