Ferrari’nin Yeni Başkanı: “Motor Sorunumuz Var”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin yeni başkanı Sergio Marchionne, Formula 1 takımının geçirdiği zor dönemdeki en büyük sorunun motor olduğunu söyledi.

23 senedir Ferrari Başkanı olan Luca di Montezemolo’nun görevinden yarılmasıyla birlikte yerine Fiat Başkanı Marchionne geçti.

Marchionne “Sorunu biliyoruz. Güç ünitesi sorunumuz var. Ferrari’ye ve sportif koluna inanıyorum. Geçmişte olduğu gibi dirileceğiz.”

“Sportif kol Ferrari için hala gerekli bir element. Kazanmaya çalışmak için çalışacağız çünkü bu şirketin DNA’sında kazanmak var.”

“Önemli olan tekrar kazandığımız hale geri dönmek. Bu gerekli. Sorun Ferrari’nin pist üstündeki konumunu yeniden kazanması.”

“Oraya gelmeliyiz. Bunu başaracağımız konusunda en ufak şüphem yok.”  dedi.

Görevinden ayrılan Di Montezemolo, Ferrari’nin yeni turbo dönemi kurallarını hafiften alma yanlışı yaptığını kabul ediyor.

Montezemolo “Bu sene çok kötü bir sezon oldu çünkü temelde yeni güç ünitesi sisteminin geleneksel sistemlere göre olan zorluklarını göz ardı ettik.”

“Gerçek sorun bu. Ancak tüm öncüller tekrar kazanma yönünde olduğumuzu gösteriyor.”

“Umarım sezon içerisinde motorda değişiklik yapılmasına müsade etmeyen bu kurallar değişir.” dedi.

Geçmişe yönelik pişmanlıkları olup olmadığının sorulması üzerine Montezemolo “2010 ve 2012’de şampiyon olamadığımız için bazı pişmanlıklarımız olmak zorunda. Son 2 sezon negatifti.”

“İki dünya şampiyonumuz var ve Kimi’den güçlü bir sezon sonu bekliyoruz. Fernando ise yarışlarda en güçlü sürücü.”

“Rekabetçi bir araç yapmak zorundayız. Gerisi sadece laftan ibaret.”

“Geçmişe yönelik düşünce mi? Kesinlikle sürücüler konusunda düşünce yok. Ancak teknik açıdan var çünkü daha önce söylediğim gibi güç ünitesi konusunda özel bilgi konusunda eksiklerimiz var.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari’nin Yeni Başkanı: “Motor Sorunumuz Var”” için 16 yanıt

  1. Şimdi Fiat’ın başkanı Ferrari’ye mi geçmiş??? Dizel multijet ferrarilere hazır oldun. Subcompact HB de yapar bu şimdi. Mattiacci daha uygundu sanki.

    Tabi bu buradan görünenler. Ama bence olmamış.

  2. Alternatif kişi mi arıyorlar acaba derken herşey gayet net.
    Enzo’nun Ferrari’si artık tarihe gömülmüştür en sonunda tamamen ele geçirilmiştir.
    2 cümle ile aldanacak kadar Ferrari’yi az sevmiyoruz ve tanımıyoruz.

  3. kötü iş yapmış olabilirler ama bunu itiraf etmekte bir erdemdir. Helal olsun bunu açıkladıkları için.

    Renault ise hala yok şurada gelişim yapıyoruz, şurada döneceğiz vs. boş atıp dolu tutturmaya çalışıyor. İĞşte bu yüzden sıradan bir şirketler.

    Bugünkü açıklamaları da ayrı bir komedi, RBR’nin kazandığı şampiyonlukları kendi haneline yazıyorlar 😀
    La insan biraz utanır be, motor gücü gerektiren pistlerde nal topluyordunuz. Setup ayarlarıyla falan oynuyordunuz. Tabi bunlarda utanma falan olmaz, çünkü bir sorun varsa kesin renault’un bir ilgisi yoktur 😀
    Klasik fransız yüzsüzlüğü.

    1. Renault’un geliştiği yalan mı? Mercedes hakimiyetiyle geçen bu sezon Renault motorunun 3 yarış kazandığını unuttunuz mu? Son 4 yılda Red Bull Ferrari motoru ile şampiyon olsaydı yine aynı yorumları yapar mıydınız? Renault motoru madem zayıftı neden 2011 ve 2013’te Red Bull Belçika ve İtalya’yı kazandı? 2012 ve 2013’te Renault motorları Mercedes motorlarından daha fazla puan topladı. Özellikle geçen sezon bütün motor pistlerinde (Spa, Monza, Kanada…) Renault motoru kazandı. http://www.formula1.com/results/season/2013/
      bu linke girerseniz Macaristan’dan sonra tüm yarışları Red Bull Renault’un kazandığını görürsünüz. Yani Red Bull o kdar iyi bir takm ki Renault motorunun kötülüğüne (!) rağmen bu kadar baskın olabiliyor. Çok şükür ki Red Bull geçmişte MClaren Mercedes’te olduğu gibi motor yüzünden şampiyonluk kaybetmedi.

    2. Bahreyn de kış testlerinde 340 km/h görünce uçanlar Monza da garajdan çıkamayan takımın 362.2 km/h görünce yönlerini şaşırmışlardır bu gelişim demek değilde ne demek ?

      Hatalı Turbo tasarımı hatalı blok tasarımı hatalı ağırlık dezavantajı sonuç mu resimde ki muhteşem insanın belki de son mirasının yollanması.

      1. Gelişim var ancak senin böyle ukalaca yazabilecegin kadar değil

        Neredeyse kanatsız redbull aracıyla musluklar sonuna kadar açık görülmüş bir hız.Frenlemede cekiste en iyi araç rbrde.Motor gelişmiş olsa mercedesle mücadele ederlerdi.Yada ıngiltere ve almanyada kötü ferrariyle bogusmazdi

      2. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        362.km hıza bir kez ulaştı.renault motorları o yarışta kaç kez bunu başarmış buna bakmak lazım.ayrıca drs açıksa ve atak butonu ile geliyorsa zaten ekstra bir 20 km eklenir.bir yerde okudum erssinin de büyük kısmını orda boşaltmış.zaten parabolicadan iyi ivmelenen bir araç çekişi ve yol tutuşu çok iyi bir araç hatta çoğuna göre en iyi şasi ama motor yüzünden kaybediyor bu açık.renaullta ferrari de kötü motor yaptılar ve bedelini ödüyorlar.hiçbir şey ilelebet devam etmez.enzo ferrari mirası da sürekli kazanmakta vs de.yani bu adamlar geldi iş bitti tamam hepten dibe vurucaklar gibi bir düşünceyi ben yanlış bulurum.çünkü zaten olabileceği kadar kötü bir takım var.domenicali yönetimininde 20 küsür yıldır olmadığı kadar kötü sezon başlangıçları ve dönemler geçirdi bu takım.tek galibiyetle yada 2 pole ile sezonu kapattı.bundan daha kötü olacağına inanmıyorum.bunun dışında arkadaş motor gücü ve 2 yarış istatistiği vermiş 2011 yılında hatırlarsa ebd o sezon damga vurdu ve rb zaten muazzam bir şekilde bu sistemi kullanarak işi bitirdi.daha sonra motor gücüne dayalı hiçbir pistte rakipleri sorun yaşamadan kazanmadı farklı yılları kastediyorum ebd banlanması ile beraber.ama evet şu an renault iyi iş çıkartıyor en azından ferrariye oranla ve gelişmiş görünüyorlar.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          bir de sadece rb den böyle bir hız gelmesi ve sadece riccardonun bunları yapması zaten olayın ne kadar şasi ile kaynaklı ve spesifik durumlardan kaynaklandığını gösteriyor.tüm haftasonu renault motorları ne ferrari motorları ortada yok

        2. Uzun lafın kısası F1’de söz konusu Renault olunca bahane üretmek serbest: kanatsız araç, Ebd, Ers , ivmelenme… Mercedes’te de rakiplerin iki katı bütçe ve personel olmasa Mercedes yarış kazanamayacak.

          1. Burak Karaküdük avatarı
            Burak Karaküdük

            ne bahanesi kardeşim f1in içinde olan şeyler kimse bahane üretmiyor.sadece kendi işine geleni görüp şu 2 yarışta bilmem kaç km yaptık kazandık demekle izlenmez f1.uzun lafın kısası kimse yoğurdum ekşi demez senin yaptığın gibi

            1. Burak Bey, biz Ferrari’nin de Mercedes’in de başarılarını takdir ettik ve onlara saygı duyduk. Ferrari motoru F1 tarihinin sanırım 220 galibiyet ile en fazla yarış kazanan motoru. Şunu da belirtmek gerekir: Ferrari 1950’den bu yana F1’de yer almasına rağmen 2000’li yıllra kadar F1′ domine edemedi. Kendisinde önce 1968-74 arasında Ford, 1987-91 arasında Honda’nın , 1992-1997 rasında Renault’un yaptığı gibi F1′ damgasını vuramadı. Onlara göre biraz geç kaldı. Bizim tek merak ettiğimiz şu: Mercedes ve Ferrari’ye duyulan saygı neden Renault’a duyulmuyor? 2009-2013 arasında aero tek başına her şeyi çözüyor muydu? Aero her zaman F1’de önemliydi. 1960’li yıllardan sonra F1’e İngliz takımları damga vurmuştur. Çünkü İnglizler 2. Dünya Savaşı’nda uçak üretirken edindikleri aero tecrübelerini F1’e aktarmışlardır. Şimdi Mclaren ve Williams’ın motor üreticilerinin 70 ve 80’lerdeki şampiyonluklarını aero yüzünden yok mu sayalım? BMW’nin, Audi’nin, Porsche’nin… olmadığı yerde çoğumuzun çocukluğundaki Renault 12’lerden,9’lardan ibaret sandığımız Renault’un Ferrari ve Mercedes ile yarışması, şampiyonluklar kazanması hiç mi saygıyı hak etmiyor?

              1. Burak Karaküdük avatarı
                Burak Karaküdük

                saygıyı hakediyor ve ben saygısızlık etmedim.renaultun başarılarını küçümsemiyorum sadece bazı telemetre verileri yada haberlerde okuduklarımdan yola çıkıyorum.sadece burda değil pek çok kaynaktan araçtırma bazen tercüme de yaptığım için söyledim yoksa bahane bulmak gibi bir derdim yoktu.Hakanı da tanırım uzunca sohbet yapardık onla.renault tarihi başarıları turbo dönemi ve williams ile red bulldaki başarıları vs vs konuştuk.elbette tek başına rb şasisi ile çıkıp kapatmadı sezonları ama motorların dondurulması ve ebd sadece 2011 sezonunda ciddi pay sahibiydi bunu söylemek istedim.eğer renaultun motor gücünden bahsedeceksek yakın tarih pek uygun olmaz.gayet güzel açıklamışsınız işte o dönemleri.eskiden bu sporun adı üreticiler şampiyonası olarak geçerdi yani motor üreticileri.takımlar şampiyonası yerine o vardı.renaulta saygım var mercedese de.ama kabul edelim ne renault ne ferrari bu sene mercedesle boy ölçüşemez.

  4. kim den baslayacaklar temizlige ???

  5. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Umarım LDM kadar sporta aktif olup hakkımızı arayabilir.Pek çok kişi onların sadece ticari boyuta baktıklarını söylüyor ve yarıştan anlamadıklarını iddia ediyor ancak ben böyle olduğuna inanmıyorum.Elbette tepe kademede bulunan adam spor için görevlendirdiği kişiden geride duracak.Bu başkan-antrenör olayına benziyor.Ancak sporda başarı istemeseler,sadece araba satışı ve kar onlar için önemli olsa tekrar kazanmaktan bahsetmezlerdi ve ldmyi görevden almazlardı.7 senedir şampiyon olamıyor takım.Olamaması bir yana saçma sapan yarışlar ve kararlar ile hiç adına yakışmayan pek çok görüntü sergiledi.Artık değişim şarttı.Er yada geç yaşından yada başka bir nedenden ötürü zaten bırakacaktı.Ferrari tek kişiye saplanıp kalamaz.Tek kişiye bağlı olamaz.Ben inanıyorum hemen olmasa bile 3 senelik planın işe yarayacağından.Elbette yanılabilirim.Takım ileri değil geriye gidebilir fakat ben umutluyum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir