Alonso: “Ricciardo’nun Yaptıklarını Yapabilirdim”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, İtalya yarışında ERS sorunu ile yarış dışı kalmasaydı yarışın son bölümünde Daniel Ricciardo’nunki gibi bir yükseliş gerçekleştirebilecek durumda olduğunu söyledi.

İtalya’da beklentilerin altında bir yarış geçiren ve ERS sorunu ile yarışı bıraktığında 9. sırada olan Alonso, son bölümde atak yapabilmek için lastiklerini sakladığını söyledi.

Alonso “Dürüst olmak gerekirse 5.lik mümkündü çünkü Ricciardo’dan hızlıydık ve yarışın başında onun önündeydik.”

“İlk bölümde çok rekabetçiydik ancak ne yazık ki geçiş yapamadık. Grupta 4 araç vardı ve son 3 araç DRS açıyordu.”

“Pite girdiğimizde trenin arkasında kaldık ve geçiş yapma şansı yoktu.”

“Yarışın bitmesine 30 tur varken yaklaşımımızı biraz değiştirdik. Öndeki araçlara göre biraz yavaşladım. Ama sonrasında motorda sorun yaşadık.”

“Lastikleri saklamak çok iyi bir şekilde işe yarayabilirdi. Ricciardo’da bu durum işe yaradı. Bu yüzden en sonunda en azından atak yapma şansımız olacaktı. Yükselmemiz yarışın başına göre sonunda daha mümkün olacaktı.”  dedi.

Kimi Raikkonen “Lastikleri kontrol etmek bir noktada çok zordu. Diğerlerini yakaladım ancak ardından geçiş yapmak zordu.”

“Bu pistte bizim için karmaşık bir yarış oldu.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ricciardo’nun Yaptıklarını Yapabilirdim”” için 134 yanıt

  1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Bankanın modası geçti sanırım. Şimdi karakter analistliğine başlamışlar. Hadi bakalım hayırlı olsun gençler 🙂 .

  2. hayır en çok şuna yanıyorum sürekli öndeyiz kimi alonso faster than you mesajını duyamadık daha.

  3. Bizim türk milleti kadar boş beleş konuşan başka bir ırk var mı ? çok merak edıyorum..

    Ulan adam nerede yarışı kazanabilrim demiş ?
    Kör beyniniz ile adama nerden laf sokucaz dıye yarısa gırmıssınız…
    Bir sitede bu kadar saçmapa sapan bir tarafta toplulugu olabilir ancak..

    Adam diyor ki sevgili arkadaslarım, yarısı kazanırdım değil, yarıs dısı kalmasaydım Mercedes motorlu araçlar, Button, magnusen, Perez, Bottas gibi, tabı sizin ker alaka fikirleriniz bunu çarpıtarak Hamıltonu geçmek ve yarıs kazanacakmış gibi konusmus manasına ceviren, bir türlü hazmedemyısınız sayfayı rahatlıkla doldurmus….. Ulan su adamın taraftarı degilim ama sizin kadar hazımsız topluluk gorunce ınsan ıster ıstemez kollamak ıstıyor gözünüze soka soka..

    Kabul edin ya da etmeyin ! vakti zamanında efsane Michael’in imparatorluguna son verip savasa savasa o pilotu alt eden, aynı zamanda Raikkonen tarihin en hızlı aracı dedıgınız Mc’lrn dakı fırtına hızına ragmen, 2 kez dunya sampıyonu olan….

    Massayı’da Raikkonenide siz envai cesıt teori, hayal ürünü, kin üretsenızde gommustur gommeyede devam edıyor….

    Yorumun altında gelipte Hamılton’nun caylak zamanında yenemedıgınden bahseden olursa tc vatandaslıgından cıksın….

    Sımdı bırıbırınızı yıyıp durun.

    1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      1- İstisnalar Kaideyi Bozmaz. Bu sayfaya yorum yazan çoğu arkadaşlar Alo’nun yarışı kazanırdım dediğini söylemiyor. ALO 5. olabilirdim diyor Riciardo’nun yaptıklarını yapabilirim diyerek.. Bir kişi öyle dedi diye bütün yorumları hedef alman doğru bir davranış değil.

      2- ALO RİC’in yaptığı yapıcakmış. Yani önünde ki bütün mecedesleri geçip ayrıca her alanda Ondan iyi temposu olan RİC’i de geçerek 5. olucakmış. Dediği bu değil mi ? Bende diyorum ki ” Alo ha yarışı kazanabilirim demiş hada Yarışı 5. bitiririm demiş.. Hiç bir farkı yok benim için. Neden mi ? Çünkü ikiside çok saçma, absürt ve hayali seneryolar..

      3- ALO’nun yarış dışı kaldığından dolayı Hayali ve bilinçli seneryo ürettiğini ben söylemiyorum.. Mattiachi söylüyor ; Monza bizim için çok zor geçicek diye. Allison söylüyor teknik şef olarak. Takım arkadaşı Kimi söylüyor en iyi sonuç 9. lukdu diyerek. Ayrıca Ferrari’nin kendi evinde ki rezil durumunu gören bütün herkes söylüyor. Ama ne hikmetse sadece ALO çıkıp tersini söylüyor. Anlatmak istediğimiz bu. Bilinçli yapıyor çünkü. Başka izahı yok. Sende yarışı izlediğini düşünüyorum ve dediğin gibi tarafsız biriysen Ferrari’nin Monza da hiçbir şey yapamayacağını adın gibi biliyorsun.

      4- Niye bu kadar sinirleniyorsun ki. Yorumun şiddet dolu nefret söylemleriyle dolu. Ne gerek var ? Sen bu adamın taraftarı değilsin ki 😀 Taraftarı olsan bile ” yorumundaki ALO fanatizmi bu sitede ki en iyi ALo fanlarına Taş çıkarır ” bu kadar hırçınlaşmaya hakkın yok.

      1. Arkadaslar gibi sacmalamaktansa dogru sozlerle hircinlasmayi tercih ediyorum dostum 😉

        Alonsonun en fanatik taraftari bile bu belli kisimdaki sahislari ben kadar net konusup iclerindeki pilot irkciligini zedelemedikleri icin tesekkur etmeniz gerekli 😉

        Sonra Alonso yaris disi kalana kadar ricci ile ayni tempoda hatta kismen daha hizli oldugu turlari baz alarak, 5. Olabilirdim demis, 5 . Ci olabilmesi icinde button magnusen perez i gecmesi gerekliki o anki hizi o pikotlari yakalayabilecek konumdaydi,.. Yeterlimi bunlar dahada acayimmi?

        1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
          Kaptan Mağara Adamı

          Dostum gerçekten anlamıyorsun. Hala yarış temposundan bahsediyorsun. Ric ile aynı diyorsun. Çünkü Ric’in stratejisi farklı bunu göremiyormusun ? Ayrıca RİC’in strateji yaparak monzada yükselmeye olanak tanıyan aracı var. Yarışı izlemedin mi ? Bak Ferrari de O gün hiçbir olanak yoktu. Hİçbirşey. Arabayı görmedin mi ? Ayrıca ALO nun takım arkadaşı Kimi’nin açıklamaları;

          Burada geçiş yapmak zordu. Belki birkaç tur daha olsaydı birkaç kişiyi alabilirdim, ancak sonrasında düzlüklerde yine geriye düşecektim. Denge iyiydi, ancak tutunma ve hız sorunu yaşıyorduk.”

          “İnsanlara yaklaşabiliyorduk, ancak sonra çok fazla yere basma kuvveti kaybediyorduk ve araç çok kötü oluyordu. Onları geçmesi çok zordu. Düzlük hızı olarak istediğimiz yerde değiliz ve bu yönden işler zordu.”

          Eğer RAI den daha iyi bildiğini düşünüyosan, saygı duyarım. Ayrıca örneklerden anlamadıysan daha, istersen açabilirim…

          1. Sonra Alonso yaris disi kalana kadar ricci ile ayni tempoda hatta kismen daha hizli oldugu turlari baz alarak, 5. Olabilirdim demis, 5 . Ci olabilmesi icinde button magnusen perez i gecmesi gerekliki o anki hizi o pikotlari yakalayabilecek konumdaydi,..

            Bu yeterli sana.. Buyukmu yazmam gereklı anlaman ıcın bılemıyorum.. adam ilk 30 turdakı kendı hızını baz alarak yakayabılırdım dıyor dıyorum hala yarısı ızlemedınmı dıyosun neyse….

            1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
              Kaptan Mağara Adamı

              Senin kopyala – yapıştır la aynı şeyleri yazman çok hoşuma gidiyor dostum. 😀

    2. Belli kimin taraftarı olduğun aklı sira alocu değilim diyerek pilotunu doğruyu söyleyenlere karşı savunuyorsun iste alonun 8.ncilikten öteye gidemeyecegini kendiside biliyorr ama senin gibiler inaniyor iste yazik.araclar arasindaki hiz farkini gormedin heralde mercedes motorlu Araçlara yaklassa bile gecemezdi net yani dahada ustelemeye gerek yok.

      1. İstedıgın gıbı algılayabılırsın kımın taraftarı olmamı 😉 destekledıgım tek sey Ferrarı takımıdır… Irvıne’dan yancı Barıcello’ya, Massa’dan kıytırık badoer hepsını destekledımde hakettıklerınde kostekledımde… ama sizin herseyde bir ückagıt arama psıkolojınız uyelere kadar yansımıs… he ben gizli Alonso taraftarıyım kamufle oldum Alonsoyu ovmek ıcın ayak yapıyorum 😀 komedıyıde gectınız nırvanasınız… bır kac arkadas harıc uye yorum sevıyesı ”justın bieber” hayranları moduna kadar dustu ne yazık kı..

        Ben sonuna kadar Ferrarı takımını desteklerım.. benım rengım degısmez tulumun rengı deıstıkce bazıları gıbı avata rda degısmem 😉 umarım 2008 spa dakı ruhu tekrar yakalar Ferrari funları…

        1. Yoo zaten besbelli alonsocu olduğun beni ilgilendirmez kimi desteklersen destekle banane. Size son sampiyonlugu yasatan adama yok piste gömüldü falan diyosun ama yaşadığı sanssizliklardan bahsetmiyorsun yakışmıyor yani. Bence sende o birkac uye arasinda değilsin justin 🙂

  4. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yorum sayısı 100 ü geçmiş.Raikkonen haberine baktım sadece 11 adet yorum var.Sadece bir tane Alonso fanı yorum yapmış o da Rai den bahsetmemiş bile.Ama Alonso haberine bakıyorum 2005 yılından bahsedenleri mi ararsın , bencillikten egodan bahsedeni mi ararsın , standup yaptığını mı ararsın , politika mı ararsın , başlığa bakıp konuşanı mı ararsın envai çeşit insana rastlamak mümkün..Adamın her kelimesini didik didik edip altından kendi zekasınca anlamlar çıkarıyorlar.Kendi pilotları o haberde Ferrariyi yerden yere vurmuş ama kimse bişey demiyor.Düzlük hızı , tutunma , yere basma aklına ne gelirse saymış.Hiçbir Alonso fanı da ; Arabayı kötüleyip durma da işine bak , çenen çalışacağına arabayı sür , bahaneler üretip durma vs vs diye yazmamış.Kimse eski takım arkadaşları montoyadan coulthard dan bahsetmemiş.

    Alonso tifosilerin önünde gayet iyimser bir demeç vermiş.5.lik mümkün olabilirdi demiş.Rai gibi aracı yerden yere vurup insanları kışkırtabilirdi.Laudanın Ferrari hakkında söylediklerini teyit eder nitelikte açıklamalar yapabilirdi.Ama zaten morali bozuk olan tifosilere biraz iyimser konuşmalar yapmak gerekirdi.Belki 5. olamayabilirdi ama birbirinin lastiğini yemiş olan 3 lü grubun (perez mag but) önünde olurdu.Bu konuşmanın altında artniyet aramamak gerekir.

    BAkın Rai bitirdiği yer için: Hiçbir sorun yaşamadan bitirebildiğimiz nokta burası demiş.
    Alonsoya yazdığınız kadarın yarısını da Raiye yazın.Kelimeleri didik didik edin.Deyin ki ; HAdi ordan güldürme adamı. Alonsonun out olması , MAgnussenin cezası ve acemi Toro Rosso sürücüsünün yüzünden 3 sıra kazandın.. Bunlar olmasa puan bile alamazdın ne noktasından bahsediyorsun desenize.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Dostum senin yazılarını okumak güzel.Çok güzel cevaplar vermişsin.F1 in belli bir izleyici kitlesinde ki ben bunun %20 kadar şu forumun üyelerinin %20i olduğuna inanıyorum,bunlarda bir Alonso rahatsızlığı var.Ne tür bir ilaç ile geçiyor bilinmez.Neyse Sami Abiye selamlar 🙂

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Kimi’nin açıklaması gayet normal. Zaten kendin söylemişsin, Alonso haberinde 100 küsür yorum var. Kimi haberinde 10 küsür. Bunun sebebi de Kimi ile Alonso arasındaki fark.

      Hiçbir sorun yaşamadan tamamen normal koşullarda ancak 9. olabildik demiş adam. Ne var bunda? Bunda arayacak bişey mi var? Adam 5. olurum diye sallamıyor. Gerçekleri söylüyor. Alonso ise 5. olurdum diyor.

      Alonso ve Kimi arasındaki kişilik ve karakter farkını kaç kere daha anlatmamız gerek?

      1. Nebuchadnezzar avatarı
        Nebuchadnezzar

        Zaten Kiminin açıklamaları hep normal olur.Sizi böyle düşündüren şey, bizlerin o haberlere rağbet edip tenezzül etmememiz olabir mi acaba?Yoksa Kimi nin konuşmalarının Alonso haberlerinin en alt kısmında bir parağraf olarak verilip adeta dipnot gibi yazılması olabilir mi?

        Aynı şekilde Alonso konuşsa veya konu dışı olarak bugün hava güneşli dese bile sizler bişekilde 2005 2006 yılına inebiliyorsunuz..İşte o haberler arasındaki yorum sayısının farkı taraftarlardan meydana gelmektedir..Biz neden o haberde yokuz?.Bizim klavyemiz yok mu?.Kiminin sözlerinin altından bişeyler çıkaramaz mıyız?.Montoyadan bahsedemez miyiz?Kelime oyunları yapamaz mıyız.İşte aramızdaki fark..Alonso araç hakkında konuşunca Aracı kötülemekten başka ne iş yapar dersiniz ama Rai aklına geleni sayıp Ferrariye saydırınca “adam doğru söylemiş” dersiniz.

        Birisi 5. lik mümkündü diyor (kesinlik içeren bir ifade değil)
        Diğeri 9.luk sorun yaşamadan bitirebildiğimiz bir nokta diyor.
        Sen Alonso nun 5.lik ihtimaline inanmayabilirsin ben de Rai nin 9. luk noktasına inanmayabilirim.Ama bunu edep sınırları içinde yapalım.Karektere ya da 2006 yılına Fisichellaya inmeye gerek yok.

        1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          Anlamıyorsun dostum.

          Siz Kimi’nin açıklamalarından bir şeyler çıkarabilseniz zaten durmazsınız başlarsınız sallamaya. Ben genelde Alonso haberlerinin altına pek yorum yazmam fakat bu saçmalıkları görünce insan hayret ediyor.

          5. olabilirdim açıklaması tamamen takımın diğer pilotunu yermek içindir bunun başka açıklaması olamaz. Yarış dışı kaldığı için sıkmak bedava nasılsa. Belçika’da da bunu yaptı. Sezon başında “Kimi belki de en hızlımız” deyip daha sonra Massa için “bugüne kadarki en hızlı takım arkadaşımdı” dediğinde de bunu yaptı.

          Siz Kimi’nin açıklamalarından ne çıkarabilirsiniz k? Adam hiçkimseye dokundurma yapmıyor, kimseye yönelik bir sözü yok, aracın durumunu söylüyor, genel olarak haftasonunu özetliyor ve geçiyor. Zaten ne çıkabilir ki bu açıklamalardan. Dediğim gibi yıllardan beri Alonso demeçlerinin altında bu kadar tartışma olmasıyla Kimi’nin haberlerinin altında çok nadiren olmasının sebebini sen de biliyorsun: Alonso’nun kişiliği.

          Kimi Ferrari’ye saydırmış 🙂 Ben göremedim nerede? Adamı tazminatla gönderdiklerinde bile söylediği tek şey “performansımla alakalı değil” oldu.

          Otomobilin halini herkes görüyor. Daha fazlası olmazdı deyince Ferrari’ye sallamış mı oluyor? Gelelim Alonso meselesine. Alonso otomobilin kötü durumunu aktardığı için değil bunu yaparken sürekli kendini öne çıkarması, kendini inceden övmesi, hep ben hep ben demesi, sürekli “yine maksimumu aldım” açıklamaları sebebiyle eleştiriyoruz. Ve diyoruz ki o zaman bu kadar paradan vazgeç ve başka takıma git? Neden gitmiyorsun?

          Alonso’nun tamamen salladığını ve 5. olarak bitirmesinin kesinlikle imkansız olduğunu sen de biliyorsun.

          Kimi Ferrari’ye sallamışmış. Bana bir tane örnek göstersene. Alonso’ya bakalım. Ferrari’ye gelmeden önce neler söylemiş? Jean Todt ne cevap vermiş? Jean Todt takımın başına kalsaydı Alonso Ferrari’ye gelebilecek miymiş acaba?

          Allah’tan Kimi haberlerinin altına tenezzül etmiyorsunuz bu sene. Hadi seni tenzih edeyim de diğer Alonso’cu (bunların içinde sonradan dönenler de var) arkadaşların Kimi’yi yerden yere vurmaya çalışmalarını görmedin sanırım. Tenezzül etmemiş halleri buysa acaba etseler ne olacak?

          Önceki yıllara neden indiğime gelince ben Alonso’nun karakter olarak çok değiştiğini zannediyordum ama zaman zaman yaptığı alakasız ve saçma açıklamalar malesef Alonso’nun hala aynı Alonso olduğunu gösteriyor.

          1. Yine mükemmel yazmışsın Berkhan =) En bilgisiz insanın bile anlayabileceği şekilde. Ama üzücü haber: Anlamıyorlar .

          2. Birileri de Alonso mükemmel lastik saklıyor diyor. O yüzden 5. olabilirmiş. Yıl 2011 Silverstone GP örneğini veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam sadece 1 sıra kazanmıştı o taktikle. -Ki araçların arasında şimdiki gibi devasa güç ve aerodinami farkları yoktu. Şuan ise önünde 3Merc 1 Vettel ve sonra da yetişecek olan Ric var. Hele Ric’teki Redbull’un Ferrari’nin aerodinamisinden de motorundan da iyi olduğunu, Ric’in de hatasız hatta gayet üst düzey bir sürüş gerçekleştirdiğini bile bile nasıl oluyorda Alonso’nun işkembeden salladığı demeçlere böyle hayalperestler gibi yapışıyorlar hayret ki ne hayret.

            Sonra da niye Alonso demeçlerine yorum yapıyormuşuz… Adamınız bunu istiyor açıkçası.

          3. Nebuchadnezzar avatarı
            Nebuchadnezzar

            “Siz Kimi’nin açıklamalarından bir şeyler çıkarabilseniz zaten durmazsınız başlarsınız sallamaya”
            Niye biz özürlü müyüz.Siz gibi Lafı tersinden anlayamaz mıyız , başlığa bakıp bişeyler karalayamaz mıyız.Rai nin sözleri ilahi söz mü altından bişeyler çıkaramayalım.Benim montoya coulthard dönemlerini bilmediğimi mi sanıyorsun.

            5.lik meselesine çok takılmışsın.Aslında Alonso hangi sayıyı söylerse söylesin bir bahaneniz olacaktı.Rai gibi aracın hakkının 9.luk olduğunu söylese bak bak aracı kötüleyip iyi sonuçlar alınca kendine maledecek.. dersiniz..YAni senin anlayacağın Alonsonun bişeyler demesine gerek yok adı geçsin yeter.Başlıkta değil konunun içinde adı geçse yeter.Ben bunu daha evvelden defalarca ispatladım.Rai haberinde tek bir yorum dahi yokken tüm rai fanları tam kadro Alonso haberindeler diye linkleri vererek yazdım.

            Kimiye ilah muamelesi yapmayın.Herkes gibi onun da hataları vardır.Ferrariye hiç sallamadı demeyin.Olabilir konuşmuştur deyin.Lotusa geçtiğinde “Ferrariden ayrılınca rahatladım orada kimseyi özlemiyorum.Lotusta mutluyum bunlar politika yapmıyorlar” dedi.

            Sayfadaki ilk 5 yorumun 4 tanesi kimi fanına ait ki gerisini düşünün artık.Sayfanın dolup taşması bazı çakma nikli kimi fanlarının yüzündendir.

            Adam “hatalar yaptım” diyor siz santander eşitlik diyorsunuz.
            Adam “motivasyon kaybı yaşamadım “diyor, siz motive olamıyor diyorsunuz.
            Adam “grosjan sıralamada benden hızlı” diyor siz safhızda en hızlısı zırvalıkları yazıyorsunuz.
            Niye bu adamı şekillendirmeye çalışıyorsunuz.

            1. kardeşim boşuna uğraşma bunlarla, anlamayacaklar ,anlayamayacaklar. 🙂 çünkü kapasite bu kadar.

            2. Allah aşkına nerde söylemiş motivasyon kaybı yaşadım diye soylede bizde görelim su haberi sadece monzada sıralama turlarında hata yaptığını söyledi okadar. Hic degilse gercekleri söylüyor kimi. alonso ve sizin gibi hayal dünyasında yaşamıyor ricinin yaptığını yapacakmis 🙂

            3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
              Berkhan Oğulcan Akçay

              Özürlü filan değilsiniz. Fakat Kimi’nin açıklamalarında lafı ters anlayacak bir sebep de yok. Çıkaramazsınız bir şey. Alonso ile Kimi’nin açıklamalarını benzer göstermeye veya bir tutmaya çalışmak pek mantıklı değil.

              Ne olmuş Montoya Couthard dönemlerinde? Ne biliyorsun? Biliyorsan yaz da bir görelim ondan sonra yorum yapalım.

              Burada hiçkimse Kimi’ye ilah muamelesi yapmıyor. Pilotunu ilah yapan yalnızca Alonso fanlarıdır.

              Kimi Lotus’ta elbette Ferrari’ye göre daha rahattı Ferrari ile Lotus aynı mı? Lotus’ta kendisine en iyi ortam yaratılmaya çalışıldı ve başarılı geçen 2 yıl oldu. Ferrari’de elbette Lotus kadar rahat olmanız imkansız. Ne var bu açıklamada?

              Ferrari’ye sallamadı diyoruz çünkü sallamadı. Sallamadığını biliyorsak neden “olmuştur” diyelim ki böyle saçmalık mı olur 🙂

              -Sıralamalarda hata yaptığını tüm Kimi fanları yazdı.
              -Ben motive olamıyor diye hiçbir zaman demedim motivasyon kelimesi 2008’de tüm medya tarafından Kimi’yi Ferrari’den yollatmak amaçlı çıkmış dedikodulardır. Kimi motive olmazsa zaten boşuna yarışmaz çekip gider.
              -Grosjean bir dönem (Kimi F1’e dönüşünün ilk dönemindeydi) daha hızlıydı o da şartlardan ötürü. Elbette Kimi saf hız olarak çok hızlı bir pilottur. Zaten daha sonra neyin ne olduğu da yerli yerine oturdu.

              – Biz adamı şekillendirmeye ihtiyaç duymuyoruz çünkü ADAMIN ŞEKLİ BELLİ.

              Alonso’nun şekli nedir?

              Kimin hangi pilotu şekle sokmaya çalıştığını herkes biliyor.

        2. 2005 -2007 muhabbetini baslatan kisiler alonso fanlari iyi ve dikkatli oku yorumlar asagida

        3. Senin tenezzül edip etmemenle alakası yok. Kimi’nin açıklamaları gerçekten normal. İşkembeden sallamıyor yani.

    3. Aynı şeyi siz yapıyorsunuz yada sen Raikkonenin demeclerini okumadan geciyorsun eski haberlere bir bak istersen yorum sayısı kaç ve kactane alonso fanı var. Neyse kimi icin üç sıra kazandı demişsin onundekilerin acemiliğine bağlayarak yarış temposu gayet iyiydi kiminin sizinki ne yaptı he pardon ers arizalanmisti yarisin başında 🙂 Yani özet alonsoyla pek bir fark yoktu sıralama haric tabi. Alonsonun demecinede gelirsek kimse kimseyi kandirmasin olduğu yerden bir sira öteye gidemezdi,Kimi elestirmekte haklı tabiki sezon başından bu yana istediği aracı alamadı ve gercekleri söyledi sadece işte biz o yüzden seviyoruz kimiyi..

    4. Çünkü Alonso saçma sapan demeçler veriyor =) Biz de mecburen gelip “ya ne diyorsun sen birader” türünden tepki vermek istiyor ve veriyoruz =)

  5. ben bu sene kimi.f.alanso tartışmasına girmicem . nedenimi kimiciler arabaya alışamadı diyorlar. gelecek sene Allah izin verirse, aynı takımda yarışırlarsa ,sonucu ben tahmin ediyorum. bu defa kimiciler ne diyecek onu merak ediyorum.
    arkadaşlar bana ric. örneğini vermeyin sakın 🙂

  6. Formula3000 avatarı

    Yahu bıktım artık bu rai alo tartismasindan.Puanlar ortada duruyor.Ikiside ferrarinin rezil araclarinda orta siralarda mucadele ediyolar.Kim ne derse desin esit sartlardalar.Alo fanlari Alo geride olduginda sartlar esit degil diys konusuyor; rai fanlari rai geride olunca şartlar eşit degil diyor.Ikiside esit sartlardalar.Puanlar ortada.Ikiside suan pistteki en kabiliyetli 2 lilot lakin Alinso cok baska bir pilot kabul edelim

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Buradaki herkes biliyor ki 8.likten öteye gidemezdi. Yarış dışı kaldığı için böyle konuşuyor.

    Adam Kimi’nin yarışı bitirebilmesini hazmedememiş. Arkadaş puantajda zaten açık ara öndesin. Kimi 2 puan alsa nolur almasa nolur. Bu kadar saçma açıklama görmedim. Biraz sakin ol. Geçen yarışta da aynısını yaptı. Sıralamalardan sonra “burayı 4 kez kazanan takım arkadaşımın 1sn önünde bitirdim”. Yarıştan sonra da “Ben ceza aldığım için Kimi’nin optimum sonuç almasını sağladık, sonuç normal” diye izahat verme gereği duydu.

    Arkadaş zaten onlarca puan önde değil misin? Bırak sonuçlar konuşsun? Bu kompleks nedendir?

    2006 Çin GP: Lastiklerine daha iyi bakan Fisichella arkadan gelen Schumacher Alonso’yu geçmesin diye yarış boyu yırtınıyor ve bu sebepten Alonso’yu geçmiyor. Fakat sonunda Alonso’nun yağmur lastikleri tamamen bitiyor ve geçmek zorunda kalıyor. Yarışı Alonso’nun önünde bitiriyor.Yarış sonu Alonso’nun açıklaması : “Takım şampiyon olmamı istemiyor”

    Galiba Alonso2nun değiştiğini sanarak aptallık etmişim ben.

    Ricciardo düzlükte 360’ı geçti. Şu külüstür Ferrari ile 5. olacakmış. Nasıl olacaktı bu?

    1. Formula1 iceman avatarı
      Formula1 iceman

      +1

    2. Hatan var o yarışta Alonso yeni lastikleri takıp çok iyi zamanlar yapıp Fisichella’yı geçmiştir.

    3. Bu tablo anlatıyo herşeyi sanırım Alonso yarışı 2.btirdi Alonso sadece ön lastikleri değiştirmişti ve lastikler sorunlu çıkmıştı performans kaybı ondan oldu kuru zemine geçince Alonso uçaşa geçmiş her tur 1sn üsütünde fark kapatıodu!!!

  8. sözüm bazı rai fanlarına zamanında rainin başına hep bir şey gelio diyip ferrariye suç atıyolardı vede üstelik pilotlarında bir hata bile aramıyorlardı son 2 yarıştır alonsonun başına bir sürü sorun geliyor sezon başında hep komplo teorileri,santander teorileri üreten bazı rai fanları şu son 2 yarış için bizede bir komplo teorisi üretsin ya!!Mattiacci kimiye inandığına dair demeç verdi hepimiz hepimiz olmasada bir çoğumuz bu adamın iyi birisi olduğunu biliyoruz ve takımın başına geldiğine sevindik,sizce bu adam santander vb faktörlere inanıp raikkoneni arkada mı tutmaya çalışacak birisi mi ki raikkonen alonsonun hep arkasında kalıyor,bence sorunu biraz ferraride ve alonsoda aramayıp raikkonendede arayın bazı fanlar galiba raikkonenin bu aracı süremediğini daha kavrayamadılar ,olmuyor işte abi raikkonen bu araçla uyum gösteremiyor ve sıralamalarda alonsoyla arasında 3-4 sıra fark oluyor yarıştada bunu kapatması çok zor oluyor en basit örnek monza, raikkonen ne yapıp edip o aracı sıralamalarda ilk 10a sokması gerekti kvyatın cezasıda olmasa 12.sıra yani bir nevi kirli taraftan yarışa başlayacaktı ve buda belki daha kötü start almasını sağlayacaktı..

    1. birisi mikinden sonra nokta olacaktı

      1. Schumacher123 avatarı
        Schumacher123

        evet noktalamaya dikkat edince çok bilgili oluyorsunuz 😀

  9. Formula1 iceman avatarı
    Formula1 iceman

    Alonso’nun bu tarz açıklamaları yakın zamanda fazlalaşmaya başladı. Artık kabak tadı vermeye başladı. Benim düşüncem yarışı 9. bitirirdi veya en iyi ihtimal yarışı 6. bitirirdi.Oda Mercedes motorlu Perez, Button ve bence fena yarışmayan Vettel’i geçeceğini varsayarak.

  10. Bana laf atan kimiciler bakın büyük konuşuyorum kimi ferraride massanın yaptıklarını bile yapamayacak. sizde bilmem kaç senesinde kimi şöyleydi böyleydi diye martaval okumaya devam edeceksiniz. en iyisi kabul edin sizden hızlı bir pilot alonso bizde helal olsun diyelim kimiciler gerçekci adamlarmış diyelim.

    1. Formula1 iceman avatarı
      Formula1 iceman

      Öncelikle Massa-Raikkonen kıyaslamana katılmadığımı belirtmek isterim.Eğer F1’i yıllardır izliyorsan Raikkonen ve Massa arasındaki farkı biliyorsundur.Alonso-Raikkonen kıyaslamana gelirsek(Eşit şartlar altında yarışmadığını! şans faktörünün Alonso’dan yana olduğunu ve 2014 yılını kapsadığını belirterek) Alonso gerçekten Raikkonen’i gölgede bırakan bir performans sergiledi. Yiğidi öldür hakkını yeme…

      1. Yav he he ..

        1. Sizin eşitlik anlayışınız Raikonen’in önde bitirdiği yarışlardır. Gerisinde hiç eşit değillerdir.. 🙂

        2. Formula1 iceman avatarı
          Formula1 iceman

          Önce üslubunu düzelt gel.Sonra tartışalım..

    2. Schumacher123 avatarı
      Schumacher123

      ferraride alonso kiminin yapabildiklerini yaptı mı ya 😀 sen 5 yıl tam destek gör kötü deyip durduğun optimum aracınla bir kere bile şampiyon olama fernando maksimumcu ama maksimumu da kendi belirliyor 😀 ferraride massanın görevi belliydi öncelik tanınsa belki alonsodan daha iyi bile olurdu belki yine bi kaç şanssızlık yasardı o yarışlarda fernandoya öncelik verirlerdi fernando ezik konumuna düşerdi 😀 işte bunlar hep para yüzünden

      1. Formula1 iceman avatarı
        Formula1 iceman

        Aynen benimde sürekli komik bulduğun şey .Alonso sürekli maksimumu belirliyormuş da Ferrari şampiyon olunacak araç değilmiş de Alonso sayesinde kovalıyormuş.KOSKOCA 2010-2012 sezonunu nerenle izledin diye sorarım!

  11. Şu kimi fanları olmasa bu senenin hiç tadı olmayacaktı 🙂 İyi ki varsınız :)))

  12. bakıyorumda rai fanları aşağıda yine terör estiriyorlar hiç şaşırmadım ne zaman bir alonso haberi çıksa buralar hep karışıyor

    1. yorumlari iyi okursan kimin ortaligi karistirdigini anlarsin.kimi de boyle demec versin sizde gidin oraya yorum atin .biz burda ferrari nin rezilligini anlatirken bazi arkadaslar 2007 den foto bulmus biride kimi nin lotusta ki gecen iki sezonu nu elestiriyo.

      1. alo fanlarına suç atıyorsun peki ya bazı kimi fanları,insanların attığı yorumlarda mantık aramaya başlamışlar sanki senin yorumlarından mantık fışkırıyor

        1. sana verdigim yukarida ki cevba bu sekilde bir yorum yapiyorsan demek ki suc bizde kimi fanlarinda degil.cok merak ediyorum alonso nun verdigi bu demeci kimi verseydi alonso fanlarinin burada yapacagi yorumlari hayal edebiliyormusun. Aman eksik olsun benim yorumlarimdan mantik fiskirmsin sizinkiler yterli oluyo

        2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
          Kaptan Mağara Adamı

          akcam46 yorumda mantık arayan bendim. Niye ? çünkü ben diyorum ki FErrari ancak mercedeslerin arka kanadını ezberlerdi bu yarış, Bana cevap olarak 2007 de HAM un RAİyi geçiş linkini gönderiyor. Ki ayrıca o yorumu yapan arkadaş şaka ile beraber” – BEnim de saçmalama hakkım yok mu ? ” diyerek kendisine özleştri yapmışken senin o yorumu savunur gibi takındığın bu tavır komik oluyor. En güzel cevabı o arkadaş verdi sana. Ayrıca benim hakkımda bir eleştrin varsa lütfen bunu benle paylaş ki p yorum ne kadar MANTIKSIZ da olsa cevabını benden all…

  13. O araçla birde bu pistte hiç birşey yapamazdin alonso maximum bitirecegin yer 8.likten öteye gecmezdi.

  14. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Alonso bence konuşmamalı çünkü ne hakkı var.Burdaki onca boş yorum yapan adam daha önemli şeyler söylüyor.Yahu bu adam demeç vermese bazı arkadaşlar ekmeksiz kalacak 🙂

    Habere bakıyorum ama pilotum olduğundan değil gayet normal şeyler söylemiş.Ne zaman konuşsa politika diyor.Arkadaş ne alakası var.Riccardo üzerinde baskı mı kuruyor?Amacı ne yani neden bu anı bekledi madem politikaysa.Hem sonra bundan ne fayda sağlayabilir.Madem bu kadar iyi politika biliyorsunuz gidin siyaset yapın kardeşim.

    Kin güdüp haset eden ne kadar adam varsa bu haberin altına toplanıyor kendi fanları ve Ferrariye gerçekten gönül verenler dışında.Neyse ki araya serpiştirilmiş bazı duyarlı fanlar var.Yarışsa suç,konuşsa suç.Taraflı tarafsız pek çok insan en iyi pilot diyor bu adam için elbette çıkıp konuşacak.

    1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      Evet gayet normal şeyler söylemiş. Kendi arabasını Red bull’a bir tutmuş. Lastik korucakmış da 5. olucakmış. Politika yapıyor çünkü bu onun en büyük yeteneği. Yarış dışı kalmış adam ki Ferrari ezilmiş bu pistte – eğer sorun yaşamasam 5. olurum diyor. Kendisi bilmiyor mu Ferrari arabasının Monza da mercedesleri geçme şansının nerdeyse 0 olduğunu. Elbette biliyor. Yarış dışı kadlığı için yaparım ederim diyor. Kimseye kin güttüğümüz yok. Kimsenin Pilotluğuna laf ettğimiz yok. Kimsenin konuşmasına laf ettiğimiz yok. ANcak bu demeçleri neden Ondan başkası vermiyor. Bir düşün bakalım. Ayrıca Boş konuşan sen oluyorsun ” Taraflı tarafsız en iyi pilot elbette çıkıp konuşacak. ” diyerek… !!!

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Neden?Benim tarafım zaten belli ama olabildiğince objektif kalıyorum.Alonso nun en iyi olduğunu dünya kadar insan söyledi benim belirtmeme gerek bile yok.Ondan başkası bu demeçleri varsın vermesin.Herkes aynı türden mi demeç verecek kardeşim.İyimser olabilir yapar ya da yapamaz bol keseden bile sallamış olabilir ama sizde bir meziyet haline gelmiş Alonso politika yapıyor demek.Bunu da sizden başka söyleyen yok.Artık Alonso nasıl bir etki bıraktıysa sen ve saz arkadaşlarında 🙂

        1. hocam sizin eski nicknameniz rocco junıor muydu?

          1. Burak Karaküdük avatarı
            Burak Karaküdük

            evet doğrudur.site yenilenince nickim kayboldu ve gerçek ismimle yazıyorum artık 🙂

  15. tabii kiiiii
    massa takla atsa, rosberg de lastik patlatsa hamilton uc pit yapsa arkadaki daniel yolu sasirsa vettel pist sinirlarini zorladigi icin ceza alsa birinci bile olabilirdi alonso ama kacirdi iste:((

  16. habere bakıyorumda yorumlarda hep kimiciler. Ama suç Ferraride. Grosjean la kapışan adamı Ferrariye getirirsen olacağı bu 🙂

    1. Ac izle kimiyi Lotusdayken bişeyler ogrenirsin belki sonra gel yorum yaz.

    2. 2012 ve 2013 sezonun da kimi nin lotus ile gecen sezonlar hakkinda bilgi ogrenmek istiyorsan bak internetin de var buraya yorum yaptigina gore, oradan ulasabilirsin ayrica youtube de onlarca viedo var izle bak bakalim bu iki sezon icinde en guzel gecisleri kim yapmis.sonra gel yorum yap.saka gibisiniz gercekten. ha yazacak hicbir sey bulamiyorsan oku gec en mantiklisi bu

      1. 2005’teki McLaren patlayıp durmasaydı bu cümleleri aklınızdan bile geçiremeyecektiniz.

        2007’de Massa sayesinde şampiyon olan Rai demek, eyvallah. Peki 4 yıl boyunca Massa’nın yardımlarına rağmen şampiyon olamayan Alonso’ya ne diyeceğiz?

        1. Bu cevap Firarikimi’ye değil, Alo87’ye tabi.

    3. 1- http://www.youtube.com/watch?v=sA0uAMq3Jts
      2 – http://www.youtube.com/watch?v=TN7PHkgfzGM
      3 – http://www.youtube.com/watch?v=S8suj_tXNyE
      4 – http://www.youtube.com/watch?v=WqO4bhXTcXQ

      2005’teki McLaren patlayıp durmasaydı şuan konuşacak tek bir kelimeniz olmayacaktı. Aslında 2007 için de bir şey konuşamazsınız çünkü Rai’nin Massa sayesinde aldığı şampiyonluğu Alonso yine Massa’nın hava koridoruna girerek sıralama turları bile atmış olmasına 5 yılda alamadı.

  17. Önce “Yarışı bırakmadan önce bir kaç turdur bataryada sorun yaşıyordum. Ardından önümdeki araçlar ile bir anda mesafe oluştu. Sonrasında ise o turda araç normal motoru korumak için tamamen durdu.” Açıklaması simdide ”Öndeki araçlara göre biraz yavaşladım. Ama sonrasında motorda sorun yaşadık.” Açıklaması.

    Bu adamda nasıl bir politika yeteneği var arkadaş pes valla.

    1. Adam dürüstçe yorumlarını yapıyor onu bile politikaya bağlıyorsunuz asıl size pes demek lazım.Dedikleri sonuna kadar doğru.Yarışı izleyen görmüştür zaten.Pit stop öncesi öndekilerle yakın giderken pit stoptan sonra iyice geriye düştü.Nedeni Alonso’nun kötü sürmesi olamaz.

  18. Aracım iyi olsa şampiyon olurdum

  19. Benim aklımda hala birçok düşünce var.Allison’da olsa gelecek sene mücadele edebilecek araç yapabilecek mi? Allison aerodan anlar da motor konusunda ne kadar bilgili bunu hiçbirimiz bilmiyoruz.

    1. Schumacher123 avatarı
      Schumacher123

      Mantikli bi yorum tebrik ederim 😀 allison tek basina araç yapcak saniyorsun galiba. F1 araclari muhendislik harikasi olarak tanimlanabilir inanamicagin kadar yetenekli bisuru muhendis calisir arac uzerinde 😀

      1. Onu diyorum zaten Ferrari’de bu ışığı verebilecek 1 tane mühendis gözüküyor.

        1. Schumacher123 avatarı
          Schumacher123

          Off alonso takimda herseyi hallediyor sanan insandan beklenilen yorumu yaptin.

          1. Benim öyle bir yorumumu bul hesabı silerim.Gerçekten boş konuşuyorsunuz.

            1. Schumacher123 avatarı
              Schumacher123

              öyle düşündüğün açığa çıkıyor parçaları birleştirince yorumunda yazmana gerek yok. sen allison deyip duruyorsun ama bisuru mühendis var dedim ben sana ve hepsi çok iyi olmasa ferraride iş bulamazdı emin ol. bos konusmak ‘allison güzel araba yapsın ya alonso zaten halleder herşeyi’ bu dur işte.

              1. Hangi parçaları birleştirdin söylesene.Ferrari’de iş bulamıyor diyorsun da 7 senedir görüyoruz.Allison iyi araç yapar demedim.Allison aero konusunda iyidir fakat tek başına birşeyler yapar mı bu düşünülmeli dedim.Yine doğru düzgün yorumum okunmamış.Ne diyelim onu anlamadım.

  20. royalhunt raikkonen’in yaptıklarını yapabiliyorsa sende ric’in yaptıklarını yapabilirsin tabi.

  21. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    hahaha :D:D:D Adam’ın arabasında hız yok , tutuş yok çekiş yok bizim Alonso beyfendi hala lastik saklıyo.. Bırak bu hikayeleri be. ! Hiç değişmiceksin dimi. !! Politika ve Yanar döner li laflar hiçbir zaman o sorunlu ruh halinden kurtulamaz sevgili Alonso.. !! Bi kerede çık adam gibi de ki ; ” Yarış dışı kalmasak bile bundan iyisini yapamazdık. Zira Bu yarış da yapabileceğimiz en iyi iş Mercedes motorlu araçların Arka kanatlarını ezberleyerek, Ferrari tasarımcıları için ilham kaynağı oluşturmaktı… ”’ Yarış dışı kaldın ya istediğin kadar konuş şunu yaparım şunu geçerim diye… Havalarda TEYYARE, selam söyle O Yare…

    1. @Kaptan Mağara Adamı bak Kimi maksimumu çıkarmış 😀

      1. oooo nereye kadar varmis. bu bu yaris hicbir bahane bulamdiniz kimi ye soyleyecek.bosa ugrasmissin zahmet vermissin bu video icin.sen unuttun galiba alonsonun formasyon turunda cimlere cikip nerdeyse pin atip yari disi kalcagini.

        1. attımı sonuç atmadı 😀

          1. senin yorumunu okuyan da alonso hic kaza yapmamis sanar. arkadasim bos isler bunlar gecelim lutfen zaman kaybetmeyelim bu tur konularda

      2. Alonso’da maksimumu çıkarttırmış 🙂 Tamam rakip pilotu sevmiyor olabilirsin ama eleştiri yaparken de mantıklı olun. Bu arada ben Schumi bıraktığından sonra kimseyi desteklemedim. Eh işte, Ricciardo o boşluğu kapatacak gibi 🙂 Raikkonen veya Alonso’cu değilim.

        1. BG bu mantıkla 2007 de Mclaren şike yaptı Lewisle Alonsoda ceza almadı ee hala neyin derdindesiniz anlamadım???

          1. Sorunun cevabı, verdiğin cevapta gizli. McLaren şike yaptı, Alonso veya Hamilton değil. Neyse 😀

          2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
            Kaptan Mağara Adamı

            Ugurercan yorumum silinmeden önce okumussundur diye düşünüyorum. Bak bana cevap yazıcaksan yazdığım şeyle alakalı cevap yazıcaksın. Bİr cevabın yoksa öyle kaza fotograflarıyla, zorlama resimlerle mantık dışı eleştri üretme gayretleriyle hem kendi zamanını hemde benim zamanımı boşa harcama derim.

      1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        sen ki birazcık mantıklı yorumlar yapıyordun. Düştüğün hale bak. Avatarında Silah resmi bulunan arkadaştan ne farkın kalmadı. Kardeşim cevap vericeksen yorumdaki şeylere cevap vericeksin. Öyle saçma, konuyla alakalı olmayan şeylerle laf ebeliğinin anlamı yok.. Yazacak bir cevapın yoksa böyle anlamsız zorlamalar sana yakışmıyor. Bana Cevap olarak HAM’ın KİMİ yi geçişinin linkini gönderiyo bide diyo ki kim kimin arka kanadını ezberlemiş :D:D Hay allahım ya. Ayrıca arka kanat ezberleme konusunda Alo ya bi lafım yok ki. Kimi içinde aynı durum. Benim lafım Ferrari’ye… Yani sevgili ugurercan görüyorsun ki , ne kadar gereksiz ve saçma yorum yapmışsın. Baştan aşağa alakası olmayan şeyler. Yakışmıyor gerçekten.

        1. Senin yorumun çok mantıklı ya arkadaşı eleştiriyorsun.Alonso’dan iyi biliyorsan geç Ferrari’ye sür aracı.

          1. Genelde Rai fanlarının HİÇBİRİ Alonso “berbat” bir pilot demiyor ve şahsi olarak iddialı cümleler kurmuyor (“ben bile aşağı yukarı alonso gibi sürerim” gibi..). Bu tip absürd yorumları daha çok siz yapıyorsunuz.

            Bizim değindiğimiz konu -ki yukarıda Mağara Adamı da bundan bahsetmiş- Alo’nun sınırsız egosu. Ve sizin o sınırsız egoyu sahiplenmekteki apansız çabanız. Alo devam etseydi bile çok çok büyük bir ihtimalle Mercedes motorlarının arkasında kalacaktı. Yani lastik saklayarak ilerlese zaten Rai onu geçecek. Hadi strateji çalıştı diyelim, sadece Rai’yi geçebilirdi tekrar…

          2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
            Kaptan Mağara Adamı

            İceCold sana çok güzel bir cevap verirdim ama desteklediğin arkadaş saçmalama hakkımı kullanıyorum diyerek olayı kapattı. Ugurercan’a lafım yok saygım da sonsuz. Ama sen onun bu halini (- ki kendisi özeleştri yapıor saçmaladım diye ) gelmiş burda savunuyorsun ya Düştüğün durum içler acısı.. Daha fazla laf söylemiyosam nickinde ki ” İCE ” yazısının hürmetine 😀

            1. Sen ver cevabını benim her yoruma cevabım var sonuçta.Üstteki arkadaşın saçmaladığını da düşünmüyorum.Siz bence gidin temiz hava alın.Yoksa bu Alonso kompleksi sizi öldürecek.

              1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
                Kaptan Mağara Adamı

                Yorumu yapan arkadaş ” Saçmaladım” derken sen o yorumu yapan arkadaştan daha iyi bildiğini düşünüyosan lafım yok. Adam kendisi diyor saçmaladım diye sen çıkmış hala saçmaladığını düşünmüyorum diyosun. Bu kadarını da ilk defaaa görüyorum. PEssssss

              2. Ben dediğim tekrarlıyorum sen kendi yorumunu çok mantıklı mı görüyorsun? Arkadaş tartışma çıkmasın diye he deyip geçmiş sen hala burda kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun.Hadi başka kapıya Alonso haberinden yeterince nemalandınız zaten.

          1. birazcık saçmalamak benimde hakkım değilmi 😀

            1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
              Kaptan Mağara Adamı

              Hee tamam 😀 baştan söylesene be kardeşim. Beni nie yoruyorsun boşuna. Ayrıca Sevgili SaikoRaiko arkadaş da sağolsun açıklama yapma zahmetinde bulunmuş.. ugurercan kardeşim birazcık saçmalamak tabikide senin de hakkın. Ama bunu en başta belirtirsen bende çok büyütmem olayı.. Derim ki bugün ugurercan saçmalama hakkını kullanıyo. 😀 Neyse sıkıntı yok o zaman. Yorumlarını esirgeme ama mümküm olduğunca normal olanları 😀

        2. öteki sayfada yorumunun reklamını yapıyordun ama Alonsoya laf etmiyorum diyosun 😀

  22. daha öncede söyledim.şu takımda referans alabileceğiniz bir kişi varsa oda alonsodur. eğer adam şu işi yapabilirdik diyorsa o iş yapılabilecektir.illa yapacaktım anlamı çıkmasın. ama “yok canım sende nerede yapıyorsun ” denmemeli.sonuçta o aracı kullanan bu adam. ve alonso bazı yarışlarda yarıştan önce rekabetçi olabilir dediği zamanlar genelde iyi olmuştur. bu hafta zor olacak diyorsa o hafta zor olmuştur.

    1. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      LAstikleri koruyup zamanı gelince de atak deneme olayı sanki sadece dün yaşandı.Yeni kurallardan sonra telsizlerden sıkça bu talimatları duyduk.Şimdi Alonso da lastik koruyup sonlara doğru atak deneme stratejisinden bahsedince insanların garibine gidiyor.Sanki ilk defa duydular.Bu strateji Riccardo’da işe yaradı bizde de yarayabilirdi.Aslında Rai bile bunu yaptı.Önü ve arkası açıkken rahatken lastiklerini korudu ve son turlarda öndeki gruba yaklaştı nerdeyse onları geçecekti.Magnussenin cezası açıklandığında Rai ile Mag arasında 7.5 saniye fark vardı.
      Pitten sonra trenin arkasında kalmak çok zordur.Çünkü herkes yeni lastiğe sahipti.En mantıklısı lastik koruyup sonlara doğru atağa geçmekti.

      Merak etme tüm yorumlarını okuyorum.Şu aralar galeride işler durgun galiba.:)

      1. sağolasın 🙂 Allah bereket versin işlerimiz iyi hamdolsun. sadece son zamanlarda bilhassa da öğleden sonraları kendime biraz vakit ayırmaya çalışıyorum. malum bu sitede bağımlılık yaptı .ama işte bazen yorumları görünce dayanamayıp illa bir şeyle karalamaya çalışıyoruz kendi çapımızda.

      2. Mercedes motorlu hicbir araci gecemezdi. Button perez magnussen bottas olaylarina bakmak lazim.Sen 345i zor goruyon.Millet 360a cikiyor.Gecilebilseydi bunu Râikkonen yapardi.

      3. ric lastik korumadı geç pitstop yaptı ve aracı gayet hızlıydı.

        1. Nebuchadnezzar avatarı
          Nebuchadnezzar

          Hemen hemen aynı şey.MAksat son turlara daha iyi lastikle girmek.İster geç pitle ister saklayarak.Neticede maksat aynı gidişat farklı.

          1. Ric’in o Redbull, o lastikler ve o Renault motoruyla 5.’liğe yükselmesi gerçekçi olabilir, bunu daha önceki yarışlarda da yaptı ama aynı şeyi Alonso için söyleyemem. O motorla, o süpürgeyle ve saklanmış lastiklerle Ric’in yaptıklarını yapamazdı. Maksimum 8veya 9 olacaktı buna da gerek kalmadı.

            Kendi adına yarış dışı kalması şanslı bir durum aslında. Çünkü lastik koruma stratejisinin çalışmaması ve Rai’ye geçilmek ve onun arkasında kalmak gibi büyük bir riskte vardı.

            1. Nebuchadnezzar avatarı
              Nebuchadnezzar

              Birbiriyle kıyasıya mücadele eden bir perez magnussen button grubu vardı ki sert atak ve savunmalardan dolayı lastikleri bitme noktasına gelmişti.Belki vetteli geçemeyebilirdi ama bu üçlünün önünde tamamlaması gayet mümkündü.

              1. Bence en iyi ihtimalle gurubun en arkasındakini şikanlarda geçip düzlüklerde tekrar geçilir ve sonuç olarak en en iyi ihtimalle grubun en arkasındakiyle savaşıp sadece onun önünde bitirebilirdi.

                Neyse, sonuç olarak “Ric’in yaptıklarını yapabilirdim” çok fazla iddialı bir demeç bana göre. Sana göre öyle olmayabilir. Eyv.

      4. @Nebuchadnezzar Alonso lastik saklama olayını iyi yapan bi pilot bunun aklımda kalan en iyi örneği 2011 İngilteredir Hamiltonla mücadeleye girmeyerek yerini vermişti ve zamanı gelince geçip pitstoptada şansının yardımıyla 1ci olmuştu…Bunu bilmeyen arkadaslar açsınlar 2011 Silverstoneyi izlesinler!!!

        1. Tamam tekrar izleriz. başka “şansının yardımıyla” cümlesinin geçtiği cümleler kuracaksan onları da yaz lütfen.

          1. ben dediğimin arkasındayım Alonso sizin kabul etmek istemediğiniz lastik saklama olayını bizzat tatbik ederek Vettelin pitte sorun yaşamasıyla 1ciliğe yükseldi ”şansı yardımyla” dediğim pitte daha erken geçmesi ha pitte gecemezdide piste gecerdi o ayrı..

      5. @Nebuchadnezzar sana katılıyorum Alonso lastik saklama olayını iyi yapan bi pilot bunun aklımda kalan en iyi örneği 2011 İngilteredir Hamiltonla mücadeleye girmeyerek yerini vermişti ve zamanı gelince geçip pitstoptan sonra 1ci olmuştu…Bunu bilmeyen arkadaslar açsınlar 2011 Silverstoneyi izlesinler!!!

  23. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso : “Motor patlamasa yarışı kazanabilirdim.”

    Talihsiz bir açıklama olmuş ..Motoru yanmasa bile en fazla 17. olabilirdi.

    1. tahir kiminin ricciardoya ve lewise geçildiği videolara yaptığım yorumu okumanı tavsiye ederim.

  24. FerrariFanTR avatarı

    Artık seni anlatıcak sözler bulamıyoruz Alonso. Sen yüreği kocaman bir insansın. Şu takıma kattığın katmaya çalıştıgın herşey için teşekkürler. yarın Ferrari’yi bırakıyorum desen sana zerre kızamam ama kahrolurum. Sen bizler için (gerçek Ferrari fanları için) bir pilottan çok daha fazlasısın. Sen bizim diğer kahramanımızsın ve kalbimizde her zaman öyle kalıcaksın. Yaptıgın her şey için teşekkürler Fedakar insan

  25. Yarış dışı kalmasaydım 5. olurdum. = Halamın bıyığı olsa amcam olurdu.

  26. Bu yarışta ve bu ferrariyle biraz zor yapardın alonso…zor dostum…İçler acısı ki ferrari sıralama da ve yarışta iki aracıyla ılk onda bıtırınce sevınır ıyı bugunu kurtarmıslar der olduk…Şaka gibi…Şuraya bak yarısta mercedesler neredeyse ılk on sırayı kapatıyor…

    Ama alonso da da bu konu da bıraz pasıflık var adamlar kac senedır duzgun arac yapamadı,kac sene gectı be….Sımdıye kadar alo redbulla veya mc laren e gecseydı cok daha ıyıydı…Suan sadece adı var ferrarının kendı yok…

    Bakalım renault-ferarı ne zaman yetısecek merso ya…Insallah honda saglam baslar seneye…

  27. Ferrari için bu yolda kalma utanç tablosu olmalı.Fakat bunlarda utanacak yüz yok ki.Neyseki takımdaki çürük elmalar teker teker gönderiliyor.Seneye bundan kötüsü olmaz.

    1. ferrari gelismek istiyorsa bugunden baslamali temizlige . yarini beklemeli. yoksa 2015 de de 2016 odaklanirlar cin den sonra.mattiacci, allinson,kimi ,alonso gerisi sut.strateji icinde redbuldan ders alsinlar biraz adamlar zehir gibi.birde bazi arkadaslar alonso lastik sakladi diyor. aracta hiz yoksa cekis yoksa ne mantikla lastik sakliyon hikaye.

      1. Ben de aynı fikirdeyim.Yarın diye diye 4-5 sene geçti.Strateji de Red bull dün yine çok iyi iş çıkardı.2 pilotunu da yine en doğru zamanda pite aldılar.Alonso lastik saklasa bile düzlükte geçmesi imkansızdı.Belki öndekilerin hatasından 1-2 sıra alabilirdi.Ama gelişim için bu seneden başlamalılar ve motor konusunda şuanda ki gelişimlerle Mercedes’i geçmeleri lazım.Kış sezonunu sadece lafta geçirmeleri lazım.Şimdiden motorun bütün bölümünü değiştirip daha iyi motor yapmaları gerekiyor.

  28. Yarışı tamamlayamadıktan sonra stratejinin anlamı yok maalesef.

  29. Raikkonen pist üstünde Alonsoyu bu yarışta geçti mi acaba ? Yoksa Alonso pist dışına çıktığında mı geçti. Bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi ?

    1. Ben yanlış görmediysem batarya sorunu yüzünden Alonso Raikkonen’e geçildi pist üzerinde.

    2. Geçti ama hikayeden geçiş, Alo sorun yaşayıp güç kaybetmeye başlayınca geçti. Yoksa genelde aynı turları atıyorlardı ikiside ve aralarında 3sn falan fark vardı..

  30. Pitstoptan sonra Raikkonen’den yavaş kalan bir pilot Mercedes motorlarını geçecekmiş. Bakın siz..

    Alonso stand upa başlasan bu kadar güldüremessin.

    1. Acaba o yavaş kalma lastik saklamayla ilgili olabilir mi? Kendisi de ifade etmiş zaten.Ayrıca batarya sorunu olduğu da açık.Belki 5.lik çok iyimser ama Raikkonen’den önde bitireceği de kesindir gözümde.

      1. Schumacher123 avatarı
        Schumacher123

        Dusunce özgürlugu var hatirlatiyim bos zamanlarinda düşün bazen 😀

        1. Gayet iyi düşünüyorum.Sorun olmasaydı Raikkonen nasıl Alonso’nun önünde bitirecek anlatsana bana.Ben yorumlarımı düşünmeden yazmam zaten.

          1. schumacher123 avatarı
            schumacher123

            ilk yorumda arkadaş gerçek bişey sen sadece hayal ürünü olan şeyi hiç bi kanıtın olmadan yazıyorsun 😀 buna çok düşünmüşsündür eminim. alonsodan başka bunu diyebilcek pilot yok o yuzden en itici insan. değerlendir sen şu boş zamanlarını ya şampiyon yap kafanda alonsoyu mutlu yaşa 😀

            1. Son turlarda Raikkonen ile Button arasında kaç saniye fark kaldı bana bi açıklar mısın? Yine boş konuşmuşsun.Sizin yarışı izlediğinize de emin değilim.Benim yorumlarım bana gayet mantıklı geliyor.Sana gelmeyebilir.Bunun da seni ilgilendireceğini sanmam.

              1. Schumacher123 avatarı
                Schumacher123

                0.4 saniye vardi buttonla 😀 senin dusuncen pitlerden sonra alonsoyla kimi arasinda 3 saniye vardi yani alonsoyu direk kiminin 3-4 saniye onene koyuyorsun 😀 zekana hayran kalinir 😀 bunlar sadece sayi formula 1 bu degil 😀 ayrica ben alonso dusmani degilim bilincsiz taraftar dusmaniyim 😀 alonsoyu sevmem ama izlemesi keyif verir saygi duyarim

              2. Bak yine okumadan yorum yapıyorsun.İlk yorumumda söylediğim gibi sorun olmasa her türlü Raikkonen’in önünde olurdu dedim.5.lik iyimser sonuç fakat 7.lik olabilir diyorum.Buna karşın mantıklı fikir üretemeden düşünerek yorum yap diyorsunuz.Gayet iyi düşünüyorum diyorum.Sen burda neyi eleştirdin önce onun cevabını ver.

      2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        Raikkonen mevzusunu bilmem de eğer mantıksız yer arıyorsan ” Acaba o yavaş kalma lastik saklamayla ilgili olabilir mi? ” işte bu verdiğin cevap. Yarışı nasıl izledin. Ferrari’ nin ne kadar dandik olduğunu görmedinmi. Düzlükde nasıl geçildiğini nasıl kendi evinde paçavra olduğunu görmedin mi ? Sence mercedes motorlu araçları geçme şansı var mı da lastik saklıyo ? Bak bu ALo nun her zaman yaptığı politik yorumlar. Yarış dışı kadlığı için şöyle yaparım böyle ederim diyor ama hepsi hikaye. Çok açık değil mi ?

        1. Bunu Alonso daha önceden yaptığı için normal görüyorum.Geçen sene Almanya yarışında yaptı daha.Tabi o zaman bu motorlar yoktu ama yine de şansını denemek istemiştir.

  31. onu yapabilirdim bunu edebilirdim…nası olsa görme şansımız yok yapıp yapamayacağını, podyuma bile çıkardın sen yolda kalmasan de mi…sallamaya devam…son 5 sene zampiyon olabilirdim…rere rörörö…

  32. ya nasıl riccardodan hızlı adam nerdeyse pist rekoru kırıyodu yeni araçlarla en hızlı isimdi

  33. oldukca iyimser hayal perest bir yaklasim olmus.

  34. Lastik saklayarak sonlarda atak yapmak Ferrari için en iyi stratejiydi. Antrenmanlarda sert lastikle Alonso iyi turlar atabiliyordu. Ama buna rağmen sonlarda yapılacak ataklarla öndekileri geçmek yine de zordu.. Raikonen’de son turlarda yaklaştı öndeki gruba ama atak yapabilecek bir hıza sahip değildi.

    1. Tutunma yoktu araçta. Yaklaşıyorsun ama takip edemiyorsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir