Ecclestone Muhalif Takımlara Uyanmalarını Söyledi

yazar:

kategori:

F1’in önde gelen takımlarının çoğu, 2010 için önerilen bütçe sınırı seçeneğinin açıkça karşısında yer alıyor ama Bernie Ecclestone, FIA’nın bu düşünceyi daha da ileri götürmesi gerektiğine inanıyor.

Ecclstone: “Belki de 30 milyon bunun için biraz fazla düşüktür.”

2010 kuralları ile ilgili bu haftaki duyurunun ardından takımlar birliği FOTA ile sporun yönetim kurulu arasındaki ayrıklık daha da büyümüş oldu.

Formula 1’in ticari haklarının temsilcisi Ecclestone, endişelerini tartışmak için takımlar görüşmeye hazır olduğunu söylemesine rağmen bu konuda kimin yanında olduğunu da gizlemiyor.

Ecclestone: “Takımlar uyanmalı. Gerçek şu ki temel olarak mühendisler tarafından yürütülüyorlar. Hepsi, diğer herkesten daha zeki olduğunu kanıtlamak istiyor. E böylece ne olu? Maliyetler artar”

“Takımlar kötü bir şekilde tekpi verdi, çünkü 2010 için teknik kuralların ne olacağını henüz okumadılar. Bunu senelerdir söyledim: takımların rekabetçi olmak için harcadıkları parayı düşürmeliyiz.”

Ferrari’den Montezemolo Perşembe günü, kural değişikliğine olan muhalefetini ileriye taşıdı.

Montezemolo: “Szon öncesinde bu hareketi gerçekten saçma ve tehlikeli buldum; kredibiletimiz, takımlar, üreticiler, taraftarlar, gazeteciler ve sponsorlar için çok olumsuz”

“Bu ortamın daha güvenilir hale gelmesini isterim.Takımlar maliyetleri zaten %50 azaltmışt.”

“Daha sakin bir ortam yaratmak ve sürekli olarak sorun, endişe yaratacak kuralları değiştirmenin önüne geçmek önemli.”


Yorumlar

  1. fota toplanıp kendi serisini kurma kararı alsın en iyisi. bu ne ya. kazandan pompayla para çekip takımlara sünger sıkan herif değilmi bu. şu geçen koca zaman boyunca boşuna konuşturdular. kırsınlar artık kalemini

  2. O takimler bi uyanacak goreceksiniz hanyayi konyayi, ne fom kalacak ne fia..

  3. Muhalif takımlara bak hele: Ferrari, McLaren, Renault. Bunlar muhalif olduklarını yüksek sesle beyan edenler; bi de muhalif olup beyan etmeyenler var, geriye bişey kalmıyor zaten. Ecc fazla direnemeyecek çünkü kazan epey ısındı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir