Kriz, F1 Padoğunu Endişelendiriyor

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, küresel durağanlığın F1’e etkisini önemsemiyor ama Financial Times’e göre bütün F1 şahısları o kadar da sakin değil.

Gazetenin haberine göre sporun içindekiler çok büyük şüpheler içinde ve gelirlerde çarpıcı düşüşlerden endişeli.

Haberde ayrıca, günlük kişi başına 3.000 dolara gösterilen misafirperverlikte Padok Kulübü’nün zor bir sene geçireceğinin beklendiği yazıyor.

Örnek olarak BMW, Avustralya GP’de düzenli olarak ortaklıklarına ayırdığı yaklaşık 500.000 avroluk harcamayı kaldırdı.

Dahasında bu sene ve önümüzdeki yılda Williams ile devam edecek olan İskoçya Kraliyet Bankası RBS, benzer şekilde misafir ağırlama çalışmalarını ve pist kenarı reklamlarını kaldırdı.

Financial Times: “Bu denli düşüşler, dünya çapında ikram sevisi donanımlarının nakliyesindeki büyük maliyetler de düşünülerek Padok Kulübü işinin kârlılığı da tehlikeye düştü”

Şüpheleri olan bir F1 şahsı: “Bunun, F1’in en büyük geliş akışı olmamasına rağmen en çok risk altında olanı”

Ocak ayında konuşan FIA Başkanı Max Mosley: “Formula 1 İdaresini’nin (FOM) kazanç tahmininin bu ekonomik krizde hâlâ ayakta olduğunu düşünemiyorum”

Bu mesele hakkında Bernie Ecclestone pek açık konuşmuyor ama ilgisini Avrupa’dan uzaklaştırıp daha kazançlı yerlere yönelttiğinde şüphe yok.

Önceden Malezya’daki Star gazetesine konuşan Ecclestone: “Asya çok önemli. Son 20 senedir F1’i mümkün olduğunca çok ülkeye sokmak için uğraşıyorum. F1’i götüreceğimiz yerlerde bir sınır olmamalı”

Guardian ile yaptığı yeni söyleşi de ise Ecclestone: “Uzun bir süre önce stok pazarı hasar görebileceğini ve Avrupa’nın 3. dünya ekonomisi haline geleceğini söylemiştim”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir