FIA, Formula 1 Süper Lisans Sistemini Gözden Geçirecek

yazar:

kategori:

FIA, pilotların Formula 1’de yarışmalarına müsade eden süper lisans sisteminin son dönemdeki geçerliliğinin sorgulanmasının ardından kuralları gözden geçirme kararı aldı.

Kartingden F3 serisine geçtikten sadece bir sene sonra Formula 1’de yarışmaya başlayacak olan Max Verstappen’in ardından süper lisans sisteminin geçerliliği sorgulanıyor.

Verstappen’in direkt olarak F3’ten F1’e geçecek olması GP2 ve Formula Renault 3.5 gibi daha üst serilerin sorgulanmasına sebep oluyor.

Bunun yanında Verstappen’in bu sene yarıştığı F3 Avrupa Serisi’nde 2011’de şampiyon olan Roberto Merhi, daha önceki dönemde şampiyon olduğu için İtalya’da yarışmak için gerekli süper lisansı alamadı.

Yapılan görüşmelerin ardından FIA, mevcut süper lisans sisteminin gözden geçirileceğini açıkladı.

McLaren’den Eric Boullier değişikliği destekliyor. Boullier “Farklı sorunlar var. Birisi ekonomik. Bazı takımlar cuma günü koltuklarını satıyorlar ve süper lisans kurallarına uymayan sürücülere hak veriyorlar.”

“Diğer sorun ise yıllardır bildiğimiz üzere F1’e gelişte belirgin bir yol yok.”

“Futbola giderseniz akademi vardır. Ardından 3. lig, 2. lig ve 1. lig gelir. Burada farklı seriler var ve sürücüler için karmaşık bir durum.”

“Bu yüzden süper lisans sisteminin güncellenmesi gerekiyor. Bazı seriler kayboldu, bazıları hala devam ediyor ve her serinin seviyesi çok fazla değişik.” dedi.


Yorumlar

“FIA, Formula 1 Süper Lisans Sistemini Gözden Geçirecek” için bir yanıt

  1. NBA’deki gibi yaş alt sınırı konulmalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir