Trulli: "Toyota Zirve Mücadelesine Hazır"

yazar:

kategori:

Jarno Trulli, bu hafta Barselona’da bir başka ümit verici çalışmaların ardından önceki favoriler ile mücadele etmeye hazır olduğuna inanıyor.

TF109, Ocak ayı başlarında ilk piste çıkışından bu yana dikkat çekiyor ve Trulli, Toyota’nın gelişim temposunun, kendilerini önceki takımlarla mücadele edecek pozisyona soktuğunu düşünüyor.

Toyota’nın uzun sürüşlerinin, Ferrari ve BMW ile boy ölçüşüp ölçümeyeceği sorulduğunda Trulli: “Kesinlikle evet, onlarla birlikte olabiliriz. Amacımız, sezon başlarında ilk 3 veya 4’te olmak ve orada neler yapabileceğimizi görmek”

Trulli’ye göre, Toyota’nın 2009 için hazırladığı araç şimdiye kadar kullandığı araçlardan en rekabetçi olanlarından biri.

Trulli: “Kesinlikle iyimseriz ama yine de gerçekleri bize yarış sonuçları söyleyecek. Herşeyi hesaba katarsak Toyota’nın şimdiye kadar hazırladığı en iyi araçlardan biri. Bu yüzden diğerleri ile birlikte zirvede olacağımıza inanıyorum.”

Trulli, testlerde herkesin yakın olmasının Melbourne için tahminleri zorlaştırdığını belirtti.

Trulli: “Açık bir fikre ulaşmak zor. Ferrari oldukça rekabetçi görünüyor, BMW rekabetçi görünüyor ve biz rekabetçi görünüyoruz. REnault da pek fena değil.”

“Bugün kesinlikle iyi görünen Brawn’dan etkilendim, F1 ve herkes için de iyi bu. Takım adına da mutluyum, oradaki herkes çok zor zamanlar geçirdi.”

“Red Bull iyi görünüyor, araç iyi görünüyor ama sadece yarış sonuçları bize gerçeği gösterecek. Bu da Avustralya’da olacak.”

McLaren ile ilgili hisleri sorulan Trulli: “McLaren şu anda hızlı görünmüyor ama onların her an geri dönebilecek tecrübeye sahip olduklarını kabul etmeliyiz.”

“Bu yüzden neyin yanlış, neyin yolunda gittiğini ve hangi yönü seçeceklerini anladıklarında onların geriye dönebileceklerinden eminim”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir