2008 Singapur GP: Massa’nın Sorunlu Pit Stopu


Yorumlar

“2008 Singapur GP: Massa’nın Sorunlu Pit Stopu” için 10 yanıt

  1. Mustafa Sar avatarı

    Singapur 2008 deki şike direk Alonso yu işaret ediyor…

  2. Mustafa Sar avatarı

    Raikkonen’de zaman kaybetmiş. Videoyu tekrar seyredince hatırladım… Zaten bir kaç tur sonra kaza yaptı Raikkonen .. Duvara toslamıştı.. Ne günler di.. O günlerde yarışların tadı bir başkaydı

  3. Mustafa Sar avatarı

    Önemli olan sporda dürüst ve tutkulu olmaktır. Alonso bu sınıfa girer mi…. Alonso çok da umurumda değil.. Çünkü bizler Schumacher’in baş döndürücü zaferlerine doyasıya yaşamış insanlarız… Schumacher dedim de. Şampiyon bir an önce iyileş be…

    1. Sen Schuminin Villeneuve ye şaka olsun diyemi çarptığını sanıyorsun Schumı neden dıskalıfıye oldu acaba F1den haberin yok gelmiş Alonsoya laf atıyosun yazık!!!Schumı dıskalıfıye edıldı ama Alonso ceza almadı!!!

  4. Mustafa Sar avatarı

    Ben 2008 Yılında Massa’nın kaçırdığı şampiyonluk için Alonso’yu suçlamıyorum. ancak etkenler içersinde Singapur 2008 önemli yer tutuyor. Yoksa o yıl hem Ferrari Hem de Massa çık ciddi hatalar yaptılar. Zaten sezon boyunca yaptığın küçük hatalar sezon sonunda toplanıp önüne büyük bir fatura olarak konulur. Massa’nın kaybedilen şampiyonluğunda T. Glock’un bence payı daha büyük. Son turda sondan 4. virajda Hamilton’a resmen yol verdi. Buna çok kişi itiraz edecektir. Ama unutulmasın TOYOTA o senenin sonunda önce T. Glock’u şutladı sonrada kendisi spordan ayrıldı. Ayrıca Toyota T. Glock’un bu tavrından dolayı FERRARİ’den özür diledi.

    1. Yahu arkadaş bunu halâ nasıl söyleyebiliyorsunuz hayret doğrusu. Glock yağmur lastiklerini takmadığı için az kalsın Hamilton’un elinden şampiyonluğu alıyordu. Yağmur şiddetini arttırınca aracın kontrolü iyice zorlaştı ve fazladan pit stop yapıp yağmur lastikleriyle gelen Hamilton’da Glock’u geçti. Glock’un on board görüntüleri var Youtube’da açın izleyin. Son turda aracın kontrolünü tamamen kaybediyor. Yani o yarışta Glock fazladan pitstop yapmadığı için ve yağmur lastiklerini takmadığı için Hamilton’un şampiyonluğuna engel oluyordu az kalsın. Yani Glock Hamilton’a yardım etmiş değilde aslında bilerek isteyerek ve özel çaba sarfederek Hamilton’un şampiyonluğunu engellemek üzereydi, sonlara doğru yağmur şiddetini arttırmasa öyle de olacaktı.

      Ama yağmur şiddetini arttırıp Glock iyice yavaşlamak zorunda kalınca herkes sanki Glock Hamilton’a yol vermiş gibi konuşuyor.

      1. Kör ve sağır olmayan bir insan burada Glock’un viraj çıkışlarında gaza basar basmaz aracın sağa sola savrulduğunu görebilir. Daha hızlı gitse, gaza basmaya devam etse zaten spin atacak. Çünkü yerler yaş ve Glock’u son turda Hamilton’un önünde tutan etken yerler yaş olmasına rağmen değiştirmediği kuru lastikler. Toyota özür dilemiştir, “yol vermiş gibi göründüğü için” mi yoksa başka bir şey için mi bilemiyorum. Umrumda da değil, onboard kameradan, hava şartlarından, pit stratejisinden neyin ne olduğu zaten anlaşılıyor.

  5. Talihsizlikler hep Massa’nın başına geliyor.

  6. Strong_Union avatarı

    0.04 de bakın raikkonen gitti yarış der gibi kafasını sallıyor zaten kaza yapmıştı ama bu pitstopta tek başına zaten şampiyonluk şansını öldürmüştü. massa için zaten denecek birşey yok onunda bu yarışla birlikte şampiyonluğu öldü. Ama mekanikerleri tebrik etmek lazım düşselerde hemen 2. araca müdahale etmesini bildiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir