Dennis: “McLaren’deki Değişiklikleri Yorumlamak İçin Erken”

yazar:

kategori:

Ron Dennis, McLaren’de son dönemde yapılan değişikliklerin etkili olup olmadığını gelecek seneden önce görme şanslarının olmadığını söyledi.

Son senelerde McLaren’in de gerilemesinin devam etmesinin ardından Ron Dennis tekrar Formula 1 projesinin başına geldi ve takımda bazı değişiklikler yaptı.

Özellikle Red Bull’dan Peter Prodromou’nun şef mühendis olarak gelmesiyle tasarım ekibinde önemli değişiklikler yapan McLaren, tekrar kazanmak istiyor.

Dennis “Önümüzdeki 3 ay içerisinde başka değişiklikler de olacak ancak bunlar temel olarak makinenin düzgün çalışmasını sağlayacak değişiklikler.”

“Yeni insanları bir araya getirdiğinizde yeni kişilikleri de getirmiş olursunuz. Bu yüzden 2 – 3 ayda bir şey anlaşılmaz. Ardından her şeyin pürüzsüz çalışması için şekil vermeniz gerekir.”

“BAT gibi yeni büyük bir sponsor geldiğinde ilk yaptıkları şey yeni motorize ev kurmak ve yeni tırlar hazırlamak olur. Yeni bir yere gelirler ancak sonuçların hızlı bir şekilde gelmediğini görürler.”

“Kaçınılmaz olarak farklı görünmek istersiniz ancak aslında istediğiniz yerde başlamazsınız. Nasıl göründüğümüz ve yaptığımız şeyler daha sonra ortaya çıkacak. Tamamen değişiklik yapıyoruz ve biraz zaman alacak.”

“Ancak her zaman olduğu gibi yarış sonuçları her iki hafta sonunda bir hesaplanacak ancak ben her şey yerli yerine oturduktan sonra 1-2 sene içerisinde şirketin ölçülmesini istiyorum.” dedi.


Yorumlar

“Dennis: “McLaren’deki Değişiklikleri Yorumlamak İçin Erken”” için 3 yanıt

  1. 5 yıl içerisinde Mclaren’in atılımlarının karşılığını göreceğiz. Ya çok daha iyi, zirve bir konumda olacaklar yada sürecin içinden çıkamayıp batma (satma, başkasının eline geçme) noktasına gelecekler ki şuan batma durumu yüzdesi büyük görünmüyor. Ancak dönemin Mclaren gibi marka, zihniyetlere acıması yok.

    Patron yani Ron dönerek iyileştirdi, ele aldı.
    Ancak rakipleri Ferrari’de ise Patron kovuldu, gerileme başladı sayılabilir.
    Scuderia harici Ferrari artık daha fazla adetle üreten, satan olabilir ancak eski kimliğini ve etkisini kaybetmiş olacak aynı benim gibiler için McLaren’in Mercedes’den daha büyük bir marka, Lotus’un Toyota’dan daha sevilen olması gibi.

    Mclaren, yüklerinden kurtuldu hisselerini eline aldı denilebilir.
    Ferrari ise yeni yükler edindi, milliyetini kaybetti, amerikanlaştı, bu işte anlamayanların eline geçti.

    McLaren, daha iyi yol makineleri üretme yolunda görülüyorken,
    Global emisyon mafyası federasyonun karşısında ki tek tük mantıklı kafa Luca gibi güçlerin gidişiyle; Ferrari mevcudundan daha etkisiz, kötü yol makineleri üretebilir.
    Duyumlara göre artık Supercar (F40-F50-Enzo-LaF) serisinin binlerce adet üretilmesi düşünülüyor ve V12’ler geri dönülmemek üzere gömülecek. Bunun da zaten çok aha ucuz ve binlerce olan V12 Lamborghini’lere göre popularitenin düşeceği kulislerde konuşuluyor. 🙂

    ve daha nicesi…..

    İşte böyle birşeydir McLaren derken Ferrari demek….. Tarihten, Can Am’den Lemans’dan beri ayrılmayan ikili…

  2. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    BAT derken British American Tobacco mu demek istemiş anlamadım orayı?

  3. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Tam bir klas.

    Takımın üstündeki baskıyı kaldırmak için onlara marj tanıyor.
    Ama herkes bu işin bu kadar sürmeyeceğini biliyor.

    ——————————
    Patron sadece yarışlar kazanmak için geri dönmüş olamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir