Ecclestone'a Göre Yeni Sistem Button'a Yarayabilir

yazar:

kategori:

Sporun ticari patronu Bernie Ecclestone’a göre Formula 1’deki yeni puan sistemi ile Jenson Button bu yıl dünya şampiyonluğu konusunda ciddi tehdit oluşturabilir.

FIA’nın dün yaptığı açıklamayla birlikte 2009 yılından itibaren pilotlar şampiyonunu sezon içinde pilotların kazandığı Grand Prix sayısı belirleyecek buna göre Ecclestone Brawn GP’nin sezon öncesi gösterdiği performansı da göz önünde bulundurarak Button’ın en favori adaylar arasında mücadele edebileceğine inananıyor.

Avustralya Grand Prix’i organizatörlerinin basın toplantısında autosport.com’un dünya şampiyonluğu konusunda tahminleri sorulduğunda Ecclestone: ” Korkunç derecede yeni kurallara bağlı olacağını umuyorum, fakat eğer Button doğru şeylere sahipse ilk üç yarışta belkide Jenson’ın galibiyetlerini görme şansımız olabilir.”

” Artık şampiyonu puanlar belirlemeyecek. Eğer cebinde üç yarış galibiyeti olursa bu kötü olmaz bununla birlikte eski kazananlar Fernando, Kimi, Felipe ve Lewis’i de unutmamanızı umuyorum.” dedi.

Ecclestone, Brawn GP’nin erken zamanda iyi sonuçlar alacağına inanıyor fakat bununla birlikte en büyük rakipleriyle işinin kolay olmayacağını çünkü sezonun açılış yarışı Avustralya’da BGP001’in difüzörün yasallığı konusunda muhtemel tepkiler olacağından endişeli olduğunu söyledi.

Bazı büyük takımlar şu anda ifüzör tasarımlarının yönetmelikler dahilinde olup olmadığını soruyor ve autosport.com bir takımın FIA’dan konu ile ilgili bir açıklama yapma talebinde olduğunu düşünüyor. Ecclestone difüzör tartışmasının yalnızca Melbourne’de baş göstereceğine inanıyor.

” Melbourne’de kim kazanırsa kazansın onların usulsüz şeyler yaptıklarının konuşulacağını garanti ediyorum. Bu bağlamda iki takım gibi görünüyor belki de üç, şu anda Toyota ve Brawn diğer takımlara oranla yönetmelikleri farklı yolla yorumladılar.”

” FIA şu anda yorumların doğru olduğunu söylüyor fakat diğer bazı takımların Melbourne’den önce itiraz etmeleri mümkün. Bu yarışı etkilemeyecek fakat ardından görüşülmüş olacak.”


Yorumlar

  1. erhan aydın avatarı

    arkadaşlar yarışlar trt de,bu kesin haber…

  2. ferrari kimi avatarı

    Yarislara 1 hafta kaldi. Yarislari hangi kanalin verecegi belli oldu mu????????

  3. bence yeni sistem 2009 yılı boyunca hep eleştrilecek…bence iyi bir sistem olmadı bu :S bu arada arkadaşlar F1 yayın hakkı kimde bilen varmı ?????

  4. herkes button a yarasın diye bekliyordu zaten… ne kadar saçma oldu ya bu iş. habire kural değiş dur. oh walla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir