İlk Formula E Yarışında Son Turda Liderler Kaza Yaptı, Di Grassi Kazandı

Formula E Serisi’nin Çin’de gerçekleştirilen ilk yarışını Lucas di Grassi kazanırken yarışın son turunda yaşanan kaza yarışa damgasını vurdu.

Nicholas Prost’un en başından beri lider götürdüğü yarışın son turlarında Nick Heidfeld hızlanmıştı. Son turda liderlik atağını yapan Heidfeld, Prost’un frenleme esnasında iç tarafa doğru kırıp kendisine vurmasıyla aracının kontrolünü kaybetti ve aracı bordürlerde havalanınca sert bir şekilde bariyerlere vurdu.

Kaza nedeniyle iki sürücü yarış dışı kalırken yarışı kazanan isim di Grassi oldu. Yarışı 2. sırada tamamlayan isim Frank Montagny oldu. Yarışın en hızlı isimlerinden olan Montagny gerilerden yükselerek geldi.

Yarışı 3. sırada tamamlayan ve ilk podyumu tamamlayan isim Sam Bird oldu.

Heidfeld ve Prost’un karıştığı kazada şans eseri yaralanan olmadı.


Yorumlar

“İlk Formula E Yarışında Son Turda Liderler Kaza Yaptı, Di Grassi Kazandı” için 17 yanıt

  1. Yarışın tekrarını izledim.Bu çocuğun öyle çizgiyi değiştirmemesi gerekir.Nedense babasının yaptığı savunma bu çocuğun yaptığından daha temizdi.Bu çocuk çıldırmış olmalı.

  2. yarışı izledim.
    yahu bu araçlar çok yavaş, yarış keyif vermiyor, araçlar birbirlerini zorluyorlar geçemiyorlar.

    araçlarda güç yok..

    bu arada kazaya gelince prost aynı babası gibi hiç yozmamış. nick boş alana sahipti ve yeni bir çizgiye girmişti. prost ise nick in çizgisine geçti ve kaza yaptırdı.

    sözün özü, keyifsiz bir seri. ne kadar eski pilot varsa orada…

  3. bu serinin ilk yarışını izlemek gayet keyifliydi bence. düşünün ki belki de yeni bir çağın ilk yarışını izliyorsunuz. o son virajda olanları izledim diyebileceksiniz.belki bundan yıllar sonra.

    ayrıca formula e nin gelişmesi, gerek normal otomobillerin gerekse bizim kullandığımız elektronik eşyaların gelişmesinde ve veri toplanmasına yardımcı olur.sonuçta formula 1 de test edilen ve kullanılan teknolojiler günlük araçlar da kullanılıyor.

    tabii ki f1 kadar üst düzey bir şey beklenemez ilk başlarda. ama adı üstünde henüz ilk yarış. ve bu teknoloji her yarış gelişmeye açık.bu gelişimi izlemek gayet keyifli olacak düşüncesindeyim. pilotların çoğu da f1 den tanıdık isimler olunca seriye alışmak rahat oluyor.

    ancak neden normal pistleri seçmediklerini anlamadım.bilen biri varsa yardımcı olabilir. muhtemel bir açıklaması vardır diye düşünüyorum.bildiğimiz pistlerde de olursa çok daha keyifli olabileceği kanaatindeyim.

    1. cadde pistlerinde göreceli olarak araçlar daha hızlı gözükür..normal pistte yarışsalardı kimse izlemezdi bu yarışları..çok yavaş gözükürdü araçlar..ayrıyeten şu an için büyük pistler için ne aküleri yeter ne de hızları..gelecek ne gösterir,araçlar daha da hızlanır mı bilemem.

  4. Bu serinin Formula E’ye rakip olma şansı kesinlikle ve kesinlikle yok. Sırf reklam çalışması yapıldı bol keseden. Tüm eski Formula 1 pilotları ve koltuk bulamayan F1’e yakın isimler çağrıldı ve şişirildi.

    Gördüğümüz en yüksek sürat 170 km/sa oldu sanırım. Onu bile göremedim ben. O cüsseli bir aracı yola koyup 170 km/sa hıza ulaşmak motor sporları sevenler için pek ilgi çekici değil. Teknolojisi açısından çok ilginç olabilir ona bir şey diyemem ama hız mücadelesi isteyenler için uzun ömürlü bir seri olmaz.

    Montagny’nin güzel geçişleri vardı. En sondaki kaza yarışı biraz daha konuşulur hale getirdi. Ama keyif vermedi.

    Eşim bile bu işten neredeyse hiç anlamamasına rağmen, benim izlediğim yarışlara maruz kalarak yarışı güzel bir şekilde değerlendirdi: “Araçlar çok yavaş. Birbirlerini geçemiyorlar. Sıkıcı”

    Yarış izlemek isteyenler buyursunlar bu karting serisine baksınlar:

    http://www.youtube.com/watch?v=u361DTg3DUw

    Aslında tüm pilotları super kart yarışında bir görsek eminim çok zevkli bir seri olurdu 😀 illaki çocukların yarışması gerekmiyor bu kartlarda

    1. çok zevkli bir mücadele olmuş . tüm f1 pilotlarına aynı araçlardan verilse ve aptal sezonda 2 yarış yapsalar kimin en iyi olduğunu görmüş olurduk .

    2. Uau bu araçların 220 km/s lere kadar çıkabildiklerini bırakın bilmeyi tahmin bile edemezdim.
      Süper zevkli bir seriymiş. Bunun takipçisi olabilirim.

  5. Onur Gentas avatarı

    Yarışı izleyemedim ve muhtemelende hiç canlı izleyemeyeceğim Cumartesileri çalıştığım için. Formula 1’in ağırlıklı olarak 2 haftada bir olduğunu düşünürsek boş zamanı olan arkadaşlar için bence güzel bir seçenek olacak Formula E.

  6. Şu Prost’ ları hiç sevemeyecem galiba. Hep bir şerefsizlik peşindeler.
    Yarış fena değil ama biraz yavaş geçiyor. İyileşmeye açık cok yönü var. Max. 170 km/s yapabiliyorlar benim gördüğüm, bunu 220~230 a çekebilirlerse daha güzel olabilir. Ama daha yolun başında herşey, zamanla gelişecektir.

  7. Abi motor sesi olmayınca, ne bileyim..

  8. Çok kötü.

  9. Haberdeki metin bile hatalı. Heidfeld kontrolü filan kaybetmedi, Prost üzerine kırarak çarptı.

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Harika bir yarıştı ve Formula E beklentileri ezdi geçti. Harika bir bebek Dünya’ya geldi ve büyük abisi F1’in tahtına göz dikmiş gibi gözüküyor 10 ile 20 sene sonra bu seriler birbirine ciddi rakip olabilir. Prost direksiyonu kırdı orası ayrı ama e-dams bana 2002 – 2006 döneminin Renault takımını hatırlattı bu yüzden kendisine taraftarlık edebilirim. Sonuçta o bir prost olduğunu kanıtladı ama Bruno Senna bir Senna gibi olamadı… Formula e’de ne yapar bilmiyorum tabii..

  11. aynen babasından beklenecek bir hareket ile formula E yarışına damgasını vurdu. heidfeld’in galibiyetine mani oldu.
    Bence Heidfeld bu şampiyonayı rahat götürür, yarış boyunca batarya kullanımı diğer pilotlara göre daha başarılıydı. zaten pilot olarak da gridin geri kalanından iyi olduğunu düşünüyorum.

  12. Rezillik. Prost galibiyeti vermemek için adamın üstüne kırdı. Böyle savunmaların yarış sporlarında yeri olmamalı. Orada Heidfeld hayatını kaybetseydi ne olacaktı ? Allah korudu gerçekten, ben kesin birşey oldu dedim

  13. Prost çocuğunu iyi yetiştirmiş aynı babası gibi kırdı Heidfeld’in üzerine. Babasıda Senna’ya bu tarz hareketler yapardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir