Alonso: “Bir Gün Konuşacağım ve Söyleyeceklerimi Bazıları Sevmeyecek”

Fernando Alonso, Singapur’da perşembe günü hakkında çıkan söylentiler nedeniyle oldukça üzgün göründü.

Alonso, hem İtalya hem de Ferrari’nin içerisinden kendisi hakkında çıkan söylentilere sert çıktı ve bunların takıma faydasının olmadığını söyledi.

Adı uzun süredir McLaren ile anılan Alonso, son olarak Red Bull’la anıldı. İtalya’da çıkan söylentiler Alonso ve Vettel’in değiş tokuş yapılabileceği şeklindeydi.

Alonso “Görsel bir sezon oluyor. Takım arkadaşımın 3 katı puana sahibim. 2012’yle birlikte en iyi sezonum olabilir. Her yarış hafta sonunda perşembe günü bu ateş ortaya çıkıyor ve bunlar İtalya’dan geliyor. Biraz tuhaf bir şey ve diyecek bir şeyim yok.”

“Bir şey söyleyeceksem bu bir kaç hafta içerisinde olacak ve söyleyeceklerimi birileri beğenmeyecek.” dedi.

Alonso’nun bu sözleriyle çıkan söylentilerin kaynağını ifşa edeceği düşünülüyor.


Yorumlar

“Alonso: “Bir Gün Konuşacağım ve Söyleyeceklerimi Bazıları Sevmeyecek”” için 50 yanıt

  1. alonso’nun yanında ezdirilen ve de ezidirilmeye devam edilen 2 eski takım arkadaşı olan pilotların, ferrari’nin son başarılarını elde eden (2*tk.şampiyonluğu, 1*pilotlar şampiyonluğu, 1* 1 puanla kaybedilen şampiyonluk) son ikili olduğunu bilmeyenler, görmek istemeyenler, işine gelmeyenler; bu başarıları küçümseyip ayağına çelme takılmış takım arkadaşını katlamanın marifet olduğunu sanıp bununla avunup, bununla uyumakta ve tüm taraftarların da bu uykuya yatmalarını, bununla tatmin olmalarını, esas başarının bu olduğunu sanmalarını istemektedirler ki, vahim olan da komik olan da budur.

    bazıları kör olabilir, tatmin araçları farklı olabilir, ama bu gerçekleri ve gerçek başarıyı değiştirmez. alonso durumundan memnun, bazı taraftarları da öyle. ama ferrari’nin şampiyonluk yaşayarak mutlu olduğunu bilenler, takım arkadaşlarının omzunda yükselerek yaratılan bu suni başarı hikayesinin temelinde egoları tatmin edilmeye alışılmış bir pilot ve aynı onun karakterinde pohpoh delisi bazı taraftarları gibi olmadılar, olmayacaklar da.

    1. Arkadaşım sen ne saçmalıyorsun. Desteklediğin pilot başka takıma gitti hala Alonso’ya övgüler yağdırıyor sende tek başına burada triplere girmişsin. Çok komiksin. 🙂

      1. massa alonsoya yalandan övgü atıyor eline verseler aloyu bir kaşıksuda boğar 🙂 ve şunu da söylemişti aynı massa raikkonenin ferrariye hemen alışamaması normal çünkü ferrari arabayı alonsoya göre tasarlıyor ve çalışanlar alonsonun çevresinde demişti

        1. Bahsettiğin şey eğer Kimi 2013 senesinde Ferrari’ye gelseydi katılabilirdim ancak 2014 yepyeni bir araç ve kuralları birlikte getirdi o yüzden pilot bazı şeyleri çözebilmeli.

          1. 2014 yepyeni bir arac ama o araca 1-1.5 sene önceden yapılmasına başlandı …

  2. hiç kendi pilotunda suç bulmayan talukat hep başkalarında arar . yıllardır böyle olmuştur . birde nedense bu hep alonso nun ezdiği pilot taraftarlarında nüksetmektedir . bu ezdiği pilotların ikiside ferraride sürdü ve hala sürenler var. hatta bu iki pilot ferraride takım arkadaşıda oldular. yani demek istediğim ikiside ferraride alonso dan eskiler. acaba neden alonso da diğer pilotlar değil diye hiç düşünmezlermi. bunu koskoca ferrari yönetimi bilemiyormu. veya şuan villiams ta bu işi bilmiyor da hep bottas diğerinin önünde oluyor. diğeri çok süper ama destek bottasamı veriliyor.

    neyse hazmetmelerini öğrenene kadar uğraşacağız yapacak bir şey yok.

    1. Valla sizin hazmetmediğiniz olay 2007’den geliyor 2 kez dünya şampiyonu olmuş Alonso yerine kim gidiyor Ferrari’ye tarihin en büyük kontratıyla Rai, sonuç ferrarinin altını çiziyorum son pilotlar şampiyonluğu, Alonso ne yapıyor bu sırada Yedek pilotla ferrari belgelerini çözmeye çalışıyor pit yolunda takım arkadaşını engellemeye çalışıyor olmuyor ayrılıyor ezik takım arkadaşını kaza yaptırıp kupa kaldırmaya çalışıyor.( kimse demesin onu briatore yapıyor diye alonso en salak pilotmu baba bu kadar benzin yüküyle yarışa niye çıkıyoruz diye singapurda.)
      Bizde kabul ediyoruz Alonso şuanda en pilotlardan biri ancak kişisel özellikleri sayesinde bu onu yönetilmesi en zor pilot yapıyor nereye giderse gitsin alonso kesinlikle bir hamilton vakası yaşamamak için 1. pilot maddesini koydurur bu ego onu gerektiriyor, ve bu yüzden red bull mercedes gibi takımlar hep ihtiyatlı yaklaşıyor. Madem alonso efendi her seferinde takım arkadaş kıyaslaması yapıyor ama ÇAYLAK Hamiltona yenildiğini kabul edemiyor.
      Bence Alonso buranın kıymetini bilsin kimse böyle bir kredi vermez ferrari dışında zaten alonso baktı iş çatırdamaya başladı yine geçti mikrofon başına. 4 yıl boyunca herşeyini veren bir ferrari vardı buna 2. pilotuda dahil, 2 kez şampiyonluğun ucundan dönüldü bu sürede diğer takımlardan ( yılların mclareni ve mercedes) hiçbiri bunu başaramadı. Yani iş sadece Ferrarinin becerisizlikliği değil aynı zamanda para odaklı f1 de birilerinin kollandığı gerçeğide vardı.
      Son olarak Kimiye birkaç sözüm var iyi pilot fakat biraz daha yoğunlaşması gerekiyor umarım bu seneden dersler çıkarır ve seneye daha iyi bir ferrari ve pilotları izleriz.

  3. adamın işi gücü takım arkadaşları.
    sıkıştıkça gelsin takım arkadaşlarının sıralamadaki durumu.

    eyy büyük alonso,
    seni o takıma getirenler, çoluğuyla çocuğuyla mangırıyla parasıyla top-yekün arkanda duran ferrari talukatı, seni oraya takım arkadaşlarını bilmem kaç katıyla geç yeter diye getirmedi. bunca imkan ve sınırsız olanakların emrine verilmiş olmasının nedeni bu değil. yanına konan takım arkadaşlarının kobay yapılıp sen sürüşünü sergilerken onların bir sonraki yarışta senin kullanacağın parçaları önden test etmesinin nedeni bu değil. istenir ve beklenir ki verilen bunca sınırsız desteğe rağmen şampiyon olasın.

    takımın çelmesiyle yere düşürülen takım arkadaşını puanda katlamaksa eğer marifet, bravo alonso, büyük pilotsun vesselam.

    1. “yanına konan takım arkadaşlarının kobay yapılıp sen sürüşünü sergilerken onların bir sonraki yarışta senin kullanacağın parçaları önden test etmesinin nedeni bu değil”

      bu söylediğini nereden okudun duydun yada gördün ? bu ciddi bir iddia kaldı ki alonsonun ferraride kollandığı aşikar hepsinden öte araba alonsoya göre tasarlanıyor …

  4. isterse 10 katı puan alsın. önce bakılır düzgün mü diye.

  5. Tabi Ferrari’de herkes işini iyi yapıyor ama suçlu Alonso. Kimse ben beceriksizim demiyor ve suçu başkasına atıyor. ALonso bu takımdan ayrıl. Hak etmiyor bu takım seni.

  6. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    5 senedir ne çektin be Diaz. Bırak artık şu Ferrari’yi, taa Kimi’ye kaybettiğin 2007’den beri sürünüyorsun.

  7. demek ki içeride dönen başka oyunlar, başka hesaplar var…

  8. Sanırım Alonso nun burda hoşuna gitmeyen şey vettel gibi 4 kez havadan şampiyon olmuş ve yanına gelen ilk rekabetçi takım arkadaşına yenilmiş biriyle karşılaştırılması. Haberler takas şeklinde çıkıyor ve Ferrari bu değişime açıkmış gibi görününce Alonso sinirleniyor ve olayı takım arkadaşına getiriyor. bakın ben ne yaptım raiye vettel ise ricciardoya eziliyor nasıl degisirsiniz anlamında.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Ben Vettel’in ezildiğini falan düşünmüyorum adamda motor kalmadı ama sen bu tarz şeylere değil 4 yılın acısını nasıl giydiririm onun derdindesin. Küçük adamlar küçük düşünür aynı Alonso gibi ve taraftarları gibi. Ben Vettel’in takım arkadaşına geçildiğinde sızlandığını görmedim ama Alonso buna fırsat bile vermiyor çünkü yediremiyor ya kazanmak için kaza yaptıracak yada önüne geçmek için takım arkadaşının vites kutusunu açtıracak böyle bir adam varken Vettel e ezik demek senin ve desteklediğin pilotunun 2x Ezik olduğunu kanıtlıyor.

  9. su alonso oturup rai ile dertlesse rai diyecekki belkide never mind f***ing point would you like to ice cream? 😀

  10. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    ” Takım arkadaşımın 3 katı puana sahibim.” Şu cümleden sonra ortalık karıştırmıştır diye düşünüyordum ki beklediğim kadar karışmamış. Güzel haberlerini bekliyoruz Reyiz 🙂 .

    1. aman yavuz , çağırma kardeşim 😀 şöyle rahatımız iyi.

    2. Rai = Massa demiş

    3. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Ego tatmini vol 12349023784. İlkel taraftarlar 🙂 Diaz aldığı milyon dolarlardan 3 kuruş koklatsa bari de bir hayrını görseniz. Adamdan çok siz üzülüyorsunuz çektiği rezilliğe.

      1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Tamam 😀 .

  11. Alonso’nun ismi şu an Ferrari’nin isminden daha büyük.

    1. Düşünemediğim yerler varsa kendi güzel fikirlerinle hatalarımı düzelt.

    2. Hocam iyice uçmuşunuz artık ozaman kursun hispania alonso teami ne duruyor.

      1. İsim şampiyonluk getirmez, şampiyonluk isim getirir.

  12. yalnız foto-başlık uyumu süper tebrik ederim…Ferraride birşeyler oluyo ama dışardan daha birşey belli değil yakında kokusu çıkar eminim,alo baya bi içten konuşmuş onu rahatsız eden bişeyler olduğu kesin,üç katı puan olayına takılmamak lazım sonuç olarak doğru,yanlış bişey soylememiş yani…

  13. Konuş Alonso meydan senin 🙂

  14. Wolfgang Amadeus avatarı
    Wolfgang Amadeus

    bu nasın canım, beğendin mi şimdiki seviye nasıl?

  15. Puan durumu bile bazılarını ne kadar yaralıyor görüyoruz kendileri de beklemiyordu bu hezimeti.

  16. Olan şu; Ferrari, yarışlarda “Alonsonun ferrariye rağmen” diye başlayan cümleleri artık kaldıramıyor. Takımın önüne geçmesini ne pahasına olursa olsun istemiyor. Alonso harşka sezonlar geçirerek kendi ayağına sıktı. Rai alonso kadar olaydı bu araca rağmen gibi sözlerle anılsaydı onun hakkında da çıkardı.

    1. En doğru yorumu yapmışsın tebrikler.Ferrari şuan Alonso isminden küçük durumda bu net belli oluyor.Sitede bile Alonso haberleri Ferrari haberinden fazla yorum alıyor.Tabi bu sadece bizim siteye özgü değil.Yabancı sitelerde de aynı durum var.

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Diaz eğer Ferrari’ye hiç gelmeyip Lotus’ta devam etseydi şu an konuşmuyor olacaktık. Tıpkı son 4 senenin dünya şampiyonunun bu sene umursanmaması gibi. Olduğundan fazla anlam yüklemeyelim sonra hayal kırıklığı yaşarız. Alonso’nun da Ferrari’nin de son 5 senede ederi buydu.

  17. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Alonso bu kadar neye sinirleniyor? Kendisi o kadar McLaren’le anıldı da Vettel Ferrari ile anılmaya başladı diye mi bu açıklamalar gelmeye başladı. Alonso’nun son 2 açıklaması büyük talihsizlik Ferrari adına.

    Ha takım arkadaşından 3 kat fazla puana sahipmiş. Onu unutmayalım.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      haberi okursan neye sinirlendiğini görürsün.hemen herkes anlamış italya da bir takım haberler çıkıyor ve sürekli fanatik gibi spekülasyon üzerine.kimseyi bir faydası olmamasını geç,artık takıma ve şahsa zarar vericek boyuta gelmiş ki o da artık yeter eğer susmazsanız ben de susturmasını bilirim diyor.aşağıda michael üstad güzel açıklamış.zamanında bu tür baskılar ve kışkırtmalar michaelden beri tüm pilotlara yapıldı.talihsizlikten kastın nedir?massa fanlarının alonsoya bu bakış açısını anlayabiliyorum zaten adam ne dese talihsizlik olarak adlandıracaksınız ama bari elinizde bir delil olsun mantıklı bir cevap olsun.

  18. Acaba çıkıp bize (seyirciye) daha büyük galiz küfürler mi edecek kine…

    İşin şakasını geç ben anladım demek istediği şeyi. İtalyan basınını convert edip takip etmiyorum, f1 ile ilgili köşe yazısı yorum da okumuyorum artık ama demek ki birkaç defadan fazla olduğu gibi alışmış italya basını ve köşe başlarını tutmuşları Fernando’yu da asmışlar… kendilerince. Bunu performansı değişince veya değişmeden önce özellikle de Michael’ın yerine geldiği için Kimi de yaşamıştı hatta en ciddi şekilde o yaşadı. Felipe de yaşadı takımın psikolojisini değiştirebilecek kadar kuvvetle. Şimdi de kendisine çatmaya başladıklarını hissediyorum yada anlıyorum. İtalyada ki ilişkiler ağından Scuderia bunlardan etkileniyor ve Michael dan başka herkes bunu yaşadı, göğüslemek zorunda. Schumacher iyi alıştırmıştı onları. 🙂
    Basın sorumluları da bu işin içinde olabilir.

    İşin sonucu sevsem de sevmesem de her zaman kurumlara göre şahısların yani pilotların tarafında olurum. İnsan denilen şey Scuderia veya Ferrari’den büyük değil.

    1. Yalnız en son da ters yazmışım 🙂 ora küçük olacaaadı

  19. OtonomAktor avatarı

    bu nedir la 2 de birde yok takım arkadaşımdan şu kadar öndeyim bu yarış bu kadar geçtim. iyi valla rai umursamıyor bunları 🙂

    1. o da raiye söylemiyor zaten

      1. rai ye söylese de umursamaz.

  20. Bende duvara carptirma olayindan ve mclareni nasil ispiyonladigindan bahsedecek sandim.
    Santander destegini cekerse Ferrari Muhabbeti biter.Adamlar monteyi bozuk para gibi harcadi.Alonso neki?

    1. doğru söze ne denir …

  21. Adam takim arkadasindan 3 kati fazla puan almis dagilin beyler.

  22. seviyesiz adam. sanki sustu bu güne kadar…

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Senin seviyende nikinden belli zaten..

  23. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Aslanımızın Ferrari ile anılması Alonsonun moralini bozmuş adından bile korkar hale gelmiş

    1. aslan diyerek daniel den bahsettin galiba. 😀

  24. Görünüşe göre bu iddialar Ferrari içinden çıkıyor ve Alonso buna bozulmuş. Anlaşılan takım artık Alonso’yu desteklemiyor. Ne değişti bilemiyoruz ama bu iyiye işaret değil. Açıklasın da görelim kimlerin canının sıkılacağını.

    Alonso eskiden kendisini takım arkadaşıyla bu kadar karşılaştırmazdı. Bu sene birşeyler değişik.

  25. ilk yorumlar ; senın kadar ego lu, senın kadar kendını begenmıs, senın kadar karatersız bir pilot yok baslıkları ile baslayan yorumlar dökülür…

    Ha sunuda belırtmek isterım ki gridde bunu göstere göstere söyleyecek tek pilotta kendısı, çünki o lükse sahip, öyle yada böyle geçildiği takım arkadaşı yok 😉

    1. Senden başka yazan çıkmamış. Ama öyle bir şey söylemişsin ki şimdi herkes çıkıp yazsa sonuna kadar bunda haklı ve asla itiraz edemezsiniz. İronik olmuş.

      1. Neden yazmadıklarını benden iyi biliyorsun 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir