Q3’e Kalamayan Button Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

McLaren’den Jenson Button, 11. olarak Q2’de elendiği Singapur sıralama turlarının ardından hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

“Özellikle Q1 sırasında yaptığımız güçlü gelişimi göz önünde bulundurursak Q3’e kalamamış büyük hayal kırıklığı oldu.”

“Q2’de son bölümde epey zaman kaybettim. Lastikleri kilitledim ve virajı genişten döndüm. Bu bana yakın sıralama turlarında biraz zaman kaybettirdi. Ama ilk 10’a kalsak bile daha fazlasını yapmanın zor olduğunu düşünüyorum”

“Yeterince yol tutuş yoktu. Bununla mücadele ediyordum. Q1’den Q2’ye geçerken zaten maksimum ön kanat ayarı istemiştim. Fakat 2. seansta pistte yol tutuşu arttıkça zorlandım çünkü ön taraf yeteri kadar tutmuyordu. Bu yüzden motor freni ve difransiyeli kullanarak turu telafi etmeye çalıştım. Fakat bu yeterli değildi”

Kevin Magnussen ise daha fazlasını yapmasının mümkün olmadığını söylüyor.

“Daha fazlasını yapabileceğimizi sanmıyorum. Burada yeterince hızlı değiliz. Bu yüzden umarım yarın daha fazlasını yapmamıza yardımcı olacak güvenlik aracı periyotlarıyla birlikte birkaç sıra daha kazanabiliriz”

“Birkaç sıra daha ileri çıkabilmek için fırsat görürsek neden bu şansı değerlendirmeyelim ? Her zamanki gibi elimden geleni yapacağım. Kaybedeceğimiz pek fazla birşey yok. Umarım bazı faydalı puanlar alabiliriz”

 

https://www.youtube.com/watch?v=ozvJQWQHAb4


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir