İngiliz Basını Yeni Sisteme Ateş Püskürdü

yazar:

kategori:

2009 pilotlar şampiyonunu belirleme adına puan sisteminde FIA’nın sistemde değişkliğe gitme kararı, F1 çevresi tarafından pek hoş karşılanmadı.

Prensipte en fazla puan toplayandan ziyade en çok kazananın şampiyonluğa ulaşmasını sağlayan bir sistem olmasına rağmen FOTA, sadece ilk iki sıra arasındaki puan farkını 2’den 3’e çıkarmayı istiyordu.

Bu sisteme karşı basında da tepkiler oluştu.

The Guradian: “Pilotları galibiyet için cesaretlendiriyor olsa da eğer FIA bu kusurlu planını sırf takımları terslemek ve onları hizaya getirmek için uygulayacaksa bu utanç vericidir.”

Geçen sene eğer bu yeni uygulama geçerli olsaydı Lewis Hamilton yerine Felipe Massa şampiyon olacaktı. Bu konuya işaret eden Daily Mail: “Yarış patronları Hamilton’u dışarı mı atmak istiyor?”

Daily Telegraph’a konuşan eski pilot ve şimdilerin yorumcusu Martin Brundle: “Tek sahip olabileceğimiz şey heyecanlı geçecek daha fazla yarış ama daha hak etmiş bir şampiyonun ortaya çıkıp çıkmayacağını göreceğiz”

Geçen hafta FIA Başkanı Max Mosley’in, Tony Blair’den daha iyi bir İngiltere Başkabakanı olacağını söyleyen F1’in patronu  Ecclestone, yeni planı desteklediğini açıkladı.

Ecclestone: “Teklif ettiğim şey de buydu, sadece 2. ve 3.’ye de ödüller vardı”

“Bu şekilde pilotlar, ikincilikta kalmak yerine galibiyet için çok zorlayacaklar. Gerçek yarışma olacak. Bu, spor ve taraftarlar için iyi.”


Yorumlar

  1. Bu hem sporun ruhuna aykiri hemde centilmenligin, gecen sene singapurda piquet in kazasina insanlar ne senaryolar yazdi, belki haklilardi da, bilemeyiz ama bu sistem olacaksa bu sezon ikinci pilotlar icin cok senaryo yazilacak demektir.. Fia son zamanlarda cikardigi kurallarin surekli yanlis ciktigini hepimiz goruyoruz, hala bir guvenlik araci periyodunu duzeltemediler, kural yazarken yeterince dikkatli olmadiklari acik, bilmiyorum nasil olacak..

  2. Yavuz Balcı avatarı

    düşünsenize nakajima 5 yarış kazanıyor ferrari McLaren veya başka takımlar birbirini yiyor.nakajima 5 yarış dışında yan gel yat şampiyon ol.pehhhhh.griddeki 20 pilota da ayırmadan haksızlıktır bu.açıkcası ben McLarenciyim eğer lewis veya kova başka bir pilottan daha az puan toplayıp şampiyon olacaksa olmasın kardeşim.

  3. rüştü yılmaz avatarı
    rüştü yılmaz

    ben artık formula 1 den şüphe duymaya başladım Ecclestone ve mosley bu arenada istedigi gibi at koşturuyolar, kimsede çıkıp bişey diyemiyor anlamıyorum bu fotayı ses çıkarmayacaktınızda neden fota diye bişey kurdunuz

  4. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bu karar bu sporun centilmenlik ruhunu baltalayacak.. Kazanmak için her yolu mübah sayan patronlar (ki bu açık ara Briattore'dir )şimdiden her iki veya üç yarışta bir nasıl kazanacağının formulü üzerinde çalışıyorlardır.. zaten Takım puanlarının öteden beri bir değeri yoktu.. Bir yarış kazan 2 yarış yat, artık yeni slogan bu ( ve belkide yeterince yağış yağarsa iddiasız bir pilot ömrü boyunca kazanabileceği puanları bir sezonda kazanılabilir

  5. Erhan Erhan avatarı

    Bence süper bir uygulama en basitinden geçen sene son yarışta hamilton 5.liğe değil de kazanmak için yarışacaktı yarışı kim kazanırsa şampiyon o olacaktı

  6. helal be ingilzler:)) bu kadar sacma bir sistem olmas. eski puan sistemine dönecktir ble giderse 12 , 9 7………… gibi.f1 mahvediolar…

  7. helal be ingilzler:)) bu kadar sacma bir sistem olmas. eski puan sistemine dönecktir ble giderse 12 , 9 7………… gibi.f1 mahvediolar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir