Kovalainen Şampiyonluk Kovalayacak

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, şampiyonluk mücadelesine hazır olduğunu ve 2009’da bunun için olan savaşın içinde yer alacağını söyledi.

Kovalainen: “Konuşmak için erken ama evet, umuyorum öyle olur”

“Bir Formula 1 pilotu olarak her sezona, dünya şapiyonu olabileceğinizi inanarak girmelisiniz, aksi takdirde burada olmanın bir anlamı yok”

“Ve yeni sezona dünya şampiyonu olma mücadelesinde her şansa sahip olarak giriyor olduğuma inanıyorum”

“Geçen seneden çok ders çıkardım, hem kişisel hem de pilot olarak geliştiğimizi düşünüyorum ve eğer araç iyi olursa, galibiyetler için mücadelede her şansa sahip olduğumu biliyorum. Ve eğer olursa bu beni şampiyonluk mücadelesine doğru götürür”

Kovalainen, McLaren takımına geçensene Lewis Hamilton’un takım arkadaşı olarak katıldı ama sezon sonu şampiyon olan İngiliz pilotn çok gerisinde 7. sırada yer aldı.

Kovalainen, takıma alışmak için beklediğinden daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu kabul etti ama bu sefer çok daha iyi hazırlandığını hissettiğini belirtti.

Kovalainen: “2008’e çok güçlü bir düşünce yapısı ve çok olumlu hislerle girdiğimi düşünüyorum. Ama şimdi geriye baktığımda belki de takıma alışmam ve takımdaki insanları bana yardım etmede nasıl kullnacağımı öğrenmem beklediğimden biraz fazla zaman aldı.”

“İşler benim için pek de yolunda gitmedğinde de kendime biraz fazla baskı uyguladım ve şimdi o konuda pek de endişe etmemem gerektiğini öğrendim. Yarışırken keyif almak istiyorum”

“Kesinlikle bu takım ve daha iyi sonuçları birlikte nasıl alabiliriz konusunda daha çok şey öğrenmiş gibi hissediyorum. Lewis’in önceden zaten çok iyi bildiği bir şeydi bu ve bunun ona geçen sene nasıl yardım ettiğini görebiliyorum. Şimdi geçen seneye göre daha iyi hazırlanmış gibi hissediyorum”

Bununla birlikte McLaren pilotu, her bir takımın ne kadar rekabetçi olacağını söylemek için hâlâ çok erken olduğunu söyledi.

Kovalainen: “Kim bilir? McLaren Mercedes’teki herkes kış boyunca sıkı bir şekilde çalıştı ve güçlü bir pakedimiz olduğunu hissediyoruz. Ama kış süresince kmin ne kadar iş yaptığını kim bilir?”

“Takımların çoğunun 2009 araçlarıyla çalıştığı bu gibi testte bile bize gerçek bir gösterge veremez. İşte bu yüzden de Formula 1 çok ilginç ve tahmin edilemez. Ve yine bu yüzden cevap için Melbourne için sabırsızlanıyorum”


Yorumlar

  1. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    İşin biraz zor Heikki,Alonso Hamilton Massa Raikonnen varken yaklaşman bile zor..

  2. evren ayaoku avatarı

    sen ve şampiyonluk hahahahahaha cok komik sanırım alonso size bu sene nal toplatacakkkkkkkkk.

  3. ehuehue kovacığım şampiyonluğu kovalayacağına inanıyosa eğer, mclaren lewisle kesin kazanır şampiyonluğu, garanti yani:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir