Haug: "McLaren, İstediğimiz Yerde Değil"

yazar:

kategori:

Norbert Haug, Mercedes motorlu McLaren aracı MP4-24’in şu anda önde olmadığını kabul etti.

2009 sezon öncesi çalışmaların sonları yaklaşırken 2008 dünya şampiyonu Lewis Hamilton’un takımının test temposunda sıkıntı yaşadığı görülüyor.

Bununla birlikte aracın arkasında aerodinamiklerin, muhtemelen difizör veya arka kanat, ana sorun olduğu öne sürülüyor.

McLaren’in son arka kanat değişimi, uzunca süre konuşuldu. İgiliz takım, MP4-24’ün karoserine araç üzerinde hava kışını görmek için yeşil boya da kullandı.

Bild’e konuşan Haug: “Şüphesiz henüz istediğimiz yerde değiliz.”

Barselona’da test programı tamamlayan bir çok takımdan ayrı olarak McLaren, gelecek hafta Jerez’de ilave 4 günlük test düşünüyor.

Sezon içi testlerin kaldırılması ile birlikt McLaren’in, bu sorunları Melbourne’ye kadar çözememesi durumunda takımın geri dönmesinin kısa zamanda olacağı düşünülmüyor.

Haug: “Test yasağı, sezon içi gelişimini daha zor hale getirdi, ama imkânsız değil”

Ferrari’ye gelmeden önce McLaren’de yarışan Kimi Raikkonen, Woking kökenli takımı göz ardı etmemeri konusunda uyardı.

La Gazetta dello Sport’a konuşan Raikkonen: “Onların ne yaptığını veya sorunları olup olmadığını bilmiyorum”

“İnsanların nerede olduğunu tam olarak görmek için 2 hafta beklemek daha kolay. Kesinlikle (McLaren), geçen kışlardan daha az hızlı ama bu, onların ilk yarışta hızlı olmayacakları anlamına gelmez”


Yorumlar

  1. samet demirel avatarı
    samet demirel

    mclaren geçen sene ki çekişmede sürekli olarak gelişme kaydetti ve bu sene ye hiç yatırım yapmadılar ve sezona çok az kaldı mclaren ise arka kanadı denemek için ne kadar geciktiğini söylemeyecem tecrübeleri ile geri dönebilirler ama ben ferrari fanı olarak bu sene ye geçen seneden hazırlanmaya başlayan BMW ve testlerde çok başarılı bi performans sergileyen ferrariye toyota nın da hızlarına ayak uydurması ile 3 takımın şampiyonluk şansı vereceğini düşünüyorum ama sezon ortasına doğru bmw ile ferrari tek kalırlar diye düşünüyorum

  2. Ben takimima guveniyorum, sadece farkli bir test felsefesi uyguluyo olabilirler, mutlaka bildikleri bisiyler vardir, ama bu sezon hic yaris kazanamazlarsa bile( ki hic sanmiyorum) ben bu takimi izlemekten zevk duymaya devam edecegim

  3. Bu sene boşa gidecek gibi duruyor. Testlerde ön kanat, arka kanat hatta taban dahi denediler ama olmuyor.

  4. Belli olmaz daha 2 hafta çok kısa bir zaman değil halledebilirler her ne sorun varsa..

  5. sorun neyse hallederler umarım

  6. 2006 yilinda sezon baslamadan neweyin ayrilmasiyla mclaren sikintiya girmisti.hatta o sezon dikiz aynalarinin ucup gittigini bile gormustuk.bir turlu arabayi cozemediler.hava akimni anlayamadilar.bu sezon yine ayni seyler.mclarene her radikla degisimde boyle seyler yasaniyor.2004 teki sorunlu mp4-19 2006 da mp4-20 ye gore tamamen degismis bir arac ve bu sene.

  7. 2 Hafta sonra anlayacağız.

  8. Norbertcim Daha 1 gun once endiseli degilim demistin –> Haug "Pist koşulları hızlı olduğunda ve hızlı zaman turları atıldığında biz pitteydik." dedi ve durumu önemsemedi.

    Neler oluyor Mclaren`e 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir