"Mclaren Hızlı Değil Ancak Geri Dönebilir"

yazar:

kategori:

2009 sezon öncesi testler devam ederken pit alanında genel bir görüş devam ediyor: Yeni Mclaren hızlı görünmüyor.

Görüşlere göre Ferrari, BMW ve Toyota takımları önde görünüyor ve onları Renault ve Red Bull yakından takip ediyor. Son şampiyon Lewis Hamilton’un takımı yavaş gibi.

Pazartesi gününü zirvede tamamlayan Nick Heidfeld performanslarından emin ve Mclaren’in hızlı olmadığını düşünse de bu sorunlrın üstesinden gelebileceğini düşünüyor.

Heidfeld “Onlar şu anda neredeler, ortada yoklar. Şu anda sorun yaşıyor olsalar bile üstesinden geleceklerdir.” dedi.

Jarno Trulli “Onlar her an geri dönebilecek deneyimli bir takım. Yanlışın ne olduğunu anladıklarında ve hangi yoldan gideceklerine karar verdiklerinde eminim geri dönerler.” dedi.

Heidfeld ve Trulli herkes gibi Brawn GP’nin yeni aracının hızından etkilenmişler.

Heidfeld “Zamanı nasıl yaptıkları önemli değil, oldukça iyiydi.” dedi.

Trulli “Direkt iyi görünen Brawn’ın aracından etkilendim. Bu Formula 1 ve herkes için iyi. Oldukça zor günler geçiren takımdaki herkes için mutluyum.” dedi.


Yorumlar

  1. birgün dönersiniz umarım ddd

  2. Sezon yaklaştıkça gerilimde artmaya başladı. İşte F1 güzelliği:)

    Testlerden takip ettiğim kadarıyla mclaren için iç açıcı tur zamanları gelmiyor. Fakat ben mclarenin yavaş olduğuna kesinlikle inanmıyorum. 2008 sezonu biterken kers ve diğer konulardan dolayı ferrarinin yavaş olacağı söyleniyordu. Açıkçası bende öyle düşünüyordum. Ferrari şuana kadar oldukça iyi görünüyor. Mclaren bu yılın en büyük favorilerinden. Test aşamasında mclarenin yapmış olduğu şey var olan ve rekabetçi olan aracını daha da geliştirmek. Herkesin bildiği gibi sezon içi testlerin olmayışı birçok takımı zorlayacak. Mclaren sezon içinde yapamayacağı testleri şimdi yapıyor. Farklı alt zemin, egzoz, arka ve ön kanat bunların tamamı rekabetçi olan hali hazırdaki aracını sezon boyunca geliştirmek için yapılan testler. Bu yıl büyük bir çekişme yaşanacağı kesin. Redbull da ilk dört takım arasına girerse hiç şaşırmayın.

  3. McLAREN TEAM avatarı

    bu arada yarın barcelona da yarış kaçta:))

  4. McLAREN TEAM avatarı

    bazıları sezonu başlatmış bile:)
    neyseki bravn'ın takımı var onlar mercedes motoruyla baya hızlı ve deposuda doluymuş:))bizim takım sonuncu olduğuna göre bravn'ı destekleyecez..
    şöylemiydi:BİRGÜN MUTLAKA BRAVN GP BUTTON onun gibi bişey işte :))

  5. erhan aydın avatarı

    güzel bir benzetme oldu luris 🙂 fazla söze ne hacet,herşeyi açıkladı bu örnek.ferrari taraftarı olarak mclarenin durumu ilk etapta bir rakip olarak beni sevindirdi ama mclarenin eski haline dönmesini bekliyorum çünkü böylesi rekabetler olmazsa keyif olmazdı.ferrari kötü durumda olsaydı bu mekandaki bazı arkadaşların bu durumla fena halde dalga geçeceğinide biliyorum,tabi sağduyulu mclarencilerde var bunların yanı sıra…

  6. ilk birkaç yarış rezillik içinde puan alamasak bile, bu durum şampiyon olamayacağımız anlamına gelmez, böyle bir takımdır mclaren, türk milli takımı tadında biras

  7. erhan aydın avatarı

    ya mclarenci arkadaşlar lütfen bukadar agresif olmayın.bu çekişmenin içine girmeyim girmeyim dedim,duramadım.aracınızın yavaş olduğunu sadece bu mekandakiler söylemiyoki.pilotlarda aynı görüşte ve eminimki sizde mclarenci olarak hiç hoşnut değilsiniz bu hızdan.ayrıca yavaşsınız deyince bunu hakaretmiş gibi kabul eden arkadaşlarımada şaşırıyorum.AMAbende inanıyorumki mclaren değişecek,gelişecek.

  8. Gurcan Hezer arkadaşım sende takdir edersiinki Jerez'deki mclarenin attığı en iyi 2. tur zamanını 2008 arka kanadıyla attığını hepimiz biliyoruz şimdi test test diyorsunuz ama sezon içi testlerin kalktığı dönemde mclarenin durumu hiç iç açıcı değil kaldıki son 10 senedir sezon içindfe en iyi en kaliteli en çabuk gelişen takım mclarendi bu yüzden bizler olaylara bu şekilde bakıyoruz sezonm içi testler yasaklanmamış olsaydı potansiyel ve güvenirlilik açısından Ferrari ve mclaren şüphesiz kafa kafaya yarışırlardı ama şu andaki durum öyle değil umarım ben yanılırımdır…

  9. ya şunu çok iyi anladımki ne zaman mclaren aleyhine yorumlar yazılsa hemen eksi hane bu mclarenlerin derdi nedir anlamadım gitti hani birşey biliyorsam arap olayım lütfen :))

  10. gurcan desteklediğin için tşk ::

  11. ben bir renault çu olarak hiçbir zaman susmadımki 10 11 bitirdiğimiz yarışlar oldu ama bilgisayarımı açtım ve gene yorumumu yaptım dediğim şuydu BİRGÜN MUTLAKA FERNANDO ALONSO RENAULT F1 TEAM ve yine diyorum isterse giridin sonunda olalım sonuna kadar renault f1 team

  12. McLAREN TEAM avatarı

    bu haber bir çok kişiyi çok mutlu etmişe benziyor:)
    böyle şeyler her yıl olur! avusturalya ya kadar herkez bir şeyler söyler ama ilk yarış herkez gerçek gücünü gösterir. bu yıl diger yıllara oranla çok fazla kural değişikliği var özellikle motorların daha uzun kullanılması ve kers'in takımlara getireceği dayanıklılık sorunları var.ve bunlar şuan ciddi anlamda test ediliyor her takım yaşaya bileceği sorunlar üzerinde çalışıyor.son test haftası hız olarak ilk bilgiler gelmeye başlar yani bu zaman tablosu üzgünüm ama yalnızca 1 turda atılmış zamanlar.
    bazı aceleci arkadaşlar özellikle bir kaç yıldır acı çeken bir gurup bu tip haberlerle egolarını tatmin edecektir.:)))

  13. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Böyle bir gazla konuşup her sezon başladığında susup gelecek sezondan bahsediyorsunuz.Komik değil mi

  14. gurcan hezer avatarı

    renaultr29 afşin… süpersin arkadaşım devam et…..

  15. görelim madem yenilikler yapıyorsunuz parçalar deniyorsunuz daha pistde adam akıllı bir tur atamadınızki ayrıca briatore 2008 de ne dediyse çıktı adam nededi son 5 yarış kala bu yarışarın üçün de kesin podyumdayız dedi ve çıktı hadi yalan den ama gerçekelr böyle şuanda renault a gelirsek motor konusunda süperler auro konusuda süperler pilot desen pilotun karalı var daha ne olsun ilk yarış görüşürüz bir takım arka tarafla oynuyorsa kesin ciddi sorunlar vardır arkadan kayan bir araç hiçbir zaman rekabetçi olmaz raikonenin sözü saygılarımla RENAULT F1 FERNANDO ALONSO

  16. oyleydı ama 2008 arka kanadyla tur atarak elde etti macca o dereceyi o acıdan degerlendrrsek alonso en hızlı ısımdı

  17. Yavuz Balcı avatarı

    bence test süreleri kısıtlandığı için bazı parçaları hala gözönüne getirmiyorlar.açıkcası ben McLarenden aykırı veya daha doğrusu farklı bir kaç şey bekliyorum.

  18. gurcan hezer avatarı

    jerez testlerinde ki en hızlı ikinci takım Mclarendi (kimse bir haftada zaten fi de böyle bir örnek yok ) aracı yavaşlatamaz yada diğerleri bu kadar hızlanamaz
    herkes geçen sene sezon öncesi BMW nin de yavaş olduğunu düşünüyordu yanılmaları süpriz olmadı ..
    bu aradaa pitin genel görüşü bu iki pilotla sınırlandırmak ne kadar doğru o da tartışılır….

  19. McLaren'in arka bölümde sorun yaşadığı aşikar sürekli arka kanat ve artık son olarak tahtaya kadar gittiler. Çünkü bu kadar uzun süre yeni bir şeyler deniyor olabileceklerini düşünmüyorum. Ama bu demek değil ki McLaren geride kalacak ben yine Ferrari ve McLaren liderliğe oynayacağını düşünüyorum. McLaren önümüzdeki hafta testlere devam edecek burada sorunu bulabileceklerini düşünüyorum. Bu arada Renault ile McLaren'in geri dönüşünü karşılaştırmaktan gülünç olmuş. Son iki sezondur bir sonraki seneye hazırlanıyoruz diye taraftarlarını kandıra Briatore'nin bu seneki bahanesi ne olacak merak ediyorum.

  20. Yavuz Balcı avatarı

    haklsın hakan senin dediğin neden gitti takım geçen sene şampiyon oldu :)))

  21. bu araçla şampiyon olamazsak çok üzülürüm. çünkü bu araç (bana göre mclaren in bugüne kadar ki en iyi aracı mp4-14 e) çok benziyor. hakkinen in o araçla neler yaptığını hatırlayan arkadaşlar vardır. bence mclarenin geri dönmesine gerek kalmamalıydı.zaten iyi bir yerde olmalıydı…

  22. renault da mclaren değil ben bu performans eksikliğinin nedenini gayet iyi biliyorum ama açıklamayayım açıklarsam oratlık karışır saygılarımla

  23. McLaren renault değil!!geçen sene avustralyadan sonra mclaren çok kötü bir performnas sergilemişti taaki türkiyeye kadar ondan sonra ciddi bir performans artışı oldmuştu araçta.

  24. geri dönüşleri biliriz sezon biter tıpkı renault un döndüğü gibi olurr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir