Ricciardo vs Vettel: Galibiyet Karşılaştırması


Yorumlar

“Ricciardo vs Vettel: Galibiyet Karşılaştırması” için 5 yanıt

  1. starttı gerilerden alıp finnishi 1. görmeyi en iyi rai biliyor doğruya doğru alonso fanı da olsam da bunu söylemem gerekir

  2. sevseniz de sevmeseniz de ortada 4 defa üstüste şampiyon olmuş, 39 galibiyet sahibi bir vettel var. küçümsemek ancak küçümseyenin küçüklüğünü ortaya koyar. boncuk dizer gibi galibiyet almak aciziyetin değil, mükemmel konsantrasyon, araç-sürücü bütünleşmesi, çok çalışmak ve elbette büyük bir yeteneğin sonucudur. vettel’i itin bi tarafı yapmanın bir manası yok, daha iyisini yapan varsa beri gelsin. geçen senenin red bull’u gibi duran mercedes’de yere göğe konulmayan hamilton’un boncuk dizer gibi galibiyet alması gerekirken, hemen hemen her sıralamada ve her yarışta bir saçmalamasını, bir hatasını görüyorsak eğer, burun kıvırdığınız, “hızlı araçla herkes galip gelir şampiyon olur” diyerek küçümsediğiniz vettel’in senelerce ortaya koyduğu performans karşısında azıcık saygı duymak da boynumuzun borcu olmalıdır. görüldüğü gibi hızlı araçla şampiyon olmak öyle sandığınız gibi “çocuk oyuncağı” filan değilmiş.

    ricci’nin galibiyetlerine gelirsek,
    biri ham’ın yarış dışı kaldığı, rosberg’in fren arızasıyla süründüğü kanada,
    biri ham’ın pitten başladığı, rosberg’in SC periyorunu kaçırıp 1 tur geç pite girerek son sıralara düştüğü macar yarışı,
    diğeri de hamilton’un lastik patlatıp rosberg’in kanat kırdığı belçika yarışı.

    asla küçümsemiyorum ama Abdullah’ın dediği gibi bu galibiyetlerin hangi koşullarda geldiğini de göz önünde bulundurmak lazım. red bull zaten mercedes hariç kalan takımların en iyisi pozisyonunda aşağı yukarı,yani beklenmeyen bir durum değil bu sonuçlar.

    vettel’in de giridin en arkasından gelip yukarıda bitirdiği yarışlar var; aklımda olanlar abu dhabi gibi, brezilya gibi, singapur gibi.

    bu yıl vettel’in bazı sorunları var, neler olduğunu muhtemelen takım içindekilerden başka kimse bilmiyor. ama bu sıkıntılar asla vettel’in geçmişte elde ettiği ve şu an yarışan hiç bir pilotun sahip olmadığı başarıları gölgeleyemez. örneğin, raikkonen’in iyi sonuçlar alamamasını aracında rahat olmadığına, rahat süremediğine bağlıyor ve bunu raikkonen’in bir sorunu olarak görmüyorsak eğer, bu yıl vettel’in aracında kendini rahat hissetmemesi ve sürüşünü ortaya koyamamasını da aynı “geçerli mazeret, elde olmayan durum”muş gibi kabul etmeyi gerektirir tarafsız olmak. geçici bir durumdur, ne vettel’in kabiliyetleri körelmiştir, ne de aslında “kabiliyeti hiç yoktur” tezinin bir ispatıdır. bunlar ancak vettel’in kısa zamanda, genç yaşına karşın elde ettiği devasa (evet devasa, yanına yaklaşabilen bir daha varsa buyrun söyleyin) başarıların verdiği rahatsızlığın bir belirtisidir.

  3. Şunu da kesinlikle göz önünde bulundurmamız gerekir ki Vettel giridin 2. yarısından kalkıp özellikle 2012’de çok defa podyuma çıkmıştır ve 2. olmuştur. Geriden gelip yükselmek Ricciardo’da has bir özellik değildir.

  4. adil bir kıyaslama değil. ricciardo’nun kazandığı yarışlarda ortaya çıkan şartlara da bakmak lazım ilk 3 dışından kazandığını hem de bunu mercedes dominasyonunda yaptığını biliyorsak. Normal şartlarda gelen galibiyetler değildi.

    1. vettelin aracında arızasız geçmiyo her yarış bi sorun çıkıyo bu hafta olduğu gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir