Alonso: "Melbourne'de Podyum Zor"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, takımı Renault’un seneye ön grup içinde giriş yapmasının pek muhtemel olmadığını düşünüyor.

2009 sezonu öncesi hazırlıkları kötü başlaması ve hız eksikliği ile 2005 ve 2006 dünya şampiyonu Fernando Alonso, R29’un yeni sezonuna iyi hazırlanılmasına rağmen zafer için yeterli olmadığını kabul etti.

Alonso: “İlkinde Potimao’da gerçekten kötüydük ve sonrasında Jerez’deen iyiysiydik ama durum ne o ne de diğeri.”

İspanyol pilot, Enstone kökenli takımın bu seneki hazırlıklarının 2008’e göre daha iyi olması nedeniyle mutluluğunu belirtirken iki hafta sonraki Avustralya GP’de önde yr almayacağını söyledi.

Brawn, Ferrari, BMW ve Toyota’nın formu sonrası Alonso: “(Avustralya’da) ilk 6’da olmak neredeyse imkânsız bir görev”

“(Tur zamanlarının) bazıları, yakıtlı veya yakıtsız  şu anda bizim için erişilemez durumda. Onlar bizim bir adım önümüzde”

“Ama çok uzakta değiliz, bir kaç ondalık, ve eğer gelişim oranımız geçen seneki kadar iyi olursa, iyi umutlar besleyebiliriz”

“Şu anda yargıda bulunmak zor ama Toyota, Ferrari, BMW ve Brawn çok hızlı. Rekabet çok sert ve herkes iyi bir gelişim içinde iyi bir şekilde çalışıyor”

“Herkesin önünde olan 3-4 takım var, bu açık.”

“Şunu düşünmeliyiz, takım başına bir araç ile burada 5. olarak bitirmek, yarışta 10.luk anlamına geliyor Önümüzde 3-4 takım var”

Alonso, Albert Park’ta zaferin pek mümkün olmayacağını da ilave etti.

Alonso: “İyi bir hazırlık yapmış olmamıza rağmen bazı diğer takımların ufak farkla önde olmalarını bekliyorum, mesela 2,5 ay önümüzde olan BMW gibi”

“Bazı takımlar inanılmaz hızlar gösteriyorlar, ayrıca Toyota ve Brawn da öyle. Ve Perşembe günü Ferrari’nin zamanlarını yapamadık, bugün de (Çarşamba) muhtemelen Brawn ile durum aynı”

“İyi gidiyouz. Geçen sene, pistleri ve şehirleri göreceğimi, sadece bir turist olacağımı düşünüyordum, fazlasını değil. Bu yüzden bu sefer daha iyimserim”


Yorumlar

  1. faruk sapmaz avatarı

    alonson cok temkinli…bu sene formula tam karakolluk…kimin ne yapacagi belirsiz…mclaren patronu cikiyor cok yavasiz diyor…o zaman herkes birbirinden oldugundan daha farkli performans bekliyor buda demek oluyorki ilk yarislarda ne toplarsan kardir sonrada herkes arap ati gibi acilacak…

  2. sinan karan avatarı

    haha alonso şaka yapıyo yine herzamanki gibi sağ gösterip sol vurcak..yürü bea fernando..

  3. go alonso go renault daha üç günümüz var test bu verilerin hepsini birleştir ve başar hepsi bu gerçek motor performansı yarışta ortaya çıkacakdır

  4. elif çivici avatarı

    belli olmaz bir demeçle çok şey değişmez.gelişmeye devam edicez…… neleri başarmadık be..:D go renault go alonso…….!!11

  5. brawn gpyle alanso ne alaka alonsoya özel olarak git açıklamamı yap demişler

  6. Alonsonun en sevdiğim yanı;
    gerçekçi 🙂

  7. renault 3 senedir malesef pek hıslı arac yapamıo bence yöntmde değişikliğe gidilmeli bu sende pek parla kdeil gibi olan alonsoya oluo:(( haftyaya testlerde napcas bakalım

  8. Reklam kokan hareketler bunlar. Brawn Gp'ye sponsor lazım sponsor! Birileri tuzağa düşçek elbet..

  9. kime inanıcaz :S başmuhendıs bob bell sampıyonluga oynyacagız dıyor nelson piquet zirveye dönyrz dıyor ıkı hafta once olumlu konusan alonso ilk 6 zor dıyor bekleyıp gorelm bakalım :S

  10. bir sezon geçirmek, podyum ve yarış galibiyeti mücadelesi vermek ve bu şekilde şampiyonluk mücadelesi verebikmek konusunda oldukça rahatız."
    bob bell bu acıklamayı yapmıstı gecn hafta bakalım ne olcak

  11. arkadaşlar biraz sakin. sezon diğer sezonlara göre çok farklı bir sezon olacak.her şey silbaşan gibi bir şey.bence alonsoda bu işin farkında ve şimdiden şampiyonuz gibi laflar etmektense tedbirli davranıyor bana göre. daha sonra mahçup olmaktansa şimdi böyle demeçler vermesi daha iyi.haaa söylediklerinin tam tersi çıkarsa o zaman zaten her şey güllük gülüstanlık olur.

  12. ulaş bende anlamadım kardeş herkes ayrı telden çalıyorlar ya biri çıksın adam akıllı açıklama yapsın ya bune ama iyi olacaz ben eminim

  13. fernando sabah sabah canını sıktın ya sana bişi demiorum:(( offfff

  14. birde dün alonso aracın oerformansındn mutluyus dio acıklama yapmış takım özetlerinde bu ne anlamadım ya kafam karıştı takım bi ayrı konusuo fernando ayrı hadi hayırlısı

  15. haftaya testimz inş dahada gelişcez

  16. bu arada takım şefi bi ayrı konuşuyor derken fernando birraz olaya karamsar bakıo nedni ise 2005 2006 dada alonso aractn şikayetciydi inş herşey ii olcak ben hala umutluyum.

  17. bende anlamadım teknik şef bi ayrı konusuo fernando alonso bi ayrı konuşuo inş herşey daha ii olcak umarm bir an önce toparlanırız RENAULT F1 TEAM FERNANDO ALONSOO

  18. evren ayaoku avatarı

    gecenlerde takım sefi şampiyonluğa oynamak için hersey müsait ve çok ii durumdayız gibilerinden bi açıklama gelmişti ama alonso öyle söylemiyor.umarım 17 martta yeni araç bütün bu olumsuzlukları siler.

  19. salla malla avatarı

    bu sene dünya şampionluğunda 1.liği deil ama 2.liği yakalayacağına inanıorm fernando'nun. sene ye ise dünya sampionu olcak bunu hissediorm. ve sonrasında ard arda şampionluklar.. bakın bu sonrası istediğim taraf.. ve umarım dileğim gibi olur. hakediyor ve en cok ona yakısıo şampionluk.

  20. canı saolsun ne olursa olsun sonuna kadar renault f1 team ve fernando alonso önümüzdeki hafta 3 gün daha testimiz var herşey değişe bilir

  21. Ahmet  Keleş avatarı

    buyrun size Alonso'dan iyimser olmayan açıklama.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir