Domenicali "Yeni Kurallar Ferrari'nin Aleyhine"

yazar:

kategori:

Ferrari patronu Stefano Domenicali’ye göre Ferrari takımı 2009’da biraz dezavantajla başlıyor.

Domenicali “Bizim ve asıl rakiplerimiz gibi 2008 aracının gelişiminde son yarışına kadar gelişim üzerinde çalışanlar, geçen seneki araç üzerinde çalışmayı bırakanlar ve kaynakları yeni araca aktaranlara göre biraz dezavantajlılar.” dedi.

Maranello kökenli takımın geçen haftaya kadar rakiplerine oranla biraz önde olduğu düşünülüyordu ancak geçen hafta Brawn GP’nin piste çıkması ile durum biraz değişti.

Ferrari’nin pozisyonu hakkında konuşan Domenicali ” Cevaptan kaçınmak istemiyorum ancak pist üzerindeki seviyeler hakkında konuşmak şu anda her zamankine göre daha zor.”

” Birkaç gün önceye kadar takımlar arasında bir denge vardı ancak daha sonra Brawn GP patlaması oldu. Performansları inanılmaz derecede sürpriz oldu ve dikkatle izlenmeleri gerekti. Biz rekabetçi takımlar arasında olduğumuzu düşünüyoruz ancak dikkate alınması gereken bir çok faktör var. Cevapları almak için Melbourne’e kadar beklemeliyiz.” dedi.

Domenicali ayrıca Flavio Briatore’nin bazı takımların yasallığı hakkında yaptığı yorumlar hakkında da konuştu.

Domenicali ” Biz FIA ile birlikte Geçiş Çalışma Grubu ile düzenlenen kurallara uyduk.”

” Bazıları farklı yaklaşmış olabilirler: FIA tüm şüpheleri ortadan kaldırmalı, umarız bunu hızlı ve açık bir şekilde yaparlar.” dedi.

Domenicali ” Son günlerde, test seansının son günlerini izlemek için Barcelona’ya gittim ve çok odaklanmış ve kararlı bir takım gördüm. Performans bakımından aracımızın seviyesinden memnunum. Hala çalışmamız ve yapmamız gerekenler var ve dayanıklılığa odaklanmalıyız.”

” Geçen sene dayanıklılığın ve en küçük detayların ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu yönde daha fazla çalışmalıyız.” dedi.


Yorumlar

  1. cafer sardoğan avatarı
    cafer sardoğan

    farrari düzelir inşlah

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    F2004 demeyin fena oluyorum.

  3. Ahmet şimdi sana eksi veriyorum hemde adam gibi :))))

  4. burak bocek avatarı

    Ahmet alemsin:)Yani olaya çok değşik bir açıdan bakmışsın.Derecelerle oynamak söz konusu bile olamaz bence.Zaten adamlar artık kurtuldu neden daha uğraşsınlar.Bu noktaya kadar Honda'nın yapmış olduğu yatırımlarla geldiler.Sadece bu sene Honda yok ama fabrikadaki çalışanların hemen hemen hepsi korunuyor.Ama araçlarında kuralları zorlayacak veya açıktan faydalandık diye olayı kapatıcak bazı tasarıklar olabilir.Fia onayı istenebilir.Bu konu yakında açıklanacaktır

  5. BrawnGp`nin bu kadar iyi oldugunu ben sanmiyorum, bu dereceler muhtemelen sponsor cekmek icin, hatta Bernie Fia ve diger takim patronlari Brawngp`nin hayatta kalmasini saglamak icin derecelerle oynuyor bile olabilirler gibime geliyor, ya da aracta bir illegallik var.. Bu sekilde hayatta kalmaya calisan bir takimin bu kadar hizli bir arac yapmis olmasi imkansiz gibi geliyor bana.. Ama suna seviniyorum ki Honda yonetimi basini taslara vuruyordur, beter olsunlar insallah..

  6. şunuda edemeden geçemeyeceğim bu haberdeki en üstteki fotoğrafta Schumi,Domaneceli,Massa'lı resimde Schumi'nin artık ben sıkıldım der gibi (danışmanlık)görevinden bir hali var Schumi artık daha keskin görevlere soyunması lazim özellikle önümüzdeki sezondan itibaren zaten bu sezon sonu sözleşmesi bitiyor daha öncede belirtmiştim bir haberde önümüzdeki sezon inşallah Brawn Gp'ye geçer beraberinde Vettel'ide alır yanına Barrichello'nun k….. tekme Ross Brawn takım şefi olur zaten öyle Schumi'de takım direktörlüğüne geçer ne iyi olur ama umarım gerçekleşir.

  7. emre özduru avatarı

    Merhaba arkadaşlar…

    F1'in teknik dehasını kaçırmakla umarım büyük bir hata yapmamışızdır!

    Ben hala Ferrari'nin diğerlerine oranla önde olduğuna inanıyorum. Ama bu Brawn GP bütün grid'i allak bullak etti. Hala sponsorları etkilemek içindir diye ümit ediyorum. Ama Burak'ın dediği gibi F2004 'ü yaratan bir teknik dehanın tekrar aynı şeyi yapabilme olasaılığı var. İşte bu korkutucu!

    Hadi gerçekten hızlılar diyelim, acaba dayanalılıkları nasıl olacak galiba.Ya da yarış tempoları nasıl?

    Bizim aracımızın yarış temposu her zaman iyi idi. Ben hala takımıma ve KİMİ'ye güveniyorum.

  8. konu dışı olacak ama Suzuka'yı özlemişim bu sezon tekrar takvime dahil edildiği için sevinçliyim bir ayrıntı daha vereyim Avustralya gp'den hemen 1 hafta sonra Malezya gp var Formula 1 dünyası sezona bomba ve hızlı başlayacak oyoyoy :))

  9. burak bocek avatarı

    Aynen dün söylediğim gibi bir anda hotrladılar ve belkide planlarımızı şu anlık alt üst ettiler.Çünkü kimse bu kadarını tahmin edemiyordu ve geride olduğumuz görülünce kısa süreli bir panik olmuş olabilir.Artık kuralları değiştiremeyiz bize düşen çalışmak ve en kısa sürede öndekini yakalamak.Favori başlayabilircekken tersi olması patronu kızdırmış.Son gün teste katıldığında yüzü asıkmış patronun ancak Ferrari Brawn'ı kendisi kaybetti.Jean Todt emekli olduğunda onu patronluğa kabul etmeyip illede İtalyan ısrarında tutturdular.Netice;hızlı ama dayanıksız araç ve garip taktik hataları oldu.Bir diğer usta mühendisimizde emekli olunca eski aracımızı arar olduk.En son bu ikili f2004ü yaptı o araç kadar dayanıklı ve hızlısını yapamadılar.Şimdi söylenmeyi bırakmalı biz takımımıza güveniyoruz.Katıldığım bir diğer notka herkes hakikaten kafasıan göre kural kitabı kullanıyor.

  10. evet Abdullah Çelik tespitin doğru bu habere gelince sanırım herşey difüzör'de bitiyor Brawngp nin etkileyici turları difüzörleri iyi olmasından kaynaklabilir çünkü diğer takımların aksine değişik difüzörleri var ağırlık konusunu bilmediğim halde bile yalnız bir faktör daha var lastikler bakalım lastiklerden kim kazanacak kim kaybedecek ama bütün bunlara rağmen Ferrari'nin iyi yolda olduğunu düşünüyorum.

  11. ferrari eski düz kısa tepeli motor kapağına geçmiş sanırım

  12. Ertan Akkaş avatarı

    Bu sene birçok takımın şampiyonluk yarışında olmasını umuyorum. Bu durumda daha çok çalışmamız lazım…

    FORZA FERRARİ

  13. Hadi KİMİ bu sene senin senen…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir