McLaren’in 2015 İçin Yıldız Pilot Şansı Azalıyor

yazar:

kategori:

McLaren takımı, tüm çabalarına rağmen Honda ile başlayacağı 2015 döneminde yıldız bir sürücü ile anlaşamayabilir.

McLaren’in gelecek sene için Fernando Alonso, Sebastian Vettel ya da Lewis Hamilton’dan birisini istediği biliniyor. Ancak bu üç sürücünün de mevcut takımlarıyla anlaşmaları devam ediyor. McLaren ise bu sürücülerin takımlarıyla yaşayacakları herhangi bir sorun ihtimaline karşı tetikte bekliyor.

Observer gazetesi, McLaren’in gelecek sene çok büyük ihtimalle Jenson Button ve Kevin Magnussen ikilisiyle devam etmek zorunda kalacağını ve yıldız pilot için 2015’i bekleyeceğini iddia ediyor.

Eric Boullier “Dürüst olmak gerekirse sürücülerimizden mutluyuz. Siz onlar için iyi ya da kötü deyin önemli değil. Biz mutluyuz ve onlara sahip olduğumuz için şanslıyız. Gelecek sene de onlarla beraber devam edersek mutlu olacağız.” dedi.

Boullier, McLaren – Honda birlikteliğinin ilk senesinde stabil devam edip duruma göre 2016 için sürücü değişikliği planlayabileceklerini söyledi.

Boullier “Stratejiyi düşünüyoruz. 2016’yı düşünmek zorundayız. Geleceği nasıl oluşturacağımızı planladığımız için kimin, ne zaman, nasıl ve kaç paraya serbest olacağını düşünüyoruz.”

“Formula 1’de A sınıf sürücüler için bu olağan bir şeydir. Gelecek sene için değil bir sonraki sene için konuşursunuz.”

“Gelecek sene en iyi araca sahip olma taraftarıyız çünkü o zaman en iyi sürücüleri etkileriz ve en iyi pakete sahip oluruz.” dedi.

Padokta söylenenlere göre gelecek sene olmasa bile 2016’da McLaren’e geçme şansı en yüksek olan isim Sebastian Vettel.

Patrick Tambay, Vettel’in Red Bull’da girerek kendisini rahatsız hissetmeye başladığını söyledi. Daniel Ricciardo bu sene açık bir şekilde araçta kendisini daha rahat hissediyor.

Bunun yanında Adrian Newey gelecek sene takımda eskisi kadar güçlü olmayacak. Bunun yanında Vettel’in uzun süreli yarış mühendisi Guillaume Rocquelin de seneye başka bir göreve geçecek.

Tambay “Bu değişikliklerden sonra, özellikle Daniel Ricciardo’ya bakarak değişikliğin zamanı olabilir.” dedi.

Bu arada Boullier, gelecek seneler için Daniel Ricciardo’yu bile düşünebileceklerini söyledi.

Boullier “Daniel Ricciardo’yu değerlendirebiliriz. Nico Rosberg de iyi iş çıkarıyor. Bu yüzden düşünebileceğimiz bir sürü sürücü var.” dedi.


Yorumlar

“McLaren’in 2015 İçin Yıldız Pilot Şansı Azalıyor” için 9 yanıt

  1. Alonso , Withmarsh olsa belki McLarene geçebilirdi … Ron Dennis varken bunu yapacağını sanmam. Ron Dennis oradayken Hamilton McLaren e dönebilir ama Alonso nun McLaren şansı çok azdır. Geçende yaptığı konuşmada öyleşide bile Hamiltonla sorunu olmadığı asıl meselenin yönetimle (Ron Dennis ile) sorun yaşadığını açıkça söyledi. Buna rağmen Alonso nun McLaren macerasını tekrar canlandıracak meselenin sponsor baskısı olası muhtemeldir buna Honda yada Santander diyebilirsiniz. Honda nın ne kadar baskın olacağını küçümsemeyin… milyon dolarları F1 e yatıran firmanın F1 e birşeyler yaptırabileceği açıkdır.2008 de Alonso nun kulağını çeken ve ‘haklı olabilrsin ama bizim statümüz budur’ demişdir ve podyumda birdaha küslük seramonileri gösterilmemişdir. Yani Honda isterse F1 ister ve Alonso da mecburen geçebilir. Diğer ihtimallerde McLaren-Alonso seramonisi kapanmışdır.

    Alonso nun Ferrari den ayrılma hikayeleri için; gelecek sene için F1 de kalan takımların 3 araçlı olma ihtimalleri varken Alonso nun Ferrari ve McLaren dışında seçenekleri artabilir. Mercedes 3 pilotu birbirine vurdurarak şah benim sizde ne olduğunuzu bulun demek isteyebilir.Aracın kralını size veriyorum side F1 deki Mercedes serisinde kendinizi gösterin demek isteyebiir (Mercedes takımının Alonso ile mesafesi kocaman olmasına rağmen). RedBull seçeneğide söz konusudur ama herşeye rağmen ben Ferrari-Alonso çalışmasının devam edebileceğini düşünüyorum. Raikonen seçeneğinin teknik adamların aracın yerine pilotlara yüklenmesinden kaynaklandığı ve bunun gösterimi olduğunu söyleyebilirim. Geçen sezon bir sıralama sonrası Fry ın pilotlara yüklenmesi adeta bu duruma görüntülerdendir.

  2. mclaren ve yıldız pilot ahaha. son 7 yılda mevcut 4 yıldız pilotun 3’ü bu takımdan koşarak kaçtı.

  3. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    1 sene daha bekleriz bir şey olmaz.

    Ama Alonso’nun takıma gelmesini daha çok isterim. Sonuçta adam tecrübeli ve yetenekli. Honda motoru ilk geldiği zaman dört dörtlük olmayacak sanırsam araç da. Bunların gelişimi için tecrübeli ve araçtan maximumu çıkartacak birisi lazım, o da Alonso bence.

    1. Bende 2015 te mclaren e alonsonun gelmesını ısterım ama hondanın bırazda sıkıntılı bır sene gecırebılecegı ıcın temkınlı…Ama honda tarafından yapılan en az mercedes kadar guclu olacagız gıbı acıklamalar da mc laren ıcın dusunulen pılotları takıma cekme cabası da olabılır….Yanı yagmasanda gürle gibi..

      Diğer taraftan honda bu sene en azından ılk yarı sonuna kadar motoru ıyı sekılde kopyalamıs durumdadır…

      Dip not olarak Honda ve mclaren aractan 2015 te maksımum u cıkarmak ısterse;özellikle son yarıslarda aracından maksımum u cıkaran ve pdvsa sı bulunan MALDONADO yu takıma katmanızı onerırım 😀 😀

  4. McLaren eski günlerine dönmek istiyorsa Alonso’dan başkasını düşünmemeli bence.

  5. Alonso’nun takımdan ayrılmasını %90 olarak görüyorum.Nedenini açıklamaya gerek duymuyorum.Büyük ihtimal spekülasyonlar çıkmasın diye son 2-3 yarışa kadar açıklamayacak Mclaren’le anlaştığını.

  6. aç tavuk kendini..

    button yolcuda magnusen ortada son 2 yarıştır ceza alma derecesinde kendini yırtıyor

    anlamsız şekilde.

  7. Button’ı gönderip Hulkeberg veya Bottas için çabalayın bari ya.
    İlle de Alonso Vettel Hamilton diye kafayı yemeye gerek yok. Perez’e adam gibi şans vermediniz zamanında bari şimdi Hulkenberg’e bi şans verin.

  8. Esas olanın adını telaffuz etmiyorlar. Bakalım Hamilton ne yapacak. Rosberg’in Mercedes’ten ayrılma şansı yok gibi. Hamilton bu sene şansa bala veya performansla şampiyon olsa bile Mercedes seneye daha hazırlıklı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir