Alonso: “Vettel – Ferrari Söylentileri Yaralayıcı”

Fernando Alonso, Red Bull pilotu Sebastian Vettel ile gelecek sene öncesinde koltuklarını değiştirebilecekleri yönündeki iddiaların Ferrari’ye zarar verdiğini düşünüyor.

Bu hafta çıkan haberlerde Vettel’in 2015’te Alonso ile takas olup Ferrari’ye geçebileceği iddia edildi.

Alonso bu tür iddiaların Ferrari’ye hiç bir faydasının olmadığını ve takımda kalacağını söyledi.

Alonso “13 aydır geleceğim hakkında yorum yapıyorum bu yüzden yeni bir şey yok. Bazen İtalya’da ilginç söylentiler çıkıyor ve bunlar Ferrari’ye yardımcı olmuyor.”

“Ferrari herhangi bir bireyden ve hatta genel olarak Formula 1’den bile büyük bir marka.”

“Ferrari’ye büyük saygı duyuyorum ve iyi bir grup, iyi bir atmosfer oluşturmaya çalışıyorum. Onlarla yemeğe çıkıyor, basketbol oynuyorum. Onlarla poker oynuyorum. Takımın çok bağlanmış olması için gereken her şeyi yapıyorum çünkü buna ihtiyacımız var. İnsanlar bizden Ferrari adına sürmemizi ve Ferrari adına çalışmamızı bekliyor.”

“Bu tür iddiaların İtalya’dan çıktığını biliyoruz ancak amacın ne olduğu açık değil.” dedi.

Vettel de iddiaları yalanladı ve “Red Bull adına yarışıyorum ve anlaşmam var. Bu yüzden değişen bir şey yok.”

“Tabi ki Red Bull’la olan ilişkilerim çok özel. 12 yaşımdan beri beni destekliyorlar ve o zamanlarda neler olacağını tahmin etmek imkansızdı. O dönemde kendi F1 takımlarının, hatta 2 F1 takımının olacağını bilmek imkansızdı. Bir gün onlar adına yarışacağımı bilmek imkansızdı.”

“Geleceği tahmin etmek imkansız ancak tabi ki uzun zamandır Red Bull’layım ve onlarla çok güçlü bağımız var.”

“Bu durum değişmedi ve değişiyor gibi görünmüyor.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso: “Vettel – Ferrari Söylentileri Yaralayıcı”” için 5 yanıt

  1. 2008’de raikkonen henüz takımda iken alo-ferrari söylentileri de yaralayıcı değil miydi?

  2. Bence yazıları iyi yorumlamak lazım. Öncelikle birçok pilotun gönlünde Ferrari ile yarışmak ve şampiyon olmak vardır. Alonso , kesinlikle çok iyi bir pilot. Fakat artık macera arayacak yaşıda geçiyor. Ferraride mutlaka bir şampiyonluk için eminim yanıp tutuşuyordur. Tabi bu ferrari kaç sene daha böyle gider süpriz. Mercedes haricinde seneye diğer takımlar için tam bir süpriz söz konusu. O nedenle Kesinlikle Ferraride şansını deneyeceğini düşünüyorum.

  3. F-one-Driver avatarı

    Alonso kesinlikle ferrarinin tekrar zirve yarışına ortak olma müdelesinde yer almak istiyor, önünde ve belkide fioranonun her köşesinde schumacher örnekleri var, yapması gerekenleri iyi biliyor ve kenetlenmeye çalıştıkları çok açık, ama nereye kadar sabreder veya ferrari ne zaman toparlanır bilinmez…

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Hiç alakası yok bence.Daha dün sözleşmesine yok madde kondu yok şu kadar istedi diyen pilot için takımdan yollanma korkusu olamaz.Ferrari sanki piyasada daha iyi adam mı bulacak.İstese gider takımdan ve takım onu da kaybederse bence büyük darbe alır.Zaten yaptıkları ile puana zar zor tutunuyoruz arada tek tük podyum yakalıyoruz.Alonso şu an Ferrari için bulunmaz nimet.Bir şekilde Vettel takası olsa bile bu durumdan Alonso karlı çıkar.Kazanma şansı doğabilir.Veya Mc Larene gidip daha iyisini yapma imkanı bulabilir ama o takımda kalmaktan bahsediyor.Bu haberler hep İtalya’da çıkıyor ama amacı ne yararı ne , sadece bize zarar veriyor diyor.Bundan bir korku manası çıkartılamaz.

  5. alonso’nun doğruları söylediğini varsayarsak, taraftarlarının düşüncelerinin aksine durum şu:

    ortada alonso’nun “bırakır giderim haaa”sından korkan bir ferrari değil, ferrari’nin “yerine şunu alırız haaa”sından korkan bir alonso var.

    bu da, “alonso artık ferrari’yi kendi sorunları ile başbaşa bırak, alonso artık ferrari’den kurtul, alonso artık ferrari’ye acıma, alonso artık ferrari için fedakarlık yapma…vs.” düşüncelerinin tamamen, daha en baştan yanlış bir algı olduğunu ortaya koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir