Hamilton: “Monza’da Lastikler Fazla İyiydi”

yazar:

kategori:

İtalya GP’de kazanan Lewis Hamilton, Pirelli’nin Monza’ya getirdiği lastiklerin aşırı iyi olduklarını söyledi.

Hamilton, takım arkadaşı Nico Rosberg’in ilk virajda iki defa freni kaçırmasına lastiklerin aşırı iyi olmasının sebep olduğunu söyledi.

Hamilton “Dürüst olmak gerekirse lastikler geçen hafta sonu çok aşırı iyiydi. Tek bir pit stop yapmak çok kolaydı. Tek bir risk vardı o da lastikle yanık bölge oluşturmak.”

“Bu yüzden ilk virajda bir sürü pilotun dışarı çıktığını gördük. Orada pist dışına çıkmayıp lastikleri yaksalardı iki pit stopa geçmek zorunda kalabilirlerdi.  O da çok yavaş olurdu.”

“Monza güzel bir pist ancak izleyenler açısından güzel miydi bilmiyorum. Daha fazla pit stop ve daha fazla mücadele ile daha güzel olabilirdi.”

“Pirelli daha yumuşak lastikleri getirseydi daha büyük mücadele olurdu çünkü lastikleri kontrol etmek gerçekten çok kolaydı.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Monza’da Lastikler Fazla İyiydi”” için 4 yanıt

  1. Bu arkadaş hiç zekasını kullanamıyor ona üzülüyorum 🙂

  2. Şahsen Hamilton’ın daha sert hamurlarla Rosberg’i daha rahat mağlup ettiğini düşünürsek sene başından beri özellikle cumartesi günleri Pirelli’nin bu seçiminden memnun kalması gerekir.

  3. biten lastikler getirse bu sefer de yarışamıyoruz diyorlar. hiç beğendiremiyor pirelli kendisini

    1. ben de bunu diyecektim. ne yapsa suclu prelli gecen sene cabuk asinan lastiklerden sikayetcilerdi simdi de asinmayan lastiklerden bulamadilar ortasini

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir