Alonso ve Trulli Sistem Değişikliğini Eleştirdi

yazar:

kategori:

İki dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso, sezon başlamadan hemen önce FIA’nın açıkladığı kural değişikliğini eleştirdi.

Yönetim kurulu Salı günü, bu ay sonunda başlayacak sezondan itibaren geçerli olmak kaydı ile pilotlar şampiyonluğunuı belirlemede yarış galibiyetleri sayısının ilk olarak göz önünde bulundurulacağını açıklamıştı.

Bu karar ile eğer bir pilot rakiplerinden daha fazla puan alsa bile yarış galibiyeti az ise şampiyon olamayacak.

Alonso, bu kural değişikliğinin spora faydalı olmayacağına inanıyor ve FIA’yı, takımlara, pilotlara ve taraftarlara kulak vermediği için eleştiriyor.

Bununla birlikte Formula 1’in geleceği için de endişelenen Renault pilotu, yakın gelecekte bazı kuralların hâlâ değiştirilebileceğini umuyor.

Alonso: “Sporun kurallarında sürekli olarak değişiklik ihtiyacını anlamıyorum. Bu gibi kararların sadece taraftarların akıllarını karıştıracağını düşünüyorum”

“Formula 1, takımlar, sponsorlar, pilotlar ve hepsinin ötesine dünya çapındaki taraftarlar sayesinde 50 senedir var oluyor ve (taraftarların) hiçbiri, görüşlerini FIA önünde ifade edemedi.”

“Başlamak üzere olan etki edecek kararlarla ilgili pek değil ama önümüzdeki yıllarda rekabetin geleceğine etki edecek olanlardan endişe ediyorum”

“Umarım bir şekilde kısa zaman içinde bu ölçütler tekrar gözden geçirilir.”

Fernando Alonso’nun Renault’taki eski takım arkadaşı Jarno Trulli de bu hafta Dünya Motor Sporları Konseyi’nden çıkan kararın olumlu herhangi biryanı olmadığı gibi olmusuz bir çok getirisinin olduğunu belirtti.

Trulli: Formula 1 kendini yok etmek istiyor gibi görünüyor ve biz de başka şampiyonalarda yarışmak zorunda kalacağız.”

34 yaşındaki Trulli, 2002 ve 2004 sezonuna benzer bir durum oluşmasında şampiyonun daha da önce belireneceğini işaret etti.

Trulli: “Kamuoyuna dahasını vermeye çalışmak doğru olan şey ama bu, Formula 1’in ruhunu zedelememeli. Çok  ama çok endişeliyim”


Yorumlar

  1. ne diyebilirimki kesinlikle sonuna kadar haklılar

  2. ne diyebilirimki kesinlikle sonuna kadar haklılar

  3. benim favori puanlama sistemim
    15-10-8-5-4-3-2-1

    bu sistemle hem podyuma çıkanlar daha avantajlı durumda 3. 6 4. 5 puan almıyor, yarışı kazanan ise en avantajlı olan tabiki… 12-9 da bence yetersizdi…

  4. Güzel açıklama 'raikkonen_kimi raikkonen_kimi' ve 'Silver Arrow' kardeşlerim. Ben de hemen hemen hepimiz gibi puanlama sisteminde araların açılmasından yanayım.

  5. Alonso gibi istikrarı seven pilotlar bu durumdan çok etkilenecek gibi duruyor…

  6. Silver Arrow avatarı

    kesinlikle harika açıklamalar. hem takımların, hem de taraftarların duygularına tercüman olmuş.

    ayrıca sıralama turlarına ya da en hızlı tura puan verilmesi gibi bir yaklaşım bana formula 1'in ruhuna çok aykırı geliyor. formula 1'i diğer serilere benzetme çabasını yanlış buluyorum. neden en popüler olan başkalarına benzemek istesin ki? formula 1'de esas olan yalnızca hız olmamalı. bu bir takım sporu. pilot-otomobil-hız-dayanıklılık-strateji. bunların hepsini en doğru şekilde harmanlayan yarışı kazanıyor zaten. bunların arasından ''hız''ı çekip onu ödüllendirmek bana ters geliyor.

    ayrıca fota'nın önerisi çok makuldu bence. arkadaşlar arasında ''puanlama da şöyle olsa!'' dediğimiz türdendi. 12-9-7-5-4-3-2-1… hem birinciyi diğerlerinden ayırıyor, hem de formula 1'e darbe vurmuyor…

  7. raikkonen_kimi raikkonen_kimi avatarı
    raikkonen_kimi raikkonen_kimi

    dün bazıları demiştiki: takımların 8 motor hakkı var kullanır kazanır diger yarışlarda garanti eder sezon ortasında şampiyon belli olur vs ama bir takım yapıyorsa diğer takımlarda yapar bu durumda bir işe yaramaz ayrıca kazanacağının garantisi de yok+sezon ortasından sonra dğer yarışlar da motorun önemi artıcak çünkü puan eşitliğinde 2 niliklere ve diğer derecelere bakılacak ve motor cezası alıp ilk yarışlarda kullandıktan sonra daha sonra alınacak 6 7 ve ya 8 in cilik büyük bir dezavantaj olucak + kazanma garantiside olmadığı için iyi bir taktik değil.bununla beraber ferrari ve bmw yi en büyük aday olarak görüyorum ilk 3 yarış için toyota da oldukça iyi göründü fakat pilot kalitesi olarak podyum+zafer için evet ama şampiyonluk için %0 şans..bununla beraber iki önemli soru var kafalarda..renault ne kadar iyi?alonso oldukça rekabetçi fakt ralf piquetin yanında senna kalıyor o kadar kötü bir ikinci pilot u var renault un….mercedes derecesini geliştirdi deniyor o kadar piz üstü zaman kaybettilerki onlarında dahil olması australia dan sonra olucak gibi görünüyor yada malezya fakat bunula birlikte sorun çözüldüyse ilk yarıştada dahil olabilrler faka derecesi geliştiği dedigi kovalainen in nakajima arasındaki fark…asıl araç karşılaştırması için hamilton-rosberg daha belirgin olurduki derecelerib bir günde bu kadar + – olamsı pek mantıklı değil iki takım adınada eger mercedes iyiyse bu kadar rosberg te etkili zamanlar yapmıştı bu durumda bu ikili gruba williams ı da ekleyebeilriz…diğer bir soru ise redbull ve brawn gp ne kadar iyiler?vettel ne yapacak?brawn gp hızlı ise ki hiç sanmıyorum! ilk 3 4 yarışta avantaj elde edebilirler yanlız f1 i öyle bir duruma getirdilerki force india bile kazansa kimse şaşırmayacak…araçlar hoş ve temiz fakat hala ön kanatlar çok büyük geliyor bazı açılardan mesela arka kanat küçülmüş zaten ön kanat aynı kalabilirdi yada çok daha az genişleyebilirdi go cart modeline gerek yoktu bence…puan sistemi ise 15-10-8-6-5-3-2-1 olsa ve pole alana ve hızlı tura +1 puan verilseydi çok daha güzel bir sistem olurdu 1 2 3 ün arası oldukça açık işte bu zaman zorlarladı çünkü f1 bir lig ve istikrardır yoksa jpm de şampiyon olurdu ralf te dc de rubenste…şu anda f1 de şampiyon olucak ve olan kimi massa lewis ve alonso nun dışında potansiyel oplarak sadece vettel var…kubica yı ve nick i bu diğer gruba yakıştırıyorum ben… sonuçta trafsız olraka bir pilotun 4 yarış kazanıp 13 kere yarıs dısı olmasını mı tercih edersiniz (örnek trulli) yoksa rakip takımdan (benim için örnek hamilton) 3 yarıs kazanıp 6 ikinci 5 üçüncü olup kazanmasımı?yeni sistemin de + ları var ama bence benim yazdıgım sistem hem eski sistemlerden hemde tartısılan sistemden 10-9-7 ….. hemde bu son sistemden çok daha iyi bence…okumayı genel olarak sevmeyen bir milletiz ama görüşleriniz görmek isterim

  8. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    "Sporun kurallarında sürekli olarak değişiklik ihtiyacını anlamıyorum. Bu gibi kararların sadece taraftarların akıllarını karıştıracağını düşünüyorum"
    ne güzel söylemiş ama..Mosley ve ecclestone derhal defolup gitmeli yaşlandıkça saçmalıyorlar.Neden izleyiciye kulak verilmiyor.Puan depişikliği yeterli ve adil olurdu ama bu şekilde gerçekten istikrarlı olan takımlara yazık olacak.

  9. En mantikli aciklama Alonso`dan geldi..
    “FIA'yı, takımlara, pilotlara ve taraftarlara kulak vermediği için eleştiriyor.“

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir