Costa "Ferrari Bilgileri Mclaren'e Yardımcı Olacak"

yazar:

kategori:

Mclaren takımı geçtiğimiz hafta Ferrari’ye ait bilgilerin takım içerisinde ne kadar dağıldığının farkına varmadığı için özür diledi ve 3 sistemin üretiminin dondurulduğunu açıkladı.

Ancak Costa Mclaren’in bu bilgileri kullanmayacak olmasına rağmen bilgileri bilerek bile avanraj sağlayacağını düşündüğünü belirtti.

Autosprint dergisine konuşan Costa "Kazanç sağladıklarını düşünüyoruz. Temel olan mekanik çözümün kendisi olmayabilir. Bu zaten mevcut bir sistem olabilir. Günümüzdeki modern teknoloji ile tasarıdan yeni birşey icat etmek çok zor."

"Önemli olan onların belgeleri ellerinde bulundurması. Bu mekanik çözümlerin faydalarına sahipler."

"Bu yüzden mümkün olduğu kadar kısa sürede araçlarında bunlara sahip olmak için çalıştılar. Bu çok vahim bir sorun." dedi.

Costa bu sözlerinin sadece dondurulan bölümler için değil, tüm araç için olduğunu söyledi.

 


Yorumlar

  1. Ron Dennis ve ekibi taaa en bastan beri soyledikleri kadar masum olsalardi zaten FIA onlara ceza falan vermezdi, Hele hele kibirli ingizlizlikleri ile asla ozur dilemezlerdi, bu kadar olaydan sonra bazi parcalarin uretiminin dondurulmus olmasi bile masum olmadiklarini ve artik olayi ort bas etmek istemelerini gosteriyor, cunku is biraz daha dallanip budaklanirsa bunu hic istememe ragmen ortada Mclaren diye bir takim kalmayacak..

  2. Eğer bizim gerimizde kalırsanız ortaya atacak bir bahaneniz oldu

  3. yalan oldugunu kim söyleyebilirki, bu bilgiler onlara artı puan kazandırcak mı, kazandırcak, bitti. olay bu, kimse mclarenin hep ferrari sayesinde yarışlaR kazandıgı ve bundan sonrada öyle olacağı ile ilgili bişey söylemedi. ama savunma piskolojisi, söylenmemiş şeyleri söylenmiş gibi göstermeye çalışıyosunuz, ve sanki mclarenin hatasını kapatcakmış gibi ferrarinin hatalarını göstermeye çalışıyosunuz. olan oldu yapcak bişey yok. ama şu inkar edilemez bir gerçek: mclaren bi avantaj kazandı..

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    costa afferin böyle devam et. mclaren pilotları yüzünden şampiyonluğu kaybetsin. biz berbat arabalarımızla şampiyon olalım. sanki bütün yaptığı arabalar berbattı adamın (F1 2000'den F2004'e kadar kusursuz süper arbalar yaptı adam mclaren gibi zırt pırt patlamıyordu :))) F2005'te dayanıklıydı ama hızlı değildi. 2006'daki 248 F1'de F1 racingde ''en iyi otomobil'' seçildi. mclaren 2000-2006 ne yaptı fısssss arabalar yaptı 🙂 kimi raikkonen'in ömründen yediler :)))

  5. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    yaaa bu stepney denilen bi adam wardı ne olduu bu adama kayboldu ortadan yoksa ferrari denilen mafya takımı stepneye bişi mi yaptı ? aldo costa denilen zırtoooo ferrarinin tarihinde yapmadıı pislik yok kapa çenenide gene o berbat arabalarından birini çıkar piste. zuahahahah

  6. saygıdeğer costa bilgiler kullanılacak filan demiş, ne günler görcekmişiz way be, daha düne kadar tombazis ile bilgi hırsızlığı yapmış olan ferrari şimdi tutmuş melek rolüne girmiş. biraz daha konuşurlarsa beyaz tüylü kanatçıkları çıkmaya başlayacak, gözlerim yaşardı çok duygulandım.

  7. Bilgilendirme: Sistemden kaynaklanan bir nedenle -20 December, 2007 00:29:37- tarih ve saatli yorumumda ^git^ köklü ^gitmek^ fiilinden türeyen ve klasikleşmiş bir futbol teriminin son kelimesi olan goturmek anlamına gelen bir kelime -yıldız- işaretiye kapatılmıştır. Herhangi bir yanlış anlaşılmanın olmaması açısından bu açıklamayı siz değerli yorumcuların bilgisine sunarım. LOST BOY.

  8. costa işini bilir, tıpkı takım başkanı ve baaaazı fanları gibi.. zemin hazırlamakta üstlerine yok, takdir ettiğim tek yönleri de bu zaten, saygı duymak lazım -bu da bir meslek- değil mi? Kazanırken sportmen, kaybetme ihtimali olursa… Max amca bizi diskoya ****ür! anlaşılmayacak 1 şey yok :)))

  9. yanlıslıkla tersi seyler yazdım evet de sevgili rotterstern seni hep boyle insanları asagılarken mi yorum yaparken gorucez burada??forumda da futbol oynayanları ya da buna benzer bi konuda insanları asagılayıp agzının payını alıp kaybolmustun galiba ortadan yanlıs hatırlamıyorsam??bir kere de normal bisi varken gel yorum yap..avcı gibi pusuda bekleme..

  10. RottenStern avatarı

    Biraz yavaş sallayın yahu…McLaren ne zaman 12 markalar şampiyonluğu aldı? 8 markalar şampiyonluğu var McLaren in. 98, 91, 90, 89, 88, 85, 84 ve 74…

  11. Rakibinin bilgilerine sahip olur, bunu incelersen en azından bir fikir edinirsin. Yanılmıyorum herhalde. Her zaman da aklının bir köşesinde bulunur. Bunu ister istemez kullanma durumun doğabilir. Böyle bir ihtimal de şu anda küçümsenemez derecede bana göre. Yani doğrudan kullanmasa bile fikir verir. Önceki kazanılan şampiyonluklar, ödüller vs. bu durumdan bağımsız. Sırf "belli bir kitleye" yazacağım derken başka şeyleri görmemezlikten gelemezsin.

  12. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    crash bak şimdi seninde bunu demen yanlış biri çıkıpta 8 takımlar 11 sürücüler şampiyonluğunu (doğrusu bu) ferrari bilgileri sayesinde kazandı demedi. acısı olanlarda ferrariciler değil, ferraricilerin duyduğu masallar…aslında haklısın mclarenciler hep aynı FIA=Ferrari masalını anlatmaktan ferraricilerin acıları var.

  13. evet mclaren takımı da beceriksiz insanların dolu oldugu ve en iyi tesislerin sahibi olmayan hatta araclarını bildigimiz arac tamirhanesinde filan ureten bir takım oldugu için gecen yıl o kdr sey bildigi halde yine de en hızlı aracı yapamamıstır! gecen yıla kadar kazandıgı 11-12 takımlar sampiyonlugu ve 8 pilotlar sampiyonlugunu hep bu sekilde kazanmıstır!hatta bundan sonraki sampiyonluklarında hep ferrarinin bilgileri sayesinde sampiyon olacaktır!!cunku takımdaki herkes beceriksizin onde gidenidir!!takımlar sampiyonlugu ve 100 milyon dolarlık ceza cok azdır!! boyle olması sizi rahatlatır mı cesitli acıları yuzunden boyle konusan alonsocular ve de boyle dusunen arkadaslar..?

  14. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    costa, sen şimdi onu boşver ne yapacan kullanılmış şeyleri bırak mclaren kullansın. sen daha gelişmişini yapacaksın sonra ortaya iyi bir otomobil çıkaracaksın. sonra diyeceksin ki ŞAMPİYONUZ!!! şimdi anladın mı çocuk :)))

  15. Muhtemel başarısızlığına şimdiden bahanesi hazır.

  16. tabikide bu büyük bi avantaj.öğreneceklerini öğrendiler zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir