Dennis "Kimseyi Sorumlu Tutamayız

yazar:

kategori:

McLaren patronu Ron Dennis, Çin Grand Prix’inde Lewis Hamilton’ın yarış dışı kalmasında kimsenin sorumlu tutulamayacağını söyledi.

Hamilton’ın Shanghai’de şampiyonluğunu ilan edebilme şansının olmasına rağmen, neredeyse bittik yağmur lastikleriyle pite girmeye çalışırken bütün planları harap olmuştu. Dennis bunun sadece bir yarış sonucu olduğunu düşünüyor.

" Birisinin hata yaptığını söylemek abartı olur. Pilotlarımız arasında çok rekabetçi bir sezon geçiriyoruz bu tip olaylar diğer yarışta da olabilir."

" Liderliğimizi korumak için çok hevesliydik. Kimi ile farkı korumak Hamilton için kolaydı. Uzun bir süre aynı lastiklerle yarıştı. Fernando Alonso ve her iki Ferrari pilotu Lewis’ten sonra pite girdiler. Ne bizim ne de Lewis’in herhangi bir şeyi çarpıcı bir şekilde yanlış yaptığımızı düşünmüyorum. Pistin yüzeyi pit alanı girişinden oldukça kuruydu. Farklılık yaratan buydu."

" Daha erken pit stop yapabileceğimizi söylemek kolay ama farklılık yaratacak mıydı? Herkes aynı şeyi düşünüyordu. Geçen sene Alonso, intermediate (geçiş) lastiklerle giderken aniden ufalanma sorunu yaşadı ve çok sıradışı bir şekilde yavaşladı."

" Zirvedeki takımlar, Ferrari ve kendimiz,kuru zemin lastikleriyle yağmurlu zeminde yarışı bitirmeye çalışıyorduk."

Dennis’in söylemiş olduğu ilginç bir konu ise takımın Hamilton’ın lastik değişimi ile ilgili kararı düşünürken, Ferrari’nin ne yaptığı ile ilgili değil, Alonso’nun ne yaptığına odaklanılmış olması.

" Yağmur çok büyük bir problemdi ve Hamilton’ın lastiklerinin durumu çok kötüydü. Kimi ile ilgili endişelenmiyorduk. Kimi ile yarışmıyorduk, biz aslında Alonso ile yarışıyorduk."

" Kimi’nin yarışı kazanıp Lewis’in ikinci sırada bitirmesi yeterliydi. Bunu asla bu şekilde hesaplamadık."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir