Brawn GP'nin Difüzörü de Tartışmaya Alındı

yazar:

kategori:

Brawn GP, 2009 difüzörü sorgulanan 3. Formula 1 takımı oldu.

Express gazetesinin haberine göre Renault F1 Patronu Flavio Briatore Williams, Toyota ile birlikte Brawn GP’nin de difüzörünün kurallara uygun olmadığını söylledi.

Habere göre Briatore, Brawn GP’nin tartışmalı olan Williams ve Toyota difüzör tasarımlarını daha da aşırı bir hale getirdiğini söyledi.

Ferrari Takım patronu Stefano Domenicali de bazı takımların kuralları farklı yorumladıklarını söylemişti.


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    kurallara aykırı olduğu sabitleşirse gereği yapılacaktır, en azından öyle umuyoruz ama böle bişey netleşmeden direk suçlamakta yanlış. difuserin orta kısmı gerçekten(diğerlerine nazaran)garip duruyor. belkide kuralına uydurdu adamlar.

  2. elif çivici avatarı

    böyle bir şey olmulş olsa brawn takıma inanmasa nasıl takımı satın alır ve piste hazırlar.bu bir rezalet olur.bence bu işten alnı ak çıkacaktır

  3. burak bocek avatarı

    Buradada kurallar gayet açık.Aslında kurallar daha çok geçişi arttırmak için tasarlandı.Bu açıklardan faydalanma olayını herkes yapabilirdi.Ozaman kurallar ile oynamanın ne anlamı var.İzin çıkıcaksa herkes yapar sonuç;kimse birbirini geçemez herkes birbirinin taklidi araçları üretir ve bu kuralların anlamı kalmaz.Laf olsun diye downforce azaltılıp geçiş istenmiyor.Herkes kafasına göre ön kanadına kanatçık taksın,diğeri farklı difözür tasarlasın sonra biz zekice yaptık desinler.Bu araçların üstündeki delikler,kanatçıklar bilmem neler hepsi bunun için yasaklandı zaten.Şimdi yine başa döndük.2sene sonra başka şeyler olur

  4. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    egzosun kapalı olacağı zaten açık değilmi.
    Önemli olan şudur.Fia kuralı koymaya çalışmış.Bu takımlarda kuralın açığından faydalanmışlar.O zman suçlu Fia dır.Ceza veremez.Değiştirilmesini isterse test hakkıda sağlar.

  5. Şu an kimsenin itiraz edeceğini düşünmüyorum. Büyük ihtimal yarış bittikten sonra itirazlar edilecektir. Taki ihlal edenler puan anlamında cezanlandırılsınlar, ve yeni paket için zaman kaybetsinler(gerçi b ve c planı olmayan takım yoktur herhalde). Ancak yarış bittikten sonra bütün takımlar birbiri için kural ihlali suçlaması yapacak ve kim bilir belki BGP'de değil de Renault'da, ve ya McLaren'de v.s. ihlale rastlanacak, bu yüzden ilk yarış herşeyi çözecektir. Ama bu belirsizlik çok hoş yahu. Araçlar çirkin ancak heyecan obiçim..

  6. burak bocek avatarı

    Peki biz onay almayacaksak neden egzozları değiştirdik?

  7. onay almayacak gibi olsa yapmazdı adamlar.

  8. Hallolur merak etmeyin arkadaslar, relax 🙂

  9. burak bocek avatarı

    İnşallah artık herşey netleşir.Ben muhtemelen 10-11gün daha bekleriz sanıyorum.Herkes için eşit şartlar olmalı

  10. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Neden son zamanlarda yeni kurallar hep havada kalıyor ve tartışma oluyor.Bıktık yaw,şunu kesin net biçimde yazılı iletmiyorlarmı takımlara? neden anlaşılmıyor neden tartışma çıkıyor?

  11. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    reno kuralları yaparlar adını artık.
    Ne uyduruk kuruluş bunlar,hergün kural koyarsınız ama hala açıkları var.Kural koymayı bilmiyorsan koymazsın.
    Embesiller sürüsü FIA

  12. eğer difüzör onay almassa brawngp tam bi fiyasko olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir