Formula E Pekin – Heidfeld ve Prost’un Teması


Yorumlar

“Formula E Pekin – Heidfeld ve Prost’un Teması” için 21 yanıt

  1. Bilinçli yapılmış bir kaza gibi gelmedi. Salaklıktan yapılmış belli ki. F1de sürmüş bir kişi ne kadar salak olabilir sorusuna şu kaza gösterilip aha bu kadar olabilir denebilir.

    Eğer bilerek yaptıysa da yepyeni temiz bir serinin imajını böyle kirletmeye ne gerek vardı. 10 yarış var sezonda zaten birini mahvettin.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    ihraç gerektirecek türden bir kaza.kasıtlı ve çok tehlikeli.neyse ki heidfelde bir şey olmamış.f1deki güvenlik standartları her yerde yok.bununla beraber prostun babası böyle tanınmaz.senna teması yada olayı dışında pek var mı?kişilik olarakta sevilirdi diye biliiyorum.oğluna kızıp babasına sövmenin manası yok.çoğumuz izlemedik bilo prostu

  3. cinayete teşebbüs resmen.

  4. Ben oyunda bile böyle savunma yapmıyorum Nick e yazık olmuş

  5. Babasının oğlu işte. Bunları spora almak suç. En iyi pilotlardan birisini kaybedebilirdik. Çok tehlikeli bir kaza. Sevindim Heidfeld’e birşey olmamasına.

  6. Prost ve ailesi tüm motor sporlarından uzaklaşmalı. Adamı görünce dahi midem bulanıyor.

  7. İlk bakışta yol tümsekli olduğu için acaba sekince kontrolümü kaybetti dedimde bu nasıl bir şeydir hangi amaçla yapmış bunun bence yarış kontrolün ciddi şekilde incelemesi lazım eğer gerçekten bilerek kırdıysa direk ömür boyu men edilsin çocukken oynadığı oyunlara benzemez bu oyunlar insanın canını bile alabilir.

  8. Onur Gentas avatarı

    Heidfeld’e birşey olmamasına sevindim. Prost biraz abartmış olayı. Yanındaki adamın üstüne böyle kırılır mı? Aynası olmayan pilot hareketi bu.

  9. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Şerefsizliğin kralını yapmış.

  10. neden f1 de olmadıgını kanıtladı işte

  11. Neyseki Heidfeld’e birşey olmamış .

  12. Yarış baştan sona Prost’un hakkıydı Heidfeld’in üzerine kırmış gibi gözükse de Heidfeld fazla iyimser atak yaptı

    1. Yarışın baştan sona Prost’un hakkı olduğuna inanmıyorum. Sürekli lider gidebilir, fakat Heidfeld 5. sıradan kalkıp 2.liğe kadar yükseldi ve son 5-6 turda düzenli olarak Prost’tan hızlıydı. Bununla birlikte galibiyet için kimsenin üzerine kıramazsınız. Yarışı baştan sonra lider götürebilirsiniz, ama son turda atak yiyorsunuz diye galibiyeti kaybetmemek için başka bir pilotun hayatını riske atamazsınız. Heidfeld normal bir atak yaptı. Dikkatli izlersen frenaja gelmelerine büyük bir mesafe var. Sol taraftaki viraja daha uzun bir mesafe varken Prost sola kırıyorsa buna ‘kırmış gibi gözükse de’ diyemezsiniz. Burada bildiğin üstüne kırmış. Gözükmüyor, kırıyor. Heidfeld nereye kaçabilir ki ? Görüşünüze saygım var, ama açıklamanızn doğru olduğunu düşünmüyorum.

      1. Birde şu açıdan bakmak gerek Formula E’nin ilk yarışı son turun son virajları riskli bir atak yaptı 0.5-0.6 sn arasında değişiyordu farklar öyle çok bariz şekilde fark kapatmadı ön kameradan izlemeni tavsiye ederim kazayı.

        1. Pitten çıktıklarında fark 4 saniyeye yakındı. Heidfeld 10 turda 4 saniye kapattı. Yarışın bitiminden bir önceki tur fark 0.5, 0.6 saniyeydi. Fakat son iki virajda fark kapandı ve düzlüğün ortası diyebileceğimiz bir yerde Heidfeld Prost’un yanına geldi. Tekrarlarda zaten Prost’un bir anda henüz viraja gelmeden Heidfeld’in üzerine çat diye kırdığını görebilirsin. Bir anda sen soldan geçerken üzerine biri çat diye kırsa ne yaparsın ? Atak riskli mi evet. Ama profesyonel bir pilot gidipte kendini geçen adamın üstüne kırmaz. İç tarafa geçer ve dış tarafı Heidfeld’e bırakır. Ama Prost dış tarafı tutuyor ve içten gelen Heidfeld’in geçmesin diye üstüne kırıyor. Hata tamamiyle Prost’ta. Eğer Heidfeld’in geçmesini istemiyorsa, iç tarafı kapatmalıydı.

          Kısa bir örnekleme yapayım, Kanada’nın son iki virajına gelirken, düzlükte Hamilton’ın Rosberg’e atak yaptığını düşün. Düzlüğn ortasını biraz geçiyorsun ve Hamilton aracın tamamını Rosberg’in yanına getirdiği an, Rosberg geçmesin diye Hamilton’ın üzerine kırıyor. Hata kimde ?

          Ya da şöyle düşün, yine kanada son iki viraja gelirken Rosberg iki kez aynasıan bakıyor ve Hamilton’ın geldiğini görüyor. Hemen iç kapıyı kapatıyor ve Hamilton’a dışı bırakıyor. Hamilton dıştan Rosberg’in yanına geliyor ve içi kapatan Rosberg’i geçemiyor.

          Yani demek istediğim şey Prost iç tarafı kapatmalıydı. İçi açık bırakıp, adam tam yanına geldiğinde onun üstüne kırmamalıydı…

          1. Jr Prost burada sağ aynasına bakıyor sola baktığını fark edemedim bilinçli bir şekilde yapmadığı ortada ayrıca kim ister ki birinci giderken çarpışmaya neden olmayı benim savunduğum şey şu E tarihini ilk yarışı son turun son virajları o hızla ve o açı ile o virajı dönmekte pek kolay olmayacaktı değer miydi ? Benim savunduğum olay bu

        2. jules bianchi fan club avatarı
          jules bianchi fan club

          Savunulacak bir yanı olduğunu sanmıyorum.

      2. Çok iyi özetlemişsiniz Kemal Bey. Aynen katılıyorum.

  13. Aptal herif ptost. Bi aptal da d-smartin spikeri. Kazayi nasil anlatti oyle

  14. aynı babası…

  15. Rezil herif. Babasına çekmiş işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir