McLaren, Arka Difüzör Tartışmaları Arasında Soğukkanlı

yazar:

kategori:

Renault ve Ferrari, arka difizörlerle ilgili endişelerini dile getirmişti ama McLaren, bazı takımların farklı tasarımları konusunda sakinliğini koruyor.

Önceden Toyota ve Williams, sonrasında da Brawn GP’nin araçlarının kurallara uygun olup olmadığı konuşuluyor.

Renault’dan Flavio Briatore, üç takımı yasal olmayan araçlar üretmekle suçlarken Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, bazı tasarımların kurallara farklı bir bakış açısıyla yaklaştığını belirtmişti.

Tartışmalar yükselirken FIA Başkanı Max Mosley, bu takımların kuralları uygulamada akıllıca davrandıklarını, Melbourne’de herhangi bir resmi harekette bulunulmayacağının işaretlerini vermişti.

Express’e konuşan Norbert Haug: “FIA’nın kural izahını kabul ediyoruz”

“Bu nedenle şimdiye kadarki çözümler yasal”

Anlaşılan o ki Brawn GP’nin BGP001 aracı, Williams ve Toyota’yı difüzör konusunda takip ederek bir üst düzeye çıktı.

Bununla birlikte aracın bu denli rekabetçi görünmesinin tek bir parçaya dayandırmak da basite indirgmek olur ve bazı padok uzmanları, Mercedes motorlu aracın aerodinamik pakedinin çok iyi olduğunu belirtiyor.

Alman gazete Bild’deki karikatürde Albert Einstein’e benzetilen Ross Brawn: “Diğer takımların, fikirlerimizi kopyalaması biraz zaman alacak, eğer tam yapabilirlerse”


Yorumlar

  1. "Alman gazete Bild'deki karikatürde Albert Einstein'e benzetilen Ross Brawn: "Diğer takımların, fikirlerimizi kopyalaması biraz zaman alacak, eğer tam yapabilirlerse" tam manasıyla gözdağı vermiş rakiplerine R.Brawn takdir ettim zaten bilinen birşeydi R.Brawn benim gözümde aerodinamik profesörü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir