Alonso: “Ricciardo’ya Yeteri Kadar Yaklaşamadım”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Singapur yarışının güvenlik aracından sonraki periyodunda lastikleri nedeniyle Daniel Ricciardo’ya yeteri kadar yaklaşamadığını söyledi.

Güvenlik aracından önce 2. sıraya kadar çıkan Alonso, güvenlik aracı girdiğinde sert lastikler için pite girdikten sonra yeni lastiklere rağmen öndeki Red Bull sürücülerini geçemedi ve 4.lükle yetinmek zorunda kaldı.

Alonso “İlk başta tek set lastikle yarışı tamamlamanın zor olacağını düşündük bu yüzden güvenlik aracından sonra bir kaç tur lastiklere dikkat ettik.”

“Ancak ardından Red Bull’ların pite gelmeyeceğini anladık. 12. turdan yarış sonuna kadar atak yapmaya çalıştık. Ricciardo ile farkı kapattım ancak sert lastiklerle yol tutuşu daha azdı.”

“Red Bull’dan daha yeni lastiklere sahiptim ancak Ricciardo’ya göre yol tutuşum daha azdı. Hamitlon pitten çıktığında yeni lastiklere sahipti. Vettel’in 24, Ricciardo’nun 25 benimse 21 turluk lastiklerim vardı. Aramızdaki fark pist üstünde geçmemi sağlayacak kadar büyük değildi.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ricciardo’ya Yeteri Kadar Yaklaşamadım”” için 9 yanıt

  1. Aslında padoğun karşısındaki tribünden atılan havai fişeklerin üzerinden uçarak damalı bayrağı ilk geçen olurdun ama SC yanlış zamanda girdi dimi Alonso..

  2. SC girdikten hemen sonra alo pit yapmadı mı ben yanlış mı hatırlıyorum? pit yaptı çıktı ve 4. sırada döndü. hatta ben yarışı bile kazanabileceğini düşündüm. bence beklenenin çok altında bir performans sergiledi. redbullara atak yapmaktan uzak kaldı.

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Bu pistte kim kime atak yaptı sanki. Atak yapanlar orta sıralarda pitten yeni lastiklen çıkanlardı ancak. Ayrıca SC yarım kanat için 7 tur dönünce, yavaş atılan turlar rbr lerin lastiklerine yaradı, bu sayede tırtlamadılar. O sc olmasaydı Bottos gibi son 2-3 turda yamulacaklardı, Alo da rahatça geçecekti. Hesaplar böyleydi ama dediğim gibi Almanya pistin ortasında araç kaldığı halde girmeyen SC burda yarım kanat için 7 tur dönünce durum böyle oldu.

  3. fredinin kabusu da Alonsoya yüklenmiş

    herkes dertli matadordan

  4. Alonsodan ilginç bir yorum ben 2 saatlik zaman dilimine kalmasa ric ve vetteli geçerdim limitte sürmüyordum lastik saklıyordum limitte ve komple son tur sürecektim haber vermediler derdi normalde ama.
    massa the best arkadaşın yorumuda çok gerçekçi bence bu pisti sc zamanlamasını yakıt yükünü gerçekten en iyi bilen pilot normalde alonso aynı zamanda herkes PES’ de Real Madrid’i almıyor ALO87.

  5. massabest Alonsoya giydirmişsin inceden ee senin kisi zor..

    kolay kolay atlatılamaz daha çok çok yazman lazım

    massa dan bahsediyoruz önce şumi sonra Alonsoya hizmetçilik dönemi yapan bir zat

  6. ferrari’nin alonso’ya uyguladığı pit stratejisi en doğru karardı. yeni lastikle 30 tur önündekine atak dahi deneyemeyen alonso, eğer SC periyodunda lastik değiştirmeyip, farklar kapandıktan sonra yarışın belli bir yerinde pite girseydi, hamilton gibi 30 saniye fark açamayacağından mütevellit bir çok (SC esnasında pit yapmış yeni lastikli) pilotların arkasında piste dönecek ve o araçların arasında kaybolacaktı.

    ha derseniz ki SC yanlış zamanda girdi, henüz yeni SS lastiklerle 7 tur gitmişti; ona da kader kısmet diyelim.
    manipüle edilmeyen güvenlik aracı periyodlarında böyle şanssızlıklar her zaman olabilir elbet, singapur’da alonso kaderli kısmetli SC periyodlarına pek alışık olmasa da.

    1. massabest çok ağlıyorsun her alonso haberinin altındasın. amacın ne? lider özelliği olmayan bir ikinci pilota sempati duymuşsun anlıyorumda bu kadar da olmaz.

    2. Piguet jr Ferraride olaydi is tamamdi.Buz adam boyle hesaplara uymaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir