Ferrari'den 200. Galibiyet

yazar:

kategori:

Ferrari takımı bugün 757. defa katıldığı Formula 1 yarışında 200. galibiyetini elde etti Kimi Raikkonen ile. Bu Kimi’nin Ferrari’deki 5., 121 yarışlık kariyerindeki 14. galibiyeti. Ferrari bu sezon 8. galibiyetini alırken 4 Çin yarışından 3ünü kaanmış oldu.

Jean Todt  "Zor ve aynı zamanda beklenmedik hava koşulları ile karışık olan bir yarış olan Shangai’da Ferrari’nin 200. Formula 1 zaferini kutlayabilmek mükemmel. Kimi bu sezon 5. takım ise 8. galibiyetini kazandı. Çok ufak  bir hata bile yapmadan olağan dışı bir yarış çıkardı. "

"Felipe’de kritik anlarda kuru lastikle ile neler yapabileceğimizi gösterdi ve iyi yarış çıkardı. Ne yazıkki yağmur bir ara geri döndü ve onun yarışını etkiledi. "

"Fuji’de ki zor haftasonunda kesinlikle hakettiğimizi  altında sonuç aldığımız için tüm takım kötü etkilenmişti. Aynı zamanda önemli puanlar kazanan Toro Rosso’daki arkadaşlarımızı da kutlamak istiyorum. İlk 8’de 4 Ferrari motoru görmek mükemmel. "

"Sürücüler klasmanındaki şampiyonluk amacımızın gerçekleşme olasılığının zor olduğunu biliyoruız ancak yinede son yarışın son turuna kadar zorlamaya devam edeceğiz." dedi.

Raikkonen "Çok mutluyum. Benim ve gerçekten mükemmel iş çıkaran takım için muhteşem bir sonuç. Bu galibiyete ihtiyacımız vardı ve almayı başardık. Yarışın başlarında çok fazla önden kayma problemi yaşadık ancak sonradan durum gelişti. "

"Kuru lastiklere en son geçenlerden birisiydim ancak bu yardımcı oldu çünkü bir süre sonra tekrar yağmur başladı. 2. pitin ardından yine biraz önden kayma sorunu oldu ancak öncekinde olduğu gibi son bölümde gelişti araç tekrar. "

"Araç hem yağmurda hem de kuru zeminde iyiydi. Geçen hafta Fuji’de şanssızdık ancak bu hafta herşey biizm yanımızdaydı. Bu sporda her an herşeyin olabileceği örneğini tekrar gördük. Pilotlar klasmanında durum hâlâ çok zor. Sonuç sadece bizim yapacaklarımıza bağlı olmasada Brezilya’da kazanmak için herşeyi yapacağım. Mükemmel ve ilginç bir yarış olacak ve tahmini zor." dedi.

Massa "Ben galibiyet için mücadele etmeyi umuyordum ancak yarışım değişken hava koşullarından etkilendi. Kuru lastiklere geçtiğim an ideal zamanlama değildi. Hemen yağmur geldi ve pist üzerinde durmak zordu. "

"Ancak bu gibi durumlarda risk alınır. Bazen çalışır, bazen çalışmaz. Yol tutuşunda yaşadığım bazı zorlukların ardından yarışın son bölümünde çok iyi gidiyordum. Yinede böyle yarışlarda podyumda tamamlamak önemli ve takımım için mutluyum. "

"Tek bir yarış kaldı. Herşey olabilir. Rakibimizin önünde olabilmek için çalışmaya devam etmeliyiz." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir