Nelson Piuet Jr ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Nelson Piquet Jr: "Kelimelerle ifade etmesi zor. Her genç pilotun arkasında uzun yılklar süren sıkı çalışmanın, kendini adamanın ve Formula 1’e odaklanmanın olduğunu görmüyor. Küçüklüğümden beri Formula 1’de rekabet etmeyi hayal ediyorum ve sonunda bunu başardım. Yeni bir dönemin başlangıcı bu ve Sezonun başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum"

Bu sürüşü almanda baban ne kadar önemliydi?

Piquet Jr: "Başarımın bir kişiye bağlı olduğunu söylemek, kariyerim boyunca beni destekleyen bütün insanlara haksızlık olur. Babam, benim referans noktam oldu ve olacak. Onun desteği, kariyerimin başlarında, GP2’ye giden yolda önemliydi.

"Ama Formula 1’e girmek, ünlü bir soyaddan fazlasına ihtiyacınız var. Renault, kendileri adına yarışmam için bana bir fırsat verdi ve bunun nedeni, başarabilecek yeteneğe ve potansiyele sahip olmamdır. Testlerde nasıl performans gösterdiğimizi, karakterimizi ve aracın ne konfigürasyonda olduğunu takım biliyor. Formula 1’de dikkate alınan budur"

Baban, 3 dünya şampiyonluğu elde etti. Bu, kaçınılmaz mukayeseyi nasıl idare edeceksin?

Piquet Jr: "Yarışmaya başladığımdan itibaren bile, Nelson Piquet’in oğlu olmanın baskısını hissettim. Babam, sporda bir efsanedir ve bu beni gururlandırıyor, dünya çapındaki bir çok sevenleri gibi. Eğer ben bugün buradaysam nedeni, yetenekli olmam ve bir Formula 1 pilotu olmak için doğru motivasyonla sıkı çalışmamdır. Şimdi insanlara, benimle gurur duymak için bir çok şey vermeyi umut ediyorum"

Formula 1 kariyerine ING Renault F1 Takımı ile başlaman, senin için iyi bir fırsat mı?

Piquet Jr: "Muhtemelen en iyisi. ING Renault F1 Takımı, üst düzey bir takım. İki dünya şampiyonluğu kazandılar ve zirveye geri dönmek için azimliler. Üçüncü pilot olarak takımla geçen bir yılın ardından herkesi tanıyorum ve takımda kendimi rahat hissediyorum. Onların çalışma şeklini biliyorum ve Formula 1’e başlamada benim için muhtemelen en iyi yol bu."

SEnden, bir Formula 1 pilotu olarak ilk senende neler bekleyebiliriz?

Piquet Jr: "Kariyerim boyunca mümkün olan en iyi sonucu başarabilmeye odaklandım ve Formula 1’e olan yaklaşımımın da içeriği budur. Renault’un bana olan inancına karşılık verebileceğim konusunda kendime güveniyorum. Mümkün olan en iyi sonucu amaçlayarak her yarışa gittim. Ama ayaklarım yere basarak"


Yorumlar

  1. Hamilton'un nesini kıskansın,sorabilir miim,kıskanılcak bişei olanlar kıskanılır,boş olanlar deil ???? !!!! ….

  2. bence hamiltonu kıskanan beceriksizin teki ayrıca çok bencil.

  3. çok pozitif bi kişilik bnce.başarılar ona alonsoyla birlikte..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir