Massa Alonso’ya McLaren’e Geçmemesini Tavsiye Ediyor

Felipe Massa, eski takım arkadaşı Fernando Alonso’ya şimdilik Ferrari’de devam etmesi ve McLaren’e geçmemesi tavsiyesinde bulunuyor.

2010’dan 2014’e kadar Ferrari’de Fernando Alonso’nun takım arkadaşı olan ve bu sene başında Williams’a geçen Massa, eski takımı ve Alonso için bazı yorumlarda bulundu.

Ferrari’deki değişiklikler için Massa “Orada olanlar dürüst olmak gerekirse beni şaşırtmıyor. Dürüst olmak gerekirse Ferrari için sadece iyi şeyler diliyorum.” dedi.

Alonso’nun kendisi gibi takım değiştirmesinin gerekip gerekmediğinin sorulması üzerine Massa “Hayır. O benden farklı. Onun yerinde olsaydım McLaren’e gitmezdim. Mercedes’e evet. Red Bull’u bilmiyorum. Sadece kazanabileceği takıma gitmeli. McLaren ve Honda iyi olacaktır ancak gelecek sene kazanamazlar.”

“Alonso aptal değil ve ne yapacağını bilir. Gelecek sene Ferrari’de olacaktır nacak asla ne olacağını her zaman bilemezsiniz.” dedi.

Massa son olarak 2007 ve 2008’deki takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in Fernando Alonso karşısındaki sıkıntılarına değindi.

Massa “Alonso’ya yakın olmak için mükemmel iş çıkarmanız lazım. Mükemmel olmanız lazım. Onun durumu beni şaşırtmıyor.” dedi.


Yorumlar

“Massa Alonso’ya McLaren’e Geçmemesini Tavsiye Ediyor” için 12 yanıt

  1. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Çaylak Bottas’tan fark yiyen çocuk değil mi bu?

    1. dünya şampiyonu takım arkadaşına fark atan çocuk bu.
      çok mu uğraştın unutabilmek için?

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Kimi Raikkonen’in hanesinde 1 dünya şampiyonluğu var. Ancak Massa’nın 2008’de kaçan tek şampiyonluk fırsatının f1 tarihinde hiçbir zaman şampiyon olarak anılmamasına sebep olduğu ve bunun nasıl bir yara açtığı da ortada. 2008’de yine politik oyunlarla Massa’ya ayrıcalık tanıyan Ferrari’nin durumundan bahsetmeyeceğim çünkü Alonso’nun gelişiyle Massa’ya yapılanlar Ferrari’nin nasıl pislik bir takım olduğunu göstermişti.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Massa mantıklı konuşmuş.Bence onu dinlemeli hem zaten o da bunun farkındadır 🙂

  3. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Felipe, sana ne? Alonso kendi başına düşünemiyor zaten

  4. bu massayı güdük necmiye bir benmi benzetiyorum

    hem görseli hemde tutum olarak

    habire bir yerlere çomak sokmakta…

  5. Mclaren’in durumu belirsiz. Honda’nın ilk senesinde iyi motor yapacağı da belirsiz. Böylesine riski kim alsın ki? Mclaren olur da seneye hızlı bir araç yaparsa ve pilotları eksik kalırsa hızlı pilotlar peşinde koşacaktır elbette, zaten milletin kontratı da seneye bitiyor. Haa Ferrari bu kafayla iyi olabilir mi? Allison çalışmaya başladı. Sıralama performanslarını yükseltmeliler, ancak sıralama özürlü iki pilotla bunun olması için Brawn GP aracı gibi birşey yapmalılar.

    Alonso taraftarlarının yorumları artık höh dedirtmeye başladı. Tamam taraftarlık güzeldir, pilotun/takımın kazanınca sevinirsin ama gelip burada lülülü yapmak başka birşeyi açıklıyor. Bunlar listeden bakarlar en iyi pilot kim, kim kazanıyor, en çok kim şampiyon olmuş… Sonra kafadan onu tutmaya başlarlar. Hani kazanacak diye o partiye oy veren vatandaş hesabı. Ezileni tutmak bile daha mantıklı la 🙂

  6. Raikkonen ‘in durumundan ziyade sen önce kendi durumuna bak

  7. Buraya en cok massathebest arkadasimizin yorum yazmasini sabirsizlikla bekliyorum 😉

    Hani Alonso be taraftari kendi kendilerini basari olmadan basarisizlikla tatmin ediyormus ya….
    Al birinci agiz Massa neden diyemiyor ki hep Fernando kollandi, hep benim aracim test araciydi, hep beni engellediler onu yukselttiler? Neden demiyor veya diyemiyor? Gerci senin onadan bir teorin vardir 😀 Cok merak ediyorum…

    Herseyin bir aciklamasini yapiyorsun ya bunuda yapsana, bak pilotun diyor ki Fernando ile Kimi arasindaki farka sasirmadim cunki ona yakin olmak icin olmaniz gerekli* tabi sen buna muhtemelen dersin ki* massa nin demek istedigi hep alonso kollandigi icin 2. Pliotun bunu asmak icin superman olamasi gerektigi… Demek istiyor dersin 😀 uzun uzun cumleler kuruyorsun ama hepsi laf kalabaligi 10 cumlen varsa icin de f1 le alakali olani 5 kelime digerleri alonso ya uc kagitci yada duzenbaz 😉

    Birakin bu isleri arkadaslar sonucta f1 de tabiki cok kotu pilot yok basi cekenlerde zaten malum zaten…

    Her tartismanin sonucunda bazi Fernando fani arkadaslar hep sunu sordu, tamam biz sacmaliyoruz abartiyoruz, fernando biraz balon veya kotu ama griddeki tum pilotlar, tum takim patronlari, emekli olanlar eski takim arkadaslarida dahil 4 senedir neden hepsi Fernandoyu seciyorlar veya bir tanesi bile kotu demiyor? Diye sorduklarinda dumur oluyorsunuz vallah birakin artik bu isleri eglenmenize bakin bu kadar stres sizi ya verem eder ya kanser allah korusun 😉

    1. yourumlarına katılsam da birine direkt olarak tahrik edici şekilde yazman hoş olmamış

      1. Haklısın Alper… fakat ben buraya yabancı forumlardan geldım, son ıkı fıkırlerım ve yorumlarım harıc kımseye dırek konustugum bır durum yoktu, ama anladım ki sitedeki bazı arkadaşların sevıyesı ve anlama şekli ancak boyle oluyor maalesef…. zaten bır buna bırde dıger haberdekı yorumuma cevap veren olmamıs gercı sımdı boyle yazdım dıyede ususen olur 😉

        Her neyse ben ne kımı taraftarıyım ne Alonso ama okadar kör arkadaş varkı inatla onu kaile almamak yerıne cevap verdırecek kadar sacmalıyorlar.. rahatsız edıcı seyler konustuysam ozur dılerım…

  8. Massa “Alonso’ya yakın olmak için mükemmel iş çıkarmanız lazım. Mükemmel olmanız lazım. Onun durumu beni şaşırtmıyor.” dedi.

    Massa kısaca durumu özetlemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir