Brawn: " Honda'yı Almaktan Başka Seçenek Yoktu"

yazar:

kategori:

Ross Brawn, Honda Racing’i satın almaktan başka bir seçeneğin olmadığını söyledi ve eğer bunu yapmasaydı takımın Formula 1’de geleceği olmazdı.

Brawn GP’nin medyaya tanıtılmasından sonra ilk kez konuşan Formula 1’in saygın isimlerinden Ross Brawn takım sahibi olarak mücadele edecek olmasından dolayı karamsarlık duymadığını çünkü takımın sahip olduğu tek şansın bu olduğunu söyledi.

Catalunya’daki medya brifinginde kendisine yöneltilen takım sahibi olmak konusunda risk aldığınızı düşünüyor musunuz soruya Brawn: ” Eğer açık sözlü olmam gerekirse, seçenekleri yoktu. Eğer yönetim grubu, çünkü yalnızca benimle ilgili değil, bu işi almasaydı, şu anda takım ortada olamazdı. Bütün çalışanlar işsiz kalırdı. Bu yüzden bu bize bir fırsat verdi.”

” Bu hususta seçim yapmak zordu. Bazı şeyler götü gidebilir fakat iyimseriz ve eğer aracın performansını aktileştirebilirsek, araç iyi görünüyor, ardından takımın bir geleceği olduğunu düşünüyorum. Eğer araç zayıf olsaydı yalnızca kendimizden utanmamız gerekir.”

Brawn ilk basın toplantısı şansını takımın el değiştirmesine rağmen yapısında bir değişiklik olmayacağını doğrulamakta kullandı.

” Grup olarak bir arada kalamasaydık ben, Nick Fry, Nigel Kerr, Caroline McGrory, John Marsden, eğer bir arada kalamasaydık başarmak zor olacaktı çünkü takımı canlı tutmaya çalışmak için bazı kara günler yaşandı. Burada bunu söylemekten ve Melbourne’e gidiyor olmamızdan dolayı sevinçliyim, bu yüzden harika.”

Brawn ayrıca autusport.com’un haberinde yer verdiği Fry’ın takımla birlikte kalabilecek olması konusunu da aydınlattı.

” Nick takımın kilit üyesi. Takımdaki CEO pozisyonunda elinde bulunduruyor ve gelecek için hayati derecede önemli üye olacak. Nick’in pozisyonu değişmedi, spekülasyonlara rağmen, bütün bunları bir arada tutmak konusunda çok önemli bir parça oldu.”

Takımın kısa vadede büyük engellerin üstesinden gelmesine rağmen Brawn uzun vadede sponsorlara ve yatırımcılara ihtiyaçları olacağını kabul ediyor. 2009 yılı için bütçenin var olduğunu fakat ilerisi için daha fazlasına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Brawn ayrıca testlerde kullanılan aracın beyaz, sarı ve siyah renklerinin hrhangi bir sponsor ile ilişkisi olmadığı konusuna da açıklık getirdi.

” Yalnızca benim tanımladığım bir şey, gelecek için içerisinde çok fazla potansiyel barındıran yumuşak doğal renkler. Artık öncelikle takımın orta dönemini güvence altına almamız gerekiyor, uzun vadeli bakmak zorundayız ve takımı desteklemesi için ortaklar ve sponsorlar bulmaya çalışmamız gerekiyor.”

” Gelecekte ne yapacağımız konusunda tamamen esneğiz fakat takımı ileri götürecek uzun vadeli gerçek planlar ve yapılanmalar yapacağımızı ümit diyorum.”


Yorumlar

  1. o diilde geçen yıl yayınlanan bi haber geldi aklıma, button'ın kaskı her yarış değiştiriliyomuş ve bunun maliyeti bilmem kaç on bin dolarmış fln diye bi haberdi, nerden nereye işte:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir